{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
643 visninger | Oprettet:

Fodring? Nogen kloge hoveder? {{forumTopicSubject}}

Pænt goddag!
Jeg har netop meldt min welsh sec.A hoppe - snart følhoppe, vi venter spændt - til det internationale show der skal foregå her i Danmark først i August. Hoppen er 4 år og en smule muskelfattig, idet hun på nuværende tidspunkt venter føl inden for en uge. Hun har før, jeg fik hende sidste efterår været forfangen i løbet af sommeren, og tåler derfor ikke alverdens græs. Hvad bør jeg fodre med, og hvordan bør jeg træne hende (hun er ikke redet) for at hun kan være i showform til August? smiley
Venligst, Emmeli Mølby Holst - stutteri Sandgaarden.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fodring? Nogen kloge hoveder?
  • #1   28. maj 2015

    profilbillede
  • #2   28. maj 2015 Hvilke fodermidler bruger du?


  • #3   28. maj 2015 Beklager at sige det men ovenstående kan ikke bruges til noget.. Den har jo ikke taget højde for de forskellige racer.. Og race og om hesten er nem eller svær at holde huld på har også stor betydning.
    Mit råd er at giv din hest alt det hø den kan spise, er den nøjsom så i småmasket hønet. For at opbygge muskler skal den have protein og desuden ville jeg kigge på noget diegivende foder uden meget stivelse og sukker. Under 10%. Kig på Horselux Sine produkter smiley

    Mvh TT


  • #4   28. maj 2015 Det er jo en tabel over normer. Det er forkert at sige, at det ikke kan bruges til noget, for man kan altid tage udgangspunkt i det, hvilket også er det en fodringsrådgiver gør.

    De følhopper jeg har haft har fået køernes foder eller kalvefoder og selvfølgelig hø, og de har holdt huld gennem hele laktationen, indtil goldning. Så er det bare at justere foderstyrken lidt op, hvis du ønsker tilvækst. Mht. til tildeling af energi, har jeg fulgt normen i tabellen ovenfor. Der var tale om en shetlænder og en dartmoor/welsh-blanding, begge fire år ved foling.


  • #5   28. maj 2015 En foderrådgiver bruger et foderprogram udviklet specielt til heste som feks. Sund hest. Her plotter man ind race, alder, stg/forventet stg og vægt/forventet vægt. Så regner den ud hvor mange FE den pågældende hest skal have ud fra brug. Så kan man plotte ind foder man ønsker at bruge/bruger og så får man at vide hvor mange FE man er oppe på smiley
    En Dv og en traver skal faktisk ikke have samme antal fe selv om begge racer er varmblodige smiley

    Mvh TT



  • #6   28. maj 2015 Hun får morgen og aften:
    300 gram islænder/ponybladning, bestående af lucerne, poppet majs, havre, poppet hvede, melasse (lavt indhold), gulerødder, planteolie, knækket majs og majsflager, kraftfodspille (hørfrø, min og vit og div. kornkild)

    1 dl. rapsolie og fri adgang til mineralpulver (kan ikke huske mærket)

    og ca. 5 kilo hø.

    Hun begynder på B-xpress når føllet er kommet.


  • #7   28. maj 2015 Hvad er sukker og stivelses indholdet i produktet? smiley

    Mvh TT


  • #8   28. maj 2015 Ville give Horselux Easy, der er godt med protein i og derfor godt til muskel opbygning.
    Ville ikke begynde på alt mulig muskelopbygnings tilskud halløj da dette ikke er en hest hvor det er på tænkt at den skal gå høje stævner og dermed præstere eksplosivt.
    Og hvis du gerne vil have lidt ekstra shine i pelsen ville jeg give Linustar. smiley
    Samt mere hø! smiley

    Red.: Her er også en god lille artikel du kunne læse: http://hippolyt.dk/DK/Faglig%20info/Fagartikler.aspx?accb0da0bb1511df851a0800200c9a67=1&newsId=480


  • #9   30. maj 2015 Team Tindur: Det program beregner foderbehov ud fra normerne i tabellen. Det er jo ren matematik, og det er derfor jeg satte tabellen ind - for hvis man har bare en lille smule intelligens og logisk sans, så kan man sagtens selv regne det ud.



  • #10   30. maj 2015 Men du aner jo stadigvæk ikke hvor mange FE din hest skal have! Og en dsp skal ikke have det samme antal fe som en Dartmoore. smiley
    Det er jo en grund til at foderprogrammet sund hest har blevet lavet. Fordi andre programmer ikke er gode nok i følge fagpersoner.
    Mvh TT


  • #11   30. maj 2015 Og hvilke normer og forudsætninger beregner det program du omtaler da ud fra? Du kan altså ikke sætte din lid til et computerprogram.

    Jeg er uddannet indenfor fodring af malkekvæg, og inden vi fik lov at anvende computerprogrammer til at lave foderplaner, skulle vi kunne beregne det manuelt. For det er jo, som jeg skrev i min foregående besked, simpel matematik.

    Matematik og lidt sund fornuft, så kan man godt selv lave en foderplan, det er min pointe.


  • #12   30. maj 2015 Foderprogrammet er lavet af bla. Dyrlæge og foderkonsulenten Nanna Luthersson der har specialiseret sig i heste og fodring, og så er hun på nuværende tidspunkt hos Brogaarden. Så du må rigtigt meget undskylde for at jeg stoler mere på fagpersoner der har specialiseret sig i fodring af heste kontra en landmand med forstand på fodring af kvæg.. Man kan på ingen måder sammenligne kvæg med heste da de har fire maver, er klovdyr og drøvtyggere.. Kontra hove, og en mave der er skabt til at få lidt mad hele tiden.

    Mvh TT


  • #13   1. jun 2015 Team Tindur: Du får ikke uvildig fodringsrådgivning af en sælger, og en dyrlæge ved ikke noget om fodring. Du er naiv, hvis du ikke kan gennemskue det.

    Nu skrev jeg kalvefoder. Og selvom jeg godt kan se, at du gerne vil have det til at se ud som om, at du bare ved dit shit om det her emne, så lad mig lige minde dig om én ting, som du ikke ved: Køer fødes som enmavede. Kalve har en mave, ligesom en hest, og det er først når den er to måneder gammel, at dens fire maver er fuldt udviklede. Hvorefter man går over til at fodre den med en større andel grovfoder.


  • #14   1. jun 2015 Hvem sælger? Nanna Luthersson er dyrlæge og foderkonsulent der har SPECIALISERET sig på heste og fodring. Foderprogrammet indeholder alle typer foder uanset producent. Desuden anbefaler hun (noget producenter af foder ikke tjener på) at man fodrer primært med grovfoder så derfor er programmet spækket med diverse typer af hø, halm, wrap og frøgræs sådan at man får et foderprogram der er pålidelig og lavet med tanke på at hjælpe til med korrekt fodring af heste.
    Jeg forstår ikke hvorfor du skal få det til at omhandle mig da jeg intet har med programmet at gøre. Jeg går bare ind for at læse, lære og være kildekritisk til gavn for min hest og de der også ønsker at få mere viden. At du så vælger at tage det personligt at jeg mener at den måde du har lært det på er forældet, kan jeg ikke gøre for. Jeg havde i stedet for at gå til angreb, spurgt nysgerrig ind til kilden og blevet glad for at lære noget nyt hvis kilden var pålidelig.

    Mvh TT


Kommentér på:
Fodring? Nogen kloge hoveder?

Annonce