{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Hollandsk Sportspony Magic Misty [Tidl. hest] 2003

9.708 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Cille
Kvinde | 31 år | Oprettet: 23. maj 2007


Hollandsk Sportspony Magic Misty

Fødselsår:
2003
Højde:
145-147 cm ? Ser lille ud, men har en ret normal højde, og kan sagtens klare sig mod de store
Temperament
Hun er en frisk pony, med masser af mod på livet, hun er utrolig fornuftig taget sin alder og fortid i betragtning, men samtidig kan hun været ret så tændt, og har en kæmpe gnist, hun er varm og livlig, men altid klar til at yde noget, vil super gerne samarbejde med sin rytter og ELSKER ELSKER ELSKER at lære noget nyt, især hvis hun så får ros når hun gør hvad hun skal.

Hun er ikke typen der hverken sparker eller bider, og er nem at have med andre heste osv.

Generelt er hun BLEVET en rigtig nem pony, som har en KÆMPE personlighed
Gangarter
Kanon god takfast skridt, går godt igennem, traven er også rigtig god, hvis hun får lov at gå, dejlig stor galop med god bæring og indundergriben, nok hendes bedste gangart
Men har fået at vide af min tidligere linjefagslærer og staldmand, at hun har nogle ganske gode gangarter, og sagtens ville kunne være med i dressur
Stævner
Træningsstævne Aalestrup Naturefterskole d.1+2 Oktober 2008
LE Spring = 3 plads / 1 uplacerede, knap ½ sekund fra 2 plads
LX dressur = 1 plads

Aalestrup Naturefterskole d.17.12.2008
Højdespringning - 1er pony - 1 plads med 115 cm.

Kvadrille d.18 Apil 2009, Aalestrup naturefterskole

Kvadrille til dyrehospitalets åbning, Aalestrup, d.15 Maj 2009

Stævne ANE d.17 Maj
Babyjump HEST, LC for misty
3 plads, 1 fejlridning, hvis ikke jeg havde redet fejl havde vi vundet

LC HEST, LA for misty
6 plads? 3 bomme, misty var fantastisk, jeg red selv ENORMT dårlige afstande, meget stolt over hende da det var en maximum LC for hest, og svarer til en stor LA for etter pony

Klubstævne 3 oktober, Rom Rideklub, 1 udebanestævne
LD1 - 74.67% og en førsteplads, ingen problemer i at være på udebane :D Super lækkert

Klubstævne struer rideklub - 28 Februar 2010
LD1 - 70% - 1.Plads
Temmelig dårlig runde, misty var utrolig sød men jeg red godt nok forfærdeligt, men med 5 min. opvarmning kan man ikke kræve ret meget mere.


Kommende stævner:
Rom Rideklub - Klubstævne - 17-18 april 2010 - Lc2 + Lc3 dressur og L? + L? spring
Stamtavle
Jeg har fået oplyst en stamtavle, men den er langtfra sikker, hun kan dog stadig stilles til kåring i F1 i DSP.

Mor: Angel - MF: Ladi Phaul - MM: Lacitt
Far: Damzil Highness - FF: Camero - FM: Diss OBT
Køn
En dejlig lille hoppe :o)
Bemærkninger
Magic Misty valgte jeg at kalde den skønne hoppe jeg d. 07/06-2007 besluttede mig at købe, d.18.06-2007 gik hun igennem handelsundersøgelse og d.16.07.2007 ankom hun så til det sted jeg skulle have hende opstaldet.
Jeg havde kun lige mødt hende hurtigt, hvor jeg havde set hende rende rundt på ridebanen og tage et spring, og da jeg så hende springe var jeg solgt, hun have en kæmpe kapacitet, og hende ville jeg have !

Min dejlige smukke pony skulle på det tidspunkt være ca. 4 år gammel, og hun havde ingen muskler og kunne absolut intet :P

Det viste sig hurtigt, at hun ikke helt var det jeg regnede med, jeg kunne ikke komme til hende på folden, hun ville helst ikke gå med mig, og var meget meget nervøs overfor mig, og første gang jeg tog en pisk frem(løsspringning), løb hun igennem hegnet og stak af og ville helst IKKE i nærheden af mig, og første gang jeg lagde på hende gik hun TOTALT amok og fuldstændigt i panik og var direkte rædselsslagen, det blev gennem det første tid mere og mere tydligt, at hun ikke havde haft det ret godt, og jeg havde også fået at vide, af dem jeg havde købt hende igennem, at der hvor de hentede hende gik hun med et langt reb efter sig, for man kunne ikke komme til hende.

Men der var ikke noget at gøre, nu havde jeg ponyen, og som den var måtte vi endten selv få hende " i orden" eller lignende, for hun var ikke en man bare lige kunne sælge videre.

Stille og roligt vandt jeg hendes tillid, hun fik lært at løfte ben, blive trukket med, trense, sadel, longe, løsspring, at acceptere en pisk ikke slog hende ihjel, og at andre mennesker også måtte omgåes hende, men at ligge på hende måtte jeg stadig ikke, hver gang gik hun totalt amok og var rædselsslagen, jeg flyttede hende hen til min gamle ridelærer, og vi måtte simpelthen starte helt fra bunden, misty var på det tidspunkt stadig bange for rytter, og nægtede at bevæge sig ud af flækken når man lagde på hende, og fik man hende til at gå, gik hun i panik og begav sig ud i vild rodeo.
Vi begyndte med at jeg gik med hende i en time med sadel og trense og bøjler nede, derefter lagde jeg på hende og vi lokkede hende et skridt af gangen til at gå med rugbrød og godbidder osv.
Den første uge var der ingen respons, hun ville bare ikke, men så tog hun 2 skridt en dag, og så 2 skridt mere næste dag og en dag var hun TOTALT afslappet og gik bare stille og roligt rundt mens jeg lagde på hende, nu var tiden kommet, point of no return, jeg skulle op og sidde på hende, vi begyndte igen at lokke hende frem skridt for skridt, og stille og roligt kunne jeg rette mig op, og min fantastiske pony prøvede jeg for første gang at skridte på, og stille og roligt arbejdede vi med hende, så skridtede vi, vi prøvede en halv trav runde efter de andre heste og stille og roligt kom vi igang, vi kom ud at ride tur i flok med andre, vi prøvede et spring, en galop og så blev hun flyttet hjem igen, igen var det point of no return, hun tillod at jeg red på hende, jeg var lykkelig, selvom hun stadig smed mig af hele tiden, hvis jeg kom til at gøre en eller anden ting der skræmte hende, men sagen var, min drømmepony var hjemme, og tillod nogenlunde at jeg måtte ride på hende.
Det næste halve år red jeg stortset kun ture på hende, for på tur var hun så ubeskriveligt rolig, hun var overhovedet ikke bange for mig eller noget og var så super glad, og på den måde vænnede jeg hende til at rytter var dejligt, i marts 2008 skulle vi så stille og roligt til at arbejde på lidt andet end tur, men hun var hidsig og sur og gal og var bare slet ikke med på ideen om at gå på bane, jo i springning som hun elskede helt vildt, men hun kunne slet ikke få ro i hovedet til dressur.

Men så kom min storesøster ud en dag og så den lille pony, hun prøvede en tur, og efter 10 min gik den lille pony lige så afslappet til biddet og min storesøster kom 4-5 gange og underviste mig, hvilket vil sige min pony blev redet seriøst i ca. 2 måneder, og hun lærte en masse, hun lærte lidt bedere skridt, trav og galop, at gå afslappet til biddet og vi prøvede at springe en bane på en meter.

Derefter fik hun ferie mens jeg afsluttede 9 klasse, og hun blev bare redet på nogle få ture af min storesøster, og det var en kæmpe stolthed for mig da hun accepterede fremmedrytter og ikke smed min storesøster af, for det var ikke bare lige noget misty brød sig om, somsagt havde hun ikke hele tiden været for stolt af rytter.

I august 2008 tog vi så på Aalestrup Naturefterskole.
Vi ankom til dette fantastiske sted, og misty tog det så vidunderligt.
Vi var totalt udstyrlige i dressur og tonsede afsted i galop, men vi havde alligevel lært noget i de 2 måneders koncentreret ridning, og vi begyndte hurtigt at lære lidt mere i dressur, og i springning lærte vi bare endnu mere, d. 1+2 oktober startede vi vores første stævne, lx dressur som vi vandt og le spring hvor vi blev 1 uplacerede med 1 tiendedel sek. fra 2 pladsen, jeg var pavestolt.
Vi lærte så meget på skolen, i december vandt vi højdespringningen, i april lavede vi kvadrille opvisning, i maj startede vi babyjump HEST(ca. lc pony) og en klasse vi ikke havde regnet med, LC hest (LA pony) i springning, hvilket var udover alle forventninger, vi er nu kommet hjem igen, og vi har lært så ubeskriveligt meget i løbet af det år.

Misty finder sig i at alle rider hende, hun er meget mere kontrolleret i dressur og har lært versade, schenkelvigning og diverse ting,(overhovedet ikke på en perfekt måde endnu) der er stadig meget finpusning og vi mangler at hun er lidt mere stabil, men hun er så livsglad, sød, rar og kærlig, ikke bange for noget eller nogen, elsker opmærksomhed og skal altid hilse på folk, hun er stadig enormt dygtig til at springe, og jeg er overbevist om at hun kan komme MEGET langt i springning, og jeg er også blevet plaget af flere om at lave hende til dressurpony, så endelig langt om længe er hun blevet helt min drømmepony, hun har et følsomt og vidunderligt temperament, godtnok kan vi ligne noget rigtig skidt når vi diskuterer, men når jeg tager mig sammen og laver noget så har hun en kæmpe vilje til at få tingene til at lykkedes, hun er VILDT lærenem og suger tingene til sig, hun vil hel vildt gerne lære og det er tydeligt at hun ELSKER at samarbejde med sin rytter og få ros.
Vi har stadig en masse at lære, og jeg er for gammel til at ride hende, og skal også sælge hende på et tidspunkt, men lige nu øver vi os hele tiden på at blive bedre, og hun er ved at blive dygtig ,og jeg har tro på at hun blive god en dag.

Det var lidt historie om min dejlige pony, der har et kæmpe hjerte, er super fornuftig, og man kan altid regne med at hun vil gøre sit allerbedste for en, hvis man blot er god ved hende !
- Hun skulle være født i 2003, men dyrlægen var ikke helt sikker på om hun ikke var et år yngre (2004), men vi har fået skrevet at hun er fra 2003 i konkurrencepasset vi har lavet på hende, så det er det vi arbejder ud fra.

Lige nu står hun hvor jeg arbejder, Stutteri Klosterheden, hvilket vi har lært en masse dressur af, jeg springer desværre ikke på hende, hvilket er en kæmpe skam, men det skal jeg også igang med igen, og så skal vi have arbejdet dressuren bedre ind i hende :)
Desværre går jeg jo på gymnasiet og får ikke altid trænet hende lige regelmæssigt pga tiden, hvilket gør at vi svinger meget i hvor godt vi er gående.
Regner med at komme ordentligt igang her i julen og så skal hun så sættes rigtigt til salg engang i foråret.

Juni 2010:
Misty er blevet flyttet til harboøre igen, og jeg rider nu det jeg kan få tid til. Desværre går hun også det "dårligere" under ridning, men jeg er nød til at sætte skole osv i første række.
Kommentér på:
Hollandsk Sportspony Magic Misty
Annonce