{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.375 visninger | Oprettet:

FAQ {{forumTopicSubject}}

<b>MEGET, MEGET KORT!</b>

Jeg opretter i løbet af nogle dage et par indlæg her til dem, der er helt grønne. Hvis jeg skriver noget forkert eller glemmer noget, så skriv det på længere nede!

<b>Hvad er anatomisk korrekt ridning?</b>
Anatomisk korrekt ridning er dressur på en måde, som hverken slider nakke, ryg, forben, sener, muskler, knogler. Man gør hesten stærkere så dens naturlige holdning kan blive højere - og stadig være naturlig. I moderne dressur tilrider man ofte hestene for tidligt, og tvinger dem så ind i en holdning, de slet ikke kan gå i. Hvis man rider anatomisk korrekt sørger man for at lade hesten gå med hovedet hvor den kan uden at ødelægge dens gangarter.

Moderne dressurheste svinger deres ben fra side til side, kaster forbenene frem i fri trav og går passage med det ene bagben hævet rytmisk op og ned. Det kan godt være, det ser godt ud, men det er noget værre skidt for hesten - det er også derfor, man ser så mange skader i topsporten.

Sagen er at ryggen skal svinge naturligt - det kan man kun se på video - forben og bagben skal passe parallelt med hinanden, ingen taktfejl og nakken skal være det højeste punkt. På langt de fleste heste knækker nakken mellem 2. og 3. nakkehvirvel - et tegn på en tvungen og ikke naturlig holdning. Bedre forklaret på disse billeder:

http://images.hestegalleri.dk/uploads_alb_large_wm/1806086_l.jpg

Find tallene.

1: Forben og bagben er ikke parallele med hinanden - hesten går på forparten og mangler simpelthen bagparten, som halter bagud. Dette fører til spektakulær showtrav, men det er IKKE anatomisk korrekt.
2: Stregerne mellem hovparerne er ikke paralelle - der er taktfejl.
3: Hesten knækker i halsen mellem 2. og 3. nakkehvirvel. Hvis hesten gik rigtigt ville nakken (lige bag ørerne) være det højeste punkt, ikke midt på halsen.
4: Hesten har ingen af de muskler, en hest skal bruge for at kunne gå i en naturlig og fri holdning, men har derimod 5: ekstremt store muskler ved nakken, som den bruger for at kompensere for den tid, rytteren ikke har brugt på at få den til at gå naturligt.

Hvilke leder mig til dette billede:

http://images.hestegalleri.dk/uploads_alb_large_wm/1806088_l.jpg

hvor tingene er, som de skal være.

Hvis du gerne vil vide mere om det vil jeg virkelig, virkelig anbefale dig at betale sølle 60 kroner for et abonnement herinde: www.epona.tv - det er virkelig det værd!


<b>Hvad er klassisk, akademisk - hvad rider moderne topryttere?</b>
Klassisk og akademisk er ældgammel dressur, og er <b>også anatomisk korrekt. </b>En stor forskel på det og andet dressur er, at man bruger lang tid på at klargøre hesten 100% fra jorden af før man sætter sig op og tilrider den.
Anatomisk eller bioanatomisk korrekt ridning er simpelthen ridning som ikke skader hesten. Dette kan altså gøres på forskellige måder.
De fleste moderne toprytter rider "showdressur" som ikke har noget som helst med de gamle principper eller nyere forskning at gøre. Dette er kun til for at vinde stævner.

http://images.hestegalleri.dk/uploads_alb_large_wm/1804951_l.jpg

^ dette billede viser de forskellige holdningsformer.

Bemærk at hesten under rollkur - hyperflexion - også knækker mellem 2. og 3. nakkehvirvel. Der er flere forskellige "onde" måder at få hesten til at bære halsen på. Gerd Heuschmann fortæller at det egentlig er lige skadeligt om hesten har en ekstremt høj holdning med knæk i halsen:

http://www.ridesporten.dk/images/?id=10838&external1=true
(link fjernet)

eller ekstrem dyb holdning med knæk i halsen:

http://www.scandinavian-dressage.com/images/Rollkur2_300.jpg
(link fjernet)
(link fjernet)

men at rollkur nok er mest ubehageligt, da hesten ikke kan se, og at ryggen bliver helt ekstremt anspændt.

Nogle spørgsmål?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  FAQ
Kommentér på:
FAQ

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce