{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Ryans May Lady 1999

4.807 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Kristina  L
Kvinde | 38 år | Oprettet: 21. okt 2007


Anden særlig race Ryans May Lady

Fødselsår:
1999
Højde:
ca. 165 cm. i stang mål.
-Dejlig hest. :)
Temperament
Hun er en meget temperamentsfuld dame med stort T når det gælder ridningen og på folden... men hun er utrolig sød i stalden!

Hun er rimelig trafiksikker både på vej, i skov og i terræn.
Gangarter
Alle 3 gangarter er meget fine men hun skal holdes igen, for ellers er hun smuttet! Det er ikke for ingenting at hnn er gårdens duracell-kanin!
Skridten er god. Hun træder rigtig godt ind under sig. Skridten er blevet meget bedre.
Hendes trav er stadig stor og rummelig. Traven er også blevet meget bedre, og hun er nu rigtig fint travene, men skal stadig holdes igen.
Galoppen er også meget stor. Galoppen er vores næste projekt, da hun stadig mangler at blive en lille smule stærkere bag i. Hendes galop er også blevet bedre, men hun skal stadig holdes meget igen, for at hun ikke falder i to dele. Ü
Stævner
Jeg har ikke startet nogle stævner på hende endnu, men det er planen at både min lillesøster og jeg skal starte nogle stævner. Min lillesøster skal starte springstævner og jeg nogle dressurstævner. Det bliver spændende.

Den 30. december 2007 - Banespringning i Karlslunde:Ladys første springstævne. Hende og Jens red to flotte og roligere Lady-ture (85 og 95cm) med en enkel bom på 1. spring i 85cm og en bom mere på sidste spring i 95cm. Så det kunne ikke være meget bedre. Hun tog det hele i stiv arm og med ro i sindet. Hun var glad for at komme hjem til sine kammerater igen.

Så har vi været i Holte, og det gjorde de (Lady og Jens) rigtig pænt. Lady kiggede ikke meget og gjorde sig meget umage, selvom hun var træt til sidst. De gik en nul-rinde i LD (90 cm), og fik en lyseblå/hvid sløjfe med hjem. I LC (100 cm) fik de 2 små trille bomme. Lady syntes det var sjovt at komme ud, men var også glad for at komme hjem igen.

Så har vi været i Hillerød, og det gjorde de (Lady og Jens) rigtig fint. Lady vidste nu godt hvad det gik ud på, som hun vare mere end vågen. De gik med en bom nede i LD (90 cm), så det blev ikke til nogen sløjfer i denne omgang. I LC (100 cm) gik de en rigtig super nul-runde.

Så har vi været i Hillerød igen, og det var meningen at Lady skulle gå sin første LB, men banen var for svær for hende, så hun red kun LC, hvor hun havde 1 bom i hver LC, Så det var rigtig godt, hendes tid var rigtig fin, selvom hun bare skulle have en stille tur.

Christmas Show på Vilhelmsborg bliver hun desværre ikke klar til, så vores nye mål er Hestival i Solrød til sommer.

Så har vi redet Hestival i Solrød. Banebygningen var skod, så det er første og sidste gang vi rider der. Men Lady og Jens to fine ture i LC, og i LB'en blev det til 3 gode spring, inden de red ud igen.

Så har Putte og Lady redet i Stutsborg d. 21. september 2008 i 80cm. De fik en super flot 0-runde. Så det blev til en flot sløjfe.

Så har Putte og Lady redet i Darup d. 12. oktober 2008 i 80cm. De fik en super flot 0-runde. Så det blev til endnu en flot sløjfe.

Dressurunderviser: Cristina Dam
Springunderviser: Jens L. Jacobsen
Stamtavle
Ingen, desværre.
Køn
Hoppe. En af de temperamentsfulde af slagsen, og alligevel rolig.
Bemærkninger
15. august 2007:
Den 15. august var vi ude og kigge på Lady første gang. Det var et specielt møde. Lady stod i den dejligste stald, man kan forestille sig - uden tremmer og rummelig. Hun var ikke striglet eller noget, da vi kom. Så det fik vi selv lov til, mig og min lillesøster. Da vi var færdige fik hun saddel og hovedtøj på, hvorefter hun blev redet for os. Vi så hende skridte, trave, galoppere og springe et par spring, hvilket hun gjorde nemt og ukompliceret - også springning, selvom hun primært var blevet brugt til dressur og skovtursridning, så hun havde ikke sprunget så meget tidligere. Så blev det vores tur til at prøve at ride hende. Vi skridtede og travede kun en lille smule på hende, for hun løb meget hurtigere og var meget stærkere end noget af det vi ellers havde været vant til at ride på. For min lillesøsters vedkommende var Lady den første hest, hun nogensinde havde redet. Min erfaring med at ride hest var heller ikke særlig stor, da den eneste hest jeg havde redet var en 20-årig velopdragne køreheste et par måneder. Så vores første møde med Lady var en ordentlig mundfuld, men vores træner og forældre var vilde med hende fra første færd. Lady var netop startet op igen efter en lang sommerferie.

Om Ladys tidligere liv ved vi, at hun i en alder af 6 blev købt af Jeanette hos en hestehandler, hvor hun stod for lud og koldt vand. Lady kom til at stå på Mosedal. Jeanette fik senere problemer med at finde tid til Lady, hvorfor Lady ikke blev redet så meget i et par måneder. I sommeren 2006 forsøgte Jeanette at sælge hende, men uden held. Så Lady skulle have været solgt til endnu en hestehandler, men familien på Mosedal besluttede at købe hende inden dette skete.

4. september 2007:
Den 4. september kørte vi til Tommerup på Fyn fra Roskilde for at hente vores helt egen førstegangshest, oven i købet med et flot og lidt ualmindeligt navn, Ryans May Lady. Jeg havde altid godt kunne tænke mig en min egen hest ved navn Lady, da den allerførste pony jeg red, hed Lady. Så at få sin helt egen hest, der hed Lady, var en drøm, der nu gik i opfyldelse. Hun gik ubesværet op i traileren, og ud igen, da vi nåede måldestinationen, hendes nye hjem hos os. Her kom hun med det samme ud på hendes egen fold, for at strække benene efter en 3-timers køretur i en for hende ny og ukendt trailer. Hun faldt hurtigt til ro, og begyndte at græsse.

Efter et par dage på egen fold blev hun lukket sammen med stedets andre beboere. Her fik hun hurtigt sat de andre heste på plads med hendes fylde og temperament, således at hun med det samme lå 2-3 i hierarkiet. Omkring 14 dage senere blev førerhoppen, en anden rød 10 års hoppe, solgt, og Lady har siden været den, der bestemmer på folden. Dette job er hun ret god til, hvis de andre heste ikke provokerer hende eller er på anden måde er vilde lader hun dem være, men ellers bliver de lynhurtigt sat på plads.

16. november 2007:
Nu har vi haft Lady i lidt over 2 måneder, og må erkende at Lady er en speciel dame. Lady er en dame, der lever efter motto’et ”Frem i verden” og tager alt ”nyt” i stiv arm. Hun er meget fremadgående, men uden at blive dum. Det eneste hun gør er at løbe frem ad. Så de første 2 måneder har vi brugt på at lære hende at vente på os i dressuren. Det går også fint, når bare hun ikke får havre. Hun har fået en hel masse muskler på hals og bagdel. Så var det ikke, fordi man vidste, at hun var en hoppe, kunne man godt forveksle hende med en hingst (stor kraftig hals og lille bagdel i forhold til hals). Derudover har hun vidst sig at være en ret god springer. Hun trækker på springene og hopper alt uden at tøve.

26. april 2008:
En lille hurtig opdatering... I dag er det tredje dag i træk, hvor Lady ikke bider, når hun får sadel på. Så hun bliver stadig sødere og sødere for hver dag. For 3 uger siden sprang Lady og Putte 115cm, så vi var rigtig stolte af dem. Nu mangler Lady bare at gøre en god ting mere, nemlig at blive rigtig hingstegal... Vi krydser fingre for at det snart sker.

3. maj 2008:
Den 1. maj flyttede vi til Holmevang Ridecenter. Lady står nu i udeboks, hvilket hun synes er herligt. Hun stor trives allerede på både fold og i stald.

5. juni 2008:
Vi har nu stået det nye sted i godt en måned. Da vi flyttede fandt vi ud af at Lady var blevet smittet med en voldsom mængde (4400) bændelorme, hvilket forklarede at hun de sidste 3 måneder var blevet så rolig/afslappet at ride og drak en hel masse vand. Vi er nu ormefri, og Lady er tilbage på fuld hammer igen. ÜÜ

10. Juli 2008:
I går fik vi for første gang undervisning af en dressurunderviser, der har redet nogle af de høje dressurklasser. Hun er vild med Lady, selvom hun synes at hun er sær snegle. ÜÜ Men anyway det gik rigtig godt, selvom snoren, der holder ørene sammen blev en anelse lang på nogle tidspunkter. ÜÜ Men det er hendes charme...

23. september 2008:
I weekenden var Putte og Lady til deres første stævne (springstævne) sammen, og Puttes anden springstævne nogensinde. De skulle ride 80cm. Lady lagde minimum 20cm til på alle springene, og sørgede for at gribe Putte igen efter hvert spring. Så de kunne ride en super flot 0-runde, og få en flot sløjfe med hjem... Vi andre var så stolte af dem...

18. juni 2009:
Den 10. juni flyttede vi til Salsmose Ridecenter. Lady står ikke i udeboks mere, men det virker ikke som om at hun savner det. Nu står hun ved siden af Robin, og der virker fint. De hylder og skriger når den en går fra den anden. Vi har nu stået der en uge og både Robin og Lady er faldet fint til.

26. marts 2012:
Den 1. marts flyttede vi til Vestergård i Ølstykke. Dancer og Lady snakker og snakker med hinanden. De er bare så glade for deres nye sted.
Kommentér på:
Anden særlig race Ryans May Lady
Annonce