{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Longering m. fast chambon

7.114 visninger | Oprettet: 13. maj 2013

Longering m. fast chambon


Så fik jeg chambonen til at virke! Den skulle være en del kortere, så måtte lige hen og være lidt opfindsom.

Men så virker den også og Fleur får hovedet ned. I videoen er den indstillet forskelligt og derfor variere hendes hoved position også, ligesom hvordan hun bære hovedet ændres alt efter om hun slapper af og traver langsomt eller har mere fart på - hvor hun også slår hovene sammen.

Ville gerne have hende til og gå som på billed 4 hele tiden.

Hun kommer også bag lod ind imellem, som jeg helst ikke ser. Men mit bud på hvorfor, er at det er hendes underhals der snakker til hende. Hun har en gevaldig underhals, som gør det lettere at gå op og spænde bag lod, end at strække sig frem, da det at strække sig kræver nogle muskler hun ikke har.

Så fy skamme hvem end der har givet hende den underhals, det kræver noget og pille den af og det den medfører.

Osteopaten der har behandlet Fleur og anbefalet longering m. fast chambon, har set videoen og mener at den "tøjlehalthed" hun har bliver bedre, når hun "dvæler" mere og bliver mere afslappet, istedet for at gå og spænde som hun gør på noget af videoen.

Kommentér på:
Longering m. fast chambon
  •   14. jun 2013 hej

    jeg er på udkig efter sådan en chambon
    hvor har du købt den henne

    mvh
    Jytte
    20295989


  •   17. maj 2013 Ha ha ha... det med ondt i lårene kender jeg alt for godt :-). Jeg er vant til tykke koneheste, og har nu fået Lamiro som er en hanoveraner med nogle store bevægeler og stort rygsving -det er jeg jo slet ikke vant til, Selvom jeg har redet ham i snart 2 måneder, får jeg stadig ondt i lårbasserne nogle dage... Jeg har jo snart Arnold lår :-D.
    Pyyyh, ja der skal ikke ret lang tid til på en rideskole, før de kan blive splittet af. Øv!!! Der er selvfølgelig også dem som fint klarer et helt liv på en rideskole.
    Jeg rider i en salgsstald, der har vi godt nok knoklet med mange, som har været tidligere rideskoleheste. Den sidste vi arbejdede med var fuldstændigt sindssyg i stalden. Den sprang jo nærmest på boksen med ørerne lagt og åben mund, når vi gik forbi. Men når først vi havde fat i ham, så var han nogenlunde flink, lagde bare ørerne af os. Og hoooold da op en stiv hest at ride. Men vi fik ham blødt ret godt op. Han blev solgt til mor og datter skovturshest, og han er så glad nu, og hygger bare på ture. Han lægger stadig ørerne, men de nye ejere siger at det mest virker som om det bare er blevet en dårlig vane for ham. For lige så snart han har fået sadel og hovedtøj på, så står ørerne lige frem, og han er bare glad og trasker afsted på ture, og er ikke bange for noget som helst, forsøger aldrig at løbe afsted uden han er blevet bedt om det.
    Jeg håber rigtig meget det lykkes for dig at få hende løsnet op, så hun kan blive en god ridehest igen -i er jo allerede kommet rigtig langt ser det ud til :-).


  •   17. maj 2013
    Jeg har overtaget hende efter og have haft part på hende siden efteråret, hvor jeg ikke har redet hende grundet hun havde ubehag som jeg nu har fået ordnet og mangler en til behandling ved.

    Ved fra en part på hende, at hun har gået rideskole i tre år hvor hun har sagt mere og mere fra og til sidst opgivet og lukket sig ind i sig selv.

    Lige pt rider jeg ikke noget der er vildt spændende og optage. Vi skridter på ture og h ar prøvet lidt trav. I skridt slapper hun faktisk godt af og strækker sig, men i trav er det samme nummer som longen.

    Men hun er til og sidde på, ellers er det bare mig der har let ved det uden sadel. Men kunne absolut være bedre, fordi hendes trav jo er elendig når hun går og spænder og liger stjerner.
    Mine lår muskler er dog u de af træning da jeg ikke har redet meget, så de hader mig altid dagen efter ;).


  •   17. maj 2013 Ahaaa.... ja hold da op, der er da noget af et arbejde foran jer. Men det ser da ud til, at i allerede er et godt stykke af vejen :-). Kan os' godt se nu, at det er slet ikke sammenligneligt med min hests tøjlehalthed.
    Skal vi ikke også se dig ride hende? :-). Er hun overhovedet til at sidde på med den gang?
    Er det en du har købt sådan? Eller har du selv haft hende udlånt til rideskole?


  •   16. maj 2013
    Carina H - se den video, der hedder longering, før denne - der går hun med en for løs chambon, sådan foretrækker hun at gå hvis hun får lov til selv og bestemme.

    Hende her skal for alt i verden ikke frem, fordi hun så spænder op også kommer taktfejlen/tøjlehaltheden. Men slappe af, stille og rolig.

    Hun har været redet på rideskole og derfra nok fået underhalsen fordi hun har været redet forkert, forkert udstyr og samtidig med hun havde ondt.

    Så lige nu går træningen ud på og slappe aaaaaaaf og vende hende om, så hun ikke vender forkert så og sige.


  •   16. maj 2013 Nu er jeg slet ikke tilhænger af chambon, men har godt hørt andre omtale denne chambon som bedre korrigerende end den af elastik.
    MEN. Min nye hest Lamiro, som er en hannoveraner, var tøjlehalt. Vi har været gennem et langt træningsforløb uden hjælpemidler. Uden jeg ved, hvad han har været igennem før han kom til mig, så har jeg ladet mig fortælle, at han formentlig har været redet meget hårdt på stramme tøjler, og meget sandsynligt med glidetøjle eller chambon -Men det er kun gætværk.
    Han har nu fået specialsko med stødabsorberende såler, og sikken en forskel det har gjort. Jeg har fået ham filmet med infrarød kamera, og der er ingen skader. Herefter har jeg så fået ham redet nogle dage hos min underviser, og hun har kunnet pille hans tøjlehalthed af ham, for det er blot en uvane, han gør det stadig, hvis jeg ikke rider ham korrekt. Han skal rides frem til bidet, og så skal han virklig have skubbet bagparten med sig. Han er blevet en helt igennem fantastisk hest nu. Men han har et kæmpe rygsving, og nogle store bevægelser -det er dælme svært at ride ham, når jeg er vant til tykke koneheste ;-). Men jeg får lært en masse, og han er en helt kanon lærehest, for så snart jeg ikke rider ham korrekt, så laver han taktfejl og nikker med hovedet.
    Men hvordan går din hest uden chambon? Bliver det så værre?


  •   13. maj 2013
    Det er en fast/gammel dags chambon :o)

    Men ja, hun er tøjlehalt - som sagt mener osteopaten det stopper når hun dvæler mere.

    Og ja, hun har haft et møg skævt bækken, der har siddet der i mere end et år. Som hun har fået en behandling for og skal have en i starten af næste måned :o).


  •   13. maj 2013
    Hun er efter mit gæt "tøjlehalt", fordi hun går og nykker med hovedet og spænder i kroppen, når hun får tempo på. Da jeg ikke syntes det er nær så slemt, når hun strækker halsen aller mest, uden en stram linje og tøffer mere, det bliver tydeligt med tempo på.


  •   13. maj 2013 Hun er ikke helt rengående nej. Men for filan hvor er det en smart måde at lære den at søge ned med hovedet. Ku jeg godt have brugt i mit laaange genoptræningsforløb med Cappi.

Annonce