{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Traver Tinka Meldgård 1991

3.314 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sofie * Nørholm *
Kvinde | 32 år | Oprettet: 9. okt 2008


Traver Tinka Meldgård

Fødselsår:
1991
Højde:
155 cm.
Temperament
Sød, stille og rolig. Altid glad :D
Gangarter
Skridt: God
Trav: God
Galop: Rigtig, rigtig god selvom hun er en traver.
og så grissepasser hun engang i mellem, hvis vi mest rider for hyggens skyld :)
Stævner
Tinka har startet sit første stævne sammen med sin part Tine i maj 2013 til træningsstævne på HSPK

Dressur d. 25. maj 2013 :
LE: 74,62 %
LD1: 61,76 %

Spring d. 26. maj 2013:
LX: 4 fejl. Tinka blev bange for et spring og undveg.
LF: 4 fejl. Tinka fik en nedrivning på samme spring, som hun blev bange for i klassen forinden.
Stamtavle
Ja.
Far: After Five (us)
Mor: Inga Dirt
Farfar: Duke Rodney (us)
Farmor: Star Flower (us)
Morfar: Pay Dirt (us)
Mormor: Nova Hoff.
Køn
Hoppe og på fold er hun meget hoppe-agtig.
Bemærkninger
Jeg fik Tinka d. 9. april 2005, da jeg var 12 år og gik i 6. klasse som en del af min konfirmationsgave.

Hun er en sød og rolig hest, men hun kan til tider glemme, at hun snart fylder 20 år, og går rundt og opfører sig som en unghest, der ser "spøgelser" overalt. Men det er oftest, hvis vi er ude at ride eller hvis det blæser. I boks og på staldgangen er hun den sødeste og står pænt og roligt, og man kan gøre alt ved hende og finder sig i alt, feje rundt om hende, kravle under maven og trække hende i halen. Dog er hun ikke så pjattet med at få klippet ører, men det er nok mest pga. af lyden.

Jeg bruger Tinka til hyggeridning, da stævner aldrig har sagt mig noget, selvom det måske kunne være sjovt engang at prøve. Men så tror jeg ikke, det bliver på hende, i hvert fald ikke endnu. Og så skulle det da være for sjov skyld, hvis man arrangerede det for hyggens skyld i stalden. Men pt. er der ikke så mange tilredne heste i stalden. Jeg springer ikke, da jeg er en kylling til det. Har prøvet, hvor det egentligt er gået fint og med fornuftig højde, taget i betragtning af at hverken hesten eller jeg rigtig har lært det, men jeg er bare stadig en kylling, og hvis jeg skal springe er det bare 30-40 cm., hvilket hun jo let klarer, og ikke som sådan springer over. Da det jo ikke er nogen speciel højde for hende. Lystspringe kan hun godt, og klarer det fint, og jeg tror egentligt, hun synes det er ganske sjovt, da hun selv springer, uden at man skal drive hende ret meget.

Hun er en hest der reagere meget på lyd. Og hører efter hvad man siger (for det meste), hvis hun f.eks. ser sit snit til at tage en klump hø eller en gulerod i sin foderspand, kan man sige "nej" inden hun når at gøre det, og så gør hun det ikke. Og under ridningen er hun også meget lyttende efter, hvad jeg siger.

Jeg har de seneste par år arbejdet med at få hende til at gå til biddet, da det aldrig er noget hun har lært, i så fald har hun i hvert fald glemt det. Men det er hun rigtig dygtig til, men hun skal varmes godt op inden, vi begynder at arbejde på det, da hun jo er lidt gammel og lidt mere stiv i kroppen. Men ellers er hun frisk og elsker at galoppere.

Hun er rigtig god på tur, og det er virkelig hendes styrke. Er sjældent bange for noget på tur, og hvis der er noget hun bliver bange for er det fordi der er noget der ikke virker "naturligt" for hende. F.eks. hvis man kommer forbi en knaldblå havelåge, det bliver hun bange for. Men store lastbiler der kører 2 m. fra siden af hende med 70 km/t er ligegyldigt. Skøre hest. Og fugle der letter, kan hun godt blive bange for, specielt tunge fugle, som duer og fasaner. Men er ligeglad med dem, når de er i luften.

Hun er en rigtig klog hest og rigtig lærenem. Og har små særheder. Hun er den blideste hest og vil aldrig kunne finde på at gøre mig fortræd. Hun er så forsigtig, når man f.eks. giver hende en godbid sørger hun for at ingen fingre kommer i klemme.

Maj 2013:
TInka og Tine var til deres første stævne i weekenden den 25. og 26. maj og de var bare så dygtige! Jeg er meget stolt :D

Tinka <3 jeg elsker dig.
Kommentér på:
Traver Tinka Meldgård
Annonce