{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.461 visninger | Oprettet:

Dyrlægen siger min hest har knækket sin ældste tand, jeg tvivler! {{forumTopicSubject}}

Hej allesammen.. det her bliver langt, men jeg er simpelthen sådan i tvivl om min dyrlæges udsagn, så jeg håber i vil giver mig en second oppinion!

For et år siden da min hest fik ordnet sine tænder, fortalte dyrlægen at min vallak nu var kommet i en alder, hvor hans bagerste tænder godt kunne vokse hurtigere, og have en meget generende effekt, og derved kunne det være, at den skulle have ordnet tænder lidt oftere, end blot én gang om året.
Jeg spurgte så min dyrlæge hvordan jeg kunne vide hvornår det eventuelt skete, og dertil forsikrede han mig, at det ville jeg kunne mærke på hestens adfærd - specielt taget i betragtning at jeg havde haft ham i 6 år, på daværende tidspunkt...

Når.. året går, og det bliver tid til ordning af bisser igen..
Denne gang er det så en anden dyrlæge - hun er specialist i tænder, og er en dame som siger lige præcis hvad hun mener - jeg synes dog hun virkede noget inkompetent!
Når.. men det første hun siger da hun stikker hånden i munden på min hest, er "åååååha... iiiiiha.... eeeeej altså... hmmmm... ej det var sørme godt at jeg kom herud... staaaakkels hest... uuuuhaa... den har altså knækket sin bagerste tand..... eeeej altså.. det har gjort SÅ ondt på den"

Både min mor og jeg (vi ejer ham sammen) var helt chokeret.. både over hendes upædagogiske måde at fortælle tingene på, men også over den smerte vores hest tilsyneladende skulle have lidt. Og her vil jeg altså gerne have lov til at sige en ting... Vores hest er en værre skvatmelon - hvis han har bare en smule ondt, så viser han os det med det samme - aldrig nogensinde har jeg taget fejl hvis jeg har mærket noget anderledes, simpelthen fordi at han så hurtigt viser os når han har ondt!
Så at han skulle have lidt ubeskriveligt meget under dette tandknæk, er mig en stor gåde... Hvor han har været fuldstændig normal!
Da vi får snakket om tingene, vil dyrlægen så have os til selv at mærke inde i munden på ham, og dette benytter min mor sig så af.. hun kan ikke mærke at tanden er knækket, men blot at den er temmelig spids... Dyrlægen foreslår så at vi skal have den hevet ud, og det ville hun gøre hvis det var hendes egen hest.. Min mor og jeg er stadig lidt i chok, og siger spørg så dyrlægen hvor slemt det er m.v., og til sidst virker det til at hun trækker lidt i land igen, i forhold til om tanden skulle være knækket...
Det ender så med at hun siger vi skal ringe på mandag for at aftale mere, og at det vil koste 7000-8000 kr..... Hun går så i øvrigt uden at vaske vores hest mund for alle tandresterne..

øøøh.... og så stod min mor og jeg ellers som to spørgsmålstegn.
Nu er der så gået 2 uger, og vores hest er FULDSTÆNDIG normal.. Han er glad og tilfreds, og når man rør ham i det område af hovedet, hvor tanden skulle genere, viser han ingen tegn på ubehag..

Skal vi stole på vores sunde fornuft, og spare vores hest for en irriterende operation, og vente til at han rent faktisk viser smertetegn? Og skal vi gå ud fra, at sådan en dyrlæge jo også bare er interesseret i at tjene penge til kassen?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dyrlægen siger min hest har knækket sin ældste tand, jeg tvivler!
  • #1   18. sep 2012 find en anden dyrlæge til at kigge på det?

  • #2   18. sep 2012 Jeg ville overveje en anden tandlæges mening inden jeg gjorde noget.


  • #3   18. sep 2012 Det er overhovedet ikke et område jeg har den mindste smule forstand på, og derfor ville jeg, hvis jeg stod i jeres tilfælde, få en anden tandspecialist ud og kigge på det. Det lyder meget mystisk og jeg er ikke sikker på at hende i havde ude ikke er en plattenslager..

  • #4   18. sep 2012 Hvis jeg var jer, ville jeg få en anden ud og tjekke det smiley


  • #5   18. sep 2012 Jeg ville ikke stole på hende. Jeg ville få en anden ud og tjekke det. Hvad med den dyrlæge i havde ude sidst?

  • #6   18. sep 2012 min personlige mening - ring efter anden tandspecialist...

    alene det at I ikke mener det hun siger er korrekt, I kender hesten bedst så ville jeg få en anden mening på det..

    fik af vide af min hestetandlæge at et godt tegn på spidser eller andre tandproblemer er at de spilder maden - f.eks. en masse gulerodsstykker når den spiser gulerødder :)..


  • #7   18. sep 2012 Jeg ville få en anden ud og kigge på det.

  • #8   18. sep 2012 Det gode ved en mundspærre er jo, at man også selv kan stikke sin hånd ind og mærke efter, men det går jeg ud fra, I ikke gjorde? Jeg ville nok også få en anden dyrlæge til at kigge efter, det er trods alt billigere end at bruge 7000 på en operation...

  • #9   18. sep 2012 Synes mange tandlæger er så liderlige med deres instrumenter....

    Min tidligere hest manglede en fortand, og havde en tandlæge ude, det var noget, som det du skrev med "ih og åhh så synd" . Hesten æder normalt og viser ingen tegn på smerte.
    Men han skulle i hvert fald indlægges på Ansager, i fuld narkose og have den tand fjernet med det samme! - Det skete så aldrig, fordi jeg valgte at tro på det jeg selv følte.

    Hesten lever stadig og har det godt smiley .


  • #12   18. sep 2012 Dani: ja, kan godt se jeg har fået det formuleret lidt forkert smiley
    Tanden var knækket, og voksede ud i nogle "stumper", og det var så dem, hun ville have han skulle have opereret ud.


  • #14   18. sep 2012 Tak for alle jeres svar!
    Jeg tror jeg headhunter en dyrlæge når der kommer en ud på gården næste gang smiley


  • #15   18. sep 2012 jeg vil bare sige,jeg fik ordnet tænder på min for 3 uger siden,og han har også en knækket tand inde bag ved,min dyrlæge sagde,at det ikke virkede til den har ondt,men jeg skal jo klart holde øje. så hende du havde ude kan jo godt have ret i den er knækket,men man kan bare ikke være sikker om den har ondt eller ej

  • #16   18. sep 2012 jeg ville nok få en anden ud at kigge, og ikke fortælle hvad de andre havde sagt, for på den måde at få den mest reelle udtalelse

  • #17   18. sep 2012 Ja jeg ville som CTS, få en anden ud, uden at fortælle noget om forudgående hændelse ved den person i lige har haft ude.... Simpelthen tjekke om der er noget om det, inden i bekoster en operation... smiley

  • JM
    VIP
    JM Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 83 Følgere: 78 Heste: 6 Emner: 51 Svar: 2.934
    #18   18. sep 2012 HMMM hvis damen er uddannet dyrlæge så tror jeg faktisk jeg ville tro hende og at i ikke kan håndtere hendes facon og direkte måde at sige tingene på er jo egentlig ikke noget der har noget med tilstanden at gøre, men er du i tvivl så må du jo bestille en anden dyrlægeuddannet tandspecialist til at kigge efter.

    Jeg har en af danmarks uden sidestykke dygtigste dyrlæger også til tænder hun er meget som du beskriver men jeg har ALDRIG oplevet at hun ikke har haft ret og hun retter op på de skader de andre laver og kommer de steder de andre springer over fordi det er beværligt.



  • #19   19. sep 2012 Tak for det smiley

    Nej, jeg vil ikke skrive hendes navn.

    Som JM skriver er min dyrlæge en af de dygtigste de har, problemet er bare at hun aldrig, i de 7 år jeg har haft hesten, har været ude hos min hest før - så det var lige noget vi skulle "synke"..


  • #20   23. okt 2012 Hvis nogen skulle være interesseret i en opfølgning, så begyndte min kære hest at lugte ud af munden kort efter dyrlægens besøg.
    Vi besluttede derfor at tage ham op til klinikken, for at få¨taget røntgen, og her sås det tydeligt at den var knækket - altså tanden..

    Så nu er det 2 uger siden at den blev opereret ud, og vores hest har det helt fint, på trods af en MEGET omfattende operation, og en meget ked af det hest efterfølgende smiley


  • JM
    VIP
    JM Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 83 Følgere: 78 Heste: 6 Emner: 51 Svar: 2.934
    #21   23. okt 2012 Jamen det er da skønt at høre at det fik en lykkelig udgang smiley

Kommentér på:
Dyrlægen siger min hest har knækket sin ældste tand, jeg tvivler!

Annonce