{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.229 visninger | Oprettet:

At skifte job? {{forumTopicSubject}}

Hej alle! smiley

Jeg står i den situation at jeg studerer i England - hvilket jeg ELSKER -, men er pt. uden SU, da de stadig efter næsten 1 år ikke har færdigbehandlet min sag. Som det er lige nu er det 50-50 hvad vej det går, da det nogen gange virker til at de sagtens kan se fornuften i mit course og andre gange slet ikke er til at snakke med.
Jeg har afsluttet første år nu her, hvor alle eksaminer er bestået og jeg glæder mig generelt rigtig meget til at starte på 2. år og gå videre med mine studier - jeg er dog ikke fuldkommen uden realitetssans, så jeg ved godt at der er en mulighed for at jeg slet ikke kommer til at fuldende min degree pga. økonomien.

Sagen er så den, at jeg stå i et dilemma vedr. job og jeg aner simpelthen ikke hvad jeg skal gøre. Jeg har snakket med min kæreste om det, og han støtter mig i hvad end jeg vælger, men jeg har ingen idé om hvad jeg skal gøre .. Baggrundshistorien er lidt lang, bare en advarsel smiley

Jeg blev i starten af maj ansat på et hotel som receptionist - god løn, £7.20 i timen (£0.50 over minimumslønnen for en på min alder!), lovet mellem 100-150 timer om måneden og jeg kan rigtig godt lide selve arbejdet, som består af rigtig meget kundekontakt, men også en smule rengøring og servering af morgenmad. Jeg er pt. stadig på prøve der, men ved at de gerne vil beholde mig efter prøveperioden.

Jeg er derudover ansat hos Manchester United som kiosk assistent, men med en mulig forfremmelse til teamleader når næste sæson starter igen. Jeg har fået utrolig meget ros af min nuværende teamleader, og ELSKER mit arbejde der. Det giver £6.70 i timen, men hvis jeg bliver forfremmet ryger det op til £7.20 og så får jeg lidt flere timer end jeg har nu - dog er dette job meget afhængig af klubbens præstationer på banen, da dårlige præstationer = færre kampe = færre penge til mig.
Jeg har derudover også en stilling hos et staffing agency, men de er meget in-konsistente med vagter, så når jeg rent faktisk kan arbejde, så er det ikke altid jeg får vagterne jeg har brug for.

Jeg er jo glad nok for at arbejde på hotellet - og for £720 om måneden (minimum 100 timers arbejde), har jeg råd til at blive i England og fuldende mit studie, selvom SU'en ikke skulle gå igennem. Sagen er bare den at jeg virkelig ikke bryder mig om min øverste chef ...
Allerede da jeg blev ansat og sagde at jeg havde sagt ja tak til en vagt hos United, så jeg kunne ikke arbejde den dag, blev han ubehagelig overfor mig og blev ved med at sige at hvis ikke hoteljobbet kunne være min første prioritet, så var det ikke der jeg skulle arbejde, Han faldt dog til ro igen og kunne godt se at det jo egentlig var ubegrundet, da jeg havde sagt ja til vagten hos United INDEN de havde informeret mig om at jeg havde fået jobbet.

Min kæreste har så spurgt om jeg ville med på ferie i Juli, hvilket jeg sagde ja tak til - hvis jeg kunne få fri. Jeg indleverede derfor en holiday request form, som min assistant general manager sagde burde være okay, men han skulle have det godkendt af general manager. Hvis jeg ikke hørte noget, så var det fordi den var gået igennem - ellers ville han enten ringe til mig, eller tage fat i mig når jeg kom på arbejde igen.
Der gik 5 dage hvor jeg INTET hørte, så jeg gik ud fra at det var i orden og vi bookede fly. Samme dag kalder GM mig til hans kontor, for at høre hvordan det går og lige sige at han ikke har kigget på min holiday request endnu, så han håbede ikke at jeg havde booket noget endnu. Jeg fortæller så at det har jeg altså, for udfra hvad AGM havde fortalt mig, så var det i orden. Og så brød helved løs ...

Han hævede stemmen, blev aggressiv i tonelejet, lænede sig frem i stolen og så blev jeg ellers smasket rundt verbalt.
- Jeg havde arbejdet der kortest tid, så jeg var i hvert fald ikke berettiget til noget som helst. Alle andre havde spurgt om ferie på præcis samme tid, så hvad jeg synes han skulle gøre, for jeg var jo som sagt ikke berettiget til en skid - hvad mit løsningsforslag var? Jeg skulle også lige tænke på at hvis jeg valgte at tage på ferie alligevel, så mistede jeg mit job.
Jeg prøvede ligesom at forklare at AGM havde sagt sådan og sådan, men så burde jeg altså have vidst at jeg skulle have spurgt om det var okay.

Jeg tror det fortsatte i 5-10 minutter, hvor han bare blev ved med at være rigtig ubehagelig - og da jeg endelig forlod hans kontor skulle jeg virkelig kæmpe for ikke at bryde ud i gråd. Det var SÅ ubehageligt og jeg følte mig virkelig angrebet, på trods af at jeg egentlig havde taget alle forholdsregler - jeg havde spurgt ALLE mine kollegaer om de havde ansøgt om ferie på samme tidspunkt (hvilket INGEN havde), AGM havde sagt at han var næsten sikker på at det ville være i orden, og at jeg hørte noget hvis det ikke var (hvilket jeg ikke gjorde) og jeg ansøgte næsten 2 måneder i forvejen, hvor fristen ellers er 15 dage.
Da jeg endelig havde fri, brød jeg grædende sammen og kunne simpelthen ikke stoppe med at græde igen.

Dagen efter gik han op og gav en underskrevet ferie form til mig - altså havde han godkendt min ferie. Efterfølgende har jeg dog følt at han ofte prøver at finde punkter hvor han kan "gå til" mig på - f.eks. at sige hej når jeg står med en gæst, så gå væk når jeg siger hej for derefter at meget stram i betrækket og anklagende sige "Jeg sagde altså hej til dig!".
Hvis han er i nærheden når jeg arbejder, føler jeg mig virkelig utilpas og "stivner" fordi jeg er bange for at han finder noget at gå agurk over. Hvis han ikke er der - han er på sit kontor eller har fri - er der ingenting. Jeg kan rigtig godt lide mine kollegaer og får også god feedback fra gæsterne.
Jeg har snakket med en kollega om det hele, og hun fortalte mig at hver gang han havde en dårlig dag, så var der en der fik en verbal skideballe som den jeg havde fået. Vedkommende behøvede ikke at have gjort noget, men han skulle nok finde en grund til at gå agurk - det havde endda været så slemt at hun havde haft fat i politiet omkring det. Rigtig mange har allerede sagt op, fordi de ikke bryder sig om den måde GM er på. Hun sagde ordret til mig: "Sig ikke op før du har fundet noget andet, men får du muligheden, så smut for guds skyld."

I går blev jeg så ringet op af et job, jeg ansøgte om før jeg blev ansat på hotellet. Det er også hos Manchester United, men i deres megastore. Jeg tænkte over hvad min kollega sagde og tog derud til en informel samtale i dag, også bare for at få noget mere info.
Det er samme løn - £7.20, kører på shift rota, så jeg vil få mellem 20-40 timer om ugen, men de kan ikke helt love et bestemt timeantal. Derudover er der månedlige bonusser, hvis der bliver opnået et overordnet sales target. Jeg synes faktisk at det lød super fedt - der er rigtig meget kundekontakt i det (som jeg elsker!) og ikke nogle sindssyge arbejdstider, hvor jeg risikere at få fri 23.30 og skulle møde ind næste dag kl. 7 ..
Det er selvfølgelig ikke sikkert at jeg får tilbudt jobbet - men jeg fik at vide til samtalen at jeg havde en fordel i det jeg snakker 2 sprog flydende, 2 sprog på et nogenlunde niveau og forstår 2 sprog udover de første fire, og så at jeg var rigtig pleasant at snakke med. Og nu kan jeg selvfølgelig ikke lade være med at tænke over det ...

Jeg føler mig som en kæmpe idiot, hvis jeg allerede nu siger op på hotellet (hvis jeg får det andet selvfølgelig!), for der er 2 personer som stopper bare i denne måned. Også fordi at jeg med jobbet på hotellet er nogenlunde sikret økonomisk, hvilket jeg ikke er sikker på jeg er ellers. Hvis jeg siger op nu, men putter det på CV'et (det er jo god erfaring!), er jeg også ræd for at folk bare tror jeg er en quitter, i det det vil være for så kort en periode..
Jeg kan jo også godt lide arbejdet i langt størstedelen af tiden, det er kun når GM er der, at jeg går rundt i en næsten konstant paniktilstand. Han er der desværre bare ret tit, og jeg ved at hvis han giver mig flere møgfald på den måde, så vil jeg have det rigtig skidt med at komme på arbejde. Er han på sit kontor, så slapper jeg mere af - men tænker stadig over at han sidder og kigger på sikkerhedskameraerne og kan se hvad jeg laver hele tiden. Min bedste veninde skal ride VM i mounted games i August, og jeg tør slet ikke spørge om jeg kan få 3 dage fri, til at tage hjem og se hende ...

Hvad ville i gøre hvis det var jer?
(Og ja, jeg ved godt at det kræver at jeg rent faktisk får tilbudt det andet job, men også bare generelt i en sådan situation ..)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  At skifte job?
  • #1   8. jun 2016 Det er en træls situation.
    Men en ting er sikkert, du skal ikke have dårlig samvittighed over at stoppe, bare fordi der er flere der har stoppet i måneden. Det er GM's rus til egen røv.
    Jeg ville klart gå efter det andet job, det lyder til Man. Unt. Er en god arbejdsplads, så håb da på at du får tilbudt jobbet. Du kunne evt forklare din situation omkring SU problemerne og spørge om nogle ekstra timer, evt med lageropfyldning, rengøring eller noget andet?

    Ellers kan du blive på hotellet, og tænke at du nok skal vise ham at du har ben i næsen, med risikoen for at blive kørt helt over.


  • #2   8. jun 2016 Hvis du får det andet job så sig op. Brug begrundelsen at der er bedre arbejdstider og en smule højere i løn. smiley ingen arbejdsplads er værdt at gå ned for! Har selv arbejdet for en psykopat i et år. Det var det værste år i mit liv og jeg kom tit grædende hjem. Så tag du dig det andet arbejde smiley

    Mvh TT


  • #3   8. jun 2016 Er enig med de andre - får du tilbudt det "nye" job, så snup det og forlad hotellet. Der er ingen skam i at gå andre veje, og i og med at du ville få et andet job, så har du jo ikke givet op, men blot valgt noget "bedre".
    Jeg har selv arbejdet under en, som var på samme måde og ikke lavede en skid selv, og det er forfærdeligt!
    Du må også tænke på, om det risikerer at gå ud over dine studier, hvis du fortsætter på hotellet? Jeg ved af erfaring, at enhver har en hvis grænse for, hvad man kan rumme psykisk, før det begynder at gå ud over det generelle humør, koncentrationen og lysten til også at klare studier ved siden af.
    Der er ingen der fortjener at blive behandlet sådan.. Får du ikke jobbet hos Manchester, så søg noget andet - sig ikke op før du har fundet noget andet, som din kollega også siger, men jeg vil råde dig til at komme videre hurtigst muligt smiley

    Ønsker dig alt held og lykke med det hele! smiley


  • #4   8. jun 2016 Jeg ville søge videre til noget andet. Hvis du ikke får det i megastoren så prøv evt at se om Premier inn har ledige stillinger. De ligger over hele UK og jeg har boet på flere af deres hoteller i greater manchester, og de virker generelt glade der.

  • #5   8. jun 2016 Det er ikke rart at arbejde på Hotellet, så derfor må du sige op. Du skal skam ikke have dårlig samvittighed, når din chef er så ubehagelig smiley

  • #6   8. jun 2016 Jeg synes OVERHOVEDET ikke du skal have det dårligt over at forlade det hotel-job! At så mange medarbejdere stopper, det er jo et tegn på at der er noget galt. På ét eller andet tidspunkt må den manager jo tage sin opførsel op til vurdering og overveje hvad det er der gør, at så mange medarbejdere finder det en ubehagelig arbejdsplads..

    Så får du det job i deres megastore, så synes jeg helt klart du skal sige op og tage det her. Jeg synes det er et godt forslag som Sanne kommer med, at forklare om din SU og at du er villig til at tage alt hvad der skulle være.
    Og så ville jeg på en høflig måde forklare (skal du ikke indsende en eller skriftlig opsigelse?) hvorfor din managers grænseoverskridende og ubehagelige opførsel er grunden til, at du siger op. For det kan ikke passe at han bare kan slippe afsted med at være så modbydelig - og lyve - over for jer.


  • #7   8. jun 2016 man skal være glad for det man laver og ikke arbejde for pengenes skyld. jeg har også par job jeg smuttede hurtigt fra og har bare sagt det til samtalerne som det var. chefen blev idiot også falder produktiviteten

  • #8   8. jun 2016 Tusind tak for jeres svar alle sammen!

    Det er ikke rigtig muligt at spørge om ekstra timer, i det at det er et firma udefra der har lejet sig ind i Megastore, så jeg vil få de timer jeg får. Han sagde dog at det ville være lige under en fuldtidsstilling henover sommeren, og så ville det kunne lægges rundt om Uni i September.
    HVIS jeg får det tilbudt, vil der helt klart være mere tid til studierne og studierelevante aktiviteter, samt at deres "niche" i butikken følger butikkens åbningstider, så der er altså ikke nogen 7-15.30 eller 15-23.30 vagter, som jeg ellers har.

    Midt i at skrive dette svar blev jeg lige ringet op af ham fra United. Han sagde at han havde gode nyheder - han vil gerne tilbyde mig stillingen, da jeg havde imponeret ham under vores samtale i går og jeg virkede til at være lige den de ledte efter.
    Så nu har jeg accepteret stillingen og så starter jeg om 2 ugers tid, når jeg har haft besøg hjemmefra.

    Jeg har kun en uges opsigelse på hotellet, så jeg kommer til at være lidt egoistisk og sige op fredag, for så skal jeg kun på arbejde i 2 dage, hvor de ved jeg stopper. Jeg har nemlig fri mandag-fredag i næste uge, og jeg vil ærlig talt ikke være derude, efter GM ved at han mister 3 medarbejdere i samme måned. Så siger op på fredag - det er helt klart det rigtige valg, for jeg er bare glad helt ned i maven lige nu!


  • #9   8. jun 2016 Der er ingen grund til at jeg giver dig et råd, når nu du har truffet din beslutning smiley Istedet vil jeg sige tillykke med dit nye job, håber det bliver ligeså spænende som du håber smiley

  • #10   8. jun 2016 Hvor dejligt for dig!! Og det lyder til at du - ja lige bortset fra den sure manager - lever det gode liv derovre i UK smiley smiley

  • #11   8. jun 2016 Tak - og ja, jeg ELSKER det herovre smiley .
    Jeg studerer det mest fantastiske course, hvor jeg lige har haft min første patient, som havde et rigtig godt outcome af den behandling jeg gav ham. Jeg har verdens mest fantastiske kæreste, som jeg falder lidt mere for hver eneste dag og som jeg snart skal på ferie med og så bor jeg tæt på - og har nu 2 jobs hos - min yndlings fodboldklub, som jeg gerne vil ende med at arbejde for når jeg er færdig med studiet smiley .

    Har også nogle super fantastiske venner herovre, så det eneste jeg egentlig har at være utilfreds med er (var!!!) min chefs til tider dårlige behandling af mig og SU smiley .


  • #12   8. jun 2016 Hvad studerer du engentligt der ovre? smiley

  • #13   8. jun 2016 Sport Rehabilitation - meget ala fysioterapeut, men mere fokus på rehab igennem motion og muskuloskeletal conditions smiley

  • #14   8. jun 2016 Hvis lyder det bare dejligt! Tillykke med jobbet!

  • #15   8. jun 2016 Se at komme væk fra hotellet i en vis fart....se bare hvordan det allerede har påvirket din psyke !!!


  • #16   9. jun 2016 Jeg sagde det til min kollega i dag - hende der har hjulpet mig rigtig meget fra start, også rådede mig til at komme væk så hurtigt som jeg kunne. Hun var så glad på mine vegne og sagde at jeg skulle efterlade mit telefonnummer, så vi kunne holde kontakten. Har simpelthen mødt de dejligste mennesker herovre! smiley

    Har også fortalt GM det i dag. Han ville nemlig meget gerne at jeg underskrev den endelige kontrakt og deeeet synes jeg ikke lige var så fedt, så jeg sagde at det var slet ikke nødvendigt, for jeg var blevet tilbudt noget andet og sagt ja tak. Jeg havde egentlig tænkt mig at fortælle hvorfor jeg havde valgt at søge væk allerede, men skal ikke nyde noget af at arbejde der indtil søndag aften efter at have fortalt sådan en type at han er grunden til at jeg vil væk ...

    Mødte ellers op på arbejde til kæmpe ros fra en gæst, der følte at jeg var den eneste der havde prøvet at hjælpe ham i en træls situation - og et tilbud om et glas vin fra en anden gæst, som synes jeg havde ydet en utrolig god service. Ærgerligt at én mand kan ødelægge lysten til at arbejde med noget man ellers synes så godt om!

    Men nu er jeg i hvert fald snart væk derfra og jeg GLÆDER mig helt sindssygt til at starte det nye arbejde! smiley .


  • #17   9. jun 2016 Rigtig dejligt at høre smiley vi glæder os meget til at høre om dit nye job smiley

    Mvh TT


  • #18   9. jun 2016 Hvor lyder det bare som om at du har den fedeste oplevelse der ovre! God du slap væk fra det usle møgdyr, og held og lykke med det nye!

    Og, hvad hedder den uddannelse på dansk?


  • #19   9. jun 2016 Det har jeg helt sikkert - livet i England er alt hvad jeg forestillede mig, og mere til! Har virkelig været så heldig med de mennesker jeg har mødt - og især min kæreste, som virkelig bare er helt fantastisk, til det punkt hvor jeg rent faktisk tror min far ville kunne lide ham haha smiley .

    Sport Rehabilitering tror jeg? Der er ikke rigtig en dansk version af den, men det er lidt en blanding af fysioterapi og idræt med mere specialiseret/dybdegående tilgang til MSK smiley


  • #20   9. jun 2016 Har selv en søster der flyttede til England tilbage i 1999.. Hun har ikke haft bopæl 'hjemme' siden, og har heller ikke planer om det..
    Hun nævner bl.a. det at der er meget bedre 'plads' til alle slags mennesker. Der er ikke en bestemt type man skal være for at følge normen, for der er ingen..


  • #21   9. jun 2016 Det lyder bare så spændende! Og uddannelsen lige som noget for mig!

  • #22   9. jun 2016 Det kan jeg kun give hende ret i Sanne. Min mand er englænder, og hvis vi havde råd til at have hestene hjemme derovre, som vi har her, så var vi flyttet. Der er generelt bare en større åbenhed, og noget andet derovre jeg virkelig elsker - høflighed, men det kommer vidst mere an på hvor i England man er.

  • #23   10. jun 2016 Det er også min oplevelse af England - her er plads til at man kan være forskellige, uden at der kommer nogen konflikter ud af det overhovedet. Hjemme i Danmark har jeg f.eks. tit oplevet at jeg ikke kom særlig godt ud af det med mange piger, for jeg kunne rigtig godt lide fodbold og fik derved mere opmærksomhed fra drengene til tider ... Herovre er det intet problem, vil du snakke fodbold med drengene? Go for it. Så slipper de nemlig for at skulle høre på det smiley .

    Jeg ved at nogle af mine klassekammerater fra Pakistan, Portugal og Italien finder det lige omvendt - at de har svært ved at finde deres hylde her, men for at være ærlig, så kan de godt virke meget stalker-ish og generelt for påtrængende og så trækker folk sig altså væk- inkl. mig selv ..

    Team AP - så må du i gang med at spare op, for der er pt. ingen økonomisk støtte at hente i DK på nuværende tidspunkt smiley


Kommentér på:
At skifte job?

Annonce