{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Sputnik! 1995

8.600 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Julie Møller
Kvinde | 30 år | Oprettet: 20. okt 2006


Anden særlig race Sputnik!

Fødselsår:
1995
Højde:
155 stg.
Temperament
I takt med at han bliver ældre, bliver han roligere, men det er jo ikke for sjov er er araber i ham.
Gangarter
Skridt og trav er godt, men galop er hans svage side.
Stævner
2 dressurstævner, 1 derbyspring, og 2 jagter.
Regner ikke med vi skal ud og starte mere.
Stamtavle
F. May Sherif
FF. Elizar
FFF. Unikum

M: Siska
MF. Siglavi Bagdady
MFF. Unikum
Køn
Vallak.
Bemærkninger
Sputnik er min dejlige hest.

Jeg fik ham til min konfirmation d. 22 april 07, og det var den bedste gave jeg nogensinde kunne have fået, og jeg er mine forældre evig taknemlig for ham.
Lige da jeg fik ham, stod han ude på en privatgård i Enderupskov, og jeg var rigtig glad for stedet. Hende han stod ved, red jeg mange ture med, og vi tog til undervisning 1 gang i ugen på Gram Rideklub(eksistere ikk mere), og fik undervisning af en der hedder Maiken. Det gik rigtig fint, og jeg fik startet nogle stævner, men på et tidpunkt stoppede han med at gå på trailer, og det blev et problem, da vi ikke kunne få undervisning. Han begyndte virkelig at vise sig fra hans stærke side. Jeg flyttede ham så til Nustrup Rideklub som jeg var rigtig glad for, og jeg fik undervisning af min tidl. ridelærer Liselotte, og det var super. Vores bånd blev meget stærkere derhenne, men tiden kom til at jeg skulle gå på Ladelund efterskole, så jeg måtte flytte ham med derop. Vi havde en masse problemer med at få ham i en trailer, og da han stejlede og ramte mig i baghovedet med hoven, turde vi ikke læsse ham mere, men heldigvis fik jeg ham på ved hjælp af en ridelærer.
Vi havde det rigtig godt ude på Ladelund, men da tiden kom til vinter, skulle vi til en masse gymnastikopvisninger, og ferier, så jeg ville ikke få tid til hesten, og måtte desværre sende ham hjem. Han kom ud på Skovbæks hestepension som var et hyggeligt sted ved Rødding, og da jeg stoppede på skolen besluttede jeg mig for at flytte ham til Enderupskov igen. Nu står han derude og skal stå der i laaaang tid. Vi er glade for det, og det vil aldrig ændres.

Sputnik har jeg nu haft i 4 år, og jeg er rigtig glad for ham. Der sker ikke så meget i vores liv lige pt. andet end at jeg har ret travlt skolemæssigt+jeg har en kæreste, men han har ikke noget imod at komme ud og hygge med sputnik sammen med mig.
Vi har ladet vores ridning gå i stå, og har nu valgt at vi ville være skovtursrytter+hest, da jeg ikke vil presse ham i en trailer, og desuden har vi ikke brug for at starte stævner og presse os selv.
Vi træner tillidtræning, og det går faktisk okay, og derefter vil jeg til at lære ham flere tricks. Han er også snart 16 år, så jeg synes han fortjener et meget tillidfuldt hjem, hvor han kan slappe af og hygge sig.
Jeg har en aftale med mig selv om at jeg vil ride en masse ture, og sådan, og til efteråret vil jeg starte jagter+derbyspring, for det nyder vi begge to.
Sputnik er en fantastisk hest, med en fantastisk personlighed. Jeg har i flere år ikke troet på ''hest som rytter'' da jeg mente at vi var meget forskellige, mig og Sputnik. Men nu har jeg indset at det ikke rigtigt. Vi er begge forbandet stædige, og kæmper til det sidste. Han er virkelig en god hest, og han skal selvfølgelig forblive hos mig, til han en dag skal væk fra denne jord. Han har før mig, været ved flere forskellige hestehandlere, og på sjælland, så jeg synes det ville være synd at smide ham ud til dem igen.


Marts 2012:
Lige pt. arbejder vi på at han skal søge ned, vha. mine ben. Derfor har det ingen betydning at mine hænder er ''på plads'' som de ikke er på billederne. Han skal søge så dybt ned som muligt, og løfte sig godt.
Vi har ikke i sinde at skulle starte nogen som helst stævner, og derfor rider vi bare på hyggeplan. Vi får ikke undervisning, og alligevel kan jeg tydeligt mærke en god forskel. Vi springer ikke rigtig, da dressuren skal ordenligt på plads inden vi slår os løs på springbanen igen.

Juni 2012:
Sputnik er begyndt at blive rigtig spændende at arbejde med. Han er begyndt at søge godt ned, og lytter ivrigt til min stemme. Dejlig hest, det er han. Tror alligevel vi skal ud til et stævne eller to, så han kan få nogle nye oplevelser. Han er blevet rigtig sød at håndtere fra jorden af, og kan så bundet med numsen til indgangen, uden at hidse sig for meget op. Det er kæmpe fremskridt. Derudover går han næsten lige på trailer, og det er en skide god ting. Han skal bare have lov til at gå ud og ind et par gange, og så er han klar til at komme afsted. Jeg bruger ham også til orienteringsløb, og det gør jo at han bliver bare og mere cool. Han er sku efterhånden blevet en sej gut!

September 2012:
Det er nu blevet besluttet at Sputnik og jeg flytter op til min veninde i Oksbøl. Jeg glæder mig rigtig meget, for så kan jeg rigtig komme igang med ham. Vi har allerede en boks klar, så det bliver spændende og se hvordan han tackler det.
I dressuren er han super sød, og begynder at slippe biddet igen. Vi har haft nogle problemer med at han tager biddet fra mig, men det er allerede blevet meget bedre.

Oktober 213
Nu er det mere end et år siden jeg har opdateret sidst, så det er lidt på tide :o) Hos os går det super fint. Vi er flyttet fra Oksbøl og hjem igen. Han kom i April ud og gå på sommergræs ved min onkel- ud til Prik og Lukas. Han tabte sig meget i den periode, for der var åbenbart ikke nok næring i græsset. Jeg har nu flyttet ham ud til Kim og Nina i Arnum og det går rigtig godt. Han er bare blevet så fin at ride på og han er blevet meget mere nervefast! Vi skal til Trec-stævne i Padborg sidst i denne måned. Første gang jeg har ham med ude til noget der ikke handler om spring ;-) Så det bliver spændende. Derudover har jeg fået en trailer til rådighed, så jeg nu kan træne at gå op i den. Det bliver så dejligt at komme igang med det igen :-)

December 2013
Vi har det bare rigtig godt det nye sted, og især Sputnik trives. Han havde tabt en masse muskler i sommers, så vi er i gang med fremogned-ridning. Nu går han stabilt og ''støvsuger'' så han får forhåbentlig sat nogle rigtig fine muskler. Vi havde en dyrlæge ude fordi han stadig er for tynd. Hun har givet os en ormekur, som også tager bændelorm. Hvis ormekuren ikke virker indenfor en måneds tid, ville hun anbefale en blodprøve, da det kunne være en svulst. Puha, hvis det er det, så ved jeg ikke lige hvad jeg skal gøre. Men jeg holder hovedet højt og krydser fingre x10000 for at det ''bare'' er orm.
Kommentér på:
Anden særlig race Sputnik!
Annonce