{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Pinto Pebsi <3 - *himmelpony* R.I.P d.12.09.2011 :'( [Himmelhest] 1997

1.566 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Heste-Hellala
Kvinde | 37 år | Oprettet: 13. sep 2006


Pinto Pebsi <3 - *himmelpony* R.I.P d.12.09.2011 :'(

Fødselsår:
1997
Højde:
Ca. 1,43
Temperament
Roligt og lidt barnligt/ungheste sind
Gangarter
Skridt: God, stabil, stille og rolig
Trav: God, det skal bare gå frem ad
Galop: Fantastik, men hun mangler lidt balance*

*arbejder på sagen
Stævner
Et enkelt dessur stævne hvor vi fik en delt 3. plads ud af fire ;)
og så et enkelt hoppe kåring på Vilhemsborg (avls foreningen Dansk Pinto)
Stamtavle
Har blåt hestepas på hende

F: Ukendt pinto (sort broget)
M: Jolly Jumper, New Forrest (Rød)
Køn
Super køn hoppe, til tider hoppe med et meget stort H!!!
Bemærkninger
Det hele startede med at en pige ved navn Camilla købte en rød New forest pony hos en heste handler, ved navn Jolly Jumper. Hun syntes godt nok hun var en smule buttede men hun skulle vel bare trænes op. Hun kom på græs og den 11/06-97 gik Jolly rundt med et lille nuttede føl. Til at starte med måtte ingen komme i nærheden af føllet så der gik et par uger før Camilla fandt ud af at det var en lille hoppe. Hun navn gav føllet Pebsi.
Da Camilla ikke havde mulighederne for at have to heste solgte hun Pebsi til den mand Jolly Jumper og Pebsi stod opstaldet hos. Manden hedder Robert og han havde i forvejen en meget børne venlig pony, som desværre var ved at blive lidt gamel så han var sikker på at Pebsi ville blive den perfekte afløser engang.
Men, men, men Pebsi var meget bruks som føl, og der var ikke mange der ture at have med hende at gøre.
Da jeg kom ind i billedet var Pebsi et frækt, men kært føl, jeg var selv en del bange for hende, kunne nogen gange trække hende ud af boksen og strigle hende, men andet kunne jeg ikke, hun var alt for vild! Hun var bestemt ikke en pony jeg kunne tænke mig....
Jeg passed i mellem tiden Roberts gamle pony, og det gjorder jeg i ca. 3år, og der var det tid til at Pebsi (vild hesten" skulle tilrides. Det forgik til at starte med inde i stalden hvor hun fik sadel og hovedtøj på, det havde hun absolut intet imod så vi gik videre og satte rytter op. Pebsi havde slet intet imod noget af dette så vi fortsatte ude på en mark to piger om Pebsi og mig på den gamle pony. Nu var hun redet til og jeg var på det tidspunkt den ældste heste pige hos "Stald Robert" så Pebsi blev mer og mer mit ansvar. En dag jeg var ude og ride kom min far og kiggede på, og det blev han ved med. En dag fik jeg så at vide at Robert og min far havde "bestemt" at jeg skulle have lov at købe Pebsi. Og sådan blev det, den 12/05-00 købte jeg Pebsi for alle mine konfimations penge. Det er den bedste invastering jeg har gjort håber Pebsi og jeg kan blive gamle sammen :)

Pebsi er 9år, og jeg har ejet hende i 6 af hendes leve år.
Pebsi er en blanding af Pinto (hendes far) og New forest (hendes mor, Jolly Jumper). Hun er hvid og rød broget, med de velkendte og særte pinto hove som er hvide og sorte. Hun har store mørke og rolige øjne, som får hende til at se ung og frisk ud.
Hun er super mad glad men spiser dog ikke hvad som helst, hun har -lige som os andre hendes faoritter.

Pebsi er en rigtig hygge pony. Hun kan godt lide at gå på fol og passe sig selv, hvis der kun er hende på fol er der ingen grund til at sætte strøm på hegnet, for hun gider mildesttalt ikke at rande nogen steder.
Hun elsker at blive striglet og nusset om.
Hun kunne helt sikkert stå en hel dag og blive nusset og talt til. Hun bliver tit så sagelig at man næsten skal vække hende når hun skal havde hendes trense på, rat sødt hvis jeg selv skal sige det. Det skal dog lige siges at hun ikke altid er helt så mild, man skal ikke tage fejl af hendes milde ydre, for hun er virkelig hoppe med meget stort H!

Normalt står Pebsi som alene pony i vores stald, det lader ikke til at genere hende, hun har et par tyrekalve at holde varmen sammen med om vinteren og hun kommer ud hverdag. Denne vinter skal hun dog stå sammen med en anden pinto, Amigo.
Om sommeren går hun på græs sammen med en sød, sort, lille shetlænder vallak på omkring 6år, som hedder Floris. De er nermest uadskellige og Floris elsker at komme med på tur. Ud over Floris går Pebsi sammen med Amigo (ejer Katrine Schultz, også her på hestegalleri) de enes også meget godt og kan være rigtig kærlige, hvis altså Amigo's ejer og jeg ellers holder os væk *SS*

Pebsi har fået et føl. Det var en vild dejlig oplevelse.
Hun kom i fol ved en hingst ved navn Donatello Vestelund som står i Ribe. Det tog sin tid da Pebsi de første par gange ikke ville lade sig bedække men det lykkedes da endelig til sidst i juni 2002. Hun voksed vildt og jeg var så bange for at hun ville strænge til sidst. Den 13/5-03 kom et dejligt lille hingste føl til verden. Pebsi klarede det hele helt fint selvog han var sund og rask. Der var masser af forslag til hvad han skulle hedde foreksempel Pebsi light, Pebsi twist, Cola o.s.v. Jeg fandt på hans navn første gang han blev lukket på fol, først var han lidt usikker men så løb han smukt rundt i den dejligste sol. Han kom til at hedde Sun dance.

Senest opdateret den 16-10-06

Nogen vil sikkert undre sig over at jeg har ændret hendes navn, men det er fordi hun er "døbt" Pebsi, men er registreret hos lands centret for hest i navnet Pepsi. Der var en der så min strigle kasse hvor jeg har stavet det Pepsi og undrede sig over hvorfor der så står Pebsi her inde, så nu har jeg besluttet mig for at hun hedder Pepsi med to p'er ;)

Senest opdateret den 8-11-06

SIDSTE NYT!!!!!
Pepsi er kommet til en hingste holder i Løsning og stå hvor hun skal indsimineres med en hingst der hedder Allegro. Det er en veldig fin hingst med fin afstamning og gode kårings resultater. så nu går vi bare og venter på at den lille pony kommer i brunst så hun kan få det ordnet og så vente tiden kan komme til vi forhåblig får et lille føl ud af det :)
(Billeder af hingsten følger...)

Senest opdateret d.17-06-08

Den 12/5-10
Der kom desværre ikke noget føl ud af Pebsis lille besøg hos hingsten sidste år.
I år er hun kommet i god form. Hun har stået på rideskole i et halvt år nu, hvor min veninde har reddet hende op, og nu springer de hver onsdag :)
Hun har gjort virkelig store fremskridt i ridningen og vi arbejder så meget beder sammen nu. Det er en ren fornøjelse at ride hende nu.
Og nu hvor hun er kommet så langt og er kommet i rigtig god form vil jeg prøve at avle på hende igen. Jeg vil avle en efterkommer til mig selv, man ved aldrig hvor lang tid Pebsi holder og nu går hun ind i sit 13år så jeg skal også avle nu hvis det skal være.
Så jeg leder med lys og lygte for at finde en god hingst som kan passe godt til Pebsi og til hvad jeg skal bruge afkommet til.

Den 12/9-11
Jeg fandt en fantastisk hingst til Pebsi. og hun fik et dejligt hoppe føl, som ligner hende meget. Der var den smukkeste fuld måne den aften hun folede hende, og hun har fået navnet Bella Luna.

I dag blev desværre enden på Pebsi´s og min historie. Pebsi som stille ind på Højgård hestehospital efter at havde kæmpet for sit liv i næsten tre døgn. Det startede som kolik lørdag aften. De var endelige kommet på græs alle sammen igen, men ved en 19 tiden da jeg gik forbi folen kunne jeg se at Pebsi lå ned. Hvilket hun sjællent gør, Jeg gik ned til hende men hun ville ikke rejse sig. Hun var meget svedig og pustede kræftigt. Jeg fik hende på benene med hjælp fra min kæreste og min far kom med et torv så jeg kunne trække hende rundt. Der kom gang i tarmen og vi trak dem alle hjem i stalden hvor jeg straks gik igang med at ordne bokse til dem. Jeg havde ikke mere end lige lukked bokslågen før end hun lagde sig ned igen. Jeg kunne ikke få hende op igen og vi måtte havde Luna ud af boksen. Det fik hende dog til at rejse sig med noget besvær. Jeg trak hende ud og gik med hende en times tid. Hun havde rigtig fået gang i systemet men jeg var ikke glad ved situationen, og ringede efter dyrlægen. Han kom hurtigt og hun fik noget smertestillende og tarmafslappende. Det hjalp lidt og hun begyndte at drikke vand. Den nat sov jeg ikke meget da jeg var oppe og kigge til hende. Hun virkede til at være ok og drik masser af vand som jeg havde fået at vide hun skulle. Næste dag tog jeg temperatur og gik tur med hende. Hun havde stadig feber og var meget sløv. Dyrægen kom igen og gav hende smertestillende og penicilin. Søndag gik med at gå små korte ture og tjekke tempratur. Det var stadig ikke godt. Om aftenen begyndte hun at stå og svede igen og puste voldsomt. Jeg ringede til dyrlægen og han kunne bestemt ikke lide hendes situation. Han råde mig til at køre til Højgård Hestehospital. Afsted det gik. Da vi kom der over blev hun undersøgt, taget blodprøve og scannet. Milten lå ikke som den skulle, alle blod tal var fuldstændig ude af balance og hendes slimhinder så ikke godt ud. Hun fik 10L saltvand gennem drop. Smertestillende og penicilin. Dyrlægen kunne ikke sige hvad det var andet end en forgiftning. Pebsi havde betændelse i tarmen og blodforgiftning. Det var meget svært at skulle tage hjem igen!
Næste dag ringede en anden dyrlæge efter stuegang og fortalte at nu kunne hun spise lidt og kom også af med noget, men det mindede mest af alt om tjærre det der kom. Hun var stadig ustabil, men de ville prøve at køre på med pencilin.
Jeg havde en rigtig træls dag, og tænkte kun på min hest. Jeg havde fået at vide at jeg skulle tænke på hvor meget jeg ville ofre og hvor langt de skulle gå. En frygtelig tanke!
Ca kl.17.00 ringede den første dyrlæge igen. Pebsi havde fået det værre og hun mente at det ville være på grænsen af det humane at holde hende i live en nat mere. Jeg skulle altså forberede mig på at give grønt lys for en aflivning af min højt elskede hest,
Jeg råbte og skreg, kastede med ting og bandede verden langt væk. Det var jo bestemt ikke det der var meningen med Pebsi. Og hvad med Luna?
Vi skyndte os at køre til fyn så jeg kunne sige ordenligt farvel til min store kærlighed, og tage hendes dejlig afkom med mig hjem.
Det var frygteligt!
Hun lå ned da jeg kom hen til boksen. Hun kunne ikke rejse sig og kæmpede bare for at ligge med hovedet oppe. Lille Luna kunne ikke forstå at mor bare lå der, og hun skrabede i hende med hendes små hove.
Jeg fik sag farvel og tak for alt, fortalte hende at jeg elsker hende og nok skal passe på Luna.
Hun kom med meget besvær selv på benene og jeg gav hende det sidste karm før dyrlægen tog hende med.
Luna havde fået lidt beroligende, for ikke at gøre situationen stresset.
Jeg hørte at Pebsi kaldte en sidste gang på sit føl.

Jeg har haft ti fantastiske år med min Pebsi og var dette ikke sket kunne vi måske havde haft endnu ti år.
Jeg havde hende præcis 10år og 4 måneder i dag.
Jeg vil for evigt savne hende.
Hun har lært mig så meget, og hun vil aldrig blive glemt!
Hvil i fred, min højt elskede Pebsi <3


Den 15/09 2011

P - Pragtig
E - Elsket!
B - Broget
S - Smuk
I - Intelligent

Jeg ville eje millioner hvis tåre var guld, men det vil aldrig kunne erstatte dig og det vi havde sammen!

You and me
We used to be together
Everyday together always
I really feel
That I'm losing my best friend
I can't believe
This could be the end

Du vil for altid være i mit hjerte. Du har lært mig alt hvad jeg ved, og jeg håber at Luna kan få et mindst lige så godt liv som du (forhåblig) havde. 14år og 3 måneder, du kunne sagtens havde haft 10 år endnu. Jeg havde aldrig forstillet mig at din tid skulle komme så hurtigt. Du var fantastisk!


Den 2/11-11
Pebsi, jeg savner dig meget! Det går godt med dit lille føl, hun er rigtig god mod mig og minder mig på mange måder om dig. Nogle dage når jeg vågner, har jeg det bare som om at i dag skal jeg hente dig, for du står jo bare et andet sted og er spral levende. Men nej, du er her ikke mere og det gør mig så ulykkelig! Vores sidste ride tur var fantastisk og det var et smukt vejr. Vi fik også en lille jorder tur på en stub mark og du gav dig fuldt ud, det var så fedt, jeg følte mig så fri, bare dig og mig, sådan skulle det være for altid!
Jeg håber du har det godt hvor du er og håber vi ses på den anden side. Elsker dig min fantastiske tøs <3
Kommentér på:
Pinto Pebsi <3 - *himmelpony* R.I.P d.12.09.2011 :'(
Annonce