{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Guide: Lær' hesten at ligge ned

25.154 visninger | Oprettet: 5. maj 2011

Guide: Lær' hesten at ligge ned

Længe ventet video kan jeg høre på jer :-)

For en uges tid siden sprugte jeg folk om de havde spørgsmål så jeg her i beskrivelsen kunne lave noget lignende "FAQ"

Tak for I gad bruges Jeres tid på at stille spørgsmål, de kommer her:

Hvor lang tid tog det at lære den?
Det tog ca. 6 mdr. Der har været perioder på nogle uger hvor vi slet ikke har trænet det, så det vil godt kunne læres på kortere tid, hvis man træner det oftere. :-)

Bruger du godbidder, eller kun mundtlig ros?
Begge dele. Hesten får meget ros med stemmen i et behageligt toneleje. Jeg bruger godbidder i al min tricktræning. Du gad jo heller ikke gå på arbejde hvis ikke du fik løn, vel? :-)

Lærte du den først at neje - hvordan gør man det?
jeg har ikke lært min at neje først. Jeg har lært min hest det, som det er beskrevet i videoen. :-)

Er din hest meget lærenem, og kræver det man træner andet først?
Ikke mere end andre. Og hun er ret stædig, så det vil jeg ikke sige. Det har meget med hestens ejer at gøre. Jeg har ikke trænet noget andet først. :-)

Hvad gør man hvis hesten ikke ligger sig ned når den fx er blevet vasket?
Så ligger den sig måske på andre tidspunkter. Mine heste gør det f.eks. når de er blevet vasket og kommer på ridebane. En af mine andre gør det når hun er blevet striglet.

selvom man i lang tid har rost hesten hver gang den ligger ned - så forbinder den det ikke med at den skal lægge sig ned... hvad gør man?
Man bliver ved. Det kan sagtens tage lang tid. Nogle heste forstår det efter 5 gange, andre efter 10, ngole efter 20 osv. :-)

Skal man prøve at lære den neje og så "vælte" hesten?
Det er ikke noget man skal, og jeg anbefaler det ikke, medmindre hesten er ekstremt rolig og tryg. Mange heste kan godt få en dårlig oplevelse ud af at blive "væltet".

Tror du en koldblod kan lærer at ligge ned?
Selvfølgelig kan den det, det kan alle. :-)

Hvilke kommando signaler skal man undgå at bruge så det ikke bliver misforstået?
Når jeg begynder at lærer mine heste, tænker jeg altid over hvilke signaler jeg skal bruge, og jeg bruger aldrig nogle signaler, som minder om noget andet.

Hvilket kommando signal skal man gøre eller sige og hvordan?
Det kommer helt an på hvad man vil bruge. Jeg bruger stemmen og siger "Ned", til at få hestens hoved ned og begynde at søge, og så bruger jeg den fysiske kommando, hvor jeg med flad hånd klapper på det øverste af bagparten. :-)

Er det noget der kan give unoder under normal træning?
Umiddelbart nej. Der er sikkert nogle heste som godt kunne finde på at ligge sig ned under træning, dog ikke noget jeg har oplevet. Det var noget andet hvis hesten havde lært at stejle. :-)

Hvilket signal virker bedst og kan ikke misforståes?
Som skrevet bruger jeg stemmen og siger "ned" og klapper hesten med flad hånd på bagparten. Men kun fantasien sætter grænser for hvilke signaler man kan bruge. Disse signaler tiltaler bare mig mest. :-)

Hvad gør man hvis hesten ikke vil ligge ned når der er andre - altså så man ikke kan træne det når der er andre heste/mennesker på banen/i nærheden?
Jeg står heldigvis på et mindre privat sted, og har oftest mulighed for at træne uden andre heste i nærheden. Efter hun er blevet bedre til tricket kan jeg godt gøre det selvom der er andre heste på f.eks. dressurbanen. Hvis ikke man kan skal man nok i gang med noget simpel "koncentrationstræning". :-)

Hvordan får man den op at stå igen?
De fleste heste rejser sig selv op. Hvis ikke må man bare "klikke" lidt med tungen.

Er der noget 'farligt' ved tricket og hvad gør man for at det ikke misbruges (hvis hesten gør det som tikkeri)?
Der er altid noget mere eller mindre farligt ved at lærer en hest tricks. Dog tror jeg ikke der er mange heste der vil ligge sig ned for at få godbidder. Men hvis de gør, så er det bare at komme fremad så de ikke gør det, og så ingen godbidder, da de skal gøre det KUN på kommando.

Hvad gør man hvis hesten KUN vil ligge sig ned udenfor og ikke i ridehus?
Så ville jeg øve det så mange gange udenfor som muligt, så den ved hvad den skal med kommandoen "ned", og så håbe på den gør det indenfor.



Kommentér på:
Guide: Lær' hesten at ligge ned
Annonce