{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pinto Hoelgaards Wild Lakuma [Tidl. hest] 2003

2.657 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Tina C
Kvinde | 43 år | Oprettet: 5. feb 2008


Pinto Hoelgaards Wild Lakuma

Fødselsår:
2003
Højde:
Hun blev målt til 158 til kåring i september 2006, men er vokset af flere omgange siden, er nu ca 160.
Temperament
Kumse er en super dejlig hest dog lidt forsigtig og sart, bliver let forskrækket og ked af det hvis hun gør noget forkert. Kan hidse sig selv helt vildt op, men kommer rimelig hurtigt ned på jorden igen.
Gangarter
Over middel, var høj bagtil til kåring så vi prøver igen til efteråret hvor hun forhåbentlig er ved at være færdigvokset.
Stævner
Ikke endnu, er først tilredet i efteråret, og er nu i fol (termin midt i juni) så vi venter til næste forår, men glæder os til at se om vi kan få en lille smuk broget sag i år.
Stamtavle
Far: Hoelgaard´s Kontrast

Mor: Hoelgaard´s Wild Lady
Køn
Hoppe, men det er ikke noget men mærker på hende andet om foråret så bliver hun lidt ekstra hestegal, når hun altså ikke lige er i fol.
Bemærkninger
Lakuma er en superdejlig hyp. Prøver altid at behage og gøre det rigtige. Et rigtig nussehoved som elsker mad og en hyggestund med striglerne eller leg i ridehallen.

2008:
D. 14/3. Vi holder inde med ridningen, hun er ved at være lidt for tung, så nu er det foldtid, leg i ridehallen og nogle skridtture med de andre.

20/5: Nu er Lakuma taget på barselsferie ved Jens Ole og Laila i Givskud (dem der har avlet hende) Hun er blevvet rigtig stor og rund.
Som substitut har jeg lånt Magic Colour af Jens Ole og Laila, en superskøn Pintohoppe fra Holland der er B-hest dressur, nu må vi se hvornår vi er i form til at komme ud at starte lidt stævner, vi satser på August.

7/6: Folingsalarmen gik, men efter Jens Ole havde brugt 2 timer af sin nattesøvn i stalden var der stadig ingen føl på vej. Vi venter stadig i spænding efter den forhåbentlige brogede skønhed af et hoppeføl der kommer til verden, Termin d. 13/6. Puh hvor vi glæder os.

D 18/6:
ENDELIG kom der et smukt broget hingsteføl! Kl 5.45 ringede telefonen, nu er det nu lød det. Kl. 6.05 ringede tlf igen, nu har hun folet. Puh hvor har vi ventet længe på den her dag. Men i dag gik det så også op for os hvorfor hun har ventet, det er vores bryllupsgave! Fantastisk gave fra vores lille hyp. Der kommer flere billeder i løbet af de næste par dage. Husk nu alle at stemme vores lille dreng ind.
18/6-08: Har her til aften være ude sammen med følle for 1 gang, det var rart at få strukket benene igen.

19/6-08: Kumse er en rigtig god mor, meget stot af sin søde søn. Hun er meget villig til at dele ham med alle på 2 ben men ikke med en eneste på 4!

D. 26/6: Er kørt en lille tur til lemvig til Zeeland, håber hun kan levere sådan en lille perle igen næste år.

D. 29/6: Så er hypperne kommet hjem igen, nu må vi bare krydse fingre for at hun er i fol.

D. 30/6: Hjælp Lakuma har ondt i maven, kolik, da der endelig endelig er en dyrlæge at træffe og hun får set hesten mistænker hun tarmslyng, f... for et chok, gik helt i panik, godt Lakuma havde Jens Ole og Laila ved sin side og ikke mig der bare ville være i vejen.
Nu til aften er der ro på, har fået smertestillende x flere og spiser nu hø og er også begyndt at drikke lidt igen. Nu krydser vi fingre og håber på det bedste så hun ikke er nødt til at en tur på hospitalet.

08.08.08
Hvis du har fulgt med i forum ved du kun alt for godt hvordan det står til med La'Zee, men Lakuma er jo selvfølgelig sammen med ham hos skovgård. Vi ved ikke om han overlever, Lakuma fejler ikke nboget, andet end hun ligner et skelet. Af en eller anden grund spiser hun ikke nok/får ikke nok når hun er i byen, så hun taber sig for vildt. Ærgeligt.

29/11 2008
Opdatering.
Lakuma kom hjem den 20 aug samme dag som La´Zee var blevet aflivet. Hun var ca 100 kg for tynd så hun kom i gang med an ordentlig gang opfedning og tog i løbet af 3 uger ca halvdelen af det tabte på igen. Så begyndte vi lige så stille at ride lidt, først kun 5 min trav og så opefter. Jeg var helt i kulkælderen efter vi mistede følle og havde lidt mistet gejsten til at holde hest. Når jeg var i stalden var det ok, men at komme derud var næsten ikke til at slæbe mig afsted til. Dårlig samvittighed over ikke at gidt at ta derud, og dårligsamvittighed over ikke at være hjemme ved ungerne som jo havde været væk hjemmefra hele dagen og var gået i seng når jeg kom hjem. Jeg fik kun redet 2-3 gang om ugen og syntes det var synd for min hyp. Vi tog den svære beslutning om at sælge hende.
Hun blev afleveret i tordags (d.27/11) hos Louise ved Holstebro. Jeg er overbevist om at hun får det som blommen i et æg. Vi glæder os til at følge hende og Louise ligesom vi følger Liselotte og Heart Breaker.

7/1 -09 Louise er kommet til skade og ved ikke om hun kommer til at ride igen, så måske flytter Lakuma hjem til os igen. Jeg har helt fået lyst til at ride igen, håber bare jeg kan finde en til at hjælpe mig.

Lakuma er solgt, men desværre bliver Louise nødt til at sælge hende da hun skal flytte til USA, vilddt ærgeligt.
Håber Lakuma får et godt hjem hos en der virkelig sætter pris på den dejlige hest hun er.
Håber vi kan få lov at følge hende.
Kommentér på:
Pinto Hoelgaards Wild Lakuma
Annonce