Hesteracer

Her på Hestegalleri.dk kan du finde information om et væld af forskellige hesteracer - eksempelvis shetlandsponyer, shagya- og angloarabere, islænderheste og mange flere.
Derudover har mange brugere delt billeder af deres heste med tilhørende beskrivelser, så du kan surfe rundt og finde billeder af mange forskellige prægtige hesteracer.

Fakta:Heste er hovdyr, planteædere og bliver generelt omkring 25-30 år gamle. I sjældne tilfælde kan dyrene dog blive over 40 år gamle eller endnu ældre. Den ældste hest der nogensinde er registreret er “Old Billy” som nåede den imponerende alder af 62 år.
Heste er sociale væsner, og har generelt behov for kontakt med andre heste eller mennesker.

Heste besidder imponerende sanser og har bl.a. et fantastisk syn - også om natten. Derudover har dyrene en langt bedre lugtesans end mennesker, som dog ikke helt kan konkurrere med en hunds. Dyrene besidder også en stærk hørelse, og derfor kan høje lyde samt musik og lignende, have en direkte effekt på hestens humør og velbefindende.
Sidst men ikke mindst har dyrene en god balanceevne og deres følesans er så veludviklet, at de kan registrere minimal kontakt, som eksempelvis et insekt der lander på dem.

Det er ikke slået fast præcist hvornår mennesker begyndte at tæmme og domesticere heste, men flere opdagelser peger i retning af ca. 3500 år f.Kr.
Historisk set har heste spillet en meget stor rolle i forbindelse med krigsførelse. I moderne tid er dyrene blevet erstattet af motoriserede køretøjer, og bruges kun militært i forbindelse med ceremonielle begivenheder eller som transportmiddel på særligt hårdt terræn.
Der er andre områder, hvor heste endnu ikke er blevet erstattet af moderne teknologi. Eksempelvis bruges dyrene stadig af politiet i nogle lande, og derudover på ranches hvor ryttere hyrder kvæg på svært terræn. Der eksisterer desuden naturreservater, hvor køretøjer ikke er tilladt, og transport derfor foregår på hesteryg.

Heste og ponyer er også særdeles populære indenfor et væld af sportsgrene og konkurrencer - eksempelvis polo, horse racing, dressur, rævejagt, ponykørsel, rodeo og mange flere.
Rent taksonomisk er heste og ponyer i samme dyregruppe, men der sondres mellem dyrene via forskellige kriterier som eksempelvis højde. En pony er generelt mindre end en hest, men højde alene kan dog ikke altid bruges til at skelne mellem dyrene, da der eksisterer store ponyer (fx shetlændere) og små heste (fx falabella).
Som regel har ponyer også tykkere manker, kortere og kraftigere ben og et lidt roligere temperament end heste.

Tag et kig rundt på galleriet og find information om de hesteracer, du lige interesserer dig for.
Fjordheste, arabere, haflinger, oldenborg, new forest og mange, mange flere. Du kan også finde diverse tips, information om koldblods- og varmblodsheste, eller gå på markedet hvor der er køb og salg af heste samt rideudstyr.

Læs mere
Hollandsk Sportspony Jacarda
Hollandsk Sportspony Jacarda
Den 5/1 2014 var jeg ude og prøve Jacarda. Allerede første gang jeg så hende var...
2002
73/125
1 time siden
Dansk Varmblod Lauritz Af Stokholt
Dansk Varmblod Lauritz Af Stokholt
Lauritz er min nye hest, som gik igenne handelsundersøgelsen d. 27/8, men jeg fik ham dog...
2010
101/125
2 timer siden
Shetlænder Paula
Shetlænder Paula
Paula er typen, som ikke acceptere alle. Paula er ikke min, men min helpart. Det er et plejehjem...
1995
68/125
2 timer siden
Paint MRS. Zippy
Paint MRS. Zippy
Zippy er en fantastisk hest og har det bedste temperament nogensinde. Vi har vores op og ned...
2008
118/125
i dag kl. 19:48
Islænder Ganti fra Stenbjerg
Islænder Ganti fra Stenbjerg
Ganti er en super dejlig islændervallak som jeg lige har fået. Jeg ville have en Izmule,...
1997
72/125
i dag kl. 16:21
Traver Madonna k
Traver Madonna k
Hun er den mest tillidsfulde hoppe , kærlig og knytter sig hurtig til sin ejer :) jeg er...
2004
121/125
i dag kl. 16:08
Islænder Stebbi
Islænder Stebbi
Han er brun med flot tyk hvid blis. Om sommeren har han også små mørke pletter. Pm...
2001
77/125
i dag kl. 14:11
HesteGalleri anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer.         Læs mere
Personer, der synes godt om dette
×