{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.442 visninger | Oprettet:

Min hest taber sig! {{forumTopicSubject}}

Min hest boksvandrer når det regner, og dette har medført at hun taber sig rigtig meget for tiden, sådan som vejret er lige pt.
Hun får alt det hø hun kan spise (der er hø tilbage i boksen dagen efter), 2,5 kg pavo allsport og masser af gulerødder. Dette bliver fordelt over 3 måltider om dagen.
Hun har fået ormekur her i efteråret, så hun skulle ikke gerne have orm!

Er der nogen som har nogle gode råd til hvordan hun kan tage på igen? smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Min hest taber sig!
  • #1   23. dec 2015 Måske du kunne prøve at give den en god olie også? Jeg brugte på et tidspunkt en der hedder "special Olie" fra Epona, den er super god hvis hesten skal tage på. De må få op til 3 dl om dagen, og min fik kun 1 og kunne tydelig se forskel efter bare få uger..

  • #2   23. dec 2015 Kan læse mig frem til, at den har et højt energiindhold. Var det noget du oplevede? Hun skulle nemlig ikke gerne have noget der giver hende mere energi, da hun lige pt får noget som dæmper stressniveauet, for at se om hendes boksvandren kan dæmpes (anbefalet af en hesteadfærdsspecialist). smiley

  • #3   23. dec 2015 Nej jeg oplevede ikke øgede energi som jeg gjorde hvis jeg fx gav havre.. Min veninde har også brugt det til hendes som var ret varm og den ændrede sig heller ikke af at få det..

  • #4   23. dec 2015 Okay det lyder godt! Det kunne være hun skal have det...

  • #5   23. dec 2015 Ellers ved jeg at Brogaarden sælger noget "Fiber-P" som er lucerne med nogle ekstra ting.. Kender det ikke særlig godt, men du kan sikkert læse om det på deres hjemmeside..

  • #6   23. dec 2015 Jeg ville få taget en blodprøve så hurtigt som muligt.

    Og hvis blodprøven er fin må det handle om at nedsætte hestens stress-niveau.


  • #7   23. dec 2015 Vi prøver alt for at nedsætte hendes stressniveau og dermed også hendes boksvandren men det er jo nok desværre sådan at det aldrig kan stoppes helt smiley

  • #8   23. dec 2015 Hvad med at få hende i løsdrift? eller lægge noget legetøj eller lignende ind til hende? (:

    Og ellers er mash rigtig godt!


  • #9   23. dec 2015 Længere foldtid eller løsdrift måske

  • #10   23. dec 2015 luk hende ud selv om det regner

  • #11   23. dec 2015 Nu regner det jo også nogle gange om natten eller sent om aftenen hvor TS måske ikke har mulighed for at have hesten gående ude smiley

  • #12   23. dec 2015 tænker nu at den boksvandrer fordi den bliver inde når det regner smiley

  • #13   23. dec 2015 Min tanke var at den stressede fordi det måske larmer på taget når det regner.. Så er det jo svært at gøre noget ved det om natten fx.
    Men hvis de andre heste bliver inde når det regner så er det jo også svært at lukke den ud hvis den bliver ked af at være alene.


  • #14   23. dec 2015 Hun står ude så længe hun kan og der er ikke mulighed for løsdrift i nærheden af os. Vi kan ikke gøre med for det end vi allerede gør...
    Men søger bare måder at få hende til at tage på igen nu hvor hun taber sig. smiley


  • #15   23. dec 2015 Luk den dog ud , og giv den lov til at være hest på en stor græs mark .

  • #16   23. dec 2015 Jeg vil sige giv hende noget olie, normalt madlavningsolie har virket for os når vi tidligere har haft heste der ikke helt har kunnet holde formerne og jeg tror ikke det giver meget mere energi, skal også selv til at give olie til min islænder for at se om hun kan blive lidt mere islænder og lidt mindre sportspony i udseendet smiley

  • #17   23. dec 2015 Merete: hun går skam også på en græsmark men hun kan jo ikke være ude når resten af staldens heste er inde..


  • #20   23. dec 2015 Soyaskrå smiley

  • #21   23. dec 2015 Ina hvad med nogle urter der modvirker uro?
    prøv at Lur på www.Askhim.dk



  • #22   23. dec 2015 Længerevarende stress skader hele det indre system samt flere organer - jeg har selv en hest som nemt stresser og hele mit herehold er skræddersyet til hende, så hun har de optimale betingelser. Synes virkelig du bør tage fat i dyrlægen - risikoen for mavesår vil også være stor hos sådan en hest og så hjælper det ikke at proppe en masse foder i den.

    Du kan jo prøve med magnesium, måske det kan tage toppen og hesten er med stor sandsynlighed i underskud når den stresser sådan.

    Det er møg frusterende at stå med sådan en hest, det kan virkelig besværliggøre tingene..


  • #23   23. dec 2015 Cecilie: Ved du hvad ringorm er??

    Jeg ville overveje om hesten står i en stald der er egnet til hende, hvis hun stresser så meget over regn (går ud fra det er pga lyden?)
    Og så ville jeg kigge på at skifte hendes Pavo foder ud, det kan snildt være med til at "køre hende op" pga indholdet, og så ryger der nogle kg på den konto oveni


  • #25   23. dec 2015 Cecilie: Hvorfor i alverden foreslår du så det? Ringorm er en svampe infektion i huden og har intet med vægttab eller rigtige orm at gøre?

  • #27   23. dec 2015 Cecilie: Hvad har du oplevet?

  • #28   24. dec 2015 Som de fleste ud fra hesten taber sig, ormekur, alm ormekur er ikke altid nok med en, eller den er ikke dækkende hvis du ikke får taget en udvidet. Så der helt klart tænder som nr to. Tygger den ikke foderet optages det ikke.
    Men med de oplysninger du herefter giver, hesten er strsset og boks vandre. Sorry men før du får din hest til at falde til ro, kan du ikke forvente at den tager på. Måske en anden boks, måske andre naboer, måske den har behov for der hænges dækken op til nabo. Mere fold tid er altid ønskeligt. Og gerne med grov foder på fold. Måske hun vil være god i løsdrift. Men jo ikke sikkert.

    Jeg ville efter som du beskriver hesten, bide i det sure æble og erkende hun har det ikke godt på,stedet, når hun er så stresset. Noget fungere tydeligt ikke, og mens jeg ville søge et nyt sted, ville det samtidig hedde tjek for mavesår.

    God bedring med hende.


  • #29   24. dec 2015 Luk den ud

  • #30   24. dec 2015 Tina: hun er blevet tjekket for alle slags orm og har fået ordnet tænder for en måned siden, så det burde ikke være problemet. Vi har prøvet at flytte boks, legetøj og alt andet der er tænkeligt. Der er stadig græs på hendes fold så hun har noget at tygge i hele tiden. Som skrevet er der ikke noget løsdrift i nærheden af os så det er desværre ikke en mulighed - ellers var hun allerede opstaldet der !

    Nu er det sådan at hun ikke bare kan lukkes ud når alle andre heste er inde. Hun er den hest der først lukkes ud og for det meste en af de sidste der kommer ind, så her i vinterperioden kan hun ikke være mere ude end hun allerede er.


  • #31   24. dec 2015 jeg havde samme problem engang med en hest jeg havde. først ville jeg tjekke tænder, orm via blodprøve og have en massør/kiropraktor/lign. ud for at tjekke at hesten ikke har spændinger i kroppen der er med til at bevirke at den spænder yderligere op ved regn og derved vandre. dernæst ville jeg så placere høet flere steder i boksen så selvom den måske vandre stadig har mulighed for at spise, sidst men ikke mindst så overvej noget linamix/maxirice/lign. produkter til at bygge huld op også kan jeg anbefale helt almindelig madlavnings olie som andre os gør :). det der dog afhjalp problemet fuldstændig for mig var desværre at flytte stald, hvor stalden var mindre, folden større, mere foldtid og det generelt var mere struktureret i stalden og det var en fast der lukker ind og ud og fodre på helt faste tidspunkter smiley

  • #32   24. dec 2015 Ina, prøv at købe lucerne til maden, gerne den fra horselux, den bliver de så fine af.
    Så kunne det være du kunne slå 2 fluer med et smæk, da hun derved vil få meget længere tyggetid og derved ikke vandre i pågældende tidsrum.
    Ellers så har jeg fedet min gamle avlshoppe op med Body Boost fra land og fritid smiley


  • #33   24. dec 2015 Nu er boksvandring at betragte som en stereotyp, og det er træls med den uvane.
    Jeg tror, at jeg skriver privat til dig i stedet for her..
    Glædelig jul


  • #34   25. dec 2015 Nu har jeg langt fra læst det hele, men jeg ville absolut stoppe med at fodre pavo allsports med det samme! Jeg fodrede det til min hest, som skulle have mere energi - men det fik den ikke. Sukkerindholdet er ALT for stort! Min hest blev forfangen af det, uden at være tyk. Plus den var meget stresset på en måde.

    Det er bare det, som jeg har oplevet. Jeg ved ikke om det kan hjælpe dig smiley


  • #36   25. dec 2015 Cecilie: Du har hørt forkert, ringorm er en svampeinfektion i huden og har INTET med rigtige orm at gøre smiley

  • #38   25. dec 2015 Cecilie: En hurtig søgning på Google vil kunne bevise hvad ringorm er smiley

  • #39   27. dec 2015 Min pony taber sig meget, så derfor har vi gjordt to ting anderledes ved hendes kost
    1. Putter madolie i
    2. Lidt mere foder til


Kommentér på:
Min hest taber sig!

Annonce