Spise hestekød. Kan du? {{forumTopicSubject}}
Hey folkens
Bare lidt nysgerrighed.
Hvis i fik tilbudt hestekød ville i kunne spise det eller ville det være et problem?
Jeg selv vil gerne smage det. Har bare ikke haft muligheden. Og det skulle ikke komme fra min egen hest. Men ellers har jeg ikke et problem med det
nov 2004
Følger: 165 Følgere: 286 Heste: 7 Emner: 151 Svar: 1.350
okt 2010
Følger: 1 Følgere: 9 Emner: 34 Svar: 1.263
Men jeg ønsker ikke at spise min egen....
sep 2009
Følger: 62 Følgere: 83 Heste: 23 Emner: 63 Svar: 7.288
Men må indrømme blev jeg tilbudt noget hestekød jah så havde jeg nok sagt jah =)
feb 2008
Følger: 95 Følgere: 118 Heste: 4 Emner: 232 Svar: 5.259
jul 2013
Følger: 27 Følgere: 95 Heste: 2 Emner: 12 Svar: 599
men ville dog heller ikke kunne spise min egen
jul 2011
Følger: 2 Følgere: 1 Emner: 4 Svar: 239
dec 2009
Følger: 31 Følgere: 174 Heste: 1 Svar: 3.223
mar 2011
Følger: 147 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.571
Mvh TT
nov 2007
Følger: 7 Følgere: 33 Heste: 6 Emner: 114 Svar: 7.183
Men da jeg havde bedre adgang til det, købte jeg da jævnligt både almindeligt kød samt røget skinke mm. fra hest - det er super lækkert og en hel del billigere end f.eks. oksekød. Og som bonus har heste jo i reglen haft en noget bedre liv end de gængse produktionsdyr.
Når det kommer til egne dyr, vil jeg sige, at det afhænger af dyret. Vi havde f.eks. grise da jeg var barn/teenager, og dem spiste vi selv, også dem der var tamme og kælne. Og nogen af de heste vi har haft i mit liv, havde jeg fint kunne spise - jeg tror jeg havde sat grænsen ved min gamle pony, som var min fra jeg var 4 til knapt 30 år... Hende havde jeg næppe kunnet sætte tænderne i (hun var sgu nok også både gammel og sej )
jul 2015
Følger: 10 Følgere: 124 Heste: 2 Emner: 76 Svar: 1.766
Jeg ved hvad du mener.
Sådan har jeg det med lam. Spiste det fint indtil mine forældre sagde det var lam. Så fik jeg det fysisk dårligt og har siden ikke rørt det.
Hvilket jeg finder mega mærkeligt for lam er da nogen af de dyr som har det bedst i vores landbrug. Men noget slog vare klik.
nov 2007
Følger: 7 Følgere: 33 Heste: 6 Emner: 114 Svar: 7.183
Jeg deler ikke dyr op i kæledyr og produktionsdyr - det er dyr det hele. Det er det enkelte dyr, ikke så meget hele arten, der er afgørende for, om jeg vil spise det eller ej.
jul 2015
Følger: 10 Følgere: 124 Heste: 2 Emner: 76 Svar: 1.766
Smagen er jo en ting. Der er man jo bare forskellig. Det var mere ideen jeg var på udkig efter. Og der er det sjovt at se, så mange der ikke har et problem med det. Troede faktisk det var mere ildeset i hesteverdenen, end det lader til at være
jul 2015
Følger: 10 Følgere: 124 Heste: 2 Emner: 76 Svar: 1.766
nov 2007
Følger: 7 Følgere: 33 Heste: 6 Emner: 114 Svar: 7.183
jul 2015
Følger: 10 Følgere: 124 Heste: 2 Emner: 76 Svar: 1.766
Det kan jeg sagtens følge. Dog tror jeg at hvis jeg boede der ovre blev jeg "nød til" at spise det. Tror simpelthen ikke jeg ville kunne leve uden kød. Jeg er nok det man vil kalde kødafhængig. Hvis ikke jeg får kød bliver jeg i virkelig dårligt humør (lidt ligesom når jeg ikke får sukker) og tror simpelthen ikke jeg ville have styrken til at blive vegetar
dec 2005
Følger: 60 Følgere: 84 Heste: 5 Emner: 17 Svar: 2.748
Desværre gik det ikke lige sån med Cali, hun var fyldt med div ting, så daka var den eneste udvej.
nov 2007
Følger: 7 Følgere: 33 Heste: 6 Emner: 114 Svar: 7.183
nov 2009
Følger: 60 Følgere: 63 Heste: 1 Emner: 163 Svar: 1.359
dec 2012
Følger: 28 Følgere: 288 Heste: 5 Emner: 2 Svar: 2.730
jun 2008
Følger: 116 Følgere: 103 Heste: 7 Emner: 176 Svar: 3.503
Jeg spiser også gerne vores egne høns hvis de er slagtet, jeg vil bare ikke se dem blive slagtet eller plukket. Så snart de er plukket og derved er "anonyme" er det ikke noget problem mere, for så er der ikke noget genkendeligt som jeg har et forhold til mere
aug 2008
Følger: 65 Følgere: 57 Heste: 6 Emner: 583 Svar: 3.985
Har du netflix og set Forks over knives fx?
Hvis du en dag kommer på Skanderborg kanten, så handler Hårby slagter stadig med hestekød, de reklamere bare ikke med det. Og man skal gerne ringe ca en halv time inden, og sige hvad man vil have, da de sjældent har hakket/skåret det på forhånd (men så er det også det mere frisk)
Hvis jeg får købt en portion i fremtiden, må du da også gerne få en smagsprøve af mig, hvis vi kan få det til at passe
aug 2016
Følger: 20 Følgere: 28 Emner: 30 Svar: 3.502
Jeg har intet imod det som koncept - men synes det smager for sødligt.
Måske forkert tilberedning?
Jeg er vokset op på en gård.
Vi havde malkekvæg, solgte tyrekalve fra, men beholdte en til to om året, som vi fedede op til slagt.
De smagte fint. Jeg har intet problem med at spise egne dyr, så står jeg jo selv inde for hvordan den har levet.
Jeg mener ikke, at man kan sammenligne hestekød med fx hundekød eller andet rovdyrkød.
Dyr, som spiser kød, skulle få en helt speciel og ubehagelig smag. Derfor spiser man ikke rovdyrkød...
Jeg er nyjæger.
Skal ud på første jagtsæson i år.
Glæder mig til at smage alt det forskellige mad, og undersøge hvor varieret kæd kan smage!
jan 2015
Følger: 3 Følgere: 26 Heste: 3 Emner: 85 Svar: 2.124
Jeg synes ikke jeg har oplevet at det smager væsentligt forskelligt fra fx oksekød - men det er nok fordi, at hvis det bliver krydret og marineret, så kunne en evt lille afvigelse i sødmen sikkert forsvinde på den måde.
Som hakket kød er det mere magert, så jeg foretrækker det i gryderet fremfor som hakkebøffer.
Steaks er gode.
Jeg har det sådan, at jeg bryder mig ikke om at spise rovdyr - fx heller ikke krokodille ect, og deraf heller ikke hund og kat.
Mvh Charlotte
sep 2005
Følger: 57 Følgere: 54 Heste: 12 Emner: 9 Svar: 1.001
okt 2012
Følger: 10 Følgere: 23 Heste: 1 Svar: 103
aug 2015
Følger: 8 Følgere: 3 Heste: 1 Emner: 3 Svar: 346
Lige så snart vi give vore dyr et navn får vi jo et andet forhold til det, og så bliver det jo som at spise en ven.
Det ville hjælpe de dårlige/ringe heste hvis vi spiste noget mere hestekød, så ville det kunne betale sig at fede dem op og få dem slagtet og de ville dermed få et bedre liv indtil den dag de blev slagtet.
Nu ryger de rundt fra hestehandler til hestehandler
maj 2007
Følgere: 42 Emner: 131 Svar: 8.714
mar 2011
Følger: 147 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.571
Det tror jeg bestemt ikke.. De mennesker der ikke kan finde ud af at tage sig ordentligt af dyrene, vil aldrig kunne det lige meget kilo prisen.
Mvh TT
aug 2008
Følger: 65 Følgere: 57 Heste: 6 Emner: 583 Svar: 3.985
okt 2012
Følger: 9 Følgere: 9 Heste: 1 Emner: 8 Svar: 380
Senere boede jeg i en periode i Frankrig, hvor jeg blev lært til at smage på maden og så få at vide, hvad det var bagefter. Der lærte jeg at spise mange underlige ting såsom fårehjerne, frølår, osv.
I Frankrig har de et decideret opdræt af heste til slagt. Dvs. de slagtes, når de er max. 2 år gamle. Det er simpelthen det bedste hestekød jeg nogensinde har fået. Det kan virkelig anbefales.
Her kan Danmark slet ikke være med, for herhjemme slagter man jo "kun" heste, som er skadet eller på anden måde tilovers/værdiløs. Man slagter sjældent en hest uden grund. Dvs. den når som regel at blive nogle år, og jeg vil også sige, at det er ikke alle slagterbutikker herhjemme, som har styr på, hvor længe hestekød skal hænge og modne. Man risikerer nemt at få hestekød af ringe kvalitet. Det har jeg faktisk prøvet flere gange efterhånden.
Så jeg spiser sjældent hestekød i Danmark, men når jeg er i Frankrig, så er jeg nødt til at nyde en god heste-steak. Det smager så godt fordi det er ungdyr, og fordi de har helt styr på modning, udskæring og tilberedning.
Mine heste er udelukket fra konsum, så det kan ikke komme på tale. Dog tror jeg, at der vil være for mange følelser blandet ind i det, hvis jeg havde kunnet slagte dem.
mar 2011
Følger: 147 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.571
Mvh TT
nov 2007
Følger: 7 Følgere: 33 Heste: 6 Emner: 114 Svar: 7.183
Laver man f.eks. en tysk saurbraten, og lader kødet marinere i en blanding af eddike og div. krydderurter, så tager det også "hestesmagen" (det blev i gamle dage gjort for at få kødet mere mørt, når man slagtede sådan nogen afdankede gamle krikker, der var slidt op i landbruget ).
Man kan også kigge på opskrifter til vildtkød - der findes forskellige fif til at tage vildt-smagen, som ikke alle bryder sig om, og mange af disse kan også bruges til hestekød.
Alternativt undlader man ganske enkelt af lave hestebøf o.l. og nøjes med f.eks. en godt røget skinke, spegepølser o.l. de har nemlig ikke på samme måde "hestesmag".
aug 2008
Følger: 65 Følgere: 57 Heste: 6 Emner: 583 Svar: 3.985
Men som sagt, tror stadig at Peter mener de heste der ryger fra køber til køber (hestehandler inkl). Ikke os som har dyrene lige kært, om de "bare" går til hygge og nus på folden eller om de er dyre konkurrencedyr. "Vi" går jo ikke i den kategori (formoder jeg ), som bare sælger hestene/ponyerne videre efter for godt befindende..
aug 2008
Følger: 65 Følgere: 57 Heste: 6 Emner: 583 Svar: 3.985
jul 2015
Følger: 10 Følgere: 124 Heste: 2 Emner: 76 Svar: 1.766
jul 2015
Følger: 10 Følgere: 124 Heste: 2 Emner: 76 Svar: 1.766
jul 2015
Følger: 10 Følgere: 124 Heste: 2 Emner: 76 Svar: 1.766
aug 2016
Følger: 20 Følgere: 28 Emner: 30 Svar: 3.502
Jeg er lidt madnørd.
Har en spinkel samling på 1 meter kogebøger, lige fra genoptryk af historiske bøger, til "Skovfogedens vildtretter".
I gamle dage mente man, at vildt skulle hænge længe for at blive mørt, op til 21 dage - eller man hang fx fasaner op i halefjerene og når fjerene gav slip og fuglen faldt ned skulle det være perfekt.
Det var kulinariske forbrydelser mod råvarer!
I min verden lyder det som beskrivelse af råddenskab, omtalen af "skarp vildtsmag" er simpelthen råddent kød, og det dækkede man med marinader og fløde (fedme udjævner alle smage).
Jeg vil simpelthen bare partere mit vildt samme dag, som jeg skyder det...
De fleste ting smager godt, hvis de behandles korrekt. Fx flødestuvede hjerter er genial vintermad, som simrer mens man spiller brætspil med vennerne...
I forhold til hest, så skal jeg simpelthen bruge nogle gode opskrifter.
Kender du nogen?
Hvis man er nødt til at kamuflere smagen intenst, så er jeg nok tilbøjelig til at indrømme, at det ikke er noget for mig.
Men lad os udelukke at jeg har gjort fejl... Min slagter sælger hestekød!
Fortæl hvad man kan.
Historisk set, så var hestekød en vigtig del af vikingeblot. Altså offer fester, hvor man ofrede et dyr (gerne hest) til guderne og menigheden spiste hestekødet, festmåltidet var en del af den hellige handling.
De tidlige munke bildte de tidligere vikinger ind, at hestekød var ufint kød, som ikke egnede sig for gode kristne. På den måde stoppede munkene bloterne.
Derfor tabte danskerne hestekød fra den fine madkultur, og det blev fattigmands spise.
Og mens mange som jeg har fedet kalve op, leget med dem, kløet dem bag ørene og så spist dem - så tror jeg at disse munke er skyld i, at danskere ikke spiser hest, hvis vi har en undskyldning for at lade være - og vi aner ikke om vi kan lide smagen, for der tales ikke om hvordan det skal tilberedes...
jun 2014
Følger: 14 Følgere: 12 Heste: 3 Emner: 14 Svar: 78
Vi spiser meget hest. Vi slagtede naboens hest for et par år siden og endte op med RIGTIG meget kød! I alle udskæringer. Især marineret hestefilet er et stort hit, men det kan laves på mange måder.
nov 2007
Følger: 7 Følgere: 33 Heste: 6 Emner: 114 Svar: 7.183
Når jeg taler om at skjule smagen, så tænker jeg naturligvis ikke ala "krydderier til du slet ikke kan smage kødet længere". Kan man slet ikke lide kødet, vil jeg da anbefale at man undlader at købe hest eller holder sig til spegepølser, røget kød o.l., hvor smagen af hest netop ikke er så fremtrædende.
Men som sagt, i Tyskland smed man stegen i eddike og kryserier et par dage - vi taler ikke om råddent kød her og ej heller om overkrydring. Meningen er sådan set bare, at kødet bliver mere mørt. Det har blot den sidegevinst (hvis man da hører til dem, der ikke er så pjattet med hest), at det også tager noget af hestesmagen. Jeg mindes, at der også er nogen der bruger kærnemælk, men har ikke selv prøvet det.
En egentlig opskrift har jeg ikke, men det kan velsagtens googles, og så må man jo prøve sig frem.
jeg kan godt lide både vildt og hest, så jeg har aldrig gjort det i at camouflere smagen og har således ikke den store erfaring i dette - jeg er bare stødt på flere der gør det, og ved de bruger samme "tricks" til både hest og vildt.
jun 2008
Følger: 116 Følgere: 103 Heste: 7 Emner: 176 Svar: 3.503
nov 2007
Følger: 7 Følgere: 33 Heste: 6 Emner: 114 Svar: 7.183
-personligt ville jeg så blot købe noget andet kød, men insisterer man på, at det skal være hest, så findes der mange måder at camouflere smagen på
feb 2008
Følger: 1 Følgere: 5 Emner: 20 Svar: 2.865
Plag/unghest smager lidt af kalvekød, synes jeg.
- og så er det jo ret sundt, magert og kolesterolfattigt
aug 2016
Følger: 20 Følgere: 28 Emner: 30 Svar: 3.502
Og så er "jeg kan ikke lide vildt" måske konsekvens af en tradition for at mishandle kødet, ikke kødet i sig selv.
Og heldigvis er man ved at gå væk fra den tradition overfor vildt.
Kød smager forskelligt fra art til art.
Jeg glæder mig til at udforske om jeg kan smage forskel på dykænder og svømmeænder, agerhøns og fasaner, duer og rågeunger.
Spørgsmålet er, I forhold til mig og hestekød, om jeg ikke kan lide smagen, eller om jeg har behandlet det forkert.
Så, hvis der er gode fif lytter jeg gerne!
sep 2005
Følger: 57 Følgere: 54 Heste: 12 Emner: 9 Svar: 1.001
var det ikke fordi jeg pt har 350kg ko i fryseren havde der helt sikkert været en del hest i i stedet. mine unger foretrækker hestekød frem for alt andet faktisk og mig med.
apr 2006
Følger: 183 Følgere: 280 Heste: 10 Emner: 39 Svar: 2.818
Og var med til at slagte en I forrige uge.
Hellere hest, end gris og ko
aug 2007
Følger: 274 Følgere: 273 Heste: 15 Emner: 8 Svar: 672
Men ingen skal tvinge mig- det smager sikkert fint, og jeg har nok smagt hest, men jeg har bare ikke lyst til at spise det. Ganske enkelt- derudover er jeg mega kræsen, så jeg putter aldrig noget "fremmed" i munden
jan 2010
Følger: 153 Følgere: 161 Heste: 8 Emner: 34 Svar: 775
apr 2012
Følger: 26 Følgere: 18 Heste: 4 Emner: 10 Svar: 82
mar 2015
Følger: 1 Følgere: 1 Heste: 1 Svar: 1
Har dog hørt at hvis man skal have kød på Island så er det bedste kød du kan få hestekød
aug 2011
Følger: 96 Følgere: 87 Heste: 7 Emner: 278 Svar: 3.184
så vil gerne prøve at smage det igen, denne gang en god bøf eller mørbrad! det kunne være vildt lækkert
jeg syntes bare det er svært at finde hestekød i mit område.. og det syntes jeg er rigtig synd, jeg er en som ikke er bange for at smage noget nyt udover hvis vi snakker indemad eller noget med meget fedt. alle dyr er i mine øjne lige i rang, det eneste jeg ikke vil spise er mine egne dyr eller art. men nu er jeg heller ikke så sart, det handler bare om det skal smage godt
jan 2007
Følger: 127 Følgere: 108 Heste: 10 Emner: 150 Svar: 1.467
Det eneste jeg ikke bryder mig om er hakket hestekød det er for sødt .
En slagter har engang fortalt mig at der ikke findes sej hestekød , er det sej er det slagteren der har skåret det forkert ud! En gammel hest skulle være lige så mørt som føl/ung hest når det er skåret rigtigt ud .
Syntes hestekød er en fin spise og skulle stilles på lige fod som det dyreste oksekød .
mar 2006
Følger: 9 Følgere: 8 Heste: 8 Svar: 20
Googler man : Opskrifter på hestekød .. kommer der et væld frem , så kan man jo bare prøve sig frem ;)) Der er også en side på FB om opskrifter på hestekød
mar 2011
Følger: 147 Følgere: 1642 Heste: 4 Emner: 1.745 Svar: 18.571
Mvh TT
aug 2011
Følger: 96 Følgere: 87 Heste: 7 Emner: 278 Svar: 3.184
ja der må jeg ærligt melde pas...
vis det virkelig skulle fange nogen at blive veganer fra den ene dag til den anden kunne man starte kurser i veganske madretter, for jeg nægter at sidde og gumle salatoved hver dag bare fordi koen ikke vil spises trods det er naturens gang (ikke avlen og opdrættet, men at spise andre dyr)
aug 2016
Følger: 20 Følgere: 28 Emner: 30 Svar: 3.502
Som historisk kuriosum, så begyndte man først at brygge løsdrift til kvæg omkring 1950. Min farfar byggede den tredje løsdrift her i DK. Før da stod alle køer i bindestald, dvs lænket til en kort kæde halsremmen kunne glide op og ned ad. Dvs de kunne rejse sig, stå og lægge sig i de idylliske Morten Korch stalde, men have et langt mere naturligt liv i moderne løsdrift.
Hvis I kan lide dyrevelfærd hos producenten, så vil landmændene hjertens gerne producere netop det, hvis I bare betaler for at det kan løbe rundt.
Fx ved at støtte op om de lokale landmænd og slagtere.
I kan sagtens finde kød fra produktionsdyr, som har levet godt.
nov 2007
Følger: 7 Følgere: 33 Heste: 6 Emner: 114 Svar: 7.183
Når vi snakker produktionsdyr, så er der absolut sket forbedringer gennem tiden. Jeg kan skam også huske f.eks. bindestalde og jeg husker alt balladen med tremmekalve osv.
Men man må også bare erkende, at når det komme til større produktioner, så er det altså forretninger, der skal give et overskud... Og det betyder, at der altså indgås kompromisser, fordi dyrevelfærd skal vejes mod overskud. Og selvom produktionsdyrene har det bedre, så kan selv den mest velmenende bonde altså ikke overbevise mig om, at det er dyrevelfærd, når grise stuves sammen, som det er tilfældet (og det samme gælder sådan set høns og mange andre dyr).
Selv hvis man køber friland, er der faktisk ret mang grise på forholdsvist lidt plads (hvis det kun er mindstekravet der overholdes) og man er ikke garanteret at frilandsgrisen rent faktisk har levet hele sit liv ude.
At der overhovedet har været et behov for at klippe tænder og haler på grise skyldes jo overpopulation og stress - glade grie med plads nok æder nemlig ikke hinandens haler (vi har ALDRIG haft en haleskade, mens min mor havde et lille hobbybrug af grise).
Alle de her ekstra ting for dyrevelfærd kan man gøre, når man har et lille husdyrhold, hvor man også typisk kan tage noget mere for kødet, fordi dem der køber sådanne steder, typisk er folk der vægter dyrevelfærd højt. Men det er ikke hele DK der gør det, og hvis bonden skal producere mælk til 4-5 kr literen sammen med billige bøffer og æg, jamen så skal der altså skæres ned på udgifterne bl.a. til dyrevelfærd.
jun 2014
Følger: 14 Følgere: 12 Heste: 3 Emner: 14 Svar: 78
Svinekød spiser vi meget lidt af. Simpelthen pga hvordan vores svin i DK behandles. Jeg var i praktik på et gods for en del år siden og besøgte svinestalden en enkelt dag - og stoppede med at spise svinekød! Det lidt vi spiser køber vi hos den lokale slagter. Han prioterer dyrevelfærd højt og hans slagteri ligger for enden af hans stald. Så ingen stressede grise der har kørt mast sammen i en vogn i timevis. Men godt sundt kød.
Geder har vi også haft på et tidspunkt, det er også virkelig godt. Og ja, så spiser vi hjertens gerne hest, har købt meget i Mariager, men har pt selv en halv hest i fryseren.
Så man kan sagtens vælge sundt, bæredygtigt (kort afstand mellem produktion og forbruger) og med dyrevelfærd i front
nov 2007
Følger: 7 Følgere: 33 Heste: 6 Emner: 114 Svar: 7.183
- så jeg kommer nok ikke lige til at bo på en ejendom med plads til sselv at producere kød, æg og andet godt
Til gengæld gør jeg mit bedste for at få bedst mulig dyrevelfærd for pengene, når jeg handler ind. F.eks. ved at fravælge buræg/skrabeæg, gå efter frilandssgris (det er ikke optimal dyrevelfærd, men absolut bedre end konventionel) osv.
- og så har en af naboerne fået geder. De er lige knapt så store som ged/gris, så kunne godt finde på at prøve sådan en fætter, når det er slagtetid engang
Og ja, så er hest altså også, i mine øjne, en måde at få kød fra dyr, der i reglen har levet godt.
dec 2007
Følger: 53 Følgere: 196 Heste: 13 Svar: 424
feb 2011
Følger: 48 Følgere: 73 Heste: 4 Emner: 43 Svar: 226
Spise hestekød. Kan du?