{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.785 visninger | Oprettet:

hest vokser - for korte sener {{forumTopicSubject}}

Jeg går og leger med den her 2 års, som er vokset ekstremt de sidste måneder. Hun er godt nok en shirer, men er allerede 175+

Både smeden og dyrlægen mener at hun har for korte sener i forhold til hvor hurtigt hendes knogler er vokset. Hvilket nu har resulteret i, at hun nærmest bøjer forover i hendes forben.

Er der nogle, som har nogle erfaringer med dette?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hest vokser - for korte sener
  • #1   26. maj 2016 Min vallak har for korte sener i sit ene bagben....

  • #2   26. maj 2016 Der er en del Don Schufroer der har for korte sener, det havde han selv og Don Romantic også, og de er begge blevet opereret for det, så det ved jeg man kan. Min veninde havde en som blev aflivet pga for korte sener.

  • #3   26. maj 2016 Lindhovedgåård - hvad gør i ved det?

    Sørine- Smeden sagde godt, at man før i tiden havde opereret for det, men mente dog ikke at man gjorde det længere. Men måske man gør alligevel?

    Hverken smeden eller dyrlægen tror på den, som det er lige nu. Men jeg vil bare så gerne at hun kunne blive god igen. Det er stukket fuldstændig af de sidste par måneder.


  • #4   26. maj 2016 Min 4 års havde samme problem, hun var ved at danne styltfod allerede som 1/2 års fordi hun voksede meget voldsomt og bl.a. senerne ikke kunne følge med.

    Efter 2 måneder med smertestillende/afslappende medicin i forsøget på at hun ville træde mere ned i koderne og strække senerne mere ved brug, uden den store forskel anbefalede min dyrlæge at jeg kontaktede forskellige hestehospitaler for råd og evt. få hende opereret.
    Jeg endte med at få løbende råd og vejledning via billeder og mail fra Ansager, hvor behandling bestod af specialskoning med kiler. Dette hjalp en del.

    Hun er rettet nogenlunde op, men har stadig tendens til at tippe forover i knæ og koder, men hun kan stå korrekt. Hoppen er nu tilredet og fungerer, men bliver ikke den store grand prix hest. Hun har lidt tendens til at snuble, men om det er pga. dette eller et at de andre problemer der har været i hendes opvækst skal jeg ikke kunne sige.

    Født svag, så styltfod (1/2 år-1 år), fald på fold og slog muskulaturen i bagparten skæv (2 års), begyndte at lave skæve ben udaf (2 1/2 års-3 års, for lange ben og kort hals til at spise fra jorden gjorde at hun stod som en giraf med forbenene ud til hver side.)

    Så godt som muligt har vi forsøgt at hjælpe, korrigere og tage hensyn til hende og hun fungerer på mange måder rigtigt fint som ridehest i dag. I ridning tager vi stadig hensyn til at hun har haft problemer og fokuserer på at styre og opbygge ben og sener, og lave muskler i overlinie og bagpart. Om hun holder i længden og om hun kommer til at fungere som stævnehest må tiden vise, men hun får chancen.


    profilbillede
  • #5   26. maj 2016 Kan man ikke hjælpe hesten med blid udstrækning eller er det allerede alt for galt?
    Min pony havde problemer med unghesteknæ i bagbenene, der jo er at senerne er for korte. Dels er han vokset fra det, dels hjalp ture i bakket tærren og bakke øvelser for at strække dem ud


  • #6   26. maj 2016 Sådan så hun ud sidste sommer som 3 års

    profilbillede
  • #7   26. maj 2016 Sisse, så i endte aldrig med operation? Smeden havde været for 2 uger siden og ligge sko på den, godt nok ikke med kiler, men alligevel. Hans vurdering er operation eller aflivning. Så jeg håber lidt at hører fra andre. Det billede du har lagt op minder meget godt om, spørgsmålet er bare om løbet er kørt når hun er 2?

    Rynkedellen, jeg har gået ture med hende de sidste 3 måneder (vi har trænet til dyrskue, som vi skulle have været til i næste uge) det har intet hjulpet. Når vi går ned af selv de mindste bakker, falder hun simpelthen forover på sine ben.


  • #8   26. maj 2016 Ah okay, det lyder ikke godt. Men håber det går fremad med hende.

  • #9   26. maj 2016 Nej, jeg er godt nok også ked af de meldinger fagfolkene har givet i dag. Vi anede ikke det var så slemt, jeg troede faktisk det var fordi hun stod så stejlt på sine hove. Men tak smiley

  • #10   26. maj 2016 Han varmes godt op før dressur og efter. det kan symptombehandles med glucosamin eller strongjoint men så hellere gøre lidt ekstra før og efter ridning. Men han blir ikke grandprix hest mere.da han syner halt under opvarmning. er det dog ik

  • #11   26. maj 2016 Lindhovedgården, ja okay, den her er godt nok kun 2, så ikke redet, men er så tydeligt øm bare af at gå på folden, at jeg er i gang med at undersøge muligheder for om den har en chance for at overleve, eller om hun skal slås ned.

    Der bliver ringet til den lokale dyrlæge med heste i speciale i morgen. Men lige nu er der lang tid til i morgen, så det er bare rigtig rart at høre lidt erfaringer fra andre smiley


  • #12   26. maj 2016 Hun er ikke opereret.

    Jeg kontaktede 3 forskellige dyrehospitaler og fik meget blandede svar.

    En ville operere med det samme, jeg kunne egentlig bare bestille tid og så komme med den for det var åbenbart en form for en rutineoperation.

    En anden kunne operere, men havde ikke så meget erfaring med netop denne type operation og ville derfor helst være fri når stedet ikke havde ekspertisen.

    Ansager ville rette op med specialsko og kiler først og husker jeg rigtig mente de at man altid kunne lave operationen hvis det blev nødvendigt. Efter godt et halvt år eller lidt mere med løbende vejledning af dyrlægen (ved at maile billeder med jævne mellemrum) og en god smed der forstod at følge instrukserne og selv være opsøgende med viden mente dyrlægen at det var rettet fornuftigt op og ville ikke umiddelbart gøre mere.
    Jeg valgte Ansager fordi de ville forsøge sig uden operation først, alle indgreb af den slags indebærer en vis risiko for følgesygdomme som fx arvæv og lignende der sidder forkert eller griber i led og sener.

    Om 2 års er for sent skal jeg ikke kunne sige, jo yngre hvis de skal rettes jo bedre, men måske der kan gøres noget hvis den stadig er blød i alle led osv.


  • #13   26. maj 2016 Sisse, mange tak for dine svar! smiley
    Det er bare næsten lige meget hvor jeg læser om det på nettet, så står der at det fint burde kunne rettes med specialsko når de er føl. Men hun er jo altså ikke føl længere.


  • #14   26. maj 2016 Det skal lige tilføjes at i det halve år hun blev rettet op med sko og kiler skulle den stå i boksro, hun måtte ikke komme på fold, men skulle trækkes med i 10-15 min ad gangen to gange om dagen på fast bund.

  • #15   26. maj 2016 Sisse, wow, det er godt nok lang tid! Jeg ville ellers tro at det ville være bedre for den at være ude og og holde sener og led i gang?

  • #16   26. maj 2016 Det der måske også kan være et problem for den du arbejder med, eller en medvirkende faktor til at den har ondt, kan være dens størrelse, en shire er jo tung og benene skal bære meget. Måske den desværre også kan have sin egenvægt imod sig.

  • #17   26. maj 2016 hvis jeg havde haft ham her fra lille havde jeg endt hans dage. det er ikke værdigt når man.har så.obdt og samtidig meget energi

  • #18   26. maj 2016 Ja det er helt sikkert en faktor, jeg vil skyde hende til at veje omkring 700 kg. Allerede.

  • #19   26. maj 2016 Jeg tror at boksro er for ikke at stresse senerne for meget samtidig med at man korrigerer benstillingen. Man vil nok risikere at den overbelaster ben, led og sener ved at løbe rundt på en stor fold med specialskoning.

  • #21   26. maj 2016 Z, men unghesteknæ og senestyltefod er vel ikke det samme? Ja han er autoriseret beslagssmed, derfor er det også noget lååårt når han siger at det er SÅ slemt smiley

  • #22   26. maj 2016 Afhængigt af hvad jeres lokale hestedyrlæge siger, vil jeg anbefale at kontakte fleste forskellige hestehospitaler med benspecialister og høre hvad ville gøre.
    Nogle gange kan det ene sted have mere erfaring eller ny viden der kan gøre forskellen på om de kan hjælpe eller ej.

    Nu er det selvfølgelig ikke aktuelt endnu, men finder ud af at få hesten rettet skal i være obs på den fremover også, da der hele tiden kan opstå små ting som skal passes på eller styrkes.

    Tilred min sidste år, men har redet meget sparsomt og mest langsomme ture på fast bund for at bygge hende op.
    Omkring nytår satte jeg hende op i træning og begynde egentlig springtræning og hun kunne efter "hårdere" træning have tendens til en lille hævelse/væske i senerne på forbenene (stress). Herefter begyndte jeg at ride mere på tur, vi har en fast rute på ca 3 km fast bund (asfalt og grus) som vi skridter og let traver for at styrke senerne. Og så har hun ALTID bandager på forbenene når hun arbejder, uanset om det er i longe eller med rytter for at støtte. Efter spring eller hårdt arbejde køles forbenene ned med hot´n cool bagefter. Det har hjulpet og hun hæver ikke længere efter træning, ej heller efter springtræning.



    profilbillede
  • #23   27. maj 2016 jeg ved ikke om i kan fornemme det ud fra dette billede?

    Dyrlægen kommer i næste uge og indtil da er hun på metacam.


    profilbillede
  • #24   27. maj 2016 Bortset fra al det ekstra hovskæg og græsunderlag så ligner benet længst væk billederne af min som hun stod. Især det at det ser ud til at den tipper over i koden.

    profilbillede
  • #25   27. maj 2016 AV det ser voldsomt ud! hun står rigtig dumt på begge forben, men ja det kan være lidt svært at se det for hovskægget.
    Sådan som hun står på vedlagte billede, står hun ofte, det er som om at hele maven er spændt op på hende, og hun så ligger vægten om på bagbenene.


    profilbillede
  • #26   27. maj 2016 Av, ja, den ser meget ubehagelig ud på det billede. Ser ud til at den forsøger at fjerne så meget vægt som muligt fra forbenene. Håber det bedste for jer og at de kan hjælpe staklen smiley

  • #27   27. maj 2016 Sisse, mange tak, hun gik betydeligt bedre i dag end i går, men igen hun er stoppet med metacam.
    Det bliver i hvert fald rart lige at få dyrlægen ud og få en afklaring på hvad der skal ske.


  • #28   23. jan 2019 Hej
    Jeg ville lige høre hvordan det er gået med din hest?
    Jeg har en på 7mdr. Som står med senestyltefod. Hun er i behandling på 2 mdr. Hun har også special sko på.
    Mvh Kamilla


  • #29   8. mar 2019 Min hoppe er nu 7 år. Hun er ridehest, men bliver aldrig elitehest. Hun snublede meget som 3-4 års men har fået styr på benene nu. Hun kan starte stævner, men er ikke optimal. Hun har gennemført et distanceridt ca 40 km, men der skal hele tiden tages hensyn og hun vil med stor sandsynlighed udgå i dyrlæge ved længere ruter eller hårdt terræn da hun så bliver øm i forbenene. Hun springer fint, men i ridning generelt kan hun ofte virke stram i bagparten, dette fordi hun faldt som 2 års hvilket forskubbede alle muskler i bagparten. Pga. dette vil hun heller aldrig blive nogen dressur-stjerne.

    Hun er sød, rar og nem i omgang, er let at ride på lette hjælpere så hun er en fin hygge/ ridehest til rytteren uden ambitioner.


    profilbillede
Kommentér på:
hest vokser - for korte sener

Annonce