{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.302 visninger | Oprettet:

Agressive hunde og børn - rigtig/forkert reaktion {{forumTopicSubject}}

Hej hestegalleri!
Jeg står i et dilemma som jeg har brug for lidt hjælp til.

Jeg var i dag på gå tur med mine to unger på henholdvis 4 og 8, vi har en skotsk terrier på 3 som var med. Vores terrier Ike, er agressiv overfor andre hunde, det er vi selvfølgelig obs på, så derfor går ungerne aldrig med ham alene og han er altid i en kort snor tæt på os voksne. Han går ALDRIG uden snor, men desværre er det meget få hundeejere i vores område som tager det samme ansvar. Der er mange hunde i området hvilket jo er skønt, det er primært børnefamilier, så derfor sker det ofte at det er børn der går med hundende.

Vi bor tæt på nogle fodboldtbaner som bliver brugt af det lokale fodboldhold, men også af børn til at lege på og til at lufte hunde. Normalt tager vi aldrig Ike med dertil, men jeg havde travlt så slog 2 fluer med et smæk, ungerne ud og lege på banerne og lufte hunden. Jeg var alene med to børn og hunden, da en stor hund kom løbene mod os. Jeg vil gætte på at det var en boxer eller en blanding heraf, jeg er ret sikker på at hunden bare ville lege, men eftersom min er agressiv mod hunde så eskalerede det selvfølgelig rigtig hurtigt! Da hunden kom over begyndte min at knurre og bide ud efter den, hunden reagere så med at blive agressiv.

Min første reaktion er selvfølgelig at få ungerne ud af farezonen og om bagved ved mig, så jeg er imellem hundene og ungerne. Da min hund bare er en lille skid ville jeg tage ham op og væk fra den anden, hvilket resulterede i at min bed mig. Da den anden hund begynder at bide ud efter min, skubber jeg den væk med min fod, jeg skubber den flere gange samtidig med at jeg prøver at lokalisere dens ejere. Jeg finder så ret hurtigt ud at ejerne er en flok unger uden forældre. Da jeg ikke kan få hunden væk ved at skubbe den, sparker jeg, forholdsvis hårdt, til den for at få tid til at flå min hund væk og gribe fat i den anden. Jeg giver så snoren og min hund, til min den ældste, i det jeg har fat i den anden hund. En voksen dame kommer over, det viser sig at en af ungerne havde ringet til deres mor, som var kommet, hun så mig så sparke hendes hund. Hun kommer over tager hunden og giver mig en skideballe for at have sparket hunden, da jeg prøver at forklare hende hvad der skete, siger hun bare at jeg kunne have gjort det anderledes og ikke have sparket hunden foran hendes børn. Hun går og vi går.

Jeg skulle et smut på hospitalet og syes, det var så fuldt ud min egen skyld. Men jeg sidder nu og tænker over det der skete, og jeg er i tvivl om det jeg gjorde var rigtigt. Hvis det jeg gjorde var helt dumt, så vil jeg selvfølgelig tage over og sige undskyld, men jeg mener faktisk at det var hendes skyld og derfor hende der burde undskylde!

Så jeg har brug for jeres input, var det jeg gjorde forkert eller rigtigt, og kunne jeg have gjort noget anderledes?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Agressive hunde og børn - rigtig/forkert reaktion
  • #1   27. feb 2014 nej det syntes jeg ikke du gør på nogen måde.
    Er der sket jeres hund noget og jeg ville tage kontakt til damen og sige at de skulle få styr på deres hund ellers må du politi anmelde det, og godbedring til dig.


  • #3   27. feb 2014 Det er ulovligt at lade en hund gå løs, hvis man ikke har kontrol over den, og det har børnene jo ikke haft, siden den kom hen til jer og de ikke kunne/ville få den væk.

    Det var måske dumt at tage din hund med derned, men du har vel stadig ret til at være der, og de andre skal respektere, at din hund ikke vil snakke med hende. Som det lyder til, har du holdt dig fra de andre, og det er derfor den anden hund der har opsøgt dig. Havde ejerne (børnene) haft kontrol over hunden, så var det slet ikke sket.

    Så nej, jeg synes bestemt ikke det er din skyld, og ej heller noget du skal undskylde for. Man lader ikke sine børn tage hunden med til et område, hvor den løber frit mens børnene leger - så skal der være en ansvarlig voksen med, og det har der ikke været. Jeg vil mene, at det hun/børnene har haft gang i, ligger lige på grænsen af hvad der er lovligt.


  • #5   27. feb 2014 Jeg vil mene du håndtere din egen hunds aggressivitet forkert i og med du roser den når du holder den i kort snor. Det vil sige du forstærker dens følelser i og med du er enig med den i at de andre hunde er farlige. Samtidig holder du din hund fast så den ikke kan komme væk fra andre hvilket gør en nervøs hund agressiv. Så du har selv lært din hund det.

    Jeg ville nu ikke sparke til den anden hund jo mindre jeg lå ned. Jeg ville nok også blive tosset hvis nogle sparkede til mine hunde.


  • #7   27. feb 2014 Maiken - Men hvad nu hvis mandens hund ikke ville lege, men derimod var aggressiv? Hvis han lod din hund komme hen til sin, og hans hund havde bidt din og dermed skulle aflives grundet hundeloven? Det er selvfølgelig synd for hunden, men kan ikke helt se hvorfor din situation var anderledes (udover at du som ejer var der).

  • #8   27. feb 2014 Synd for hunden, og ja det eneste. Du. Kunne have gjort var ikke at gå derhen, når nu du. Ved der tit. Er løse hunde. Men det kan aldrig blive din skyld at de andre har en løs hund der ikke er styr på. Selv lige haft besøg af børn der absolut ikke kunne kalde ders hund til sig. I min have!!! Det sku ikke ok, kan man ikke kontrollere sin hund med stemmen, må man sørge for der snor på. Kan man ikke holde. Sin hund er der seler og. Hundetræning. Muligt folk siger den gør ikke noget, men igen nu har jeg også lille barn katte og kaniner i min have. Og selv den sødste hund kan altså ende ud i at lave noget lort. smiley tror de fleste af os havde gjort det samme. Og undskyld mig, men at damen brokker sig over du sparkede hendes hun! Et bjæf til lægen om. Det. Var hendes hunds tænder der rev dig, da du skulle skille hundene ad, og deres hund ville blive hentet og aflivet! Utroligt folk ikke holder mere af deres kæledyr og passer bedre på dem... Du skal ikke undskylde min mening.

  • #9   27. feb 2014 Årsagen til hans agression er formentlig, uden at være sikker, at han ikke er blevet socialiseret nok som hvalp og at jeg er bange for fremmede hunde. Vi har valgt at håndtere hans agressivitet på denne måde fordi vi er en børnefamilie og derfor er der altså ikke altid lige tid til den store træning. Han er ikke agressiv mod mennesker, og så længe han er i snor og vi holder os fra steder med mange hunde så er der ingen problemer.

  • #13   27. feb 2014 Hvis jeg var damen så havde jeg også givet dig et møgfald for at sparke min hund. Det ville være min naturlige reaktion og den form for vold kan ødelægge så meget hos en hund.

    Men var jeg dig så havde jeg gjordt nøjagtigt det samme. Dog havde jeg nok allerede løftet hunden op i det jeg så en anden komme imod mig, når jeg nu ved min ville reagere sådan.

    Syntes du skal glemme hele episoden og tage den med ro. Intet slemt skete heldigvis smiley


  • Cecilia
    Cecilia Tilmeldt:
    feb 2014

    Følger: 1 Svar: 29
    #14   27. feb 2014 Tja, havde det været min hund, havde jeg købt en mundkurv. Selvom det i princippet ikke er din skyld, så bliver man, efter min mening, nødt til at agere som den ansvarlige, når man nu ved, der er så mange, der ikke har styr på deres hunde og man ved, at ens egen hund bider.

    Jeg er selv enormt træt af folk, der har deres hunde løse på steder, hvor det ikke er tilladt. Efter min hund blev bidt af en løs hund, så var den pisse bange for andre hunde også selvom de "bare vil lege". Min bider så ikke, men knurrer og skælder ud på bedste Cocker manér, men derfor er det stadig total mangel af respekt for andre mennesker/hunde.

    Forstår ikke, man har samvittighed til at have sin hund løs, når man gang på gang ikke kan kalde den til sig. Det må være SÅ flovt!!


  • #15   27. feb 2014 Tina

    Det dælme en usmagelig holdning at ville lyve til lægen.


  • #16   27. feb 2014 CoDok måske jeg ikke har skrevet det tydeligt nok. Vil da absolut ikke anbefale hende at lyve, eller få deres hun aflivet. Min harme går på ejeren af den løse hun. Ikke tænker så langt at hendes hund pga hendes og børnenes skødesløshed og dårlige træning er så tæt på en aflivning. Nu var det hendes egen hund, der bed her, men når de snapper efter hinanden kunne det lige så vel havde været den andens tænder! Folk skal have styr på deres hunde og de skal være i snor, hvis det ikke er et sted hvor det tilladt hunden er løs. Minimum er hunden løs skal den kunne kaldes til sig. Jeg har selv haft hund som barn. Elsker hunde, men ja jeg er dødtræt af folk som ikke hr styr på deres hunde. Og der bare rigtig mange af dem. Lige fra løse hunde der hopper op af en til hunde i min have efter kattene. Til hundelorte alle steder. Men jo. Jeg holder meget af hunde, deres ejere derimod er jeg ikke altid helt så begejstret for.

  • #17   27. feb 2014 Tina: Føj at ville lyve over for lægen

    og fordi nogle unger ike har styr på hunden så skal den aflives!


  • #18   27. feb 2014 Daydreaner du så nummer to der læser og misforstår! Har aldrig sagt hun skal lyve, har intet ønske om at aflive den hun der uskyldigt render over for at lege! Læs nu hvad jeg skriver. For nej det er på ingen måde hundes skyld.

  • #20   27. feb 2014 Kailie du så nummer 3 der enten ikke læser eller forstår hvad jeg skriver!

  • #22   27. feb 2014 Maiken - Måske sigtede han ikke lige præcis efter hovedet? Men nej, mener heller ikke man bør sparke i hovedet, hvis du altså kan komme til at gøre det andre steder. Tror ikke man tænker lige præcis på hvor man rammer i sådan en situation.

  • #23   27. feb 2014 Jeg havde også givet den anden hund en pedal, hvis jeg var dig. Det kan ikke være dit ansvar at sørge for at folk holder styr på deres unger og deres hund. Det er til gengæld dit ansvar at holde styr på dine egne unger og hund, hvilket du gjorde.

    Jeg havde været fuldstændig kold i røven, hvis der kom en skrup hysterisk madamme rendende og skældte ud fordi jeg havde losset hendes aggressive hund i røven. Så kan hun sgu lære at få styr på sin hund, så den ikke behøver at opleve det igen.

    Hvorfor fatter folk ikke at hvis de ikke kan kalde deres hund til sig, så skal der snor på. Når der står at hunde skal være i snor, så skal der også snor på. Og sidst men ikke mindst... Det er ikke alle der vil have at deres hund skal lege med fremmede hund, så forstå det dog for fanden da, man kan da umuligt være så torskedum at man ikke fatter en simpel besked. Eller jo, det kan man så desværre godt. Mennesket er beskrevet som det mest intelligente dyr, men holy moly hvor kan vi modbevise det gang på gang på gang.

    Når jeg eller min mor går med hendes hund er der ALTID snor på. Hun har nemlig selektiv hørelse og er skredet på ca. 1½ sekund. Hun kan i realiteten godt forstå indkald, men hun vælger 8 ud af 10 gange at skide højt og flot på det. Og så kan hun være et rigtig lille røvhul overfor andre hunde. Det kommer lidt an på hvilken dag det er.

    Desuden synes jeg det er en hjernedød idé at lade mindre børn gå tur med hunde uden voksne..


  • #24   27. feb 2014 Arh ok. Beklager b

  • #25   27. feb 2014 Melanie:
    NAILED IT! Lige mine ord.. (-;


  • #26   27. feb 2014 Punkt 1: Du har handlet i ren afmagt og frustration, du skylder ingen undskyldning!
    Punkt 2: Køb en mundkurv til din hund, da det ikke er sidste gang du bliver udsat for løse hunde som bare vil lege og da din egen er usikker vil den bide og det hele ender op i at en uskyldig glad hund skal aflives!
    Punkt 3: Hvis du ikke har tid/overskud til træning/socialisering af din hund, løft den op når en løs hund kommer løbende!
    Punkt 4: ALDRIG sparke en hund, det kan gøre denne aggressiv!
    Punkt 5: Den der har handlet forkert her er hundeejer som har ladet børn og hund lege uden opsyn.......ikke andre!
    Ja, det er forfærdentligt at folk ikke har styr på deres løse hunde......men de fleste hunde er legesyge og elsker leg med artsfæller. Det er hundens natur!
    Der er også mange børn som ikke lystrer, og de fleste hunde er bare ikke aggressive!

    Jeg har selv en dobermann med spidse ører. Han ser barsk ud, men så er det da også alt. Jeg kom meget i hundeskoven en overgang, men min meget godmodige hund blev desideret overfaldet af 3 langhårede gravhunde. Damen som ejede gravhundene stod bare og klappede i sine hænder mens hun råbte: dyyyygtig smiley
    Så jeg kommer ikke steder hvor det er tilladt hunde at være løse! Derimod lufter jeg min hund......uden line (alt andet er dyremishandling da en hund skal have lov at løbe). Til gengæld er han blevet så bange for fremmede hunde at han ikke løber hen til dem.

    Nå, det var vist et sidespring smiley


  • #27   27. feb 2014 Ehm - du kommer ikke hvor hunde må være løse, men du lufter uden line.... hvor der så er snorpåbud?

  • #28   28. feb 2014 Kender udemærket til det med at have en aggressiv hund overfor andre hunde da jeg står i sådan en situation at have sådan en hund dog træner jeg med ham så det stopper da vores nabos hund går løst på vejen og på deres gård og kommer over til os og vores hund kan slet ikke tåle at se den og i sommers 13' knak han med træk en tyk kæde som han har på ude i haven som er sat fast til et træ når vi er ude.. hvor han fløj over og bed deres hund... Så kender til det med disse hunde..

    - Men dette som er sket hos dig er på ingen måde din skyld det er modparten som skulle have haft hunden i snor så kan ikke se på nogen måde at damen skulle have ret i at give dig en skideballe da du faktisk bare har forsvaret dig som vi fleste ville have gjort i sådan en situation..


  • #29   28. feb 2014 Jeg synes ikke du handlede forkert. Det er lidt tricky, for hvis jeg damen ville jeg selvfølgelig heller ikke have, at du sparkede min hund - forskellen er bare, at jeg ALDRIG nogensinde ville lade min hund løbe sådan over til en anden. Det er fuldkommen den anden parts skyld. At din hund er aggressiv betyder jo ikke, at slagsmålet er din skyld; aggressiviteten bliver formodentlig også forstærket af, at en anden stor hund kommer drønende over til din hund, mens den er i snor. Jeg ville have givet HENDE et møgfald for ikke at have styr på sin hund, du gjorde jo blot hvad du var nødt til for at der ikke opstod en farlig situation! smiley

  • #30   28. feb 2014 Nu har jeg ikke læst alle kommentarerne, så ved ikke hvor voldsomt et spark du gav.. jeg synes det er fuldkommen fortjent at give hunden et godt skub - også selvom det er damen, der er hjernedød - men selvfølgelig ikke et kæmpe los. Men igen kommer det jo også an på, hvor stærk den er - nogle hunde har mange muskler som boxeren der kom over til jer, og der skal et godt skub til, før de kommer ud af bidezonen.

  • #31   28. feb 2014 Jeg må også indrømme, at jeg sagtens kunne finde på at sparke eller slå en anden hund, hvis min egen var i fare.

    Hvis ejerne ikke vil tage ansvar for deres hund, og sørge for at den ikke flyver i hovedet på fremmede, så må jeg tage ansvar for min egen hund og beskytte den. Og hvis sidste udvej er at slå/sparke for at få den væk, så er det dét jeg gør.

    Nu var den her hund jo så ikke aggressiv, men det kan man jo i realiteten ikke vide. Hundens ejere (børnene) kunne heller ikke vide, om TS's hund var aggressiv eller ej - så det er DYBT uansvarligt, at de lader den løbe derhen alligevel. Men de har jo tydeligvis ikke haft kontrol over den - og det er deres forældres skyld. De skal ikke lade deres børn lufte hund på den måde.

    Jeg ville være bedøvende ligeglad med hundejere, der er sure over at jeg slår/sparker deres hund. Så må de gro sig et par nosser, og holde styr på deres hund i stedet for. Jeg tager ansvar for min hund (ved at beskytte den), og så må de også tage ansvar for deres, eller tage konsekvenserne hvis de ikke gør. Sådan er det bare.

    Det er ulovligt ikke at have styr på sin hund, men det er ikke ulovligt at forsvare sin egen hund.


Kommentér på:
Agressive hunde og børn - rigtig/forkert reaktion

Annonce