{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Celina [Himmelhest] 1996

6.767 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Dansk Varmblod Celina

Fødselsår:
1996
Højde:
omkring 162 cm med sko. men det der stangmålsting de vil have til at ligge på min ryg er jo pisse farligt, så min mor fik kun et cirka mål.. HAHA..

men folk skyder mig til at være 165 i stang
Temperament
Varmt, ,men jeg kan sagtens være stille og rolig og nede på jorden i dressur, men er min mor og jeg på tur eller springer vi så er der næsten nødt til at være fart på XD

det siger min mor om mig:
Celina er en speciel hest der viser når hun er utilfreds med noget. hun er en dame så det batter og man skal kunne forstå hende for at have med hende at gøre. Celina har noget helt specielt over sig, som jeg er virkelig betaget af, uanset hvad hun laver så kan hun altid gøre det med en utrolig charme og lave det mest uskyldige udtryk bagefter. man kan altid se på hende at hun ved at det er forkert det hun gør, men hun skal altid lige prøve om hun kan gøre det alligevel.
jeg har ejet Celina i 1½ år snart, og jeg må ærlig indrømme at jeg aldrig har haft det så hårdt som i den tid. Celina har konstant stået med skader eller skulle genoptrænes og så kommet tilskade igen stort set som vi er kommet helt op at køre. jeg har været meget tæt på at opgive, men Celina gør noget ved mig der bare får mig til at prøve igen og igen. hun bliver ved med at give mig håbet om at lykken en dag vil vende.
i min tid som ejer af Celina har jeg ikke udviklet mig særlig meget i min ridning. men jeg har fået en masse erfaring, og har i sandhed lært at hestehold ikke altid er en dans på roser. men jeg har også lært at alt glæden ved at have hest ikke kommer fra de høje spring og de flotte og svære piruetter.. det kommer fra glæden af at blive mødt af et vrinsk i stalden fra en ven der altid vil følge dig uanset hvad, bare du passer godt på den..
Elsker dig Celina, og vil gøre alt for at vi følges af i mange år endnu.
Gangarter
Min mor siger jeg har nogle fantastiske gangarter, dejlige og behagelige at sidde i

andre siger at de ligger over middel
Stævner
2006:
Jokerspring 70 cm, HVR: 2 plads
klubmesterskab 90 cm, HVR: 4 fejl i hovedrunden (kom for tæt på muren), ingen placering.
Stamtavle
.................................................................. FFFF: Burgermeister
...............................................FFF: Pasteur
...................................................................FFFM: Praline
....................FF: Michelangelo
.................................................................FFMF: Matador
...............................................FFM: Miami
.................................................................FFMM: Mirabell
F: Michellino
......................................................FMFF: Le Mexico
........................................FMF: Ulft
......................................................FMFM: Pia
...................FM:Claudette
..............................................................FMMF: Luctor
.......................................FMM: Rigaletta
..............................................................FMMM: Leontine

.......................................MFF:Waidmannsheil
.................MF: Weibfang
.......................................MFM: Syra
M: Celeste
......................................MMF: Conversano
................MM: Celestine
......................................MMM: Scandale

selv har jeg fået et føl, en lille datter ved navn Choco Chanell,

( hele hendes stamtavle kan ses på dette link: http://www.allbreedpedigree.com/celina46 )
Køn
Hoppe, og jeg lever op til det :D
Bemærkninger
Jeg er født d. 1 juni 1996, så kan du selv regne ud hvor gammel jeg er :P. Hehe ej jeg bliver 12 har i 2008, så er i min bedste alder.
Jeg er en lysebrun Dansk Varmblods hoppe (bortset fra om vinteren, hvor jeg snyder folk og ændrer min pelsfarve til mørkebrun :D) Begge mine forældre er kåret i DV, min mor dog kun i forregisteret og min far kender i sikkert (årets hingst 2006 i DV). Selv er jeg endnu ikke blevet kåret så jeg har min brændemærkning på venstre lår, krone og bølge og mit nummer som jeg også er ret så god til at skjule.

Jeg er født med en lang hvid blis og helt sorte ben, men jeg har siden føl haft soleksem, så hver sommer tabte jeg pelsen på næseryggen det er dog kommet tilbage senere hen i efteråret/vinteren.
Da jeg var tre år gammel fik jeg noget ind i mit venstre forben på bagsiden af piben og måtte stå stille med et sår på benet. Dette resulterede i at jeg nu har fået en flot hvid aftegning der ligner en firkantet ramme, og så måtte min opdrætter vente med at få mig tilredet til mit 4. år.

Da jeg så skulle sælges blev jeg sendt til en hestehandler, hvor jeg her blev slemt forbrændt på næseryggen på grund af mit soleksem, og jeg er derfor blevet kronisk hårløs i det nederste stykke af min blis.
Her mødte jeg også en lækker hingst ^ _ ^

Hos hestehandleren blev jeg så købt af en sød dame, der fik konstateret af sin dyrlæge at jeg ikke ville få hår på næseryggen igen. Jeg blev sat på løsdrift sammen med en masse islændere, og min daværende ejer fik undervisning på mig i dressur, og ellers red vi i terrænet som jeg elsker.
Efter lidt tid blev jeg så flyttet til et ridecenter hvor min daværende ejer også fandt ud af at jeg sku var rimelig god til at springe, så hun skaffede sig en part på mig der brugte mig til spring.
Med tiden blev jeg tykkere og tykkere, og da min daværende ejer fik mig undersøgt af sin dyredoktor fandt de ud af at jeg havde en lille føllebølle i maven. Og så fik jeg så Choco Chanell.

I vinteren 2005 skulle min daværende ejer så flytte og havde ikke mulighed for at tage mig og Choco Chanell med, så vi blev sat til salg. Her røg jeg til hestehandler Eliassen, og blev sendt frem og tilbage mellem mulige købere indtil jeg i maj 2006 kom til Hvidovre Avedøre rideskole.
Her mødte jeg for første gang min nye mor. Jeg skulle gå som rideskolehest, og min mor fik lov til at springe på mig.
Vi fløj over det hele, som om intet kunne stoppe os. Jeg elskede det bare og havde vildt fart på, så min mor havde problemer med at stoppe mig. I dobbeltspring var der så meget fart på at jeg tog det som tempospring (hvilket springunderviseren ikke var helt vild med), men det blev bedre med tiden :)

I november fik jeg så noget svamp ved ryggen, lige der hvor min sadel skal ligge, så jeg kunne ikke rides. Jeg kom derfor til at stå i min boks, og kom kun ud når jeg skulle på fold. Min mor begyndte så at strigle mig, og jeg nød virkelig at komme af med alt det mudder. Jeg havde rullet mig så jeg havde mudder fra top til tå, og havde stået sådan i nogle dage inden min mor begyndte at strigle mig.
Jeg skulle også vaskes i noget vand med noget desinficerende middel, og efter lidt tid var svampen væk :). Jeg skulle så genoptrænes og det blev en der hedder lykke sat til sammen med den ene underviser der ude på det tidspunkt. Min mor fik også lov til at hjælpe med at longere mig.
Min i januar 2007 blev jeg pludselig halt, og kunne næsten ikke gå. Jeg havde fået en hovbyld, så igen blev jeg sat i min boks. Denne gang måtte jeg bare ikke komme på fold eller komme ud og gå. Måtte kun komme ud af boksen når jeg skulle have min hov i sæbevand.
Min mor kom stort set hver dag og satte min hov ned i sæbevandet, men der kom bare ikke noget byld ud. Min mor var tæt på at opgive, men en dag da hun tog mig ud for at ville behandle min hov så hun at jeg havde en flænge oppe ved kronranden. Det var hovbylden der endelig var kommet ud.

Da jeg så igen skulle i genoptræning, skulle den nye underviser ride mig op, for at jeg enten kunne gå rideskole igen, eller blive solgt. Men da han ville ride mig begyndte jeg at bakke i stedet for at gå frem, og jeg blev derfor dømt sindssyg og uridelig. Min mor sagde at hun ikke havde haft nogle problemer med mig, og meget gerne ville ride mig op, med hjælp fra underviseren, men jeg ”var for farlig” og der var ingen der måtte ride mig. Jeg måtte ikke engang blive longeret, og nu skulle rideskolen bare af med mig.

Min mor besluttede at hun var nødt til at købe mig, men hun havde ikke så mange penge som de ville have for mig. Og den 1. juni 2007 blev jeg så købt af min mor. Og blev stående på rideskolen indtil august hvor vi flyttede til Ryttergårdens hestepension i Kildebrønde, Greve. Vi flyttede der ud sammen med Camilla og Hopa.

Her begyndte min mor at få undervisning i dressur på mig, hos gårdens ejer. Og hun havde planlagt at vi skulle ud og springe også. Det gik fremad og min mor syntes vi blev bedre og bedre.

MEN søndag d. 13. januar 2008 blev jeg pludselig forskrækket, og stejlede mens min mor sad på ryggen af mig. Jeg kom for højt op og væltede bagover ned på min højre side, og rullede over på venstre side og rejste mig, mens min mor lå nedenunder mig. Vi var lige kommet ind i ridehuset, og min mor var kun lige kommet op på ryggen af mig, da det skete. Hendes mor fangede mig og trak mig ind i stalden igen, og sadlede mig af, mens min mor stadig lå inde i ridehusbunden, og skulle hentes af en ambulance, og kørt på hospitalet hvor hun blev indlagt i næsten 2 uger.

Mens min mor var indlagt blev jeg passet af min ”mormor” vibeke, og min mors veninde Charlotte.

De følgende dage blev jeg beset af smed, og to dyrlæger. Om tirsdagen skulle jeg have raspet tænder, og tro på at jeg lige vare bange for ham dyrlægen, og ikke mindst den beroligende sprøjte jeg skulle have. Jeg HADER bare sprøjter, og dyrlæger, man kan bare lugte at de er dyrlæger. Men i hvert fald så fandt Vibeke nogle gulerødder frem, og så havde jeg jo ligepludselig mad foran hovedet, og vupti så stak dyrlægen mig sku. Der fik de sandelig snydt mig. Jeg havde meget lidt tandspidser, ikke noget der var grund til smerte, bare normalt.
Dagen efter fik jeg min egen dyrlæge ud, der trykkede mig rundt omkring på kroppen, for at se om jeg havde brækket noget ved styrtet, eller om der var noget der var havde revet sig af led, og han sagde at jeg stort set var frisk som en havørn, bortset fra at jeg var lidt øm på låret og ved skulderen. Jeg fik derfor smertestillende i nogle dage, og hvis jeg stadig var øm skulle jeg tilses igen. Var jeg heldigvis ikke :P så ikke mere dyrlæge til mig i den omgang.

Vibeke og Charlotte begyndte at longere mig stille og roligt, og jeg begyndte også at få sadel på igen, dog var det springsadlen, da dressursadlen var til sadelmageren for at blive tjekket for skader.

Efter nogle uger syntes jeg pludselig ikke det var så skægt at få sadel på, og min mor fik derfor en kiropraktor ud til mig. Da hun undersøgte mig, slog hun mig ved min første og anden nakkehvirvel med en hammer og en træklods. AV hvor gjorde det ondt, så jeg sprang tilbage. Bagefter trykkede hun mig rundt omkring, og da hun så kom til mit kryds, gjorde det godt nok av av igen, så kiropraktoren mente at jeg nok havde forvredet korsleddet ved krydset, så jeg skulle stå stille i 5 uger, og så ville hun komme igen og se på mig. Min mor måtte kun trække mig i skridt, og så måtte jeg gerne komme på fold. Men da jeg hele tiden smed mine sko, måtte jeg slet ikke komme ud for smeden, så det blev til kravlegårde eller det lille ridehus om fold, og så kom jeg ellers ud og gå med min mor.
Da kiropraktoren så kom igen var jeg kun en lille smule øm, så min mor måtte godt prøve at genoptræne mig stille og roligt ved longearbejde, og hver anden dag måtte hun give mig sadel på og indspændinger så jeg kunne søge ned og bruge ryggen.

sådan fortsatte vi i lidt over en måned, og da jeg ikke reagerede voldsomt på at få sadel på, fik min mor lov til at lægge sig op på mig og se hvordan jeg reagerede på det..

Fredag d. 23 maj 2008 var dagen var min ryg skulle have den endelige test.. min mor longerede mig først, for at mine muskler var ordentlig varme.. bagefter, blev jeg trukket rundt af Else, mens mor tog skildpaddeskjold (andet navn for sikkerhedsvest :D) på og ridehjelm.. Camilla løftede min mor op så hun lå på maven af mig.. det var faktisk ret sjovt.. men puha var var det også varmt den dag..
min mor hoppede ned igen, og blev løftet op igen for denne gang at ligge på mig mens jeg skridtede.. hun gyngede rundt, så det var ikke særlig sjovt.. det var lidt underligt at hun gjorde sådan?.. men i hvertfald efter en lille runde, hoppede min mor ned igen..
de blev så enige om at mor skulle helt op og sidde.. så camilla løftede op og mor svang benet over.. jeg tænkte mest på at komme ud af varmen og ind i stalden til maden :P..

Men i hvert fald så er jeg nu blevet meldt rask :D.. det fejrede min mor ved at lade mig løsspringe lidt, hvilket bare var hylende morsomt.. men lidt lavt, men min mor siger altid at man skal starte et sted, og det kan ligeså godt være i den nemme ende.. mor skød mig til højst at springe omkring 70 cm, så bare vent, jeg skal skam nok komme efter det..
Hele seancen og en del af opvarmningen i longe kan ses som en video inde på min mors profil, så tag da lige og tjek den ud :P..

Søndag d. 1. juni 2008: DET ER MIN FØDSELSDAG I DAG :D.. nu er jeg blevet 12 år gammel.. og min mor har ejet mig i et helt år nu.. det blev fejret, min mor havde gulerødder og bananer og æbler med til anledningen så fik herre meget guf :D..
min mor besluttede sig også for at ville op på mig igen.. anden gang siden januar.. hun lagde ud med at side på mig i skridt mens Vibeke havde mig i longe.. og så prøvede hun i trav.. hun virkede rigtig glad over at kunne trave igen..
så blev hun skam også lidt modig, så min mor tog longen af, og travede selv.. jeg er jo stadig hoppe så lavede lidt ballade for for at vise at vi altså er to om legen :P..

Onsdag d. 9. juli 2008: idag havde min mor taget dyrlægen med ud til mig. hun syntes at jeg var blevet stiv og meget spændt når hun red mig, så hun ville gerne have undersøgt mig igen.
Dyrlægen trykkede mig i ryggen, det kildede lidt men fint nok. men da dyrlægen kom hen mod lænden gjorde det godt nok lidt av av :(
Så lavede dyrlægen en bøjeprøve på mig, med begge forben. jeg hader den person der opfandt den undersøgelse, men håber da på at der er en god grund med det.
jeg haltede lidt på forbenene, og i longen bagefter haltede jeg også lidt.
Dyrlægen sagde til min mor at der var en lille smule der generede mig, men det skulle undersøges når der nu var noget. ellers sagde dyrlægen at jeg var blevet rigtig fin i ryggen, og var blevet sat flot bagtil med muskler (JA ved skam godt jeg er lækker)

indtil jeg kom til undersøgelse skulle jeg så holdes igang så den lille halthed blev bevaret.
dagen efter red min mor en skridttur på mig, sammen med Camilla og Hopa. lang tid siden jeg har været sammen med min gamle gut. nu hvor vi heller ikke går på fold sammen mere :(. men det var i hvert fald hyggeligt.

fredag d. 25 juli 2008: min mor kom tidligt ud til mig. har ikke set hende i et par dage. noget med ferie hvad end det så er. men hun tog mig ud af min boks og striglede mig, og det eneste jeg tænkte på var at jeg skal da ikke arbejde nu, det er jo morgen, og havde en vigtig aftale med græsset på folden.
Men næh nej, min mor gav mig puder på benene (transportgamascher) det var godt nok mærkeligt. hun virkede også helt anderledes. meget nervøs og utålmodig. Lidt tid efter kom der pludselig en kæmpe stor rød kasse med hjul under og noget hvidt skrift på (dyretransport fra Falck) og det var åbenbart meningen at jeg skulle op i den?. min mor gav mig til en mand der trak mig hen imod den, og ville have mig til at gå op på en rampe, nej tak det skulle jeg ikke nyde noget af. så prøvede min mor et par gange, og tilsidst tog de et tov og lagde på jorden, og så skulle jeg ikke nyde noget af at være der nede så op i vognene med mig.
Efter et stykke tid kom jeg ud igen og ved slet ikke hvor jeg var henne. men der var i hvert fald dyrlæger der skulle undersøge mig :S. først skulle de se mig i longe og så lavede de igen bøjeprøve på mig. bagefter ville de have mig ind i et rum med alle mulige farlige ting, og de ville barebere mine ben.
Men tilsidst blev jeg trukket udenfor, da jeg åbenbart dansede for meget. her vaskede de mine ben, og bedøvede mine kodeled på begge forben.
efter et kvarter hvor jeg fik lov at græsse, skulle jeg så løbe igen, og dyrlægen var vidst tilfreds med det han havde gjort, skulle i hvert fald ikke have mere pels af benene.
Så gav de mig en farlig sprøjte, og efter det blev alle mine muskler helt afslappede, og blev helt træt. så kom jeg igen ind i det der farlige ryum, men kunne ikke gøre modstand efter det de havde givet mig, de irreterende snu mennesker. så blev der taget billeder af mine ben. min mor fik at vide hvad der var galt og dyrlægerne sprøjtede noget de kalder ledvæske ind i kodeledende på mig. bagefter blev jeg trukket ud og sat i en fremmed boks.
Min mor siger at min diagnose er kodeledsbetændelse i begge forben, og små knogleforandringer. jeg skulle derfor stå stille i 3 uger og så til kontrol for at se om der var forbedringer, og hvis ikke skulle de lave yderligere undersøgelser for at se om der er noget med ledbrusken eller andet der har indflydelse på ridning af mig.
De to første dage skulle jeg tilbringe i boks, men ellers må jeg komme på kravlegård, og blive trukket små skridtture ud og få græs :P.. mmm græs.

mandag d. 28 juli 2008: Jubiiiiii måtte komme ud på kravlegård i dag.. dejligt at komme ud fra boksen igen.

Fredag d. 8/8-08: idag skulle jeg have nye sko på, og smeden var en anden? det gik egentlig som det plejer, smeden river skoene af og filer hovene flotte, men af en eller anden grund lavede den her smed noget mærkeligt med skoene.
Da hun skulle i gang med at sætte skoene på kom der en masse røg fra min fod :S Det var godt nok ikke lige noget jeg synes om, og da hun så gjorde det igen med den anden forhov blev det for meget. Men da jeg ville prøve at komme væk var der noget der holdt fast i mit hoved og da jeg så prøvede at springe frem blev jeg revet tilbage og væltede om på staldgangen.. bagefter måtte min mor holde mig i et træktov, og så skulle smeden lave det med mine baghove også. ikke lige min kop te, men fik det lidt bedre når min mor stod og snakkede med mig. og før jeg havde set mig om så havde jeg fine nye sko på, og smeden smurte lak på mine hove så de skinnede noget så fint..
De er godt nok lidt tunge, men min mor siger at det skal hjælpe på mine skader i mine koder. Håber jeg at de gør.

tirsdag d. 26/08-08: så var dyrlægen ude og tjekke mig. min mor skulle til møde på gården så hun havde lukket mig på kravlegård så jeg ikke skulle stå og glo inde i boksen. Jeg hader bare at være der, det er vildt kedeligt og der er jo ikke nogen man kan snakke med eller noget der ude. nå men så lidt senere kom dyrlægen ud og så skulle jeg longeres. ihh hvor var det dejligt at komme ud og trave igen, så jeg var bare nødt til at lave et lille hop :)
dyrlægen sagde at jeg var rengående og at jeg var en helt anden hest, så min mor er rigtig glad. Dyrlægen sagde så at jeg skulle i genoptræning, og om nogle uger eller måneder skal de så tage mine nye specialsko af og se om jeg reagerer på at få almindelige sko på :). Men det bedste ved det hele er at jeg må komme på fold igen :D

torsdag d. 6. november: så er der lige en lille opdate herfra :).. efter mig og min mor havde redet en måned i skridt, hvor jeg tilsidst kom til at skridte i 1½ time i alt, begyndte vi endelig at trave. hvor har jeg bare savnet at det gik lidt hurtigere. men vi travede mere og mere for hver dag, og så besluttede min mor sig for at jeg da skulle klippes?
det var ikke lige det sjoveste men heller ikke så slemt. men hold kæft hvor det kildede under maven.
der gik så to dage, og så gik det galt igen. der var en hest (jeg kender navnet men har lovet ikke at sige det til nogen :D) der gik igennem leddet ind til vallakerne, og det skulle da lige udnyttes så vi styrtede alle sammen rundt. Der var så nogle der lukkede os ind fra folden fordi vi løb sådan rundt, og s¨å kom min mor og tjekkede mig. havde det fint, syntes det var skide skægt. senere da min mor skulle have mig ud og ride var mit venstre knæ hævet meget op, og det gjorde sku også lidt ondt. miun mor ringede efter dyrlægen, og da han kom ud begyndte han at trykke på knæet.. AV FOR S.TAN. han gav mig så en sprøjte, tror der var noget smertestillende i for fik det helt rart bagefter. min mor skulle så købe noget smertestillende pulver som jeg skulle have i 5 dage. udover det skal jeg have smurt creme mod hævelse på knæet. det gjorde så at jeg ikke måtte noget og skulle stå helt stille i over en uge, og stod i alt stille i 9 dage. dyrlægen mener at jeg har knækket noget af min ledkapsel for jeg har stadig en bule der er hård under knæet. nu må jeg så komme på kravlegård, og min mor må trække ture med mig, og om en uge må jeg så blive redet igen hvis jeg ikke bliver øm i knæet. der skal min mor så genoptage genoptræningen af mig.

d. 1. februar 09: (min mor fortæller) der har på det sidste været rigtig mange problemer med Celina. jeg kunne slet ikke ride hende på den venstre volte. jeg fandt derefter ud af at min sadel var blevet trykket fald foran, og troede den havde trykket hende. efter lidt tid fik jeg en hestemassør ud men der var ikke noget galt.
efter nogle uger hvor Celina bare havde passet sig selv, var kommet på kravlegård og i ridehus for sig selv, viste hun stadig symptomer på at have ondt så jeg fik dyrlægen ud. det viste sig at Celina nu var halt i longe, uden at have lavet bøjeprøve eller på andre måder stresset kodeleddene.
vi fik derfor 14 sidste dage på smertestillende, hvor hun skulle rides normalt for at teste hende. det smertestillende gjorde bare så meget forskel, hun var pludselig smidig og stille og rolig, og der var ingen problemer.
men den sidste dag på det smertestillende, hvor hun kun fik om morgenen gik celina pludselig amok. lavede en serie af bukkespring, og stejlede. det endte med at celina fik ramt mig i hovedet med sin nakke, og derefter sprang hun til side i forskrækkelse og så faldt jeg af. vi ringede til dyrlægen og fortalte hende det, og der sagde hun at det var ren og skær af smerter Celina havde gjort det, og vi skulle love aldrig at sætte os op på hende igen.
så nu har dyrlægen skrevet papirene og sendt dem til forsikringen, så nu er det slået fast. Celina skal aflives :,(

d. 19 februar: (min mor fortæller) Celina blev idag aflivet på grund af hendes skader i forbene. det foregik stille og roligt og hun lever nu videre på de evige græsmarker.
<3 jeg vil altid elske dig skat. du vil altid have en plads i mit hjerte og mit liv fremover<3

tak fordi i gad læse min lille livshistorie, i er meget velkomne til at lægge en bedømmelse, og da også meget gerne en kommentar

Kommentér på:
Dansk Varmblod Celina
Annonce