{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Aske *R.I.P - Himmelhest* [Himmelhest] 1987

1.844 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Stine D
Kvinde | 32 år | Oprettet: 27. mar 2008


Fjordhest Aske *R.I.P - Himmelhest*

Fødselsår:
1987
Højde:
143
Temperament
Koldblodshest
Gangarter
Skridt; Middel
Trav; Middel
Galop; Middel
Tölt: Ikke relevant
Pas: Ikke relevant
Stævner
Dressur: LB
Spring: LB
Western: Pleasure, Showmanship at Halter, Western Horsemanship & Trail.
Jagt: Startet
Stamtavle
Far: Risdals Rix
Mor: Diana
FF: Amor Halsnæs
FM: Lotte
MF: Bamse
MM: Hedda
Køn
Vallak
Bemærkninger
Aske var en renracet Fjordhest af den gammeldags type. Han var tung og stor, men dog ikke super høj. Han var meget muskuløs af bygning, men havde også en tendens til at blive lidt småfed om sommeren – typisk Fjordhest!

Aske blev, i sine unge dage, redet i dressur og springning. Han blev senere (i en alder af 16 år) omredet til western-ridning, hvilket bare passede ham super godt. Han elskede den afslappede stil og kunne bedre lide tempoet i western ridning. Han var især god til pleasure og western horsemanship. Aske var en hest der godt kunne lide at komme ud i naturen og ride, og han blev aldrig bange for noget som helst. Der var ikke dét der kunne slå ham ud af den, hvorfor han også har været med til at træne vores andre heste i trafikken – Aske var nemlig den mest erfarne.

Han har både gået dressur-, spring-, jagt- og western stævner i løbet af sit lange liv og blev redet lige til det sidste. Han var super god af sind og elskede mennesker.

Der var dog ingen der var i tvivl om at Aske selv bestemte sine egne veje. Der var ikke nogle der skulle stå i vejen for ham, og hvis han ikke lige gad mennesker, så gik han bare sin vej. Ja ak, hvor mange gange jeg har grædt over han er gået hen for at spise græs i stedet for at blive trukket af mig – det er skam ikke småting. Men han var bomstærk og end ikke 3 voksne mænd kunne holde ham når han bestemte sig for noget.

Men Aske var bestemt ikke ondskabsfuld – han var tilgængæld tillidsfuld over for de mennesker han havde kær. Han var beskyttende og hvilede i sig selv. Han var en pony med sine egne meninger, men hvis vi bød ham noget, var han også sikker på at det var helt i orden.

Aske var i en periode meget bange for at gå i hestetrailer – men pga. hans store tillid til mig, fik vi ham hurtigt lært det i løbet af kun få ugers træning og inden længe elskede han at komme i trailer, da han fandt ud af, at man måske kunne komme på græs eller endnu bedre! At man kunne komme hjem til sine legekammerater igen.

Aske var børnevenlig på den måde, at han ikke var spor ond! Alle kunne stå og strigle ham eller ride på ham, på en ridebane når de først var kommet op. På tur ville vi dog ikke sætte andre end mig op på ham, da han godt kunne finde på at tage røven på sin nye rytter og få ham/hende ned i en fart.

Alt i alt var Aske en meget loyal, toldmodig og perfekt pony for mig at lære og ride på. Jeg ville give alt i verden for at få ham tilbage igen. Han lærte mig alt og jeg kan stadig få tårer i øjnene når jeg tænker på ham.

Aske døde sommeren 2009 af pludseligt hjertestop. Han var en ældre hest og dyrlægen sagde, at han trods alt havde haft det super godt lige til hjertet ikke kunne mere.

R.I.P. min fantastiske pony.
Kommentér på:
Fjordhest Aske *R.I.P - Himmelhest*
Annonce