{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.405 visninger | Oprettet:

Din holdning til hestesko {{forumTopicSubject}}

Well, en del år tilbage overhørte jeg en samtale mellem to kvinder (som jeg vel at mærke ikke kendte): Den ene, dedikeret sportsrytter, mente, at lade hesten gå uden sko nærmest var mishandling. Den anden mente, at det var mishandling at sømme jern på hesten sko, da den derved ville få nedsat blodomløb.

Sportsrytteren argumenterede så, at heste uden sko var ømtåede. Den anden sagde, at de blev ømtåede, fordi skoen ramte nogle nerver (or something).
Og der stod jeg så, ikke særlig gammel, og kiggede på min pony. Dengang gik hun med sko på alle fire. Vi var meget engagerede i dressuren, men i dag hvor vi mest rider tur/lidt western/akademisk dressur, går hun uden sko siden det egentlig bare fungerer godt.

Jeg redegøre bare for hvad, de sagde - jeg siger ikke, at de overhovedet havde styr på, hvad de snakkede om. smiley
Personligt har jeg ikke selv sat mig super meget ind i fakta om skoning (udover det basale).

Hvad er jeres holdning til at sko en hest?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Din holdning til hestesko
  • #2   26. maj 2014 Min hest går også uden sko størstedelen af året. Men jeg har intet imod sko.

    Min holdning er den, at hvis hesten kan gå uden sko uden at blive ømtået, hvorfor så lægge sko på (det samme med diverse benbeskyttere), men der findes heste, der bare ikke fungerer uden, så er sko den helt rigtige løsning.

    Jeg forstår ikke holdningen at hesten skal have sko på fordi sådan gør man bare, eller det har den altid haft. Hvis hesten fungerer uden sko, så er det da det bedste.

    Men at skoning skulle være mishandling kan jeg slet ikke se.


  • #3   26. maj 2014 Jeg har den holdning undgå sko hvis muligt, brug sko hvis nødvendigt. Lyt til dyrlæge og smed

    Samt se på hvad den bruges til, spring på græs? På med sko og mordax, at lade den glide rundt og vælte er synd og farligt


  • #4   26. maj 2014 den sko er da at foretrække hvis hesten kan gå uden.. det er jo billigere (;
    min fjorshest har forsko på, mens min frieser går helt uden.. smiley


  • #5   26. maj 2014 Jeg har sko på min hoppe om sommeren, da hun bliver om på forhoven(kun forsko) og jeg ridder dressur på stævneplan, så personligt synes jeg det er synd for min hoppe at skulle gå uden om sommeren. smiley
    Men min holdning er til det, er at jeg synes at sko kun er nødvendigt hvis en hest bliver øm ved at gå i grus og sten, eller hvad de nu kan gå på. MEN kun hvis de bliver ømme smiley


  • #6   26. maj 2014 Jeg er stævne dressur rytter og min holdning er, at hvis hesten KAN gå uden sko skal den gå uden sko smiley

    Min hoppe er ikke ømtået uden sko men hvis ikke hun har sko på forbenene bliver hendes hove for små da hun har svage forhove og de derved bliver for slidt og flossede smiley


  • #7   26. maj 2014 Jeg er af den holdning at sko alt for ofte ødelægger' (i hvert fald ikke bevarer) det naturlige i hoven. Jeg er vant til at se barfodsheste der trimmes jævnligt, så ofte kan jeg ikke rigtig lide at se på skoede hestes hove, fordi de har en forkert form i forhold til det naturlige jeg er vant til.
    Så min holdning er at hesten svid muligt ikke skal have sko på, medmindre hoven bevarer sin naturlighed (vi har to heste med forsko i stalden, men det har meget kønne hove), hvilket jeg syntes rigtig mange heste desværre mister fordi mange dressur heste eksempelvis skoes så de måske løfter benene højere og islændere ofte skos så de tølter bedre - det syntes jeg ikke er i orden, og i følge mig er det bedst uden sko.
    Boots på tur har jeg det helt fint med, men jeg kan godt se at det ikke er alle heste der kan gå barfods fordi tid i boksen ofte gør hestens hove bløde (meget tydeligt hvis man tager en løsdrift hest ind i boks et par dage - forskellen er kæmpe stor!)


  • #8   26. maj 2014 Min pony er og har altid været ømtået. har forsøgt at pille skoende af i 2 måneder, uden bedring. Derfor er det sko der, samt det er også mest praktisk grundet det vi rider, det slider enormt.
    DV'en er ikke ømtået, men grundet alt den ridning vi udøver, holder han ikke uden sko.

    Mine resterende går uden sko. Og ville da helst have alle kunne det, det er trods alt nemmere og billigere smiley


  • #9   26. maj 2014 Jeg har en som indtil nu har gået uden sko. Men han har svage hove som flosser/brækker i stykker. Og samtidig vokser de ekstremt langsomt. Jeg har forsøgt mig med en vitaminblanding som skulle gøre hovene stærkere og er spændt på om det virker. Vil gerne så vidt muligt undgå sko.
    Hans hove bliver slidt mest på folden, så det er ikke engang fordi jeg rider meget på asfalt/grus.


  • #10   26. maj 2014 Min 18årig vallak har lige fået sko på for første gang. Er af den holdning at hvis hesten kan gå uden sko, så er det det optimale.
    Min fik sko på da han altid har slidt sine hove skæve, da han er en smule indfodet. Men før i tiden vokset hans hove så godt, at han bare fik smed lidt oftere for at kunne rette op på dem. Men det sidste års tid har hovene ikke vokset så meget, ergo har der ikke været hov nok til at rette op på skævheden. Så måtte bide i det sure æble og give ham forsko på smiley


  • #11   26. maj 2014 Jeg plejede også for et par år siden at være en del inde i dressuren - og min vallak havde derfor sko på alle 4 hove.
    I september sidste år fik han dem så pillet af da jeg skulle ud og rejse. Nu er jeg så lige kommet hjem igen, og over faktisk at lade ham forblive uden sko, da vi som dig også er gået over til flere ture i skoven og mere hygge smiley

    Men ja som de andre siger, hvis hesten godt kan gå uden sko og ikke slider sine egne hove på ved at gå for meget på asfalt så er der vel ingen grund til at putte dem på. Heste blev jo ikke skabt med sko på kan man sige smiley smiley


  • #12   26. maj 2014 Var helst fri og kæmpede i mange måneder givet tilskud osv. Men intet at gøre vil jeg ride det tur osv jeg vil, kan hans hove ikke holde til det. Og han kravlede rundt på folden pga ømme hove i vinters. Så pt har jeg givet op og smidt 4 sko på. Det dyrt og hesten får hæmmet sig. Men omvendt når hans hove ikke gror nok. Og han virkelig var så øm at vi nærmest ikke kunne skridte tur på grus sti. Syntes jeg valget for os er ok med sko.

  • #13   26. maj 2014 Jeg har intet imod sko..
    Roose, har haft forsko på i 1 år, og hendes hove er simpelthen blevet så pæne af og have dem på. Men vi tog dem af for 1 måned siden fordi hun skal have føl nu her, og jeg kan kun sige de ser så elendige ud! Ikke fordi hun er øm, men hendes hove flækker meget hurtigt.

    Hanna derimod, har fantastiske hove, de hverken flækker eller noget.
    Men hun skraber meget i jorden, og det er faktisk så slemt, at vi er ved at overveje om hun skal have sko på til efteråret på grund af det. Jeg vil personlig helst undgå hun skal have forsko på, men hvis det er det der skal til for at rette hendes hove på plads igen, så er det jo den vej vi må gå.


  • #14   26. maj 2014 I "min verden" giver man kun sko på fordi hesten virkelig behøver det. Jeg er så ked af at Tindurs hove blev så slidte så jeg var nødt til at sætte sko på smiley Havde jeg fulgt min egen intuition i stedet for at lytte til "bedrevidende" mennesker så havde jeg kunne smid et par Booths på og så taget de af igen.... Havde jeg købt Boots når de var så slidte som de nåede at blive så havde hans hove ikke kunne vokse i de og jeg havde købt mig fattig i Booths. Tindur har snart gået med sko i 7 uger og håber at når smeden kommer næste uge at det så bliver sidste gang vi sætter sko på..At hans hove er vokset så meget ud igen at han ikke behøver sko...
    Mvh TT


  • #15   26. maj 2014 Hvis hesten har brug for det - fx slider for meget på sine hove, så den kommer til at gå på strålen eller lignende - så synes jeg den skal have sko på. Men der er ingen grund til at smide dem på, bare for at smide dem på smiley

  • #16   9. jun 2014 Jeg mener det er alt efter hvad hesten bruges til, hvordan dens hove er, hvor hurtigt eller langsomt de vokser osv.

    Min gamle poy havde sko på forhovene hos mig, men på alle 4 hove da han gik på rideskole. Dog brugte de også en ret å dårlig smed, da han slog hestene og tog or meget af hovene. Vi skiftede og ponyen blev bedre gåede af det, mindre halt osv.. Fandt så senere ud af han blev halt fordi de brugte ham for meget.


  • #17   9. jun 2014 Jeg så da gerne mine kunne gå uden sko, især for min bankkontos skyld, da det er pænt dyrt med to heste med 4 sko smiley
    Men Glorija er så ømtået da hun er meget flad så hun har det simpelthen ikke særlig fedt uden sko hvis vi skal ride. Hun kan ikke engang gå på jævn asfalt uden sko uden at ømme sig.
    Og efter hun har gået med sko længe nu har hun faktisk fået pænere hove og har fået mere hov bag i og er kommet meget pænere op og stå.
    Anton var egentlig ikke øm at ride på men han har i 4 år været halt on / off uden vi viste hvad der var galt.
    Fik tilsidst en dyrlæge ud der havde specialiseret sig i haltheder og hun forslog 4 sko til ham. Efter en månedstid med sko var han haltfri og jeg har snart redet ham et år og vi var igen til stævne her i weekenden for første gang i 5 år

    Så jeg skal ikke forsøge om de kan gå uden smiley


Kommentér på:
Din holdning til hestesko

Annonce