{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race MiTho's Codia 2009

5.275 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Julie T
Kvinde | 33 år | Oprettet: 24. okt 2004


Anden særlig race MiTho's Codia

Fødselsår:
2009
Højde:
Knap 1 meter ved fødslen.
Som 12 måneders 140 cm.
Som 3 årig 151 i stg
Som 4 årig er hun igen målt til 151 i stg.
Jan. 2014 målt til 153,3 i stg :)
Temperament
Super fornuftig og altid god og glad, en ægte kælepotte i topklasse, men samtidig rolig og stabil.
Hun har en kæmpe personlighed, og er meget selvstændig.
Gangarter
Lækre opadgående med tildensen til den høje Friesertakt, griber langt ind og bærer sig selv godt.
Stævner
Stamtavle
Far: Roosgårdens Cornelius, Connemara/Araber
Mor: Nardia, Frieser
Morfar: Piter, Frieser.
Køn
En rigtig skøn hoppe
Bemærkninger
Codia kom til verden d. 9 marts 2009, kl 24:15. Ifølge avleren gik det stærkt og helt ukompliceret, hvilket jo altid er dejligt :)

Siden den dag fulgte jeg hendes udvikling over hestegalleri, og da jeg så i juni 2010 endelig fik mulighed for at købe hende, skyndte jeg mig at slå til. Hun kom hjem d. 19. juni, og jeg har siden da passet og tilredet hende selv.

Selvom der er så meget lækkert græs, kan man altid være sikker på at hun kommer hen og hilser på en. Hun er i det hele taget en rigtig nussetrold, og elsker at få opmærksomhed, og ikke mindst gulerødder.

Hun er trafikvant, og opfører sig pænt i grime, lige meget hvor mange mærkelige ting der sker rundt om hende. Jeg har haft hende med til Store Hestedag, hvor hun opførte sig eksemplarisk, selvom hun dog havde lidt svært ved at stå stille til tider, da der skulle hele tiden ske noget synes hun.

År 2013:
Jeg er så småt gået igang med tilridning, hvilket hun ikke kunne have klaret bedre. Hun tog det hele i stiv arm, og reagerer selv på de mindste bevægelser fra schenklerne. Hun bliver redet bidløst, hvilket er noget jeg ønsker skal fortsætte, selvom jeg ikke tror det ville være et problem at vænne hende til bid.
Hun er blevet tilredet i skoven uden ridebane, og selvom vi rider den samme rute næsten hver dag, så skal det hele undersøges, hvis hun får lov.
Planen er at hun skal bruges til klassisk/akademisk dressur, hvilket jeg tror hendes finfølsomhed på hjælperne, gør hende oplagt til emnet.

År 2015:
Hun var i efteråret 2015, på et langt 7 måneders ophold hos Bent Branderup licenserede Maria D. Cheung, som også stadig er vores tilknyttede underviser. Her rykkede hun sig langt i sin træning, og er ved at blive rigtig god til nogle af de mere basale øvelser inden for akademisk ridning, som versade, travers, samling, balance i galop og parade fra sædet.

Jeg har endnu ikke mødt en der ikke er faldet pladask for hendes udstråling og personlighed, og hvis hun kunne komme til det, ville hun gerne tage med en over alt. Alt skal undersøges, men samtidig en kæmpe hyggetrold.

Jeg sys Pia (avler) rammer rigtig godt, da hun i sin tid mens hun havde Codia, skrev i hendes profil:
”Codia er nok det mest elskelige væsen, jeg nogensinde har mødt ud over hendes mor, så vi ved da, hvor det kommer fra :) Hun er simpelthen en puttetrold, kunne hun være i lommen, så gjorde hun det. Går hun på folden sammen med de andre plage, så kan vi være evigt forvisset om, at hun kommer først og går sidst, man kan kun elske den hest!!”
Kommentér på:
Anden særlig race MiTho's Codia
Annonce