{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Trakehner Elsket og Savnet - Viktor 2003

3.365 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Trakehner Elsket og Savnet - Viktor

Fødselsår:
2003
Højde:
165
Temperament
Varm
Gangarter
Gode :o)

Træder godt over eget spor.

Lækker lækker galop :o)
Stævner
Starter både dressur og spring
Stamtavle
Findes nok et eller andet sted, men som mange erfarer så er stamtavle ikke alt... lærerige ord fra en god veninde :-)

Køn
Meget
Bemærkninger
Dejlig polsk trakehner som jeg blev den heldige ejer af onsdag den 6. august 2008 :o)

Født 28. april 2003 :o)

Hende der havde ham før mig købte ham som ryttervant, men havde ham kun i et år hvor hun red dressur på ham. Han lavede vidst rimelig meget ballade, så det har nok ikke været nemt.

Han er en varm og energisk hest og temperamentet kommer somme tider op i det røde felt, hvilket jeg vil arbejde på at få under kontrol.

Han har i sin ridetid før mig været brugt til lettere dressur. Han havde aldrig sprunget andet end løsspring, samt 2 kryds med rytter.
Men så kom jeg og købte ham og jeg er ved at lære ham at springe, hvilket går fint, dog er han meget glad for det og bliver ofte lidt for ivrig.

Da jeg havde haft ham i 2½ uge sprang vi for 3. gang, Viktor ramte en bom der faldt ned, og lyden derfra gjorde ham bange så han bukkede mega højt og stak derefter af i fuld panisk galop med mig hængende om halsen, efter 50 meter faldt jeg så af med et brag og blev hentet i ambulance, der var heldigvis ikke noget brækket, havde bare en stor blodansamling i hofteleddet, av av.

Nå men op på hesten igen som man siger :o)

De første 4 måneder jeg havde ham var svære ridemæssigt, men lærerige for os begge to. Viktor var temmelig vild en gang imellem, bukkede meget højt, gerne i serier og stejlede lodret.... men vi havde selvfølgelig også rigtig mange gode dage. Efter de 4 måneder fik jeg ham på bedre tanker :o) Han har bare lært og lært siden da, og har ikke stejlet siden :o)

Update 22/9 - 2008
Så så man lige Viktor og jeg springe bane til træning med mur og vandgrav på 90cm :o)
Og så lige vores løsspringning på 145 cm :o)
(Gamle ejer har løssprunget ham 160 cm, men det turde jeg ikke)

Update 16/5 - 2009
Har nu sprunget 105 på Viktor og træner til LC spring :o) Han er ved at lære at komme korrekt over de lodrette og vi har nogenlunde styr på temperamentet :o) Okserer og tripelbarer er ikke noget problem, det er meget nemmere for ham.

Ny springrekord 30/5 - 2009
Okser 110cm høj og 120 cm bredt :oD (Jokerspring til stævne)

Springtræning 5/6 - 2009
Sprang 130 cm på Viktor, han var så god!

Update 19. september 2009
Vi blev denne dag KLUBMESTRE i SPRING 2009 !!!!! Helt vildt fedt, fik æresdækken og det hele (har altid ønsket mig sådan et)
Konkurrencen foregik i LC/LB og det var første gang Viktor og jeg sprang LB :o) Jeg er så stolt af ham, vi har bare nået så meget, tænk en gang at han aldrig havde prøvet at springe for bare 1 år siden, og nu er vi Klubmestre i spring :o)

Viktor udvikler sig virkelig, han kan nu LA øvelser i dressur og LB/LA spring :oD Fantastisk hest.


UPDATE :'o(

Viktor er min elskede hest. Han er min stjerne. Han skulle udlånes til Cille da jeg ikke kan ride pga. graviditet.

Han har været skadet meget længe, det er 3. gaffelbåndskade i samme ben, som er kommet pga af hinanden og på grund af arvæv. Jeg har været til utal af scanninger og behandling på klinikken, har endda fået undersøgt og røngten af hele hesten for at se om der var andre ting galt.

Dyrlæge har givet dommen, der er intet at gøre, der er ikke engang en lille chance for at han heler. Skaden er værre nu end nogensinde før.

Et er han aldrig kan rides mere, det kan vi leve med (jeg kan i hvert fald, men tror ikke Viktor ville trives, da han har rigtig meget energi) men han vil aldrig blive rengående, han vil aldrig hele. Han er halt, taktfast halt, og han har ondt. Han vil heller ikke hele ved at være foldhest, og heller ikke ved boksro.

Alt er forsøgt. Også back on track, også boksro som resultere i en fuldstændig ustyrlig stejlende hest på staldgangen der ikke kan trækkes med af en voksen mand, beroligende medicin for at give boksro er forsøgt, sygefold, fællesfold, trækture i lang tid, skridtture, ALT er forsøgt, jeg kunne blive ved med at nævne ting.

Viktor har altid gået med kvalitetsudstyr og fået den bedste behandling man kan, penge har ikke været problemet, så han har fået ALT.

Viktor har ikke psyke til kun at gå på fold, og slet slet ikke om vinteren. Når Viktor ikke bliver redet bliver han sur, lægger ørerne, farer rundt i boksen, bliver deprimeret og ikke den nusseglade friske hest som han i virkeligheden er. Han skader sig selv, da han er meget energisk.

Lige nu er han glad på folden og hygger sig med græsset, men han har ondt, selvom han spæner rundt i rejehop og er fjollet. Derefter er hans ben varmt og hævet, og han kan så bruge resten af aftenen i boksen på at stå og have ondt i boksen, er det værdigt????

Jeg har ikke lyst til at forsvare min situation yderligere, jeg ved jeg har gjort alt og bruger førende dyrlæger. Så i må forstå at det ikke er værdigt for Viktor at leve videre. Jeg må tænke på Viktor og hans livskvalitet.

Jeg elsker Viktor af hele mit hjerte, han er mit et og alt, mit hjerte er knust og jeg er frygtelig ked af det og græder hver dag. Hvis der var noget at gøre ville jeg gøre det, men ALT er prøvet.



Mvh Christina (ejer af sin elskede Viktor)


25/6 - 2010 Viktor er elsket og savnet.
Viktor løber nu rundt på de evige græsmarker. Han blev aflivet af den dyrlæge han kendte, og jeg var der for ham til det sidste. Han døde stille og fredeligt, lagde sig roligt ned imens han faldt i søvn.

Tak for alt Viktormus, du vil altid være i mit hjerte <3
Kommentér på:
Trakehner Elsket og Savnet - Viktor
Annonce