{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frieser Nora v.d. Witmoos 2004

3.053 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

tina dahl  N
| 58 år | Oprettet: 7. maj 2007


Frieser Nora v.d. Witmoos

Fødselsår:
2004
Højde:
stg.158 cm
Temperament
Dejlig rolig og meget omgængelig og lærenem. Hun bliver ikke bang eller urolig over fremmede ting.
Gangarter
3 dejlig gangarter.
Stævner
nej. hun er jo ikke så gammel endnu..
Stamtavle
far:Herman 359
Mor:Famke Zyra H.
længer ude : Leffert 306 og Bontsje
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Dejlig harmonisk Friser ikke for stor, pæn man og god bygning. Hun er lidt af et fjolle hovede, leger tit med vores hund også er der lige kommet føl på marken som hun er helt vild med .Hun elsker også at stå og smader alt vandet ud af deres vandtrug ,så hun er en vandhund.... Vi har kun haft hende i to mdr. så der vil komme mere tekst senere. Hun er kun lige blevet 3 år så hun er ikke redet til endnu, men er ellers nem at trække med ( det var hun ikke i starten!!!) HUn er et dejlig nussehovede og elsker at blive striglet.obs0bs....Nora har fået et dejlig hoppe føl d.9.6.2oo8-Nora er startet med tilridning her i febuar 2009 og det går bare kanon godt.

Fakta om Friseren
Type: Hest.
Oprindelse: Holland.
Udbredelse: Europa, Amerika.
Blod: Varmblod.
Egenskaber: Kørehest, ridehest.
Temperament: Hårdfør, samarbejdsvillig, venlig, intelligent.
Farve: Sort. Af aftegninger kan kun fnug og stjerne accepteres, aftegninger på benene accepteres ikke. Hingste må ingen aftegninger have.
Stg: 150cm - 170cm.


Historie:
Allerede i det 13. århundrede var frieseren en velkendt race på grund af sin styrke og bevægelighed. Gennem lang tid blev den brugt som stridshest, derefter blev den brugt i kavaleriet. Samtidig tilførte man racen orientalsk blod. Kort inden 2. verdenskrig var frieseren tæt på at uddø, højst sandsynlig fordi dens arbejdskraft ikke længere var nødvendig i landbruget. Antallet var svundet så meget ind, at man kun havde hingste tilbage, og havde en flok Hollandske landmænd ikke i allersidste øjeblik indset, hvad der var ved at ske, havde friseren næppe eksisteret som andet end et minde i dag. Men på grund af en hurtig og forstandig indsats, lykkedes det at redde racen - bl.a. ved brug af Oldenborgere.

Under 2. verdenskrig havde racen kraftig fremgang, som følge af mangel på brændstof til biler og traktorer. Dette betød en enorm efterspørgsel på Friesere fra landbrugets side, ikke mindst fordi Friesere er utrolig lærenemme og velegnede til stort set al slags arbejde. I 1954 blev det friesiske forbund hædret af den hollandske Dronning Juliana ved at give det tilladelse til at kalde sig kongeligt. I dag er Frieseren populær både som i cirkus (på grund af sin stolte holdning) og som køre- og ridehest.


TIL SALG
Kommentér på:
Frieser Nora v.d. Witmoos
Annonce