{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Frieser Janus van r. 2003

8.210 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Gitte O
Kvinde | 53 år | Oprettet: 20. dec 2007


Frieser Janus van r.

Fødselsår:
2003
Højde:
159 cm blev han målt til ved kåringen sommer 2007 men vokser nok nogle centimeter endnu....


Temperament
Rolig, fornuftig og tager tingene som de kommer men ser en del “spøgelser”
Gangarter
Ernergisk og fremadgribende
Stævner
Janus er desværre stadigvæk lidt uren gående på den ene volte :( beslutningen er at Janus resten af sit liv skal gå og hygge på folden sammen med hans kammerat Pourquoi.

Janus er jo en meget sensitive dreng og ser ofte spøgelser som vi andre ikke kan se og det er desværre også derfor han kommer til skade, da det skal gå meget stærkt med at komme væk fra det der nu skræmmer ham :( Janus har nu været halt siden midt oktober 2016. Han har lavet et vrid I venstre baghas så det er fold, ro, ro og ro

Da der manglede starter til et lille Frieser Øst stævne her I april 2016 tænkte jeg at jeg sagtens kunne starte en LB3 da vi jo ikke var så meget I form og heller ikke havde trænet kontra gallop. Det gik okay.....Janus kiggede lidt men var super sød at have med som han plejer. Nu har Janus gået og hygget sig på græs og er blevet en del buttet så nu må vi igang med noget longe arbejde inden sadlen kan ligge ordentligt på ham igen :)

Lang tid er der gået siden sidste opdatering. Janus har været halt I vinter 2016 men er nu frisk igen og nu hvor sommeren jo er på vej skal jeg se at få redet ham op igen :)

Jeg har trænet Janus igen til at gå uden ørepropper og det går faktisk fint. I går søndag d. 16 nov 2014 var vi så til Frieser Øst efterårs stævne og startede en LA5 til 66,33 %........er super stolt af Janus :)

D 12 april 2014 holdt Frieser Øst et forårs stævne hvor jeg var midt i genoptræning og syntes det kunne være hyggeligt for Janus at komme ud og se noget andet. Jeg meldte til i en LC2 udenfor konkurrence da jeg ville ride med ørepropper og ikke var nået til at måtte ride mindre volter. Janus var super sød at have med og vi fik også højst procent i klassen (uden for konkurrence) men Frieser Øst syntes jeg skulle have en roset alligevel :)

Det helt utrolige er sket og ingen ville tro at det kom til at ske men faktisk er Janus blevet rengående og jeg har nu hvor vi skriver april 2014 redet ham en månedstid. Da jeg opdagede at Janus var blevet frisk arrangerede jeg en tid hos Anita Bakkegård da jeg ville vide mere om Janus og hvorfor han bliver bange og laver benskader fordi han bliver forskrækket. Jeg fik min fornemmelse bekræftet.....nemlig at Janus er meget lydfølsom. Det er resulteret i at jeg ligger ørepropper på ham når jeg skal ride og det har givet ham den ro der skal til at han arbejder helt fantastisk. I dag d. 05.04.2014 har jeg fået undervisning af Jan Sjørslev som har spurgt til Janus de sidste 3 år ........bare jeg havde tænkt på det for 3 år siden med ørepropper.......Jan sagde at han havde aldrig set ham gå så koncentreret og super godt før, så det tegner jo kun godt :)

Jeg har i løbet af foråret 2013 gået nogle ture med Janus på hårdt underlag på Køgevej for at styrke hans ben. Jeg har hele tiden syntes han var uren gående så jeg besluttede mig for at få dyrlæge til at kigge på ham her i maj. Janus er rengående på lige spor, næsten rengående på venstre volte men mere halt på højre. Der er nu gået 2 år og dyrlæge mener ikke at han bliver helt rengående men han kan godt bruges til skovture.........Janus er bare ikke en hest man lige rider tur på.....så vi må se om vi kan køre i skoven lidt mere for der har han det fint med at gå :o) Han skal jo så også gå og hygge med Pourquoi på folden og det er nok det han kommer til at gøre mest.

Nu skriver vi marts 2013 og Janus har været "foldbums" siden nov pga operation så jeg har ikke haft så meget tid til hestene. Inden da har vi trænet flittigt som vi blev anvist af kranio sakral terapeuten. Jeg fik undervisning på Pourquoi tirsdag d. 5 marts og bagefter tog vi Janus i ridehus da jeg syntes han stadigvæk trak lidt. Katja sagde så "Gitte....han er altså ikke halt, det er bare en taktfejl måske fordi han længe har aflastet så ud og gå på hårdt underlag med ham så han kommer til at træde lige og fremad" .............så det er det vi er begyndt på :o)

4 gange havde vi kranio sakral terapeut ude til Janus og der var meget bedring efter hans skulder blev løsnet.......fremad rettet træning er hver anden dag med øvelser fra jorden.

Vi har her i slutningen af juli 2012 haft en kranio sakral terapeut ude til Janus som har lavet afspænding på ham. Janus er ikke rengående, men han har muligvis gået og aflastet da han virker spændt i forparten (højre skulder) så nu er vi begyndt at træne ham i skridt fra jorden hvor han skal lære at træde mere ligefrem på begge forben......Janus har tentens til at krydse sine forben når han går. Vi plejer at sige at han kan gå på line og det er faktisk ikke sundt, så nu prøver vi at få ham til at skille forbenene lidt mere ad :o)

Så er der gået 2 mdr siden sidste ledbehandling og Janus er desværre stadigvæk halt. Nu får han lov at gå på fold og hygge sig hele sommeren og så ser vi til efteråret om det er blevet bedre med benet....øv øv ville rigtig gerne at han var rengående :o(

Dyrlæge idag d. 27/1-12 og en ledbehandling mere til Janus. Han skal denne gange stå inde i 2 dage, trækkes med 2x5 min daglig i 14 dage og derefter må jeg prøve at se om han er rengående

Så er Janus desværre blevet halt igen...fra den ene dag til den anden midt i dec 2011. Jeg gav ham fri et par uger i håb om at det ville gå i sig selv igen men han er stadigvæk halt og det er blevet værre. Dyrlægen håber på at det er en hovbyld der er ved at bryde frem, så lige nu står den på vask med sæbevand og boksro.

Ja der gik lige lidt længere tid end forventet....sådan ca. 4 mdr...men nu er vi igang med genoptræning og det går langsomt men sikkert frem :o)

Opvisning ved Frieser Øst kåring juli 2011 er det sidste jeg har været ude til inden Janus nu på 5. uge står med en forstrækning af venstre kode :o( Han skal holdes i ro 3 uger endnu og så skal vi forhåbentlig igang med genoptræning. Glæder mig rigtig meget til at komme ud og ride i min nye sadel som endnu ikke har ligge på ham endnu..

2. LA5 til 61,33%

Janus og jeg har her i weekenden d. 30 april debuteret i LA5...Janus havde været meget spændt/bange at ride i ugen op til da min ridehjelm ramte en gren på langsiden af ridebanen i startn af ugen. Jeg var så på en enkelt dag`s kursus hos Jan Sjørslev som hjalp mig men nogle godt øvelser til at få Janus afspændt hvilket hjalp mig til stævnet for Janus var super afspændt og blev lidt mat i øgningerne så vi fik 58% men jeg havde en dejlig hest med i byen....så vi må bare prøve igen :o)

Så er vi nået til marts 2011 det er ved at være forår så man kan komme udenfor og ride. Har været til dressurkursus hos Jan Sjørslev her den sidste weekend i marts som gik SUPER godt....dejligt at komme rigtigt igang igen

Nu er der gået præcis en uge og Janus er blevet udskrevet igen. Dyrlægerne fandt egentlig aldrig ud af hvad Janus fejlede. Han fik smertestillende og gennemgik en masse undersøgelser og prøver og alle med fine resultater. Først 3 dage før jeg fik ham hjem begyndte han at spise og virke kvikkere igen. Han havde en del orm og bændelorm som han blev behandlet for, så dyrlægerne kan kun komme på at det var det. Bare han er frisk igen.....og tro mig det er han for han er blevet vildt fræk men det er bare skønt han er glad.

Lige som det gik så godt bliver Janus febersyg og mister lysten til at spise her i weekenden d.3 nov. Jeg når at have dyrlæge et par gange inden Janus sent mandag aften indlægges så han kan blive væsket op om forhåbentlig fundet ud af hva han fejler da han ikke viser tegn på noget som helst. Tirsdag efter en masse prøver og undersøgelser står dyrlægerne på bar bund så vi håber på det bedste.

I weekenden d. 11/9 holdt vi dressurkursus med Jan Sjørslev her på Køgevejens Hestepension hvilket var meget vellykket med super tilfredse ryttere, så vi prøver at arrangere et kursus mere i nov 2010

Vi har nu redet hos Maria Falkner Hansen fra Atterupgaard i nogle mdr og det går super godt og fremad.

Så er St. Hestedag vel ovestået hvor Janus og jeg også red LA-dressur lørdag til 62% (blev toèr) og søndag til 70% hvor vi vandt :o)

Udover at Janus har kiropraktor ca. hver 3. mdr er der ikke sket det store på det sidste men de næste par weekender skal vi så til gengæld være aktive.
I lørdags d. 21/6-10 var sort guld inviteret til at ride show til middelalder arrangement i Ringsted by så der var vi 6 ryttere afsted i ridderdragtene og det var super skægt at være med til. På næste søndag d. 29 er vi så inviteret til Hørsholm Rideklub så der er vi 8 ryttere som skal ride musketer showet fra i år (dyrskuet) og weekenden igen derefter d. 4-5/9 er det jo St.Hestedag

Vi har været til Dyrenes dag i Slagelse idag d. 27 juni 2010. Janus og Halbe var dernede hele dagen og til middag kom flere fra kvadrillen og vi red show for alle de mennesker der var kommet med deres børn. Jeg er RIGTIG stolt af Janus idag for han gik helt fint langs med hegnet og reagerede overhovedet ikke på højtalerne :o)

I dag skriver vi d. 19 juni 2010 Janus og jeg har oplevet en hel del ting siden sidst jeg skrev. D. 22 maj var vi til lokalt Frieser Øst stævne hvor vi for sidste gang red LB3 (er udklasset) og en LA2 (her så Janus lidt "spøgelser" på banen) men gik til rigtige fine procenter alligevel. Og så var det jo Roskilde Fællesdyrskue tid den første weekend i juni som bare gik fantastisk både ridemæssigt og vejrmæssigt. Tordag aften d. 17 juni gik turen til Land og Fritid i Ringsted som havde brug for nogle heste til deres arrangement om første hjælp til hesten. Her stillede Janus gerne op så folk kunne tage puls på ham :o) Og idag har vi været på skovtur med Frieser Øst i Slangerup, så ligenu går Janus og er en træt dreng efter et par timers hygge og frokost i skoven.

I fredags d. 14 maj 2010 var Janus, jeg og 3 andre ryttere fra SORT GULD inde og ride på Køge Torv til Aktiv Fritids outdoor messe. Der var meget at se på men hestene gjorde det rigtig godt og det var en super træning inden vi skal til Fællesdyrskuet her i starten af juni og ride show.

Så har Janus og jeg debuteret i LA2 det var en meget tung bane vi red på men jeg syntes det gik ok vi fik da 61,38% men vi skal ha` trænet noget mere galop :o)

Så har Janus og jeg startet på vores stævne sæson og det gik jo meget godt for vi vandt den klasse vi startede. Det var lidt upsèr men vi skal jo lige igang igen...

Vi skriver ultimo april og ja det gik lige så godt men så kom sadel problemerne igen....sadel afsted til England og retur. Janus er nu tjekket af kiropaktor for ca. 1 mdr. siden og der var ikke noget efter vi havde fået sadlen igen, så nu er vi ved at være stævneklar har ihvertfald meldt til et par stykker. Vi er nok lidt rustne i starten men det er jo meget hyggligt :o)

Dressurkursus med Bøchman her d. 9-10 januar 2010....glæder mig :o) Det gik helt fantastisk

Forleden dag d. 27 dec 2009 havde jeg kiropraktor til Janus bare for lige at tjekke ham op. Hun var meget tilfreds og der var intet at finde på ham så som hun sagde nu skal han bare ud og lave noget :o)

Så var kiropraktor forbi idag d. 22 november 2009 og ryggen har helt fin efter den sidste måneds ridning, så nu kan vi rigtig komme igang med at træne og komme til stævner igen :o)

Så havde vi idag d. 25 okt 2009 opfølgning på kiropraktor og Janus var stadigvæk lidt skæv som blev rettet (havde også lidt i halsen). Sadlen er stadigvæk ikke helt god viste det sig. Der kan ikke stoppes mere i den så vi skal prøve med en pad under sadlen så vi får midtpunktet i sadlen til at ligge korrekt.

Idag d. 17 okt 2009 var vi til Frieser cup stævne (mere fordi der ikke var så mange starter) Vi er ikke helt klar til at komme ud endnu men for hyggens skyld tog vi til Frieser stævne. Vi red en LB3 og fik en delt 1. plads

Ja det gik ikke så godt som man havde håbet. Den nye sadel lå ikke helt så fantastisk, så Janus måtte ha kiropraktor forleden dag hvor 2 hvirvler havde sat sig lige under bagsvidslen så sadlen er tjekket op igen og sendt til omstopning......håber ikke den også blliver stjålet på vejen så vi kan starte forfra igen.

Så er den nye sadel kommet (midt august) og jeg er igang med at træne Janus og ikke mindst mig selv op igen. Pyha vi er kommer ud af træning og facon :o) Vi er også begyndt på noget akademisk fra jorden som er virkelig svært til man lige forstår at gøre det rigtigt men super effektivt. Det bliver nok først til foråret at vi kommer på dressurbanerne igen da jeg nok ikke får redet så meget som jeg gerne ville pga et projekt jeg skal være med til på arbejdet. Men Janus er jo heller ikke så gammel så det går nok :o)

Det bliver ikke til så meget ridning i øjeblikket da min sadel her i starten af juli blev sendt til omstopning i Århus. Desværre er det sådan at på vej til Sjælland bliver chaufføren slået ned og bilen stjålet så der forsvandt en hel det pakker fra pakketransporten........også min sadel :o( Nu er der bestilt en ny men da den er specielsyet til Janus går der halvanden til to mdr. inden den kommer hjem fra Tyskland og det er tidligst midt august. Så vi kommer først til at starte stævner igen til efteråret når vi er kommet i træning igen og har redet den nye sadel til.

Idag d. 23/5-09 har vi været til Frieser Øst`s forårsstævne hvor vi startede LB2 og LB3 og sørme om vi ikke vandt begge klasser og fik en sæk lucerne og en grime med det Hollandske logo på. Jeg startede også på Janus`kvadrillieven Bink i 2 travprogrammer hvor vi blev nr.2 i den ene og vandt den anden, så her fik vi også en sæk lucerne og en pose med hestegotter med hjem :o)

Så er SORT GULD sæson begyndt igen. Vi var på Christiansborg ridebane idag til Hestens Værns 100 års jubilæum. Idag var Janus og jeg ikke helt enig om hvilket gear det skulle gå i :o) og samtidig var der et springvand midt på ridebanen og at det til om med kom vand op af det syntes Janus var en tand for meget......men at vandre igennem Københavns gader syntes han derimod var mægtig hyggeligt.....spøjs hest :o)

De sidste par stævner i dec har jeg meldt fra da Janus og jeg trængte til lidt pause fra stævne-ræset. Det har også været godt for min dårlige skulder :o) De første par måneder af det nye år skal vi bruge på noget mere undervisning. Nu skal vi jo snart til at ride LA-klasser og så er der nogle ting vi gerne vil være bedre til inden vi starter på det.

Vi har idag d. 30/11 været til stævne i Vemmelev hvor vi vandt LB2 og startede LB3 for første gang og blev 1.uplaceret så det var ikke så tosset :o)

Igår og idag d. 9/11 har vi været nede på Ringsted Sports Rideklub og starte LB2 hvor vi fik en 2. og en 3. placering :o)

Det er sent lørdag aften d. 1. nov men jeg syntes lige at jeg ville skrive at vi idag med en 2. plads i LB2 blev kåret som samlet vinder af Pavo Dressur Cup 2008 for Friesere. Det er næsten ikke til at forstå.....er meget stolt af min Janus han har virkelig gjort det super godt siden vi i marts begyndte at starte stævner.

Igår d. 4. oktober 2008 var vi til 4. afdeling af Pavo Cup som blev afholdt i Hammelev ved Vojens. Vi startede 2 x LB1 og vandt sørme begge klasser, så nu ligger vi samlet 1èr i Pavo Cup og der er et stævne tilbage som er finalen der afholdes i Randers d. 1 nov

Idag d. 27 september var vi heldigere med vores ridning, så det gav os 2 røde rosetter med hjem selvom Janus syntes han skulle lave lidt sjov i det ene galopanspring :o)

Idag d. 20. september har Janus og jeg debuteret i LB2 Janus er ikke helt klar til at gå LB2 men for at jeg kunne starte 2 klasser tænkte jeg at han jo kunne "snuse" lidt til klassen og det gik ganske godt for vi blev 1. uplaceret, så hvem ved hvad det kan blive til når han bliver klar til klassen :o)

Ja, meget er sket siden sidst jeg har bare ikke lige fået opdateret siden.
d. 24 august var vi inviteret over til Moeskær IS show på Vilhelmsborg og ride en pas de deux
d. 30 august var vi i Hornsherred og starte stævne hvor vi kom hjem med en 1. og en 2. plads
d. 6 og 7 september har vi været på St. Hestedag hvor vi både var med i Frieser Øst showet og Sjællands Frieser Kvadrille "SORT GULD"
Næste weekend holder vi fri for så at tage til stævne igen d. 20. september

Idag d. 16 august 2008 har Janus og jeg været i Vemmelev og starte LB1 hvor vi fik en 2. plads

3. afdeling af Dressur Pavo Cup blev afholdt på Eriksholdt i nordjylland d. 2 august 2008. Vi tog til Jylland med Janus om fredagen, så han kunne stå i boks om natten mens vi overnattede i hestetransporteren. I den første klasse blev vi ikke placeret da dommeren syntes han så "tam" ud men i den anden klasse blev vi nr. 3, så vi ligger stadigvæk på en samlet 2. palds i Cuppen så vi er jo nok nødt til at tage næste afdeling med også som er til oktober i Vojens.

Ja så er det en måned siden vi sidst var til stævne. Idag d. 28 juli 2008 har vi været til Solrød Rideklub`s Hestival hvor vi fik 2 store flotte rosetter med hjem og en staldplaquette. Der var desværre 3 timers ventetid imellem klasserne men Janus som bare er en dygtig dreng stod i transporten og hyggede sig med wrap og vand og så havde vi selvfølgelig sørget for at han ikke stod i den bagende sol.........for det har bare været lunt at ride idag.

D. 28 juni 2008 tog vi afsted tidligt morgen til Fyn hvor vi skulle ride 2. afdeling af Pavo Dressur Cup 2008 som blev afholdt på Broholm....det er jo luksus at få lov til at ride på en DM bane :o) Der er jo endnu flere dommerskure men det tog Janus i stiv arm..... Janus har været lidt træt i ugen op til stævnet og det viste han også på banen, men alligevel fik vi en 2. plads.

D. 22 juni 2008 er Sort Guld inviteret til Slagelse (dyrenes dag) og optræde med showet fra Dyrskuet og det skal vi igen d. 5 juli 2008 i Bregnetved hvor der er noget børnedyrskue.

D. 6-8 juni 2008 blev det så tid til Fællesdyrksuet i Roskilde hvor Janus og jeg var riddere i kvadrillien Sort Guld. Det var 4 hårde men sjove dage.

D. 24/5 var Janus og jeg til vores første "Frieserstævne". Vi er med i Pavo Cup 2008, hvor vi i Ringsted red LC2 og LB1. Vi vandt begge klasser og for det ikke skal være løgn blev vi dagens vinder, da vi havde redet til højst %. Vi fik en masse lækre præmier fra Pave såsom foder, dækken og en pose fyldt med godter fra Pavo, så hermed en stor tak til Pavo :o)

D. 12/5 tog vi en tur til Himmelev hvor vi startede LC2 og vandt. Bagefter red vi LB1 for første gang hvor vi blev 1.uplaceret. Janus og jeg havde været til kvadrille træning om formiddagen så Janus var lidt træt da vi skulle på til LB1....men super stolt er jeg af min Janus :o) at han har gået sin første LB1.

D. 26/4 var vi til vores første udendørs stævne og det var lidt farligt :o) på RSR står der jo dommerskure for enden af banen og det syntes Janus ikke helt om. Vi blev alligevel 1. uplaceret i LC2 så det var jo ikke så tosset.

I dag d. 20.04.2008 kom Janus og jeg hjem fra Darup med 2 fine røde rosetter :o) vi red til 76% i begge travklasser og Janus er ved at blive god til at komme i byen alene.

Så har Janus og jeg været til vores første stævne på Midtsjælland`s Rideklub som vi vandt, hvilket vi ikke lige havde regnet med. Jeg vil gerne træne Janus i at være alene på fremmede steder og det kan jo trænes ved at ride nogle stævner. Vi er bare startet i de små travklasser og har allerede meldt til 2 steder mere indenfor nærmeste fremtid.

Ja vi er så småt begyndt i april 2008 at tage ud så Janus kan l
lære at gå alene på fremmede baner.
Stamtavle
Far: Tije 401
Mor: Dautsen fan oud-stedma
Morfar: Tamme
Far:
Tije 401
Farfar:
Fabe 348
Farfars far:
Melle 311
Farfars mor:
Kee
Farmor:
Ofamke
Farmors far:
Djurre 284
Farmors mor:
Pietertje
Mor:
Dautsen fan oud-stedma
Morfar:
Tamme 276
Mormor:
Limkjen
Mormors far:
Wypke 277
Mormors mor:
Simkje


Køn
Vallak
Bemærkninger
Janus har meget personlighed, er utrolig nem at have med at gøre og tager tingene meget fornuftigt. Vi er med i Sjællands Frieser kvadrille "SORT GULD"
Kommentér på:
Frieser Janus van r.
Annonce