{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Stivelse i foder
  • #1   29. okt 2011 Stivelse er for det første letforbrændeligt, så hestens energikurve er for høj for kort tid - den velkendte havreeffekt - i stedet for noget mere fiberbaseret mad, hvor energien er stabil og langtidsvarende.
    Svarer til franskbrød og stivelsesfrit foder kan så sammenlignes med rugbrød smiley

    Stivelse gør desuden mavesækken mere sårbar over for mavesyren. Kan ikke huske den præcise kemi. Og hesten bliver derved mere modtagelig over for mavesår og irritation i sækken og rørene.

    Desuden binder stivelse fedt og vand i musklerne, så hesten kan se lidt oppustet ud og have svært ved at tabe sig ved meget stivelesesholdigt foder.


  • #2   29. okt 2011 Tak for svar smiley

  • #3   29. okt 2011 Har en fodringsguide fra Tjørnehøj Mølle, hvor der står:

    "Stivelsesmolekyler skal spaltes til glukose for at kunne optages. Det sker ved hjælp af enzymet amylase, og glukosen transporteres herefter over tarmslimhinden og optages i blodet. Fra blodet er det vigtigt at glukosen optages i kroppens celler, og det sker ved hjælp af et hormon der hedder insulin. Insulin dannes i hestens bugspytkirtel og ved hjælp af det optages glukose i hestens lever, muskler og fedtvæv. Det ideelle set fra hestens synspunkt er, at al stivelsen optages fra tyndtarmen. Hvis unedbrudt stivelse fortsætter til blind- og tyktarm, er der stor risiko for problemer med bl.a. kolig og forfangenhed...
    Der forekommer stor variation i hestes evne til at fordøje stivelse. forskellene skyldes bl.a., at koncentrationen af enzymet amylase er forskellig fra hest til hest, og en for lav koncentration sætter begrænsning for, hvor meget stivelse, der kan spaltes og optages."

    Håber det kunne hjælpe lidt smiley


Kommentér på:
Stivelse i foder

Annonce