{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Fjordhest Lykkegaards Fenja 2007

2.803 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Henriette&Fenja
Kvinde | 33 år | Oprettet: 18. okt 2008


Fjordhest Lykkegaards Fenja

Fødselsår:
2007
Højde:
Hun er i øjeblikket omkring 148 vil jeg mene. Ikke målt.
Temperament
Absolut skøn. Hun er utrolig rolig og snaksalig. Hun er dog af og til lidt mistænksom når man vil have hende til noget, en anelse usikker, men man kan let få hende til at stole for en og så gør hun gerne hvad man vil have hende til (:
En anelse usikker på tur, men det arbejder vi på. Frisk og vågen, men aldrig farlig og angst.
Gangarter
Skridt, trav og galop
Går godt til biddet i både skridt og trav, går god bærende galop, men vi arbejde med holdningen og få hende ned til biddet stille og roligt.
Schenkelvigninger gør hun gerne og forstår let signalet, men hun gør det kun når hun bliver bedt om det selvfølgelig (:
Stævner
Ingen
Stamtavle
Hun har fuld stamtavle, og dermed rødt hestepas. Hendes mor er Lykkesmindes Røskva, og hendes far er Golf Gudenå.
Køn
Det er hun i hvert tilfælde :) . Hun er en køn lille hoppe.
Bemærkninger
Jeg købte Fenja som 1 års, da jeg var på udkig efter en dejlig, ung fjordhoppe, som jeg selv kunne præge og se vokse op, og som jeg senere kunne bruge til avl samt ridning.
Da jeg så så Fenja på nettet var jeg næsten solgt, og fik allerede samme aften kontakt med hendes daværende ejer for at høre mere om hende.
Der var simpelthen ikke andet at gøre end at køre op og se hende.
Hun var det smukkeste lille (store) plag jeg havde set - hun var dog temmelig stor af sin alder, men det passede mig kun fint.
Hun imponerede mig bl.a. med hendes smukke gang og bygning, samt hendes rolige og søgende temperament.

Så da jeg endelig fik hende hjem kunne jeg næsten ikke holde fingrene for mig selv af bare iver efter at komme i gang med knytte et bånd til hende af venskab og tillid. Jeg ønskede ikke andet end at være hos hende, men jeg var også klar over at hun havde brug for tid til at falde til med de andre heste.

Tiden gik, og hun faldte til. Nu går hun stille og hygger sig med de andre heste, og er klar med et vrisk når man kommer om til folden.
I dag er hun ved at vende sig til at komme lidt ud fra folden på nogle korte gåture (hun er ikke meget for at gå fra de andre heste), samt stå stille og blive klippet (man) og striglet - og generelt bare blive hygget om.

Hun er en rigtig lille charmetrold, som man ikke kan andet end at holde af :)

Efterår 2009
Så har hun haft sadle på den lille dame, og hun tog det rigtig pænt. På grund af hendes unge alder tager vi tingene helt stille og roligt.
vi går derfor bare små ture med hovedtøj på, nogle gange langs med trafikeret vej og andre gange i naturen - og hvor hun nyder at komme ud. Hun er frisk og glad og traver gerne ved din side hvis hun får lov, ellers går hun bare stille ved din side.

Vi måtte lige til at lære hende "respekt for eget rum" - hvilket i bund og grund vil sige at hun ikke bare må gå hen og skubbe til dig. Dette virker helt perfekt og hun er derfor også blevet meget nem at håndtere, da hun respektere den person som skal håndtere hende.

Super nem og dejlig hest med gang i ;)
Fenja min pige - du bliver til noget stort en dag.

d. 14 / 4 2010
Så var jeg på ryggen af min lille pige for første gang (: . Hun tog det som en engel. Ikke engang vippede med ørerne (: .. Hun er dejlig min skønne pige (: Er så stolt (:

Sommer 2010:
Så har Fenja været ved hingst, så nu håber vi på føl til foråret (: ..
Vi har taget endelig gang i tilridningen, og det går rigtig godt. Hun har næsten styr på det basale med skridt, trav og galop - og hun har været så sød. Når det er sagt, så skal det også siges at hun godt ved hvordan man laver ballade (; ..

Forår 2013:
Puh så gik der 3 år - og nøj de gik hurtigt, men sådan er det jo med godt selvskab (: . Lad mig starte med at sige at der desværre ikke kom noget føl, øv øv, men heldigvis har jeg stadig min skønne fjordhest (:
Jeg har haft Fenja opstaldet vinteren over (ca. 6 mdr.) på et sted med ridehal og udendørsbane, da jeg følte hun trængte til at komme lidt væk hjemmefra og komme ud og blive lidt mere voksen gennem nye oplevelser.
Vi har trænet utrolig meget dressur og jeg har også introduceret hende en del for spring, som hun tog over al forventning. Hun startede usikker når hun så et spring, men med lidt hjælp fra nogle på stede som kunne det med spring lidt bedre end mig, blev hun indsprunget og tog det rigtigt fint, Hun begyndte at trække på springet og nyde det, og hun er ikke bange når hun river ned. Og jeg vik afvide af rytteren der sprang hende et par gange, at hun havde fint potentiale til spring.
I dressuren havde vi meget at arbejde med, da vi faktisk altid har redet på marken, da vi ikke havde adgang til ridebane / ridehus.
Fenja har lært at gå rimelig stabilt til biddet i skridt og trav, hun reagere super fint og følsomt på schenkler og tøjler og har masser af energi i sin gang - særligt i trav. I galop har hun fået væsentlig bedre balance og holdning og hun takter pænt. Vi arbejder stille og roligt med at få hende lidt mere frem og ned til biddet - men med de fremskridt hun har gjort sig på de 6 mdr. er jeg sikker på det nok skal gå.
Vi har arbejdet meget med hendes vågenhed og tillid, og hun er nu blevet utrolig tillidsfuld, og rolig når man håndtere hende i hendes vante omgivelser. Hun vil altid være vågen og frisk, men hun er aldrig ustyrlig, hun lytter altid pænt til mine instrukser trods sin vågenhed.

Nu er hun hjemme for somren og vi skal arbejde mere med turridning (:
Kommentér på:
Fjordhest Lykkegaards Fenja
Annonce