{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Højvangs Kalibra [Himmelhest] 2001

5.365 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Camilla L
Kvinde | 32 år | Oprettet: 7. nov 2007


Dansk Varmblod Højvangs Kalibra

Fødselsår:
2001
Højde:
Tror han måler 168-69cm.
Temperament
Opmærksom men ridelig.

Han har et super dejligt temperament. Rolig men alligevel med den rette gnist.
Gangarter
Super godt gangarter, hvoraf skridt og galop specielt skal fremhæves !

Skridt: Taktfast. Træder 4-5 hove over sit eget spor. .
trav: Utrolig godt rygsving og bæring. Træder godt ind under sig.
Galop: Rigtig dejlig opad bakke. Utrolig god galop.
Stævner
Kalibra har aldrig startet før jeg fik ham (2008)
Han går nu (2010) LA-MB dressur

Har Placering til og med LA6..

Blev nr. 6 til SJM 2011 for Young Riders.
Stamtavle
Han blev født d. 12/4-01

F: Kanudos XX
FF: Acatenango XX
M: Bitten RDH
MF: Lavallo DVH
Køn
Vallak..
En rigtig sød én som altid følger sin moar (-:
Bemærkninger
Kalibra ligner Kanudos i hovedet, og Lavallo i bygning. Han er utrolig smuk at se på, meget ædel og højtstillet. Tynde stærke ben og små sunde hove. God haseaktion, og bløde koder. God benstilling.


Har købt ham af min tidl. chef, Jesper Møller i september 2008 hvor kun lige var tilredet og er derfor meget bagud i sin uddannelse, men han er utrolig lærenem og bliver ved med at prøve at behage sin rytter.

Han er en dejlig hest, både på stald, fold og bane. En unik hest der er ufattelig dygtig og vil gøre alt for sin rytter under ridningen. Hvis man kan ride ham, kan man nå langt med ham. Han er igang med at lære galoppiruetter og vi stræber efter piaff og passage. Han kan skifte ned til 3'ere..
Har løssprunget ham et par gange, og viser der god teknik og stor forsigtighed.
Springer fantastisk , Sprunget plastikvand , kasser og stor oxer i 1. forsøg. Er indsprunget med Tine Rytter. Springer LC/LB bane.
Til svømning springer han ud i vandet :D Han elsker at være i ikast på badeferie :)
Han skal helst have en aktiv hverdag, og ikke bare stå og glo i boksen, for så bliver han doven.. Og tyk.. (;
Han er den bedste hest jeg har haft, og han vil altid være min øjesten, og altid have et helt specielt plads i mit hjerte. <3

d.26/8-11
Kalibra har som følge af en handelsundersøgelse i Ansager, fået en slem gaffelbåndsskade..
De næste 6 uger skal han stå stille, hvorefter han skal til kontrol på Kolding Dyrehospital..

November 2011.
Scaninngen var ikke god. Han er stadig meget halt, og skal først til scanning igen i Februar 2012.. Piv :'/

December 2011
Kalibra blev mere og mere halt og derfor ringede jeg og fik en tid ved dyrlægen. Vi fik ham scannet og senen var faktisk helet lidt, men han var mere halt end han førhen har været. Dyrlægen prøvede at bedøve senen for at se om den havde ondt andre steder, og det hjalp da lidt på haltheden.. Så vi stod i den kedelige situation at tage en beslutning om vi skulle blive ved at se hesten lide og evt. håbe at han blev rentgående på fold, eller om han skulle have fred.
Jeg er ikke klar til at opgive min makker igennem 3 gode år, så jeg har taget den egoistiske beslutning, at Kalibra skal gå i løsdrift indtil februar medmindre han bliver værre. Han er jo min stjerne <3

Marts 2012
Kalibra var rentgående på folden, så vi kørte til dyrlægen i håb om at få af vide at vi måtte begynde genoptræning.
Desværre så han vildt skæv ud i hoften, og de værste tanker dukkede op i hovedet!! Dyrlægerne lavede en bøjeprøve for at se om han reagerede på den, eller om han virkelig havde noget i hoften.Han reagerede voldsomt på bp, og vi valgte så at tage billeder af benet. Måske han havde fået mus? - men nej. Hans knogler var så fine som de kunne være! og derfor valgte vi at scanne ham igen. Scanningen var faktisk positiv, men desværre måtte et helt gb og fine billeder, betyde at haan havde noget der stadig var helt galt. Dyrlægen mener det måske er en revne i gb, men for at få det bekræftet skulle han gennemgå en MRI-scanning som vi blev enige om var for dyr, i forhold til at man ikke kan bruge det til andet end en bekræftelse.
Vi kørte derfor hjem, uvidende om skæbnen for dyret.. Den nyudviklede gangart kunne jo blive et slemt problem, på trods af et helet gb, men dyrlægen var nu også skeptisk over gaffelbåndet, og var meget i tvivl om at han nogensinde blev rentgående, og næsten 100% sikker på den ikke blev ridehest.
Derfor har vi nu taget den beslutning at Kalibra skal have fred. Det er en hård beslutning, men den bedste, både for ham og mig, da han ikke kunne finde ro til at gå på folden, og så jeg kan komme videre.

Tirsdag d. 22/5-12 blev den værste dag i mit liv. Det var dagen jeg skulle aflevere min elskede hest på Kolding dyrehospital, hvorefter han skulle aflives. Uvidende om sin skæbne, kørte vi vores sidste tur i trailer, og jeg hylede fra vi kørte hjemmefra til jeg igen stod hjemme. Jeg har kunne forberede mig i lang tid, men det er aldrig let at sige farvel til sin makker igennem 4 år. Vi fik lc til mb på 3 stævnesæsoner og fik en masse oplevelser, deriblandt sjm 2011 som blev vores sidste stævne sammen.
Det var et hårdt farvel for både mig og min far, og jeg håber virkelig det er sidste gang det sker for os. Du vil altid være min bedste hest og altid have et plads i mit hjerte!
Hvil i fred, Højvangs Kalibra. Savnet er allerede stort! <3
Kommentér på:
Dansk Varmblod Højvangs Kalibra
Annonce