1.076 visninger
|
Oprettet:
Barockpferd? :) {{forumTopicSubject}}
hvad er det nu en barockprerd må været bladet af , for at den er en?: )
-JUlie
sep 2009
Følger: 66 Følgere: 62 Heste: 7 Emner: 188 Svar: 411
apr 2007
Følger: 96 Følgere: 110 Heste: 4 Emner: 443 Svar: 8.296
Barok pferd = Kraftig hest
Så i princippet er det alle kraftige heste, men tror de skal have frieserblod for at blive godkendt af et forbund.
nov 2005
Følger: 20 Følgere: 96 Heste: 2 Emner: 97 Svar: 409
Barock pinto er derimod som minimun ½ friser og ½ pinto. Det der gåes efter her er, hverfald for Dansk barock pinto Inden for Dk pinto, En sortbroget friser.
jun 2008
Følger: 168 Følgere: 195 Heste: 9 Emner: 351 Svar: 6.071
Se evt beskrivelsen for echa:
(link fjernet)
Racer der må indgå:
- Frieser
- Knabstrupper ( Barock Type )
- Frederiksborger
- Kladruber
- Noriker
- Andalusier ( PRE, Caterjano )
- Lusitano
- Lippizaner
- Irish Cob
- Irish Cob Crossbred
Jeg har svært ved at kalde Barockpintoen for en sortbroget Frieser, da det er de færreste Barockpintoer, der rent faktisk ligner en sortbroget Frieser, ud over nogle enkelte stykker herhjemme. Syntes det er fint, at man har lavet en ny type, Tobiano Frisian, da den har så høj Frieserandel, at den så rent faktisk også ligner
At blande med Pinto, og dermed kun have 50 % Frieser i, er reet tydeligt, da de så mister rigtig meget Frieserpræg ( som regel ). Men der skal jo startes et sted, og disse er jo nødvendige i den videre avl, hvor der så kan krydses med Frieser eller høj Frieserandel, hvis det er det præg man ønsker.
Selv foretrækker jeg at få Irish Cob ind i sammen med Frieser, for ikke at få så letbenede/spinkle heste, men også får at få noget koldblod i for temperamentet.
Men hver sin smag
Barockpferd? :)