{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Lemone [Tidl. hest] 2004

4.684 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Kamilla&Darcy
Kvinde | 32 år | Oprettet: 6. mar 2009


Dansk Varmblod Lemone

Fødselsår:
2004
Højde:
172 cm med sko.
Temperament
Hun er en meget rolig hoppe på staldgangen, og generelt fra jorden af.
Under rytter kræver hun en rytter, som ikke bare sidder og noller. Ellers så er hun super sød, men kan godt blive hidsig.
Hun er ved at slappe godt af under rytter, hvilket er det vi arbejder med :D
Gangarter
Hun har middel gangarter.
Skridten ligger over middel, når man får hende rigtig frem, og er hendes bedste gangart.
Traven er fornuftig. Ikke den vilde trav, men heller ikke dårlig.
Galoppen er faktisk rigtig god når hun engang imellem slapper nok af, til at kunne galopere rigtigt.
Stævner
Ingen med mig.
Med forrige ejer har hun startet distriktstævner.
Stamtavle
Far : Leandro DVE 411 DV DK DH

Farfar: Landgraf I DE 321210391966 DEU Holstener

Farfar's far: Ladykiller XX DE 206064000861 DEU XX

Farfar's far's far: Sailing Light XX 9990167 DEU XX

Mor: Finel DS 9894 DK DS

Morfar: Laban 8600072 DK DV

Morfar's far : Højvangs Lukas DH 307 DK DV

Morfar's far's far : Locarno DLH 621 DK DV

Hun er kåret i RDS
Køn
En smuk pige.
Bemærkninger
Mona er en meget speciel pige, med en herlig gnist i øjet, og et dejligt temmperament.
Hun er lige så rolig som hun er stor, fra jorden af.
Der kan man gøre alt ved hende.
Hun har stået nede i Give i næsten 4 måneder nu, og er faldet godt til.
Og hun er jo ikke en helt lille hest, men en stor hest på 171cm, med vildt mange muskler.
Når hun skal rides, kræver hun en rytter som der er til stede, og ikke bare sidder, og noller. Hvis man sidder og noller, så kan hun godt finde på lave lidt ballade.
Dog har hun ikke lavet ballade i lang tid nu.
Hun går frisk fremad, og er meget selvgående.
Hun er på begyndt schenkelvigninger, og kontraversader.

Mona har været til salg, grundet af jeg ikke følte at vi passede sammen længere, og jeg synes at hun var for "besværlig" at ride. Med det mener jeg at hun kan finde på at hoppe, hvis hun finder en skygge, eller plet farlig.
Men hun var jo i ridning i næsten et ½ år, og der har hun udviklet sig til den livlige hest hun er idag. Jeg modtog undervisning i mens at vi var i Give, hvilket er en lang køretur når at man kommer fra Odder af, men det har givet mig redskaber til at kunne ride Mona rigtigt, også når at hun hopper, og fiinder på sjove ideer.
Efter at hun er kommet hjem igen, er hun blevet en anden hest at ride på. Hun hopper næsten ikke, og er blevet noget mere afslappet. Så det er bare super dejligt :)

Oktober 2012:
Her trænger vidst til at blive opdateret en hel del ;)
Mona kom jo hjem fra Give i Januar-Februar, og det har kun været godt!
Jeg red hende i et par uger efter hun kom hjem, og "desværre" en dag falder hun så i hallen, og står med tykke bagben i en uges tid. Og så gik vi bare i stå. Jeg følte ikke at jeg havde overskud til at ride hende, og så forventningerne fra mine forældres side om at nu havde de smidt en masse penge i der her skøre hest, blev vildst bare for meget for mig, og derfor stoppede jeg med at ride hende i et par måneder, før at jeg satte hende til salg igen, og startede hende op igen.
Denne gang var presset væk, og jeg kunne bedre slappe af når jeg red på hende, for hun skulle jo bare holdes igang igen. Så i April gik jeg igang med hende igen. Jeg startede ud med en masse longearbejde for at hun skulle slappe af, og for at finde hendes forsvundne gang igen. Og det gjorde jeg i et par uger før at jeg satte mig op på hende igen.
Dette var en helt anden hest jeg sad på! :D Hun var rolig, afslappet, og gik så fint med bagparten med sig, og travede ret godt.
Så vi trænede egentlig bare balance, og gang, inden at jeg følte at hun var klar til de lidt sværere øvelser igen, og det gjorde vi i nogle uger. Jeg begyndte at springe på hende igen, og igen, var hun bare en helt anden hest. Det var blevet dejligt, og afslappende at sidde på hende igen!
Der kom nogle ud at se hende, men hun var ikke rigtig noget for dem alligevel.
Indtil at der kom 2 piger med deres mor, og prøvede hende. De passede bare så godt sammen, og planen blev da også at de skulle købe hende.
Så en fredag blev det aftalt med dyrlæge, og de nye kommende ejere. Jeg blev hjemme fra skole for at nyde min sidste dag med denne smukke hest, som ikke længere skulle være min :(
Jeg græd, og græd, og græd hele fredagen indtil de kom. Jeg fortrød bitterligt at jeg havde sat hende til salg! Så et sted inden i mig, håbede virkelig ikke at hun gik igennem, og det gjorde hun ikke.
Dette var for mig held i uheld, da det betød at jeg skulle beholde min store smukke pige, som nu havde fået konstateret 2 mus, som ingen betydning ville have for hende.
Jeg havde det så dårligt med at hun ikke gik igennem dyrlæge for de piger, som havde glædet sig så meget, og alt var blevet gjordt parat til at hun bare skulle læsses, og papirene skulle bare underskrives, men jeg var jo lykkelig, og alligevel med dårlig samvigttighed :s
Jeg "fejrede" Monas uheldige situation med at købe et nyt dækken til hende :)
Ellers så går tingene kun fremad med hende, og hun bliver stadigvæk dejligere, og dejligere at ride på! :D

April 2013.
Hvad skal jeg skrive?
Mona er ved at udvikle sig til en fantastisk ridehest. Hun er endelig begyndt at slappe dejlig af under rytter, og at ride hende med løse tøjler er nu et mål vi har opnået sammen. En masse jordarbejde, longering, træning, blod, sved, og tårer, er vi endelig nået til det punkt at vi kan ride sammen, afslappet.Galoppen er der stadig meget arbejde med, men jeg har fået lov til at galopere på hende med helt løse tøjler, hvilket jo er fantastisk :D Hun skal nok blive endnu bedre når vejret rigtig er med os :D
Har faktisk en lille plan om at ride et lille stævne på hende til sommer, hvis at hun bliver ved med den her udvikling.
På at af hendes alder er hun ikke så langt uddannelse som hun kunne have været, men jeg har prioriteret at hendes hoved skal være med, og at hun forstår hvad jeg mener, uden at blive stresset.

Maj 2014;
Mona er blevet udlånt til en rigtig sød dame i Skjern.
Jeg er sikker på at hun får det fantastisk :D

Juni 2014;
Ja, så kommer Mona hjem igen.
Låner havde ikke ressourcer til at ride hende, da Mona er så svær at ride for fremmede ryttere. Hun havde smidt flere af, og blev dømt livsfarlig at ride, hvilket jeg på en måde godt forstår da hun simpelthen slukker for hovedet med fremmede, og så skal de bare af for enhver pris.
På en anden måde forstår jeg det ikke da jeg ikke har nogle problemer med at ride hende, men hun kender jo også mig.
Desværre skændes vi tit, og det synes jeg ikke er fair for nogen af os, og jeg tør ikke sælge hende da folk nok bare tror at det skal bankes ud af hende, og når de så når til den konklusion at det skal det ikke, bliver hun nok sat til salg igen. Så der er stor risiko for at hun vil ende som kastebold.
Jeg vil heller ikke ifole hende da hun har 2 mus, hun er dyr at have til at gå som foldbums, så føler lidt at den sidste udvej må være at hun skal puttes :(

You took me to adventure and to love. We two have shared great joy and great sorrow. And now I stand at the gate of the paddock watching you run in an ecstasy of freedom, knowing you will return to stand quietly, loyally, beside me.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Lemone
Annonce