{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shagya Araber (SH) koheil Barthahus<3 1999

7.787 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Shagya Araber (SH) koheil Barthahus<3

Fødselsår:
1999
Højde:
Koheil er ca 148
Temperament
Rolig han bliver dov kun hissi(steves) når vi skal springe
hehe
Gangarter
Skridt: middel
Trav:middel
Galop: ca også middel
Stævner
stævne resultater
2005
LB1:1 plads=udv D stævne
LB1:2 plads=udv D stævne (klubmester skab vallø)
LB1:1 plads=udv D stævne
LB2:1 plads=udv D stævne
LB1:2 plads=udv D stævne
LB1:1 plads=udv D stævne
LC3:2 plads=udv D stævne
LB1:2 plads=udv D stævne
LC3:8 plads=udv D stævne
LC3:1 plads=udv D stævne
LC3:3 plads=udv D stævne
LB1:3 plads=udv D stævne
2004
Mini spring:2 plads=udv D stævne
LD spring:2 plads= udv D stævne
Min spring:3 plads=udv D stævne
LD spring:1 plads=udv D stævne
2003
LC1 trav:1 plads=udv D stævne
Stamtavle
Mor:koratta
Far Koheilan 1-15
Køn
Han om han er ej vallak
Bemærkninger
Hej, jeg hedder Koheil Barthahus, men bare kald mig Gråmand. Jeg er en vallak på 147 i stang og holder altså ponymål og derfor er jeg hos Mikkala. Min far hedder Koheilan 1-15 og min mor hed Koretta.



Da jeg var knap et år kom jeg til en gård i Greve der hedder Nykilde og der bor jeg stadig. Jeg startede mine første år på gården med at gå i løsdrift sammen med 3 andre drenge, vi 4 holdte sammen i tykt og tyndt. Den bedste tid var når det begyndte at blive forår og græsset begyndte at gro, for så nærmede den tid sig hvor vi skulle i engen, vi gik ikke sammen med alle de andre for vi var hingste. Men den sommer hvor vi blev 3 år kom dyrlægen og pludselig var vi ikke hingste mere, men vallakker. Den sommer fik jeg besøg af Mikkala nede på engen og hun sagde at når det blev vinter skulle hun til at ride på mig, jeg havde godt set hvordan nogle af de andre havde mennesker på ryggen og det så ud til at være sjovt, så det ville sikkert ikke være så slemt. Det blev efterår og Mikkala kom og hentede mig og de andre, men jeg og så en til skulle ikke på stald med det samme vi fik et par måneder mere på en anden fold, men så en aften kom vi ind, jeg fik en boks for mig selv, dejligt at have en dør man kunne lukke, men fra den dag var det kun Mikkala og hendes mor som tog sig af mig.



Mikkala havde også en anden pony, den hed Augandis men var ikke så stor, så jeg skulle overtage dens plads når jeg var klar. Så det første jeg skulle lære var at løbe rundt i en lang snor, mens hendes mor stod og holdt i den anden ende, det var noget mærkeligt noget, det tog lang tid før jeg forstod hvad det var de ville have mig til, da jeg havde lært det fik jeg også en sadel på. Jeg var rigtig god til det, aldrig et bukspring jeg lavede og 2. juledag sad Mikkala for første gang på min ryg, hun var ikke tung så det havde jeg ikke noget imod og har aldrig haft det, hun er sød ved mig. Jeg blev tilredet og vi begyndte at få lidt undervisning så jeg kunne lære det jeg skulle, det var altså svært.



Mens jeg var blevet tilredet var alle mine gamle venner fra løsdriften flyttet og pludselig var jeg ene dreng på gården sammen med 15 piger!!, dem fik jeg lov at gå på fold sammen med den sommer, men midt på sommeren kom en af de andre drenge tilbage og han mente altså at pigerne var hans og vi kom op at slås, det gik desværre hårdest ud over mig, jeg fik et ordentlig sår i ryggen og kunne ikke rides, så det blev til 8 uger uden at lave noget og nu var jeg lige kommet i gang øv, Jeg kom på en anden fold sammen med nogle af de piger som ikke kunne li ham den anden. Men sommeren gik og vi tog fat det gårde arbejde igen, jeg skulle også lære at springe, det var jeg ikke meget for, men sidst på året var jeg blevet rigtig god og skulle til mit første stævne.



Jeg skulle ud at køre i trailer for første gang, problemet var ikke at komme ind, men ud. Jeg blev læsset og vi kom af sted alt var fint, men så ville de have mig til at bakke ud. For første gang sagde jeg fra det med at gå baglæns ud, det ville jeg ikke. Efter en lille time var jeg ude men ikke på deres måde, jeg fik flytte væggen og vent mig, så kunne man lige se om det var et sted man havde lyst til at være. Jeg fik 4 fejl i min første springklasse. Jeg har siden kørt meget i trailer og har lært at man skal bakke ud.



Sidste år i maj måned snublede jeg og kom til skade, det var rigtigt slemt. Mit gaffelbånd var gået i stykker og jeg måtte endnu en sommer blive hjemme fra ridelejr og Mikkala græd, derfor viste jeg at dette her var slemt. Jeg var hos dyrlægen tit og han blev ved med at sige at jeg ville blive rask igen bare jeg fik tid, så Mikkala gav mig tid også selv om hun måtte af med lille Augandis lige efter at jeg var blevet syg. Mikkala og jeg er heldige at dem der har gården hvor jeg bor også ejer Barthahus ridecenter, for de har jo lavet en svømmehal til heste. I september kørte vi til dyrlæge igen og bagefter skulle jeg op og svømme. Jeg svømmede i 6 uger og jeg blev også puttet i en støvle som skulle hjælpe på benet. Mikkala var langt væk men kom på besøg en gang imellem. Jeg kom hjem og den 1. november begyndte jeg på et genoptrænings program og vi snakkede meget i telefon med dyrlægen om hvordan det gik, men det går godt som i kan se på mine resultater.



Mikkala og jeg har skiftet ridelære og nu har vi fået styr på mange af alle de svære ting og køre til mange stævner, jeg er god, får 7 i gangarter og 7 i lydighed. Jeg syntes at det er dejligt at få lov at vise hvor gode vi er blevet. Vi er blevet enige om at jeg ikke skal være syg i år, for jeg vil altså med på ridelejr i år.
Kommentér på:
Shagya Araber (SH) koheil Barthahus<3
Annonce