{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Nordsvensk Skovhest Linus [Himmelhest] 2001

10.709 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Nordsvensk Skovhest Linus

Fødselsår:
2001
Højde:
Han er 157cm i stang, med sko.
Temperament
Han passer for det meste til racen, med deres rolige temperament. Men det sker dog af og til at han tror, der er lidt fuldblod i ham - det passer mig nu fint, for så bliver det ikke ensformigt at være sammen med ham.
Han er vildt bange for køer - især de sorte og de brogede. Faktisk så bange for dem at han blev rædselsslagen for en lille broget pony til ringridning engang, sikkert fordi han troede det var en ko. ;D. Dumme dumme dreng. <3.
Gangarter
Til kåring d. 2. september 2008 fik han følgende point for gangarter:
Skridt: Afslappet og kommer pænt fremad - 8 point
Trav: Fri bag, kommer pænt fremad og energisk - 9 point
Galop bliver ikke bedømt til kåring af Nordsvensk Brugshest, men han har høje benløft og har en god udstråling i galoppen.
Stævner
Vi rider kun klubstævner indtil videre, men vi regner da med at komme med til distrikstævner i løbet af et par år.
Han er pæn at se på i dressur, han har høje benløft og masser af energi og så elsker han at springe.
Når jeg løsspringer ham er han slet ikke til at stoppe igen - han galloperer bare rundt og rundt over springet igen og igen. Det er så sjovt at se på. :D
I dressur er vi udklasseret op til LD, men efter de nye programmer er kommet, synes jeg ikke vi er på LD-niveauet mere, for vi har jo tjek på traven - det er galloppen der skal øves på. Så vi rider LC1 og LC2. :)
I spring er vi også udklasseret op til LD, så her rider vi LD og LC - det er altså 1 meter for hest. Det synes jeg altså er højt. Linus kan sagtens, det er mere med om jeg tør blive ved.. :)

Placeringer:
1. Plads: 7 (inkl. førstepladsen fra kåring)
2. Plads: 11
3. Plads: 3
Placeringer mindre end en 3. plads er vi også stolte af, men de skrives dog ikke her.

Pokaler:
¤ 30. sep. 07 vandt vi områdemesterskaberne i LC spring i Hadsund - vandrepokal (vi vandt også et lækkert fleecetæppe)
¤ I efteråret 07 blev jeg "årets mest vindende rytter" på Linus - vandrepokal
¤ 23. Jun. 08 vandt vi til skt. Hans i Tisted - Vandrepokal
¤ I efteråret 08 blev jeg igen "årets mest vindende rytter" på Linus - vandrepokal

Bedste dressurresultater:
Gamle programmer;
LX - 73,8%
LE - 65,79%
LD - 60,5%
LC1 - 57,98%

Nye 2009 programmer;
LC1 - 65,0%
LC2 - 59,57%

Mål 2010*:
Dressur: At blive udklasseret af LC1 og starte LC2, som vi gør nu, men så også LC3.
Spring: At blive udklasseret af LC(100cm) og starte LB(110cm).
*Målene bliver ikke opnået i år, da der er kommet en skade i vejen. Vi må se hvad næste år bringer...
Stamtavle
F. Faxe 1811
Ff. Tyst 1769
Fff. Unikum 1708
Ffm. Hajmi
Fm. Founa 20023
Fmf. Unvin 1617
Fmm. Fossa 19532

M. Lillvi 22796
Mf. Egal 1730
Mff. Uns 1650
Mfm. Carmensita 20187
Mm. Hillvi 22262
Mmf. Centur 1783
Mmm. Eva-Bella 20901
Mmmf. Frank 1579

Se desuden dette link: http://sh.freefarm.se/sh/SokHast?a=visa_hast&id=40911
Køn
Vallak - Desværre er han ikke hingst, han ville ellers have været et godt forbillede for racen. Han blev kastreret fordi han bedækkede alt, bl.a. en trillebøre. :D
Bemærkninger
Her findes hesten med CHARME, SELVTILLID OG LÆKKERT HÅR! :D

Da Linus var helt lille bitte boede han i Sverige. Poul og Bente købte hans mor Lillvi og han kom med som en lille bonus. Siden har han boet det samme sted I Oue ved dem. Han har været deres næsten hele hans liv indtil jeg d. 1. september 2008 købte ham. Han bor stadig hvor han altid har boet, da jeg bor i byen selv og derfor ikke har plads til ham. Så man kan vist kun sige at han har haft en tryg "føldom" og liv. :)

Linus er en flot oprejst vallak. Han er sort om vinteren og mere brunlig på maven og ryggen om sommeren. Han er pålidelig og trafiksikker. Derudover elsker han at springe. Det er ingen hindring for ham, hvis man skal krydse en å på sin ridetur, for det springer han med glæde.
Når vi er ude til stævner osv., er der altid mange der kommer og siger "Ih og åh, hvor er han fin!" - han fanger enhver hesteinteresserets blik! :D. Jeg bliver tit spurgt om, om han er en lille frieser, eller om der er frieser i ham. Men nej, han er ren Nordsvensk med en fin stamtavle. <3

Jeg startede med at ride Linus i 2006, hvor han havde været afsted til tilridning i en måned. Vi byggede et venskab op og vi passede til hinanden - både størrelses mæssigt og temperaments mæssigt. Poul og Bente, der ejede Linus på det tidspunkt havde ikke længere overskud og lyst til, at have alle de heste, som de havde og Linus var én af dem, der skulle sælges. Jeg var ked af det længe og skuffet, specielt over mine forældre, fordi jeg havde forklaret dem, at jeg så gerne ville have Linus. Jeg ville ikke have, at han også skulle forsvinde, ligesom Sisse gjorde. Men så blev jeg 17år og jeg sagde meget konsekvent til min far, at jeg ville købe Linus når jeg blev 18år uanset hvad han sagde, for det var mine egne penge og på det tidspunkt er man gammel nok til at bestemme selv. Far var ikke godt tilfreds med det, men han nåede at vænne sig til tanken inden jeg d. 1. september 2008 købte Linus! :D. I dag har både far og mor været afsted og se mig til stævne, så de har accepteret mit køb. Jeg vil aldrig af med Linus igen - han skal have lov at blive gammel hos mig. <3.

D. 27.07.11
Linus blev erklæret rask! :)

D. 17.10.10
Linus har siden maj 2010 stået skadet og er det stadig. Så der er ikke så mange opdateringer foreløbigt... Jeg krydser fingre og håber på det bedste.

D. 28.02.10
I dag bestemte jeg mig pludselig for at ride tur, da det jo var hundrede år siden vi havde gjort det sidst. Vi skridtede ned af grusvejen, men da vi nåede til 3. nabo slog det mig: "Guuud, vejen er jo ikke ryddet det sidste stykke!". Men nu var vi jo kommet så langt, så jeg besluttede mig for at vi skulle fortsætte - og det var ikke i samråd med Linus, for jeg er overbevist om at han hellere ville tilbage igen, da han så de bunker... Men jeg fik ledt ham ud i sneen og så gik det ellers bare i et raskt tempo, med kæmpe skridt og en pustende hest. Da vi langt om længe nåede igennem og ud på den nye vej, hvor der var blevet ryddet sne, virkede Linus dog som om han livede op igen og ikke hadede mig så meget, og så kunne turen ellers fortsætte.. :D.
Jeg er nu glad for at det var mig der var ejeren og ikke omvendt - men det er jo ikke for sjov at man køber sig en Nordsvensk Brugshest fra Sverige. Hvis den ikke kan trække sig igennem nogle kilometer med en meter sne, hvem kan så? :D

D. 11.02.10
Linus var så dygtig i dressur i dag. Han tog det helt stille og roligt i galop og man kunne nå at tænke, hvor man ville dreje hen inden modsatte ende af hallen var nået. Han gik også delvist i holdning til sidst - det er en skøn fornemmelse, når man kan mærke at hans ryg også laver lidt for sagen. Jeg tror det hele gik så godt fordi jeg højlydt roste ham i form af "dyyygtig". Så han fandt rimelig hurtigt ud af hvad det var jeg ville have ham til. :). Det skal jeg virkelig huske at gøre næste gang, jeg skal ride. :)

D. 04.11.09
Linus og Bongo blev løssprunget i dag. Bongo stoppede vi ved 80cm - han havde aldrig sprunget før, så super godt af ham. :). Linus stoppede vi ved 110cm, men han kan sagtens mere. En dag skal vi se hvor højt han egentlig kan springe uden rytter. Han har jo sprunget 130cm på en lodret med rytter.

D. 24-09-09:
Dyrlægen var ved Linus i dag for at kigge på hans tænder. Han sagde at han havde nogle fine bisser og en rigtig fin lige tyggeflade. Han havde kun meget få spidser der lige skulle raspes lidt, men trods dét blev han bedøvet alligevel, for han syntes ikke det var det sjoveste i verden at stå med dyrlægen i munden. d;. Det tog ikke lang tid før han var færdig og kom ind i boksen og sove, og der fik jeg, takket være bedøvelsen, muligheden for at klippe hans "ører" til - to fluer med ét smæk! ;D

D. 05-09-09:
Vi er lige kommet hjem fra udendørs stævne i Mariager - i regnvejr! Nu er Linus og jeg blevet 1. uplaceret for tredje dressur program i træk. Det er dog irriterende at vi ikke bare bliver sidste placeret - det er ligesom en hel del mere ved. ;D. Han gik super godt under opvarmning til LC1, men da vi så skulle ind på banen og vise os frem, steg det ham vidst lidt til hovedet. d:. Men vi kom alligevel afsted med 62,9%, og det er da en udemærket procent. Så var det bare man havde ønsket han havde gået godt! ;D

D. 08-08-09:
Linus og jeg kom hjem fra en super skøn tur på Fjand Camping. Vi var ude og soppe i vesterhavet hver eneste aften - det blev ikke til noget baden, for der var for meget understrøm og de dumme heste var bange for bølgerne. :D. Men vi fik galoperet en hel del på stranden - det er en lækker fornemmelse at man kan blive ved og ved og ved...
Alt i alt en rigtig god tur! :)

D. 06-07-09:
Det går rigtig godt med springundervisning - Linus var så kanon i går! :D. Vi skal have undervisning igen på torsdag, så nu må vi se om det er noget der holder. :)

D. 22-06-09:
Jeg fik springundervisning på Linus for første gang i går. Han lavede glædesbuk 2 - 3 gange - skøre dyr. :D. Vores springlærer sagde også "dén hest kan vist ikke li' at springe", med kæmpe ironi i stemmen. ;D. Det er dejligt at han er så vild med det. :)

D. 17-06-09:
Jeg red tur på Linus uden sadel og hovedtøj - altså kun i grime. Det har vi gjort nogle gange, men i dag havde jeg modet til at springe ham an i galop. Efter lidt tøven og nogle meter i hurtig trav, forstod han hvad jeg ville have ham til og sprang an. Vi galoperede 3-400m og jeg ku mærke at han nød det. Han lystrede mit mindste vink, der skulle ikke mere end et enkelt "pruh" til at stoppe ham igen - det var så fedt at prøve! :D. Den hest er guld værd. <3
Kommentér på:
Nordsvensk Skovhest Linus
Annonce