{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.468 visninger | Oprettet:

" Altså min ridelærer siger.... " {{forumTopicSubject}}


" Altså min ridelærer/underviser/berider mm. siger... "

Hvor tit er det argument ikke lige brugt? Men siden hvornår er en underviser blevet til en altvidende gud der både er uddannet sadelmager, kiopraktor/fys, dyrlæge, smed, foderkonsulent og ekspert i adfærd og antomi.

Siden hvornår er ridelærerens ord blev lov? Hvis ridelæreren siger hesten ikke fejler noget fysisk - så gør den ikke det. Har ridelæreren ikke sagt noget om sadelen eller siger den ligger fint - så gør den det. Har ridelæreren sagt at hesten skal have 3 kg havre for at tage på - så giver man hesten det.

Er det en berider der har sagt det - så er det ENDNU mere sandt.

Og der stilles absolut ingen spørgsmålstegn overhovedet.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  " Altså min ridelærer siger.... "
  • #1   6. jan 2014 Hvad er dit spørgsmål?

  • #2   6. jan 2014 Så rigtigt! - Kunne nogen gange brække mig over det smiley

  • #3   6. jan 2014
    Intet spørgsmål, nok bare en... undren, irritation mm. ;o)


  • #4   6. jan 2014 Det er vel når man stoler på sin underviser og har tiltro til at denne er professionel og har en langt større viden end en selv?
    Alle har forskellige holdninger og meninger til træning og pasning af hesten, men folk vælger den ridelærer der fungerer for dem.
    Så det er jo klart at de har tiltro til ham/hende frem for en ukendt bag en computerskærm.

    - ikke ens betydende med at jeg ikke giver dig ret. Blot den anden side af sagen smiley


  • #5   6. jan 2014
    Det er heller ikke nødvendigvis en ukendt bag en skærm man skal lytte til - men andre folk der er uddannet inde for hvad man nu lige har brug for.

    En ridelærer er jo ikke en professionel i foder, skader, hove mm. - så på det punkt, så har de ikke nødvendigvis større viden en hvilken som helst anden rytter. For i bund og grund er de fleste undervisere jo bare ryttere - som de fleste andre mennesker på HG også er.

    De er ikke dyrlæger, smede, kiropraktorer, foderkonsulenter. Men alligevel går man til ridelæreren først og ikke en der har uddannet sig i ens problem.
    Ligesom man fejer folks forslag til siden fordi " det har min ridelærer sagt ".


  • #6   6. jan 2014 Jeg tænker at man som underviser skal have noget erfaring (og evt. have prøvet lidt af hvert), og måske endda lidt indenfor de forskellige ting, men selvfølgelig hovedsageligt indenfor ridning og hestens anatomi og sind/hjerne. Men.. jeg ser intet galt i, at man som underviser fortæller hvad der har hjulpet én selv, så længe man husker på at fortælle at dyrlæge, tandlæge, sadelmager osv. er vigtigere (:

  • #7   6. jan 2014 Jeg tror egentlig heller ikke det er DET TS vil frem til. Mere det argument der hele tiden bliver brugt, hvis man kommer med sin erfaring "min ridelære siger sådan og sådan", også selvom personen selv har spurgt efter ens mening.

    - F.eks. havde jeg en veninde der kom til mig og spurgte om hvad jeg ville gøre, hvis sadlen ikke sad helt perfekt. Jeg svarede at jeg ville tage til en sadelmager også få målt min hest osv, så den passede. Så fik jeg svaret fra hende senere, hvor hun siger, at hendes ridelære havde sagt, at det ikke var pga sadlen men pga noget andet den have ondt i ryggen. Det viste sig så senere, at det NETOP var pga sadlen, og det vidste jeg jo godt..


  • #9   6. jan 2014 Hvis det er det man har fået af vide og man stoler på sin ridelærer, kan nogle jo ikke vide bedre..... smiley

  • #10   6. jan 2014 Jeg er enig med dig i det. Specielt itilfælde med rideskoler! Vi søger part ti lsorte, og der kommer en pige som vil prøve sorte. vi siger:
    han er speciel, og bukker ikke fordi han er fræk, men fordi du ikke har set at han har ondt når han viser dig de små signaler. Hun siger Nej, den skal bare have et smæk, for det har min ridelærer sagt.

    Eller:
    Små ponyer kan store personer godt ride på, for det siger min ridelærer. Også selvom vi gentagende gange siger at 40 kilo er abselut mak på sorte. Jeg har selv redet en gang på ham da jeg vejede 48. han syntes det var hyggeligt, og havde ørerne fremme, men vi skridtede kun en lille tur på 5 minutter.

    Det er ret irriterende at ridelærer lærer de små børn at hesten bare er fræk, når det ikke er det, og man så ikke kan fortælle dem at sådan er det ikke.
    Faktisk ret tirst smiley


  • #11   6. jan 2014 Men igen - som rytter der ser op til en ridelærer der i deres øjne har større viden, er det jo fint at spørge til råds om forskellige situationer, da underviseren måske har egne erfaringer om dette. Hvis underviseren ikke kan give et fyldestgørende svar er det jo det næste skridt, nemlig at spørge en der er specialiseret inden for det pågældende emne.
    Feks bliver beridere jo også uddannet inden for foder og almen sundhed blandt heste - så der er det jo oplagt først at spørge berideren som du nu stoler på og som kender du og din hest personligt.

    Men krikken er helt enig - der er utrolig mange af de sager hvor folk er for stolte til at få inputs fra andre end dem selv og deres underviser de har haft i 10 år. Folks manglende evne til at forny sine synspunkter er jo tit årsagen her.
    Men måske er det også fordi der til tider er et par utrolig bedrevidende personer herinde på HG, som muligvis har ret i deres synspunkter men melder det ud med en agressiv og nedladende tone?
    Jeg prøver blot at vende den om, da jeg på nogle punkter godt kan se det fra deres side smiley


  • #12   6. jan 2014 jeg giver en skid for hvad min underviser siger smiley jo altså til en hvis grad tror jeg da på noget af det og sådan, men siger hun at jeg skal give hesten "sådan én i r*ven!" er det ikke sikkert at jeg gør det, det stakkels kræ får nok tæsk i forvejen smiley (rideskole hest)
    Hvis jeg ikke selv tror på det, ja så tror jeg ikke på det
    har mine helt egne ideer, holdninger og principper og holder mig udelukkende til det jeg kan stå inde for smiley

    Så selvom jeg kommer og klager til min underviser om at hende der rider hesten på holdet efter mig, flår/rykker den vildt hårdt i munden 5 gange for at få ham til at stå stille, og ridelæreren bare siger " ja, men han skal jo lære det, men det er godt du kommer og siger det" så ændrer det ikke min opfattelse og jeg tænker ikke "nå, men så må det jo være i orden" nej jeg syntes stadig at det er forkert


  • #13   6. jan 2014 Har jeg også oplevet ALT for tit desværre...

  • #14   6. jan 2014 Jeg vil altid lytte mere til min ridelære end til folk på HG. Ligesom jeg altid vil lytte mere til uddanede dyrelæger, kiropraktor osv frem for folk på HG. Tror det er meget normalt at man lytter mere til dem man kender rundt om sig.

    Men er enig i det ofte er et helligt argument, myntet på at så skal resten bare holde kæft.


  • #16   6. jan 2014 Hvis du spørger en berider hvad de synes med henhold til foder osv. Så er de altså kompetente nok til det da, man ikke kan blive berider uden man har bestået en "foder" prøver, så jeg vil da til hver en tid spørger min underviser hvis der er noget jeg er i tvivl om..:)

  • #18   6. jan 2014 Jeg har været ude til UTALLIGE af de der folk som massør.. Det er simpelthen et argument der er HÅBLØST at argumenterer i mod.. Mange gange føles det fuldstændig som spild af tid at komme ud til dem, for de vil på INGEN måde høre min mening hvis den går i mod underviserens..

    Så sent som i weekenden har jeg været ude som hestemassør og havde en diskution omkring en sadel.. Okay, jeg har kun en grundforståelse for sadler gennem min uddannelse og jeg kan ikke vurderer hvordan de skal stoppes om, men jeg ER uddannet i hvad jeg skal kigge efter for at se om den passer..
    Hesten var øm i ryggen og havde en blokering i ryggen som gjorde at rygmuskulaturen var passiv og ikke kunne aktiveres.. Hun hev sadlen frem, som SLET ikke sluttede til ned af siderne, men nærmest bare balancerede på ryggen.. Jeg anbefalede dem at køre hest og sadel til en sadelmager.. Evt. foreslog jeg dem at undersøge om nogen sadelmagere kunne give en vurdering ud fra billeder eller kom ud, inden de lånte trailer og kørte til den anden ende af Fyn.. Beskeden var promte "berideren her på stedet rider har været med til at vælge sadlen, så den fejler ikke noget".. Jeg kunne bare se at hesten ikke ejede skyggen af en ærlig muskel, havde trygsmerter og ikke var i stand til at løfte ryggen pga. blokering..

    Et andet eksempel jeg har været ude til var en sadel som faktisk lå rigtig godt og jeg var meget uforstående overfor hvorfor hesten så havde de symptomer den havde, indtil ejer fortalte mig at hun lagde en trykfordelende pude på tværs under sadlens bagerste del, når hun red for så følte hun at hun sad bedre..

    Jeg har også været ude ved en hest som havde meget ondt i skulderen og som havde svært ved at bøje i hele den side af kroppen fordi skaden nedsatte dens bevægelighed.. Jeg foreslog en behandling mere eller at de fik en fys til at se på det.. Men nej.. Træneren havde fortalt hvordan de skulle lave strækøvelser og træne det væk.. Øvelser vel at mærke som ikke gavnede den pågældende hest - tværimod..


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #19   6. jan 2014 jeg vil altid lytte mere til min underviser, når det gælder ridning..

    men gælder det andre omstændigheder, som sygdom, sadel mm. skider jeg hul i hvad min underviser siger, og kontakter en fagperson.

    Min underviser er til for at rådgive mig i ridningen, ellers ville jeg ikke have den underviser som jeg har. men skal så heller ikke bruge min underviser til andet end kun ridning smiley

    men man kan så også sige, at hvis det f.eks. angik sadler, ville jeg skyde mere hul i hvad en eller anden ''tosse'' på HG sagde, end hvad min underviser siger..

    for du kan intet se over nettet, og folk snakker ofte bare for at snakke smiley


  • #20   6. jan 2014
    Det er heller ikke ridning jeg snakker om - det har jeg slet ikke nævnt noget om i start indlægget :o).


  • AMT
    AMT Tilmeldt:
    maj 2007

    Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
    #21   6. jan 2014 krikken: det var også bare mere som et eksempel smiley
    og som en - jeg lytter aldrig til min ridelærer, med mindre det er ridning..


  • #22   6. jan 2014
    Dyrlæger har fx. også noget om tænder i deres uddannelse. Var til foredrag med hende der forhandler myler bid som havde spurgt dyrlæger og studerende; hvor meget har i egentligt om tænder?

    Og af den lange, lange uddannelse kunne de nærmest ikke huske hvor meget det var det fik undervisning i - nok max en uge eller et par timer.

    En berider er derfor heller ikke en uddannelse til foderkonsulent, det er ikke en uddannelse som sadelmager e.l - ligesom en dyrlæge ikke er specialiseret i tænder og ved særligt meget om det, med mindre de har taget ekstra kurser.


  • #23   6. jan 2014 Når jeg underviser kan jeg godt finde på at sige hvis jeg ser noget der ikke dur - altså hvis jeg tænker hesten måske har ondt et sted, hvis udstyret ikke er korrekt, hvis den er for mager/tyk, energiforladt eller andet kan jeg også nævne at den mangler noget - men så henviser jeg til de dygtige fagpersoner jeg kender! Kiropraktor, sadelmagere, hovtrimmere, dyrlæger osv...
    desuden ville jeg aldrig selv tro blindt på hvad en anden siger - jeg ville da undersøge sagen og søge viden hos flere fagfolk! Skal så også siges at netop beridere og ridelærere af den "traditionelle skole" har jeg nul og nix tiltro til når det kommer til.. tjah.. nogetsomhelst der handler om heste! De kan rådgive om hvordan du skal behandle din hest hvis du vil vinde nogle rosetter - men hestevelfærd har jeg endnu ikke mødt én der kan rådgive om!


  • #24   6. jan 2014 Så rigtigt!
    Jeg undrer mig også -_- ! Vildt underligt argument...
    At en ridelærer kan være vældig dygtig - det er sandt nok.. Men de ved altså ikke ALT smiley


  • #25   6. jan 2014 Det er et dårligt argument ja... Men som regel har en underviser/berider en del erfaring med heste og kan se nogle ting nogle af os "små" ikke ville lægge mærke til. Men jo, det er et vattet argument. smiley

  • #28   6. jan 2014 Jeg bruger min underviser til at lære mig at ride, ikke en skid andet! Og så er der endda nogle småting jeg ikke er enig med hende i, men dem sorterer jeg bare fra. Jeg bruger hende ikke til at vurdere om min sadel ligger korrekt, om jeg fodrer korrekt eller noget som helst andet. Det har jeg fagfolk til i de tilfælde, hvor mine egne kompetencer ikke rækker.

    Jeg underviser selv (ikke så meget mere, men har undervist meget tidligere). Der brugte mine elever mig som "mellemmand". Kunne de ikke selv vurdere om hesten trængte til at få ordnet tænder, stak jeg labben ind og mærkede efter. Duede sadlen tydeligvis ikke, sendte jeg dem videre til sadelmager. Skulle de have lagt foderplan, hjalp jeg dem med det (jeg har foderprogram). Trængte hesten til smed, blev det påtalt, ligesom hvis jeg fornemmede at hesten havde brug for sko, bad jeg dem snakke med deres smed om det. Jeg har mistet adskillige elever pga at jeg blander mig i hele hestens management, men jeg vil simpelthen ikke stå en halv time om ugen og glo på en hest, hvor sadlen ikke passer, som trænger til smed osv. Rider man ved mig, er det et helhedskoncept, man køber, ikke en halv times undervisning. Har en elev fået hjælp af en fagperson, har jeg dog aldrig modsat mig vedkommendes vurdering. Nok har jeg 30 års erfaring, men jeg er ikke hverken smed, sadelmager eller dyrlæge....

    Jeg kan egentlig godt forstå de mennesker, som læner sig meget op af deres underviser, men den komplette autoritetstro, der hersker, forstår jeg ikke. Det er tilladt at tænke selv, at opsøge viden og konsultere fagfolk (men det kan jo være dyrt, og det er måske der, hunden ligger begravet smiley )


Kommentér på:
" Altså min ridelærer siger.... "

Annonce