{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Katrinedals Bea (Tulle) [Himmelhest] 1995

1.673 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Fjordhest Katrinedals Bea (Tulle)

Fødselsår:
1995
Højde:
Ca. 140 stg. Ikke målt.
Temperament
Hun er utrolig kold overfor alt og har det samme udtryk i alle situationer. Hun er dog ikke så god til at håndtere nye situationer, som fx at komme nye steder hen, hvis der kommer nye heste og sådan - især her træder hendes krybbebidning i kraft, da hun bliver små stresset af det. På folden er hun også rigtig sød, indordner sig bare og gør ikke en flue fortræd. Hun er dog temmelig afhængig af den/de heste hun går sammen med, så hun kan ikke stå alene i stalden, men intet problem at ride ud på hende alene. Men skal prøve om jeg kan få bugt med hendes seperationsangst, eller om det er for sent med den alder hun har. Hun er virkelig bare en engel i alle situationer, en man føler sig utrolig tryg med og på ryggen af.
Gangarter
Tror hun har nogle meget typiske gangarter for en fjordhest. Godt sving gennem ryggen, ligesom at blive vugget i søvne ;-)

Fin skridt
Trav, fin - men føles meget spøjs i nedsidning
Super skøn galop
Stævner
Jeg har lige fået hende, så ingen endnu, men ved ikke om hun har startet stævner med nogle af hendes tidligere ejere. Det er ikke det vi sådan lige har af planer, dog kunne det være ret fedt med et udklædnings stævne eller at ride med til juleoptog, hvis altså Tulle siger god for det.
Stamtavle
Ja, rødt pas.
Køn
Hoppe.
Bemærkninger
Katrinedals Bea eller i daglig tale Tulle, er en skøn fjordhest fra 1995. Hun har rødt hestepas og er avlet hos stutteri Katrinedal. Hun er en relativt sporty model af fjordhesten og så har hun en laaang hængeman, hvilket jeg synes giver hende et friskt look. Trods de 22 år, så er det ikke noget man egentligt mærker på hende. Hun har oplevet nogle ting selvfølgelig og er ret rolig i sig selv, så masser af erfaring - men hun er slet ikke dvask, som nogle gange følger med alderen.

Tulle er redet bidløst og er trænet en del fra jorden, hvilket er kanon fedt. Tatoo og jeg har lært rigtig meget af hinanden og kommet enormt langt sammen, men Tulle kan bare rigtig meget og kan give mig nogle oplevelser og noget mod som jeg kan tage med mig videre på Tatoo. Så på nogle punkter er hun den perfekte ''lærehest''.

Tulle er krybbebider, men det er heldigvis ikke så slemt igen. Det kommer som nævnt i stressede situationer, og hvis hun har fået mad eller godbidder - heldigvis har vi jernskinner på vores bokse, så hun ikke æder hende selv og Tatoo ud :P ej, jeg har selvfølgelig taget en masse forholdsregler, for at gøre det så bekvemt for Tulle som muligt. Masser foldtid, hø i hønet for at give forlænget tyggetid, foder på gulvet, rolige og afslappede forhold og en del andet.

Ud fra de profiler der er af hende herinde, kan jeg læse mig frem til, at der er blevet lagt ufattelig meget arbejde i hende og det er jeg virkelig taknemmelig for, for det gør at jeg nu står med en skøn hest!
Det var egentlig slet ikke meningen, at jeg skulle have en hest mere. Men da mine forældre blev skilt, besluttede min mor sig for, at få aflivet hendes gamle hest. Og jeg kunne bare mærke at jeg sådan brændte efter en hest jeg kunne ride ud på lange ture med, da jeg ikke kan det på Tatoo. Jeg havde først kig på en anden pony, som nok var solgt, men imellem tiden skrev Tulles ejer, Stine, til mig og tilbød Tulle.

Lørdag d. 30. september 17, var jeg ude at se og prøve Tulle. Mig og min far var en tur i Ikea først, og derfor kørte vi afsted til Randers for at se Tulle. Så snart vi ankom kunne jeg se hende og hun var bare SÅ dejlig at se på. Hun kom lige hen og stak hovedet i favnen på mig. Vi sadlede hende op midt ude på marken blandt de andre heste, hun var helt kold og stod bom stille uden at være bundet. Så tog vi ud og ride. Hun havde dog stået stille i nogle år, så det var ikke en fræsertur vi skulle ud på, men blot en tur langs vejen og i skoven. Vi skridtede det meste af turen, men fik prøvet lidt trav og galop også. Hun var så lydhør og skøn. På vej ud så hun dog nogle får, som hun synes var lidt underlige, men hun tog lige nogle skridt til siden og det var det. Da vi kom tilbage var jeg et stort smil og solgt, så vi fik aftalt at hun skal ankomme d. 5. oktober, så det bliver rigtig spændende. Jeg har aldrig før sat mig op på en hest jeg ikke kendte og følt mig 100% tryg, men det gør man bare med Tulle, hun er helt unik.

Mandag d. 2. oktober, i dag har jeg været i Helles Rideudstyr og få købt ind til Tulles ankomst. Der var nogle foder ting, udstyr og sådan jeg lige stod og manglede, så det var super. Glæder mig SÅ meget til torsdag!

I dag, torsdag, er Tulle ankommet. Stine kom med hende og hun var gået så fint i trailer og stod bare og spiste hele turen. Da hun kom lukkede vi hende i boks, så kunne hende og Tatoo lige snuse lidt - men også kun lidt, for Tulle ville hellere spise (en meget skuffet Tatoo der stod ved siden af, haha!). Så kom de på fold, et par hvin og forbenskast fra Tatoo og nu går de bare og hygger sig :) det er bare gået over alt forventning, men Tatoo elsker også hopper, så burde have sagt mig selv at der ikke kom det store drama. Her til aften er de begge blevet børstet, har fået mad, hø og lækker mash. Sikke nogle fine kyssemunde de fik, ad. Det går meget stille og roligt, så nu skal hun bare falde til og lære mig og omgivelserne at kende, inden vi bevæger os ud på de store eventyr.

Er så taknemmelig for at jeg måtte få lov til at blive Tulles nye ejer, hun er en helt fantastisk pony, som jeg glæder mig til at lære bedre at kende og komme ud og opleve en masse sammen med <3

Tulle rides 100% bidløst :)

Opdateringer:
***D. 13. oktober 2017***
Jeg har nu haft Tulle i lidt over en uge og det går forrygende! Vi har redet lidt rundt derhjemme, for lige at få en fornemmelse af, hvordan hun var på udebane. Det gik super fint, så vi har allerede været på bytur. Vi red en tur med til byen og tilbage og selvom der er meget og tung trafik på vejen herhjemme, så er hun helt kold. End ikke naboens heste kunne trække i hende, selvom de vældigt gerne ville i dialog med hende ;-) vi har lige skulle finde ud af en ind og udlukningsmåde, så min far kan lukke dem ind og ud selv, når jeg ikke er hjemme. Tulle og Tatoo har byttet boks, det virker til at hun trives bedre med at have mere udsyn over stalden. Arbejder lidt med hendes seperationsangst. Tatoo lukkes ud først og dernæst Tulle, men imens hun venter i boksen stod hun og vrinskede og kartede rundt. Nu står hun stille og roligt, så med tiden kan vi øge længden på den tid hun skal vente. Så der er allerede store fremskridt på den front. De to muler har det super godt sammen og der er bare ingenting, så det er dejligt.

***1. november 2017***
Tulle og jeg har været ude på nogle gode, både ride og gåture. Vi har dog en lille samtale omkring naboens køer, men det skal vi bare have arbejdet med - tænker lidt overtalelse og guf, så er den hurtigt klaret! Tror dog jeg skal have fat i nogle boots, da der er ret mange småsten der hvor vi færdes og det generer hende kan jeg mærke, hun vil gerne ud i græsset og gå, men det er begrænset meget plads der lige er nogle af stederne. Hendes seperationsangst er stort set væk, så det er super dejligt. Hun er en skøn ponytøs, med masser af glæde og fart over feltet - det var jeg i hvert fald vidne til en morgen de blev lukket ud. De var helt kulrede begge to, haha! Skal love for at den fik gas :D

D 8-4-2019 fik himlen en ny stjerne. Vil i fred min elskede prinsesse. Du vil aldrig nogensinde blive glemt. Jeg elsker dig <3
Kommentér på:
Fjordhest Katrinedals Bea (Tulle)
Annonce