{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Tysk Sportspony Mr. Fancy Pants 2008

4.281 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Maria E
Kvinde | 38 år | Oprettet: 26. dec 2008


Tysk Sportspony Mr. Fancy Pants

Fødselsår:
2008
Højde:
ca 148 cm.
Temperament
Stille og roligt, nysgerrig. men kold overfor det meste
Gangarter
Gode og taktfaste.
God jordvindende skridt med fin overtræden
lækker taktfast trav
God galop med fin indundertræden og god takt, dog kunne man godt tænke sig bedre op ad bakke tendens ;-)
Stævner
Jaa :-)

Træningsstævne i Ry den 22. sept, vores første gang ude og første gang i ridehal
LC1: 53,34%
LC2: 56,53%
Jeg er SÅ stolt af den lille hest!

DSP Championats 4. kvalifikations runde den 30. sept i Randers
I alt 140 point og nr 28 ud af 32 (vinderen af klassen havde 155 point, så det har lagt meget tæt!)
Endnu en gang stolt af Ponydyr :-)

30. nov. '13 gik Fancy en LD2, efter laaang tid ude af stævneform, det gik okay, på trods af at han havde besluttet at det ene hjørne var farligt...

12. april '14 Fancy har nu startet sit første TREC stævne, desværre var det ikke med mig på ryggen... Men Jeg fik at vide at han var total sej til det og at han hyggede sig! Næste gang er det forhåbentligt mig selv der skal være med :-)
Stamtavle
Ja. ½ tysker og ½ dansker... (men mor er også konveteret til tysker)
Far: Grandeur N (DR)
Mor: Pagaiya (DR / DSP)
Morfar: Pan (DSP)

Se evt. mere på allbreedpedigree.com
Køn
Ja nu er han altså blevet vallak :-/
Bemærkninger
Fancy er den skønneste hyggetrold jeg nogen sinde har kendt! Han elsker at lege bl.a med præsendinger, bold, paraply og tæpper. Han er rød (stikkelhåret) med høje sokker, bred blis og pletter under maven.
Man kan ikke ønske sig en bedere ven end ham -min hyggetrold! <3

28/8.11:
ØV!!!!! Fancy har fået en slem seneskade på folden og skal stå på sygefold (10x10m) i 3 måneder :,-(

11/9.11:
Et uheld kommer sjællent alene, nu er han kommet til skade på hegnet og skal nu stå på boks i en uge.
På 6. dagen er han så fyldt med energi at han har mange unoder, så da vi gik vores daglige tur bukkede han og sparkede mig på låret, så nu kommer han ud igen!
Midt nov. han er nu så fjollet når vi lukker ind at jeg har besluttet at rykke kontrol scanningen, så han bliver scannet en uge før planlagt.

28/11.11:
Kontrolscanning: ØV!!!!!
Han er ik ok endnu! støttebåndet ser stadig ikke godt ud og det er uvist om det bliver bedre eller om det er så godt som det kan blive. :,-(
Så nu venter vi til efter jul og scanner igen!
MEN det positive er at han har fået lov at komme på fold med de andre heste nu! WEE!!!!!! :-)

30/12.11:
Scanningen viste heldigvis betydlig bedring af støttebåndet og efter nytår kan jeg påbegynde den langvarrige genoptræning! :-) YES!!!!! Han må KUN gå på fast/hård, jævn bund, hvilket betyder at alt træning foregår på vejen...

27/1.12 Da der er meget frost og hestene ikke rigtig får bevæget sig på folden, har Fancy så meget energi når jeg trækker tur med ham, at han bliver farlig, han sparkede idag efter en bil, så nu holder vi pause indtil frosten har fortaget sig!

21/2.12
Nu har jeg endelig taget mig sammen til at starte forfra på genoptræningen og det var en kæmpe succes! Han går stille og roligt og lytter rigtig fint til mig! SÅ dejligt at man igen kan stole på sin hest!

17/3.12
Weee så er jeg begyndt at ride en smule på Fancy! Han tager det bare helt roligt, der er dog lidt mere fremad drift under rytter, så det er bare helt fantastisk! Men vi træner stadig kun på vejen! :-/ Ikke helt optimalt med en unghest, men heldigvis er han ik bange for noget og lytter rigtig godt til mine hjælpere, så det er næsten som at ride en ældre hest :-)

18/4.12
Alt imens jeg var på tur med Fancy i dag, kom jeg til at tænke på hvad han ville sige til at blive sprunget an i galop, så det prøvede jeg, og hold nu op, hvor var det bare SÅ fedt at galopere på ham for første gang!!! Han sprang så fint an og lavede en fantastisk overgang til trav, jeg var helt høj! -ej hvor var det fedt!!!!! :-D

24/4.12
Dyrlægen har været ude og vaccinere i dag og har samtidig kigget på benet, han var meget tilfreds og mener at jeg godt kan begynde at træne i blød bund og må gerne longere nu, så nu skal vi rigtig igang med tilridningen, laaaangt om længe!

Det går bare fremad for hver gang jeg rider Fancy og efter vi har fået sadel går det bare der ud af! Jeg er begyndt at træne galop anspring, men han vil gerne sparke lidt bagud efter anspringet, men laver fine anspring!! :-) Så tager vi det andet hen ad vejen ;-)

22/9-12
Så kom vi til vores første stævne :-)
Han tog bare det hele så fint, var lidt spændt og utryg ved dommeren, men det er vist helt okay når man tænker på at det er første gang vi er ude og første gang vi er i ridehus!
Jeg er meget tilfreds med dagens præstation og så stolt over min lille prins!

30/9-12
DSP Championat 4. kvalifikationsrunde.
Fancy var igen skøn at have med i byen, opmærksom frisk og glad:-)
Han mente så åbenbart at sandet i ridehuset var farligt og dommerbilen, men der ud over gik det okay, han var noget doven på banen og jeg trykkede til ham alt hvad jeg kunne, men det hjalp ik så meget...
Det lykkedes os alligevel at få pæne point og sluttede af med ialt 140 og endte på en 28. plads ud af 32. (vinderen af klassen havde 155 point så det har lagt meget tæt)
Alt i alt en rigtig god dag, og vi gjorde hvad vi kunne, så kan man ikke forlange mere, jeg er tilfreds med vores præstation :-)

Midt okt. 12
Fancy er begyndt at dreje i venstre forben når han går, hans ben stilling er godt nok ikke hvad den har været, jeg har lidt mistanke om at det er pga aflastning af det højre ben... Jeg ser lige tiden an og regner med smed start nov.

8. nov. 12
Så fik vi smed, og han mener at det er pga aflastning Fancy roterer i koden og dermed slider hoven skæv, så dommen er, at skal han rides SKAL han have forsko på.
Han har pt. voksepause så vi venter med skoene og nøjes med at rette ham op.

21. dec. 12
Jeg har besluttet at Fancy skal lånes ud :,-( så Julie har idag lavet en annonce på ham så venter vi bare på henvendelser.

29. dec. 12
Den 25. fik jeg en henvendelse på annoncen, hun ringede så den 26. og vi fik en god snak og aftalte at hun skulle komme og prøve ham den 27. Og hvor gik det baare fint, Fancy var lidt af en røv, men hvad kan man forlange efter 3 måneders pause og i hal han ik har været i før... Men Anette var vild med ham, så vi kørte hjem og skrev kontrakt med det samme :-)
Det bliver så spændende at følge ham på afstand og jeg ved at han vil få det som blommen i et æg hos Anette :-) -Men savnet bliver stort!
Jeg leverer Fancy på Egely ridecenter til Anette i morgen formiddag og går et nytår, uden hest, i møde...

20. juli 2014
Så er det vist tid til en opdatering...
29. sept. sidste år fik Fancy ny låner og flyttede noget tættere på, han kom igang med genoptræning efter, uvidende fejlridning, tidligere låner ville ham det bedste, men desværre var hendes erfaring ikke til at hun fik redet Fancy korrekt.
Ny låner har fået godt styr på ham igen og han går rigtig fint nu, de har startet et dressur stævne og et TREC stævne hvilket han var rigtig god til!
Nu glæder jeg mig bare som et lille barn til at få ham hjem 1. okt. så jeg selv kan komme videre med ham, 1 år og 10 måneder er godt nok længe at undvære sin hest, tænk at han allerede er 6 år...

3. aug. 2016
Som tiden flyver! Jeg har haft Fancy hjemme i to år nu. Det har være to meget hårde år da jeg to gange har været tæt ved at skulle tage den store beslutning, heldigvis var der en stemme inden i der sagde at jeg skulle give ham en chance mere. Det er sådan at jeg hentede ham hjem i aug. da jeg kom ud for at besøge ham og han var meget fed, jeg vejede ham da vi kom hjem og han var 150 kg for tung. Jeg startede op med at trække ture med ham og begrænse hans madindtag, fik behandler til ham for at tager spændinger, men han var meget øm og ked, så jeg fik dyrlæge og måtte beslutte om han skulle have fred, eller prøve igen med genoptræning, så efter 6 mdr. ro, startede vi laaaangsomt op med at trække ture og han begyndte nu at spænde igen, jeg var utroligt bekymret for om der var noget helt galt med ham, så han kom til dyrlæge med speciale i bevægeapperatet og hun sagde at han var fin i kroppen, så vi tog div. blodprøver for at se om der kunne være noget der, så som ppid eller ems, men heldigvis var blodprøverne fine! Så vi genoptog genoptræning og nu begyndte det at gå bedre, så han kom efter 2 måneders trækketure i træning på vandløbebånd i 3 uger og kum hjem noget lettere, mere muskuløs og meget gladere og friskere og nu skulle vi så igang med at RIDE! Det var helt fantastisk at være på ryggen af ham igen og det går bare der ud af, vi får undervisning og er igang med at styrke balancen samt rider en masse ture. Faktisk har vi også meldt til et lille stævne, som jeg glæder mig rigtig meget til!

10. Okt. 2016
Ja, man skal ikke melde til stævne har jeg fundet ud af, så kommer hesten bare til skade.
Bare 2 dage før ovennævnte stævne lavede Fancy en overbelastning i knæet, ved at bukke!
Han fik ro og efter 3 uger begyndte jeg at gå ture med ham, men en kåd dag på folden med løb og buk med de andre, blev han halt igen, så ro på til han var ren igen og så forfra, da han så ud til at vi snart kunne ride igen, longerede jeg ham, hvor han igen bukkede og var igen halt, så nu kunne det være nok, til dyrlæge med ham, hvor han fik behandling i knæet og så 3 uger mere med 30 min skridtture. I tirsdags var vi så til kontrol og han er helt rengående, Yay, så nu gælder det styrkende genoptræning i 6 uger, hvorefter han skal til kontrol igen for om vi kan begynde at ride, han er SÅ dygtig til at lave sine øvelser og skal liiige falde lidt ned i longen så hans kondi kan følge med, det skal helst gå stærkt og helst i galop! -Hvis man spørger Fancy!

9. marts 17
Efter en forværring af halthed valgte vi at scanne Basses knæ, han har skadet et ledbånd og ledudposning på indersiden af knæet, så han er igen behandlet 2 gange med binyrebarkhormon.
Nu afventer vi og ser om tid kan gøre skaden god igen.....
Suk hvor er han bare uheldig!
28/10.17
Desværre er der ikke sket ændring i forhold til Fancys knæ, til gengæld har denne foldpause gjort at han er blevet skæv og spændt i hele kroppen. Han har meget ondt og vi har forsøgt med en sidste behandling. Der var ingen effekt og den svære beslutning måtte tages.
Fancy fik fred for præcis en måned siden i dag. Må han hvile i fred, uden smerter på de evige græsmarker!
Min smukke basse.
Kommentér på:
Tysk Sportspony Mr. Fancy Pants
Annonce