{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Palomino COCO'S CALYPSO [Tidl. hest] 1998

87.298 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Palomino COCO'S CALYPSO

Fødselsår:
1998
Højde:
155,5cm målt til kåring
Temperament
Her er han så.... Coco - Loco, hesten som med sit ydre skønhed stjæler alles blik i første sekund.

Han er gude smuk og lige så sensitiv og følsom som han er smuk.

Han er faktisk en enormt rolig og jordnær hest, så længe menneskerne omkring ham også er det. Han ændre adfærd med det samme at hans mennesker ændre adfærd. Han læser hver en lille spænding eller "negativ energi".

Han er min makker i med og modgang, i alle oplevelser og opgaver og vil altid være det....



Coco har grundet sin fortid, et temmelig vedudviklet flugt beredskab. Evigt aktiveret, klar til at springe frem og sende adrenelin rundt i hans krop på sekunder, så han straks i øjeblikket kan flugte og overleve, hvilket jo er helt naturligt.

Fastholdes en hest i sin flugt, så den ikke får lov at flygte fra ubehag, vil den til sidst gå i en tilstand som kaldes "spil død", man kan også kalde denne tillærthjælpeløshed.

Dette tilstand har Coco levet i, største delen af sit 10årige liv. Denne tilstand kom han ud af, og blev derfor meget voldsom, utroligt nok turde han stole på mig, måske fordi jeg viste respekt og forståelse for ham og hans situation....
Der blev startet forfra, på et lang eventyr.....

Hvert skridt fremad er udvikling, og vi trasker raskt derud ad.....




Gangarter
Over middel - specielt i galop (karakter givet ved brugsprøve)
8 skridt
9 trav
9,5 galop
Stævner
Distrikt stævner i spring (LB og LA) og distrikt og lands i military.
Vandt sin 2 LA* spring!!!!
Vores mål er CNC* i 2011 og måske MB spring? Hvem ved?

Kvalificeret til CNC100

NR. 3 til DISTRIKTMESTERSKABET I TERRÆN SPRING 2010

Han plejer altid at høste en del placeringer med hjem.

Han får stort set altid 23 point på dyrskuer og en gang 24 point.
2010 Skuets bedste vallak Horsens dyrskue PALOMINO
2009 Bedste vallak - Champion til Welsh Show
2008 Med i konkurrence om bedste vallak Det fynske dyrskue Welsh Sec. F
2008 Bedste vallak - Welsh Show

Stamtavle
Coco er hele to racer Welsh sec. F, (men 75%welsh cob og 25% araber race) og Palomino. Palomino går på hans farve.

Han har rødt palomino pas og er kåret i PSA med 8 i helhed.

Hans stamtavle fører helt tilbage til 1700 tallet se på http://www.allbreedpedigree.com/derwen+arthur

F: Englyst Sherlock
FF: Derwen Arthur
FM: Cefnbangor emma
FFF: Drewen
FFM: Brynymor Aurewen
FMF: Nebo
FMM: Tywysoges Toriad-Y-Dydd

M: Coco Chanel
MF: Creuddyn Masterpiece
MM: Dusty
MFF: Llanarth Flying Comet
MFM: Creuddyn Marian
Køn
Vallak
Bemærkninger
Den 23 Oktober 2007 blev min verden pludselig vendt rundt. Den her hest dukkede op, kaotisk og med en masse bøvl.

Han var et ”problem”. Skulle væk hurtigt og hjælpsom som jeg er, sagde jeg ja til at han kunne stå ved mig indtil handlen gik retur.

Jeg troede jeg hjalp en anden, gjorde en tjeneste, men i dag er jeg klar over at jeg ikke kun gjorde en anden en tjeneste, men også mig selv.

Datoen som aldrig glemmes, blev en realitet, den 2 November 2007 blev Coco min. Kaos og kamp om papir og ret, blev lukket og slukket, Coco var ikke længere en kaste bold i et mareridt om lov og magt, han var min for evigt og altid.


Denne eventyr hest jeg troede bare var en kæk pony hest på 155cm, blev bedre og bedre, udviklede mere kapacitet og vilje, end OL hesten på 180cm.

Jeg oplevede hvad vilje og tro kunne føre til, lærte at tro på Coco, forstå ham og være omkring ham på hans præmisser.

Med Coco kunne man ingen smutveje tage eller hoppe over hvor gærdet var lavest.
Der var kun en rigtig vej frem, og den var lang og hård, fyldt med tillært hjælpeløshed, biomekaniske problemer og rigtig dårlig indlæring.

Den eneste vej frem var at starte på en frisk, forfra, forny….. Det lyder i sine ord nemt, men en hest som Coco glemmer aldrig. For at starte på ny, skal alle tidligere indlærte færdigheder slettes og glemmes, hans krop skal glemme hvordan den tidligere brugte sig som en spændt bue, for at bære en rytter. Hans hjerne skal glemme alle de signaler som skabte kaos og glemme hvad han troede var rigtig og forkert.

Dette er ikke bare noget man lige gør, det er en lang proces. Det tager år og tålmodighed i massevis.


Med det var alt ikke bare lytter lagkage. Coco havde hele sit liv levet med et veludviklet flugt instinkt, som nok altid har været aktiveret eller ligget blinkende.
Cocos reaktion på alt som forvirrede ham, gjorde ubehag fysisk som psykisk, tændte flugt knappen.
Når en hest ikke får lov at flygte, bliver stoppet i sin flygt, stresser den indad, går i ”spil død” stadiet. Sådan en hest lever i evigt flugt og forvirring. Normalt ville en hest flygte, efterfulgt af at ryste sit traume af sig og leve videre uden de mindste meen.
Coco har aldrig kunne ryste sine traumer af sig, hans liv er fyldt med gamle traume, som skal forløses i en række, som man aldrig føler stopper.

Når man løser et mysterium, dukker et næste op. Det er som det uendelige eventyr, man kender ingen svar og heller ej den bedste løsning. Det eneste man kan handle ud fra er ens intuition og forståelse for denne hest. Med viden om hestens anatomi og biomekanik kan man måske se mønstre og finde bedre løsnings forslag, med viden om heste adfærd kan man måske bedre sætte sig ind i dens adfærd og voldsomhed. Måske? Jeg tror kun man kan dette, hvis man har denne følelse når man er sammen med sine dyr, at man kan se og mærke, forstå deres adfærd og vaner.
Når man opnår denne forståelse for hinandens væsen og ikke mindst forskellighed både fysisk og psykisk, man kan føle og forstå hinandens adfærd, så tror jeg viden om biomekanik, anatomi og heste adfærd, kan fise til månen, for har man dette bånd, forstår man allerede at dette, måske ikke med fine ord, men med sin intuition. Man vil kunne læse på sin hests adfærd om det man byder den er godt eller skidt, og handle derud fra.

Når man kan stå op om morgenen, trods distancen, føler hinandens nærvær og energi, så vokser en viden på noget ubeskriveligt, som ord slet ikke kan få ned på papir.

Når man kan stige op og ride ud over marker, med et reb om hestens hals og styre sin ven med bitte små signaler, som kun ses med det blotte øje, så mener jeg man har opnået den rette heste forståelse. Og ikke kun forståelsen for sin hest, men også forståelsen for sig selv som person.
Dette reb kan såvel være en trense med bid eller kandar, selve værktøjet er ikke nøglen til denne unikke forståelse, det er nemlig processen der er nøglen. Processen i at kunne ride, styre og forstå sin heste på dens præmisser, men så små og fine signaler at disse ikke vil kunne skade hesten.



Med det siger jeg ikke at JEG har opnået dette. Jeg har stadig en lang rejse i det uendelige eventyr, fyldt med udfordringer og udvikling.

Men med det vil jeg sige at det ikke kun er hesten der bør udvikle sig, men også dens rytter.
Din hest bruger hele sit liv på at observere dig og din adfærd, dine vaner og mystik. Den bruger timer på at forstå dig og det du vil lære fra dig. Forstå hvorfor du den ene dag stråler og den anden dag er i kulkælderen. Dens overlevelse vil være at kunne fungere sammen med dig, for ikke at føle mere ubehag end højst nødvendigt.

Hvor mange timer bruger DU på at observere og lære af din hest?? Hvor mange timer bruger DU på at lære at læse din hests adfærd?




Coco lærte mig at stævner ikke går ud på at vinde præmier, men er en proces og en udvikling, hvor man på få minutter skal yde sit bedste og træne sin tilstand i dette magiske øjeblik.
Da jeg forstod dette og ikke længere fik op i placeringer og succes, kom succesen.



Hver morgen står han i sin boks og venter på mig. Kun mig. Han ønsker kun at bære mig på hans ryg, gennem med og modgang. Han viser tydeligt andre at de kan holde sig væk, bliver forvirret over folk hvis de ikke udviser at de er stærke og stabile rent psykisk. Han læser menneskets sindstilstand ved første berøring og flygter hvis han ikke finder sig tryg ved det menneske.

Coco har nemlig brugt hele sit liv på at læse mennesket. Lære af vores adfærd. Han forstår langt mere end vi lige tror. Han læser mig på sekunder og giver mig udspil med det samme. Da jeg lærte at læse hans mystiske adfærd, som hans reaktion på mine fejl, forstod jeg pludselig meget mere.

Da jeg så viste ham at jeg forstod dette og rettede mine fejl, fik jeg ikke mindst en ven for livet, men en ven som hver gang jeg er svag eller mister fokus, straks redder mig ud af alt. Om det så kunne skade ham eller så farligt ud.

Jeg har lært at tildække hans flugt energi og lært ham at jeg beskytter ham for pumaer og farlige menneske situationer.

Hver gang jeg passer på ham og beskytter ham, vokser han. Hver gang bliver han mere stærk og stabil. Nogle dage vælter bjerget og vi må roligt bygge det op.

Men med tiden er fundamentet blevet solidt, uden revner og huller. Nu står opgaven på at få gjort de sidste etager stabile, så Coco kan lægge sin flugt på hylden. Og leve i nuet som en hest bør gøre…


Jeg har dog aldrig oplevet en hest som kan læse menneskets adfærd og sinds tilstand så godt. Hans adfærd og blik ændres kraftigt alt efter HVEM der er i stalden. Hvem han er tryg ved og hvem han ser som direkte farlig. Han læser med det samme hvem du er og giver straks udtryk i sin adfærd, han er et spejl af det menneske, som ser ham i øjnene.

Men ikke alle tør at se ham i øjnene…..


Om Coco er Loco eller bare Coco, ja det fik jeg aldrig svar på.... Først var han "syg", troede dyrlægerne, muskel problemer, men efter biopsi var der intet. Dernæst gik jagten i gang, men intet var at finde....

Det var underligt. For jeg havde faktisk mentalt afklaret med at nu var det slut, sådan rigtig slut. Pludselig kører jeg hjem med Coco fra højgård og så er slutningen annulleret og en ny begyndelse startet.........
Kommentér på:
Palomino COCO'S CALYPSO
Annonce