{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.014 visninger | Oprettet:

Hvordan gik 2014 gik alt som det skulle eller ej?? {{forumTopicSubject}}

Som altid i December mrd. tænker jeg en del på året som gik , og om jeg fik det gjort som jeg ville.

2014 var året hvor jeg igen fik en hest jeg kunne ride på.
Jeg har været meget igennem med syge heste og et par stykker i årens løb som blev aflivet.
Men for knap et år siden fik jeg en Fjordhest på prøve, og den købte vi i Marts .
Den har været det rette køb for mig
Jeg har haft utrolig meget glæde af den og masser af timer ud i naturen på den og dens faste makker . Min mands Haflinger Ras

Det blev til 2x orenterings rit og 5 distancer 107 godkendte km

2014 blev også året hvor Ras blev indlagt i Ansager med sædstrengs fiste igen, og denne gang lykkes det , og han kom igen efter endt optræning .

Vi byttede os til en dejlig fjord hoppe plag som vi glædes over hver eneste dag..

2014 Blev også året hvor vi blev kørt op bag i på mortorvejen med 2 ponyer i trailer , der skete ikke nogen noget ud over bil og trailer var total skadet
Det skal skrives vi er stadig ikke færdig med forsikring så vi har ingen trailer.

Alt i alt gik det godt i år
Alt må gerne gentage sig næste år på nær det uheld

Hvad med jer var det et dum år eller et super år
VH
Annette


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvordan gik 2014 gik alt som det skulle eller ej??
  • #1   10. dec 2014 både godt og skidt, fik mig redet til en masse flotte placeringer, så der kan jeg ikke klage smiley var også lige til Christmas show warm up, hvor jeg kom igennem begge baner uden at han stoppede smiley

    Har fået 4 pokaler fra min ride klub (2 vandre pokaler og 2 jeg må beholde) smiley
    og mine ponyer har bare været så gode og søde smiley

    Det der ikke var så godt var nok da jeg var til distrikt mesterskabet, faldt af i fuld fart og brækkede en finger smiley Den første hoved runde var eller gået så godt smiley
    og så fik jeg solgt min dejlige spring pony smiley Men han har det heldigvis rigtig godt der hvor han er kommet hen smiley

    så det har da været et godt nok år smiley


  • #2   10. dec 2014 Godt og skidt..
    Jeg kom hjem efter 1 år i Australien, hvilket var virkelig hårdt! Dog havde jeg min kæreste med hjem, hvilket var mega godt! Fik arbejde og part og det kørte. Blev så optaget på pædagogseminariet og er nu igang med uddannelsen..
    Vi fik også lejlighed i Maj, og det ELSKER jeg!
    Skiftede part til min skønne hoppe nu..
    Min kæreste og jeg gik fra hinanden i oktober, ca en uge før min fødselsdag hvilket var super hårdt. Arbejder stadig på at komme over ham, og synes julen kan være lidt ensom nu her..

    Men størstedelen af mit 2014 har været godt, og jeg GLÆDER mig til 2015! smiley


  • #3   10. dec 2014 Mit år 2014 gik ikke helt som håbet, men dog bedre end '13.

    Starten af året bød på et par planlagte kiropraktorbehandleringer, som var opstartet i 2013. Vi startede desværre også ud med to gange kolik. Fra sommeren gik det heldigvis fremad. Vi startede op med ridning uden sadel og det gik bare super! Kondien er blevet bedre og bedre og det hele flaskede sig. Dog var det kun ridning uden sadel, men det var fedt endeligt at være i gang efter en del år, hvor der har været det ene, andet eller tredje i galt. I september fik vi så endelig en sadel igen! Så fedt!!! smiley Dressurtræningen begyndte og hun er bare blevet bedre og bedre smiley I løbet af sommeren har vi også fået overvundet hendes skræk for bomme og har løssprunget et par gange, som hun bare har klaret i fineste stil smiley I november fik vi startet et lille internt stævne, hvor hun var en stjerne! smiley
    Vinteren er også startet godt efter store besvær med at holde hende ved rette huld de seneste år, har det ikke været noget problem i år. Nedturen er dog kommet her kort før december, hvor hun har fået ondt i ryggen og det påvirker meget hendes humør og måden man ka kommunikere med hende, da hun generelt hurtigt går i forsvar, og endnu hurtigere nu hun har ondt! Så ridningen har været på standby lidt og er det indtil hun er i orden igen. Hun har heldigvis en tid til kiro (planlagt opfølgning fra dem i starten af året) om 1½ uge, og så håber jeg det kan få prinsessen i godt humør igen og få fjernet det der generer hende, så vi atter kan komme i gang smiley


  • #4   10. dec 2014 Fået en masse nye venner, men røg desværre også ud i noget lort.
    -Ingen stævner redet, men tilredet min hest i skridt samt trav.


  • #5   10. dec 2014 Rigtig godt!

    Min pony har rykket mig fra 40cm (LF) til 90cm (LA**)
    Vi har i alt vundet 24 rosetter, og 4 pokaler sammen i år.
    Jeg startede med at være dressurrytter, men skiftede til spring da hun lærte mig at springe ''højt''.

    Da vi så ENDELIG skulle starte mit første C-Stævne faldt jeg så af om søndagen...
    Men hun prøvede virkelig og kæmper altid for at komme fejlfrit over springene.

    Jeg har fået lov til at ride min lillesøsters pony og starte stævner på hende.

    Så alt i alt et super år!


  • #6   10. dec 2014 Mit år 2014 har været fyldt med utrolig mange ting.

    Gik i sommers ud af folkeskolen og startede så i august på handels gymnasiet, hvilket er et fantastisk sted at være, har en god klasse med nogen søde mennesker.

    Heste mæssigt har der været mange op og ned ture. Med den mindste af ponyerne har jeg været inde og starte travløb og få licens til pony løb, nåede så kun prøveløbet for til andet løb havde hun problemer med benet som gjorde jeg ikke lavede noget med hende i lang tid fra ryggen, så her i sidste uge var vi for første gang afsted alene på tur, hvor hun for første gang bare gik afsted som jeg bad hende om uden at stoppe undervejs. Så stolt af den pony.

    Med den anden pony der går tilridningen bare fantastisk og det bliver bare bedre og bedre for vær gang.

    Så alt i alt har dette år været et fantastisk år.


  • #7   10. dec 2014 Et mistet føl, da hoppe langt om længe kom ifol igen og vi skulle nyde resten af sommeren brækker jeg nakken ved et fald fra træningshest - Men der har været nogle dejlige ting også! smiley

    Slutter 2014 af med at give mig selv ham her i fødselsdagsgave smiley


    profilbillede
  • #9   10. dec 2014 Puha det har været meget op og ned, jeg selv blev syg og gik i 3måneder hvor jeg faktisk ikke kunne ride, da jeg startede op igen var han små halt, det viste sig at være stivhed og han bar skulle i gang igen..

    Vi kom i gang igen og red hans første ringridning (jeg selv har prøvet det en del gange) hvor vi vandt..

    Derefter havde jeg en masse med eksamen osv så han stod stille igen igen..

    Så startede jeg op igen og det gik fantastisk, vi kom super langt, og pludselig en dag fik han kolik symptomer, som dog gik over efter en gå tur, men som endte i at han lå ned 99% af tiden i nogen dage og så blev det stille bedre, lægerne kan ikke finde noget på ham overhovedet..
    4 dage efter han havde haft kolik tegn og var kommet på benene igen blev min anden hest ramt af gæringskolik..
    dyrelægen kom ud og han blev godt igen..

    2 dage efter stod hesten der havde haft gæringskolik med en kæmpe bule på halsen, han havde simpelthen fået en infektion efter stikkene, så det var lige 6dage på smertestillende og antibiotika..

    og siden det skete i oktober måned har jeg kun redet 1-2 gange fordi jeg ville sikre mig den store var kommet over hans kolik symptomer, og så har tiden og vejret bar ikke været der..

    så jaa det eneste gode ved året var vores første plads til ringridning, dette må gerne ske næste år igen, men PLEASE ikke noget af alt det andet igen..


  • #10   10. dec 2014 Det har været blandet. Jeg har ikke rigtig redet - har nok siddet på en hest 3 gange i det her år, desværre. Men i privatlivet, er der sket meget store ændringer. I februar fik jeg arbejde, hvor jeg så også fandt ud af, hvem der egentlig er mine "rigtige" venner. Nogen fik ondt i bagdelen over, at jeg lige pludselig ikke kunne bruge alt min tid på dem.

    En der egentlig bare var en "bekendt" er blevet en bedste ven - som også gang på gang viser, hvor ægte hun er. En kollega er nærmest blevet min bedste ven, vores venskab er SÅ mærkeligt - men hold nu kæft, hvor er jeg glad for ham!

    Jeg har haft nogen rigtig fede oplevelser. Oplevet en masse koncerter med en anden af mine bedste venner, hvor vi blandt andet har været i Århus for at se mit yndlingsband igen, igen og igen. Vi tog en overnatning i københavn, hvor vi virkelig havde det sjovt, mens vi var til koncert med en sanger hun ser meget op til - virkelig fed koncert også! Med vores fælles veninde, som også er en af de bedste, har vi blandt andet set Magtens Korridorer og Suspekt, hvor vi endte i byen med dem bagefter. Utrolig fed oplevelse der også..

    Jeg mistede min bedstemor sidste år den 12. december.. Desværre mistede jeg en meget nær veninde i fredags i en bilulykke, som desværre skal begraves på fredag, d.12 .. Det har taget utrolig hårdt på mig..

    Jeg håber at 2015 blir meget som i år - og det ved jeg det gør! .. Dog håber jeg, at jeg kan få en december næste år uden tab af noget jeg holder utrolig meget af.


  • #11   10. dec 2014 Synes det har været et år med rigtig mange blandede følelser...

    Starten af året gik godt, min daværende hest (som jeg fik sep '13) gjorde sig rigtig godt som ridehest og var generelt bare blevet en sød og nem omgængelig hest (inden jeg fik ham, havde han stort set ikke været i hænder i 2 år).
    Men i løbet af sommeren gik noget helt skævt og han ændrede total adfærd (i øjeblikke), hvor jeg desværre endte med at blive bange for ham... smiley
    Efter at have stået i 1½ måned så godt som uden kontakt, blev han dog helt sig selv igen, og dyrlægen erklærede han utilregnelig under arbejde (dyrlæge, underviser samt diverse andre erfarende heste folk, gættede på en form for brist i hjernen, selv gættede jeg på flyve kuller).
    Han blev så bortgivet som selskabshest på kontrakt, som desværre ikke blev overholdt, og efter 1½ uge var han byttet væk....
    Efter at være blevet kastet rundt i 1½ måned havnede han i Tyskland, hvor nye ejer kontaktede mig, sammen regnede vi ud, at hun var hans (minimum) 5 ejer på den 1½ måned.. smiley
    Da han kom til hende, havde han både svamp i pelsen og kværke, så det er noget af en tur han har været på... smiley smiley
    MEN, idag har han det heldigvis fantastisk! Jeg har jævnligt kontakt med nye ejer og kan følge lidt med i hvordan det går med ham, så på det punkt er jeg overlykkelig, jeg troede aldrig jeg skulle høre fra ham igen. smiley
    Udover at have fået det mest fantastiske hjem, er han også blevet ridehest igen, så hvad der præcis er sket mens jeg havde ham, det må guderne vide, men jeg mistænker mere og mere en blanding af stress og at kemien nok bare ikke har været som den skulle, men jeg er så glad på nye ejers vejene, at hun har fået en ridehest ud af ham, for han er en skøn ridehest! smiley

    Og så har jeg for 1½ uge siden fået opfyldt en åre lang drøm!
    For det første har jeg fået min længe ønskede hingst, men jeg har også fundet Blanca's (min første hest og soulmate, som gik bort for 2 år siden) rigtige afløser! Han giver mig 95% de samme følelser som hun gjorde. smiley
    En total rå 3 års pony hingst. smiley Det var bestemt ikke meningen at jeg skulle have haft hest igen allerede, men da jeg blev kontaktet gennem min part annonce, tænkte jeg at det ville jo ikke skade, at tage ud og kigge på ham, da han ikke stod mere end 15-20 km væk. Efter 10 minutter var jeg bare slet ikke i tvivl om, at det skulle bare være ham! Så jeg blev en plovmand fattigere og en pony rigere. xD
    Regner så med, at midt februar-start marts går vi så småt i gang med jord arbejdet, så jeg glæder mig til 2015, og håber at det bringer lidt flere smil og færre tåre med sig. smiley smiley


  • #12   10. dec 2014 2014 har været en blandet affære for mig. Startede ud med at have det rigtig skidt, og sove langt det meste af dagen (fik diagnosen depression i efteråret 13), men i løbet af foråret og sommeren fik jeg dog mere energi og overskud. Desværre er trætheden vent tilbage med de tiltagende kortere dage, men har det heldigvis slet ikke så slemt som jeg havde for et år siden.

    Ellers har det egentlig været et godt år: Har klaret mig fint på studiet og i dag har jeg lige underskrevet specialekontrakt smiley
    Det allerbedste der er sket i år, er dog, at jeg blev hesteejer for første gang i mit liv! Noget jeg har ventet 22 år på, og jeg har mig nu den dejligste unghest smiley Det har ligesom vejet op for de negative ting, der har været.


  • #13   10. dec 2014 Et år fyldt med så mange omvæltninger.
    Startede ud efter sommer med at tage på efterskole med min pony, hvilket vi relativt hurtigt fandt ud af ikke passede til os, så vi tog hjem igen og fik ro på.
    Desværre så kort tid efter måtte jeg aflive min bedste ven, hvilket har taget utrolig hårdt på mig, og jeg kæmper hver dag med sorgen, som synes aldrig at blive lettere.
    Begyndte at kigge hest, og fandt min elskede Q, som gør hverdagen lettere at komme igennem. Jeg lever og ånder bogstavelig talt for den hest.
    Kort efter solgte jeg min anden ridepony.
    Og nu venter jeg spændt på at få mit nye springføl hjem - forhåbenligt i weekenden. Men som føllebølle kommer hjem, skal jeg også sige tak for nu til mine lille pony Rosa.

    Så et meget blandet år, jeg på mange måder gerne ville have været foruden.


  • #14   10. dec 2014 Et rigtig dejlig forum Annette! smiley

    I år har det været et år hvor jeg har skulle vise hvad jeg kæmpede for!.
    Et år med op og mange nedture med kæresten - slået op - kommet sammen igen - slået op og kommet sammen igen. Det var især hårdt sidste gang vi slog op, jeg vågnede med bokstaveligtalt ondt i hjertet! Jeg måtte blive hjemme fra skole og cykle tudene ned til ponyen, for at få lidt støtte fra hende <3. Det det var lige inden hans studietur, hvor han så ringede til mig klokken lort om natten i udlandet for at sige at han elskede og savnede mig.. Puha hvad gør man så?
    Vi er heldigvis fundet sammen igen, men kan godt mærke at det ikke er helt det samme.

    Ikke nok med det, har jeg nu "overlevet" 1½ år uden min dejlige veninde, som desværre sagde farvel d 17/4-13. 22 år gammel er sgu ikke meget :/. Jeg kæmper videre for os begge.

    1/12 skete det som mig og min mor har ventet flere år på!. Min mor er endelig blevet tilbudt et job på noget hun faktisk har lyst til!. Så endelig et fast job, og en lys fremtid!...

    Jeg har godt kunne mærke på det sidste at der har været udskiftninger i mit liv. Nye mennesker er kommet til, andre er smuttet. Der er begyndt at blive ryddet op i mit liv, og jeg elsker det!

    2015 skal bruge på afslapning, hest, mig selv og mine nærmeste!.
    2015 skal være året hvor jeg lader op til næste store udfordring!.


  • #15   10. dec 2014 Startede året ud med en skadet hest, de første måneder var det ikke andet end dyrlæge besøg, vente tid og dyrlæge besøg igen, i april måtte jeg sige farvel til min aller bedste dreng, da der desværre ikke var mere at gøre, hvilket var en kæmpe sorg.
    Ugen inden havde jeg sagt farvel til mit job, for at begynde i skole, dog måtte jeg efter en måned allerede stoppe da jeg ikke kunne følge med. De sidste 8 måneder har stået på job søgning og sorg over tabet af min hest.

    I sidste uge fik jeg så endelig et job, faktisk ikke bare et job, men et drømme job. , så nu begynder jagten efter en ny bedste ven.

    Derudover fødte min rigtig gode veninde en dejlig og smuk pige i slut november. Så 2014 har været et år fyldt med en stor sorg og her til slut en masse glæde.



  • #17   11. dec 2014 2014 har overhoved ikke været som planlagt. Jeg startede min første LA1 i dressur på min pony i januar og havde i tankerne at jeg skulle ride distriksstævner inden året var omme.

    Jeg havde så ikke lige set komme at hele året har været noget møg, ridemæssigt. Hele foråret havde jeg en dårlig periode med ponyen, som endte ud i at min ridelyst stoppede lidt. Fik så en virkelig go periode fra august til oktober hvor vi rykkede os helt vildt. Og min teknik blev udviklet rigtig meget. Og nu er vi så tilbage til forår 2014 hvor vi ikke rigtig rykker nogen vegne.

    Det gode er at jeg er kommet til at ride lidt på min mors frederiksborgerhest på 6 år, han er bare fantastisk og håber på at 2015 bliver lidt federe smiley


  • #18   11. dec 2014 Jeg tror ikke karma kan lide mig. Lige som det går super for mig og livet bare kører der ud af, bliver jeg kastet af den ene krikke og brækker ryggen, så nu må jeg ikke en skid før marts 15 smiley

  • #19   11. dec 2014 2014 har været et år fyldt med mange begivenheder for mig. Året startede med at jeg rejste fra mit job som rytter, instruktør og staldhjælp på Lolland og jeg tog verdens skønneste hest med hjem. Jeg fik et godt tilbud på Hände Hoch og nu står han hjemme i Esbjerg og jeg er så lykkelig for at jeg takkede ja tak.
    2014 har også været vildt frustrerende for jeg fandt aldrig noget ordentligt job. Heldigvis hjalp mine forældre mig økonomisk med hesten og diverse.
    Så kom jeg ind på læreruddannelsen, som jeg er vildt glad for. Jeg flyttede ind i en rigtig fin lejlighed og har ligesom fået startet livet op.
    Alt i alt et ganske ok år. Meget udfordrende, men jeg er kommet igennem med skindet på næsen - og en ny hest smiley


  • #20   11. dec 2014 Året startede med at min mor og papfar igennem 27 år blev skilt. smiley Så fik jeg 12-tal til min bachelor. smiley Så begyndte jeg at gøre klar med tilridningen af min dejlige dreng, Osteopat, tænder osv. og vi gik i gang med en fantastisk tilridning men den bedste underviser, så fik jeg købt tilpasset sadel og tilbehør til ham(sadelen blev lavet til os i Argentina, det tog over 2 mdr) I mellemtiden fik jeg arbejde (kun et vikariat) jeg er rigtig glad for selv om det er psykisk trættende. smiley Min mand mistede sit arbejde for julen, han får det nok tilbage i det nye år smiley Tilridningen fortsætter og vi har straks nået mit første store delmål smiley Min morfar ligger nu for døden smiley
    Mange glæder men store sorger smiley Ved ikke helt om jeg kan lide 2014.

    Mvh TT


  • #22   11. dec 2014 Henover sommeren har jeg ofte tænkt for mig selv hvor meget jeg glædede mig til det nye år, og at 2014 har været det værste år i mit liv. Jeg ved ikke længere om det har været det værste, men det har bestemt været det mærkeligste!

    Jeg startede året ud med at droppe ud af HF. Efter måneders jobsøgning fandt jeg endelig et job.
    Kort efter, bare sådan helt ud af det blå, begyndte mine knæ at hæve op og gøre ondt. Så jeg gik til lægen og fik at vide at jeg havde væske i knæene og bare skulle holde mig i ro, så ville det gå væk igen.
    Det blev kun værre, så tredje gang jeg tog til lægen blev jeg endelig henvist til nogle specialister. Jeg blev scannet, røntgenfotograferet, fik taget utallige blodprøver osv. men de kunne ikke finde ud af hvad der var galt.

    Jeg endte med at tilbringe 90% af sommeren i min seng fordi jeg ikke kunne gå. Jeg formåede at kæmpe mig rundt på krykker til Copenhell og Roskilde festival, og fik nogle fede oplevelser dér, men det var virkelig hårdt og mine knæ hævede op til tredobbelt størrelse. Jeg mistede mit job og stort set alle mine venner, rideturene på min hest i sommers kan tælles på én hånd.
    Jeg vidste ingenting om min situation, hvad der var galt, hvorfor det var sket og hvornår det ville gå væk. Hele mit liv var på standby.

    Og så fik jeg at vide, at jeg havde gigt. Og jeg tilbragte min 19 års fødselsdag tudende som en baby, fordi jeg troede at jeg aldrig ville komme til at gå uden smerter igen. Jeg ville aldrig kunne have et normalt job, træne heste, rejse rundt i verden og alle de andre ting som jeg altid havde drømt om. Jeg var så langt nede på det tidspunkt, øv hvor var jeg sur på verden!

    Men så skete det mærkeligste.. det var virkelig som om nogen tog min verden og vendte den på hovedet!
    Efter en måneds tid eller to med flere undersøgelser og en masse piller som gjorde at jeg endelig kunne gå igen, fik jeg at vide, at jeg ikke havde gigt alligevel. Det var "bare" en bakterieinfektion i mine knæ. Hvad der forårsagede det får jeg nok aldrig svar på, men efter 7 måneder kunne jeg endelig gå rundt smertefrit!
    Næsten samtidig fik jeg det mest perfekte job og det blev endelig en realitet for mig at komme ind på min drømmeuddannelse som jeg starter på til marts. Og så fandt jeg den skønneste lejlighed som jeg overtager 1. januar. Der er sket et par andre ting, som desværre er hemmelige lidt endnu smiley

    Men hold da op hvor er det hele bare mega overvældende. Jeg har stadig svært ved at forstå alle de ting der er sket, og jeg er så bange for pludselig at vågne op en dag og indse at det hele bare har været en drøm! Men jeg er bare så taknemmelig smiley

    Jeg glæder mig helt ufatteligt meget til år 2015. Jeg tror det bliver et fantastisk år!


  • #23   11. dec 2014 Tror intet er gået perfekt men samtidig føler jeg at det har været perfekt xD

    alt i alt har det ihvertfald været et rigtig godt år! smiley


  • #24   13. dec 2014 Både godt og skidt.
    2014 var året hvor jeg mistede en hest jeg virkelig holdte af, i det mindste nåede vi at ride med i showet på Roskilde som jeg længe havde drømt om, men tilgengæld købte mig min hel første plag i maj - min drømmehest, Athos.
    Efter Athos er kommet ind i billedet er det kun gået fremad, selvfølgelig vil der altid være nogen dage hvor man tænker "øv", men Athos har altid kunne give mig smilet tilbage på læberne igen. På trods af Athos unge alder (2år) er han allerede så fantastisk og godmodig. Han giver mig så meget styrke og mod. Lysten til at kunne det hele.
    I starten havde jeg SÅ mange mål med Athos, vi skulle det ene og vi skulle det andet, men efter et par måneder indså jeg at det vigtigste var bare at være sammen og nyde hinanden og derefter satte jeg mine forventninger og mål ned til det små, og ja, al det jeg har ønsket vi skulle opleve sammen på det her halve år, det er gået i opfyldelse. Jeg har haft ham med til agilitystævne hvor han første gang skulle møde andre heste, det ragede ham en pind, Han har ført an til et juleoptog med en masse heste igennem byen - hans første gang i byen, og igen, det ragede ham en pind. Han er blevet en mere selvsikker hest, og i takt med hans selvsikkerhed er vokset er troen på mig selv også vokset. Troen på at det jeg gør er godt nok, og at jeg gør mit bedste og bedre bliver det ikke.

    Men alt i alt har 75% af 2014 været ren og skær lykke hos mig. Det var endda også det år jeg fik min studenterhue, jaaa. Kan slet slet ikke vente til 2015 hvis bare det bliver halvt så godt som 2014 :-D!


  • #25   13. dec 2014 Det er officielt! HADER 2014!

Kommentér på:
Hvordan gik 2014 gik alt som det skulle eller ej??

Annonce