{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Tøsen [Tidl. part] 1998

3.206 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mette Kathrine G
Kvinde | 31 år | Oprettet: 27. jan 2008


Oldenborg Tøsen

Fødselsår:
1998
Højde:
160cm. ca.
Temperament
Rolig og opmærksom
Gangarter
Skridt: god fyldig
Trav: god
Galop: lidt ustabil, men mere sikker end hvad den har været. kan til tider gå i holdning i galop, men vi går mest efter at få styr på tempoet først (:
Stævner
6.6-09
Søhøjlands cup
LC2 - 54.4%
Stamtavle
kendes desværre ikke
Køn
hoppe
Bemærkninger
Tøsen er en stor rubust flot hest, det er min ridelærer der ejer hende, men jeg står for opdragelse og optræning af hende. Vi er efterhånden nået et godt stykke, efter vi har fået nogenlunde helt styr på tempoet, er vi begyndt at øve mere galop, og begyndt at øve arbejds galop, og side øvelser i skridt. Det tager godt nok sin tid, men sådan er det er oplære gamle heste (:

Selvom hun er et stort brød at ride rundt på og tit løber, så er hun dejlig og sød. I boksen er hun meget resteveret, og er ikke så i møde kommende, hun hverken bider eller sparker, men lægger ører og kan se meget væmmelig ud, men lige så snart man for hende ud og strigle, så er der intet, hun er et stort nusse hoved.

På trods af hendes størrelse har hun i lang tid ikke kunne ride sammen med andre heste på banen, fordi hun var bange for dem, men det er meget bedre nu.

Hendes ridemæsige udvikling går godt og hurtigt, hun er meget lærenem, det kraver bare tolmådighed og gåpåmod. Jeg rider mest dressur på hende, men sprang på hende for første gang d. 7.8.-08 uden sadle, og det super godt og over alle forventinger ;] Det var godt nok kun 30cm. men hun har heller ikke rigtig sprunget før. Men hun har senere værret oppe og springe en okser på 80 cm, og enkelt spring på 60 cm. Hun springer flot, og er god til selv at lave afstand og sætte af. Hun er 100% opmærksom på rytteren, og springer kun hvis rytteren er med.

Førhen stod hun kun sammen med én hest/pony, men så købte LIND hende, og det var en stor omvending for hende at pludselig skulle gå med så mange, og i starten var de meget hårde ved hende, men nu har hun lært af sin størrelse og tør også bruge den af og til, men har stor respekt for de andre heste og ponyer på folden.

Hvis der er mere I vil vide om hende, så spørg endelig, så skal jeg se om jeg kan svare (:

07-08-10:
Jeg bliver desværre nødt til at opgive mit partner skab med Tøsen. Da jeg starter på ungdomssuddanelse d. 12.8.10, bliver min tid knap. Jeg har ny fået en ny hest at ride, som er meget tættere på hvor jeg bor, og derved ikke kræver nærså meget tid.

Tøsen, jeg vil altid elske dig, du er planet dybt i mit hjerte, da jeg kom op til dig igår d. 06.8.10 og jeg kaldte på dig, og du vrinskede, og kom hele vejen fra den anden ende af folden og op til mig. det gav mig tåre i øjnene. du er en vidunderlig hest. det venskab vi skabte, for jeg ikke til nogen anden. Jeg ved hvor svært du havde det med at knytte dig til en person, men du lod mig komme ind til dit hjerte, og det elske jeg dig for. du vil altid stå mig nært. "min" elskede hest!

*****OPDATERING*****
kender i den følelse af at man virkelig savner nogen eller noget! når man har taget et valgt og gjort noget der skulle hjælpe en selv.. de første dage er altid værst, så går der lidt tid, hvor man ikke rigtig tænker over det.. så sidder man en dag og tænker på alle de "gode gamle dage" episoder der gjorde en ly...kkelig med dén ting eller person man efterlod, og forstår pludselig hvor meget man savner det.
Jeg savner Tøsen! det forandrede så meget i mit liv, til det positive. altid en optur at være med hende, altid parat til en impulsiv handling, og ikke mindst, var der altid når jeg virkelig havde brug for hende, hvornår det så end var.. det savner jeg..♥

****OPDATERING****
2.1.2011
Var oppe og besøge Tøsen på Lindegården efter et halvt år nu. Det var vidunderligt at se hende reagere på min kalden, og at hun stadig følger efter mig ind fra folden. Hun var lige så smuk som hun plejer at være, dog med noget af en vinterpels. Men det varmer altid i hjertet at se og mærke at hun kan kende mig. Savner hende hver dag, kigger ofte på de billeder af hende der er rammet ind på væggen, og savner den tid. Håber hun fremover vil blive redet mere end hun gør nu, pga. der ikke er nogen derkan styre hende. Hun fortjener kærlighed, hun er den dejligste hest, jeg nogensinde har haft med at gøre. Hun er noget for sdig selv, og vi har haft vores kampe, men har aldrig haft så tæt et bånd med en hest, som med hende, det var unikt!<3
Kommentér på:
Oldenborg Tøsen
Annonce