{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Bertha

Stem med hjertet <3

Haflinger Amigo af Nr.fuglsang

Du skal være logget ind for at stemme. Log ind


Fødselsår:
2004
Fødselsår:
2013
Højde:
Ved det ikke, men omkring 145 cm, s ret lille :)
Højde:
Han er nok ca omkring de 130 cm i stg. Men jeg har ikke målt ham.
Temperament:
Bertha er lidt af en hidsigprop ;) Hvis hun ikke får sin vilje, så bliver hun ret sur. Hun kan også være enormt stædig. I dressuren er hun mest gnaven, for hun gider det ikke rigtig, men hun er begyndt at bløde lidt op :) I spring kan hun både være doven og frisk. Hvis man ikke får noget energi frem i hende, så springer ikke så godt, men hvis hun har god energi så er hun virkelig dejlig at springe på.
Temperament:
Han er et meget stille og rolig hingste føl. Han lyser af glæder og hviler meget i sig selv og giver en ro. Men man er vel også følle bølle engang imellem, der har krudt der skal brændes af. ;)
Gangarter:
Alle hendes gangarter er fine, dog går hun meget på forparten, og hun er lidt doven i det nogle gange. Galop er nok hendes bedste gangart, den virker dejlig flyvende.
Gangarter:
Jeg syntes det er meget svært at bedømme pt. Han er jo ikke så gammel endnu. Men det ser ret almindeligt ud, når han løfter sine ben.
Stævner:
23/2 2014: Ponygames stævne. Vores aller første stævne! Fik en andenplads! Så stolt! 4/5 2014 LC1 61,458% (147,5 point) Gik ikke så godt, desværre. LF (50 cm) første springstævne. 1 bom og 1 stop, gik ikke så godt, da jeg var meget nærvøs Vi har været til ponygames stævne og Pas Des Deux (LC1 og kür) med første plads. Stafetspring 60 cm med 2 plads, pga. min makker glemte banen. Stafetspring 50 cm med 1 plads (eneste starter i klassen) Teamcup med 2 plads (2 hold tilmeldt) Barepack klasse 30 cm (B0) Fejlfri samt hurtigste tid. Samt et par LC1'er hvor det desværre ikke er gået så godt (Kan ikke huske hvad vi red til)
Stævner:
Amigo har ingen stævner været til. Kun Dyreskue i Hjørring.
Stamtavle:
Bertha har så vidt jeg ved ingen stamtavle. Jeg ved dog at hun er en blanding af fjordhest, islænder og også lidt araber
Stamtavle:
F: Admiral-G FF: *Arno-Z FFF: *Antinor-S FFM: Quicki FM: *Biuti FMF: Solid-R FMM: Nevei M: Destiny MF: *Nasti-D MFF: Nibelung-V MFM: Imada MM: Daisy Høgh MMF: **Wiking MMM: Donna
Køn:
Hoppe, med stort H!
Køn:
Vallak. :-)
Bemærkninger:
Bertha er ikke bare min halvpart, hun er min aller bedsteste ven! Jeg tror det er de færreste der ved hvor meget jeg egentlig holder af hende, og jeg havde heller ikke selv regnet med hun ville betyde så meget for mig. Da jeg fik part på hende for 2 år siden, fortrød jeg det i starten, da jeg hellere ville ride min tidligere halvpart, Colibri. Efterhånden som jeg har lært hende at kende, er jeg blevet mere og mere glad for hende. Jeg går dog stadig og tænker på om jeg skulle have sagt ja til parten på hende eller fortsat på Colibri, for hvis jeg havde beholdt parten havde hun måske stadig levet idag? Den eneste grund til jeg egentlig sagde ja, var for at jeg kunne få noget mere undervisning, men det er bestemt ikke derfor jeg har part på hende den dag idag! I foråret 2015 tror jeg det var begyndte mig og Bertha på noget helt nyt - bidløs ridning! Og WOW det var en helt anden hest jeg fik mig, da hun fik biddet af! I stedet for bare at være gnaven når man red hende, begyndte hun faktisk at synes det var lidt sjovere! Det bidløse gav mig også et nærere forhold til hende, og gjorde at nu var hun ikke længere "bare min halvpart", nu var hun noget meget mere specielt! I springningen begyndte hun også at blive gladere, hun gik mere fremad, og nu var det ikke mig der konstant skulle bruge benene for at drive hende frem. Mange af dem der så os ride bidløst, kunne også sagtens se at Bertha synes det var noget sjovere. Det var en kæmpe forvandling. Vi begyndte også at træne jordarbejde, og det at se at Bertha følge efter mig, ikke fordi jeg trak i et træktorv, og ikke fordi jeg havde havde godbidder, har også gjort noget, har også været en kæmpe ting der har betydet noget for mig. Desværre er der nu kommet regler der siger at vi ikke må ride bidløst på nogen måde, hvilket har gjort mig så utrolig ked af det. Der var en masse ting jeg gerne ville opnå med Bertha bidløst, mål kan man vel kalde det, og disse mål vel aldrig blive nået. Efter vi har fået bid på igen, og vi har fået seriøs dressurundervisning, er Bertha begyndt at bliver meget bedre i dressuren. Hun er blevet meget bedre til at runde sig, og hun har også fået bøjet nakken, ved hjælp af mine ben, hvilket jeg aldrig troede ville ske. Bertha har overrasket mig utallige gange, positivt. Det kan have været småting, som jeg alligevel sætter stor pris på, da jeg ikke havde forventet at se sådan noget fra en rideskole pony. Hvis man kigger på Bertha, og ikke kender hende som jeg gør, ville man ikke tro hun kunne udrette noget specielt, men det har hun helt sikkert gjort for mig! Selvom hun er en kælling nogengange, elsker jeg hende alligevel<3
Bemærkninger:
Han har en halvmåne i panden, hvilket jeg aldrig har set før. Det er helt specielt, men passer utrolig godt til ham. Jeg var den første fremmede som var inde og se ham, da han var blevet født. Jeg stod med mit store kamera, som sagde en del lyde. Men han stod næsten oven på mig af nysgerrighed. Jeg har kedt ham siden han var helt lille og er tit kommet forbi hvor han stod. Efter at min anden hest Dewalt måtte aflives Januar 2014, har der bare været så tomt. Pludselig kom der en stor mulighed og Amigo kom på banen. Amigo købte jeg den 1 marts. 2014. 21.Aug.2014: Amigo blev kastereret. Tricks: Kysse. Smile.
Annonce