{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Hegnsgaardens Lakhota (Den Røde Dame) R.I.P [Himmelhest] 2003

3.720 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Schabrakoholic
Kvinde | 42 år | Oprettet: 19. jun 2007


Dansk Varmblod Hegnsgaardens Lakhota (Den Røde Dame) R.I.P

Fødselsår:
2003
Højde:
Hun måler nu 163 cm.
Temperament
Hun er rigelig varm, er meget sød i stalden, og når hun først forstår hvad hun skal er hun samarbejdsvillig. Men hun er en rød hoppe, så det giver sig jo lidt sig selv.
Gangarter
Skridt og Galop er over middel, trav er middel men bliver bedre og bedre.
Stævner
2008-2011 LA1 og LA2 på klub plan.

2012 LA3-LA4 startet to stævner udvidet klub, red forkert i LA3 begge gange (hader det program) og blev første uplaceret i LA4 begge gange.

2013 Ingen stævner endnu i år, men skal ride opvisning til Åbent hus på Rideskolen d. 12/5 hvor jeg skal ride MB0 for første gang.

2013 Oktober. min part Camilla Teglgaard red D-stævne i Ølgod efter at hun kun havde redet den røde i 3 dage. hun red LA3-5 % klasse. Og red LA3 til 65,9 % og LA4 til 66,4 % hvilket gav en 6 plads. ud af 19 starter.

2014 5/1 D-stævne i VSRK (Varde) Camilla Teglgaard red LA4-6% klasse og blev placeret i LA4 med 68,6% hvilket gav en 2. plads og i LA5 med 66,7% hvilket gav en 4. plads ud af 13 starter.
Så vi ligger godt ud her i 2014 :-)
Stamtavle
M: Linka.
MM: Nadeia.
MF: Kassander.

F: First Leth.
FF: First Flair R.
FM: Letti.
Køn
Hoppe
Bemærkninger
Rar omgængelig hoppe, under uddannelse.
Knytter sig meget til de folk der har med hende at gøre.

Maj 2013: Røde er virkelig i udvikling, vi rykker os lidt hver uge. Alle øvelser til og med MB0 sidder i skabet, og jeg sidder meget bedre på hende, selvom det højre ben stadig volder mig problemer ind i mellem. Men det hele begynder at flaske sig, og hun går virkelig godt på kandaret, og det gør faktisk at hun er mere lydig på trensen, så det er bare vildt lækkert.

Maj/juni 2013: Ja Røde kom jo i slutningen af maj til hingst (en flotter Cremello). Det skulle være naturlig bedækning, for hånd. Jeg afleverede hende ved hingste ejeren, og gik den kommende uge og var vildt spændt. Men så ringede Hingste ejeren, at hun havde blødt lidt efter 2 bedækning.... pis dagen efter fik jeg en lokal dyrlæge ud. hun havde fået en rift i skeden, og skulle have pennecillin i en uge :-( øv øv øv men jeg henter hende så, da jo ikke må bedækkes mere før såret er lægt. Men hesten jeg henter er kun en skygge af sig selv. hun var helt mat, og virkede meget træt. Jeg tænkte ikke så meget over det de første par dage, hun var nok bare træt efter at være blevet flyttet to gang på så kort tid, og hun havde jo aldrig været bedækket før. Men da der var gået en uge og hun stadig bare lå og sov hele tiden, og spiste ikke rigtig noget, så hun begyndte at tabe sig meget. Så fik jeg fat i min egen dyrlæge, som undersøgte hende og scannede hende, og den var helt gal.... Hun havde fået en stor læssion i skeden, og en stor blodansamling som sad og klemte på både hendes endetarm og urinrør, så hun ikke kunne komme af med noget (ikke så sært at hun ikke ville spise). Så stod den på smerte stillende og pennecillin i 14 dage. Så kom dyrlægen igen og mærkede efter, og heldigvis var læssionen lægt, og der var fri passage, hun havde fået appetitten igen, og jeg måtte stille og rolig begynde at ride på hende igen.
Alt i alt en rigtig træls og dyr oplevelse, som endte ud med en hoppe der ikke er drægtig. Så nu må vi vente til foråret, og så bliver det inseminering i stedet for, så hun ikke bliver ødelagt på den måde igen.

Juli 2013: Den gode udvikling fortsætter, og changementerne er ved at komme på plads, og vi er så småt begyndt at øve galop piruetter. Snart er det sommer ferie, hvor Camilla Teglgaard skal ride hende, så hun er i top form, når jeg skal ud og ride det første stævne i år.... Endelig. Den 10/8 sker det :-)

Oktober 2013: Da jeg er startet i fertilitets behandling, og derfor ikke må ride i perioder, har jeg fået den fantastiske junior rytter Camilla Teglgaard som part på hende. Camilla har lavet rigtig mange fine resultater på hendes gamle pony Darwin, som hun solgte i 2012. Camilla skal ride Lakhota, som hun forhåbentlig kan lære en masse af, og ride sine første heste stævner på den. I første omgang deles vi om hende, men når jeg forhåbentlig snart bliver gravid, bliver det Camilla der overtager hende.
Jeg glæder mig til samarbejdet, og er spændt på at se hvor langt de to kommer til at nå sammen :-)

Oktober 2013: Efter kun 3 dages samarbejde red Camilla sit første stævne på Lakhota, og fik endda en flot 6.plads. Syns at de to passer rigtig godt sammen, og er spændt på hvad det kan udvikle sig til når de har lært hinanden bedre at kende.

Januar 2014: Camilla red sit andet stævne, og kom hjem med en 2. og en 4. plads :-)
Lakhota fortsætter sin fantastiske udvikling. Hende og Camilla er et rigtig godt match. Og jeg fortsætter den vider uddannelse af hesten. changementer bliver bedre og bedre. og galop piruetterne bliver bedre og bedre for hver gang.
Den hest er bare fantastisk og fungere optimalt for tiden. Det er en stor tilfredsstillelse for mig at have en hest der fungere 100%.

Januar 2014: Lakhota fik desværre en skade på højre forben, først troede vi det var en seneskade og hun fik boksro i 10 uger og blev begyndt på genoptræning, men efter 8 uger blev hun halt igen og denne gang var det værre end første gang, så hun røg i røngten, og de viste at hun havde fået en borderline fraktur på hovsenebenet (knusning) Så hun vil aldrig blive ridehest igen.
Vi har nu forsøgt med forskellige behandlinger i over 5 mdr. og ingen af den hjælper på sigt. Selvom hun ikke rides så bliver hun stadig halt af at gå på fold.
Så d. 27/5 blev beslutningen taget, og Lakhota er d. 10/6-2014 kommet til de evige græsmarker, hvor Waldigore venter på hende. Hun har nu fået den fred hun fortjener.
Himlen er blevet en stjerne rigere, og jeg er blevet en stjerne fattigere :-(
Hvil i fred min elskede mule, ingen hest har lært mig mere end dig. tak fordi du har været en så fantastisk læremester.
Jeg vil aldrig glemme dig.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Hegnsgaardens Lakhota (Den Røde Dame) R.I.P
Annonce