{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Shetlænder Vanggårdens Herbie [Tidl. hest] 2009

3.095 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Shetlænder Vanggårdens Herbie

Fødselsår:
2009
Højde:
Dejlig lille charme-bombe!
Hans mor er 90 i stg.
Hans far er 75 i stg.

Hold da op han er bare vokset helt vildt bare på en måned!
D. 3/7 2009: ca. 66 cm. i stg.
D. 30/10 2009: ca. 75 cm. i stg.
D. 28/3 2010: 85 cm i stg.
Temperament
Han er meget nysgerrig, og yderst fræk. Men værst af alt, ekstremt charmerende.
Han elsker at blive arbejdet med, og prøve nye ting.
Gangarter
Faktisk ret store af en shetlænder gang at være.
Stævner
Stamtavle
M: Feline (Shetlænder)

F: Lukas (Miniature/shetlænder)
FF: Søren
FM: Stjerne

Han er halvbror til Hope
Køn
Hingst
Bemærkninger
Herbie er født d. 5. juni 2009 - Grundlovsdag

Herbie er en lille super charmerende, og overdrevet fræk lille bølle-pony.
Han ELSKER opmærksomhed, og at lege fangeleg. Han tager tit en "fræsetur" op og ned ad folden, og ses alt for tit igang med sit uendelige forsøg på at få de andre ponyer med, hvilket er til meget stor irritation for de andre ponyer, for det meste.
Man skal også passe på hvis man stiller noget fra sig på folden, for man kan være så godt som 100% sikker på at der står en Herbie og undersøger det få sekunder efter. Det kan jo også altid være at det fører til en god kløtur, hvilket er noget af det ALLER bedste man kan gøre ved ham.
På nogle punkter er han meget fremme i skoene, i forhold til fx. Hope var da hun var på hans alder.
Han har aldrig nogensinde haft problemer med at stå bundet på staldgangen og blive striglet, og få løftet hove. Han har også lige fra dag et af været helt cool med at få grimen på, og står super pænt stille og venter når man skifter grimen, uanset hvor man er henne. Han går pænt i snor, og reagerer rigtig pænt på både stemmesignaler og signalerne i grimen. På tur har vi før gået uden snor på ham, hvor han bare pænt har fulgt med, og kommet løbende hen til os når vi kalder. Han hører bedre efter når vi fløjter på ham end min hund gør.
Han er meget nysgerrig, og kommer altid når han ser en på folden.
Han er meget uafhængig af sin mor, de kan sagtens stå i hver sin ende af folden uden de lægger mærke til det, den eneste grund til at han har brug for hende er som mælkebar. Men omvendt man kan være sikker på at hvis man tager Hope et sted hen, så kommer han løbende lige bag hende, han skal i hvert fald ikke gå glip af noget. Måske han har fundet ud af at det altid er sjovt, der Hope skal hen?
Han kan ikke lade noget som helst stå, fx når vi løsspringer Mister, så er Herbie altid henne og hænge i snorende så hele springet falder sammen, og hvis man ligger et underlag på jorden, eller noget som helst andet for den sags skyld, skal det hoppes på, bides i og tages i munden og kyles rundt i luften. Men når man vil skælde ham ud, står han bare og kigger på en med de største, kæreste øjne, og så kan man da slet ikke gøre ham noget. Det ligger jo også til en del af hans charme.
Jeg ved ikke hvor høj han bliver, da han nærmes allerede før han er blevet 4 mdr. har slået faderens slutmål, så det er ikke rigtig til at sige, men han er jo også en hingst, så han bliver jo lidt kraftigere.

Han elsker at møde nye ting, og blive arbejdet med. En dag gik min veninde og jeg en lang tur med ham og hans halvsøster (Hope). Vi gik ud forbi søen med dem, og han gik bare direkte ned til vandet, og et halv minut efter var han ude og bade. Behøvede ingen overtalelse, kun til at komme ind igen. Vi måtte holde i ham, for at han ikke skulle fortsætte ud i søen, hvor vores snor ikke rækkede længere. Dette var første gang han blev introduceret for vand i større mængde, end hans vandspand.
Flere gange mødte vi også biler med meget fart på, store lastbiler og ekstra brede traktorer, og han vippede ikke et øre!
Han er altid klar på en frisk tur, med masser af nye oplevelser, og spændende ting.

Vi havde ventet ham længe, og vi var da også helt sikre på, da vi den 4. juni undersøgte Feline inden vi gik i seng, at vi kom til at vente meget længere på ham, da hun slet ingen tegn viste på at det var ved at være. Men nærste morgen da jeg gik ud med en veninde for at fodre, og kiggede ind til Feline, var det eneste hun sagde var bare "Ej..!" Der stod Herbie inde i hjørnet og spiste væggen. Han blev født den dag vi skulle på camping (heldigvis kun én dag), så det var lidt svært at forlade ham.

En aften sad jeg og så Herbie i fjernsynet (den med bilen), og syntes den var så sød, og tænkte, at hvis jeg nogen sinde fik et rødbroget hingsteføl skulle han hedde Herbie. Derfor hedder han Herbie :)

Han er brun, med to lige store sokker på forbenene, og to lidt længere på bagbenene. Så har han en hvid "dråbe" ved manken i højre side, og en hvid snip på mulen, nærmest formet som et lyn.


Så har der været nogen for at kigge på den bette dreng, og de blev så forelskede i ham, at de bare måtte købe ham ;) Tror han får et rigtig godt hjem hos Vivi :)
- Herbie er efterfølgende solgt videre fra Vivian, og jeg er ikke længere klar over hvor han er henne i verden. Han skulle eftersigende være solgt til nogen i Simested.
Men hvis du har set den bette charme-bombe et sted, må du meget gerne skrive! :)
Kommentér på:
Shetlænder Vanggårdens Herbie
Annonce