{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Connemara Orlando (Atreju) R.i.p:( [Himmelhest] 1996

3.674 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sandra
Kvinde | 27 år | Oprettet: 6. aug 2008


Connemara Orlando (Atreju) R.i.p:(

Fødselsår:
1996
Højde:
1,45 cm(: En rigtig god højde!
Temperament
Frisk på en super god måde
Gangarter
Skridt: Middel
Trav: Middel
Gallop: Over middel
Stævner
Langholt Rideforsamling: 2. plads i ld1 (første stævne sammen)
Hjallerup rideklub d.21/5 2011: 2. plads i ld1.
Stamtavle
Far's side:

Far:Enghøjs Favør
Farfar:Øxenholm Markbook
Farmor:Hedevejens Complicate




Mor's side:

Mor:Asmindrupgårds Diggi-Loo
Morfar:Earl of doon
Mormor:Lammermuir Linnet

Hele stamtavlen kommer lidt senere :)
Køn
Vallak:)
Bemærkninger
Orlando er vores nye pony, som vi har fået hjem d.17/10- 2010, der kommer meget mere tekst og billeder, når vi har lært ham bedre at kende.

Orlando hedder rigtig Atreju, men er af 2 tidligere ejere blevet kaldt Orlando så det gør vi også.

Orlando er en pony på 1,45. Han bliver osse kaldt Orla:) Han er sød og rar og rigtig frisk på en god måde:) og så er han en rigtig charmetrold;)

D. 20/10-2010. Orlando er faldet rigtig godt til på Vester mølle. Allerede 2. dag han var på fold havde han indtaget den med maner. Stod sammen med 2 andre og guffede ved en balle halm, mens de var en 6-7 stykker ved en anden.

7/11-2010 Så er Orlando igang igen efter næsten 2 ugers sygdom. Det startede med at han var forkølet, efter en uge havde han lidt feber, så dyrlægen gav ham lidt medicin. Det hjalp på den lille frækkert, så nu kan han lave lidt ballade igen.

10/11 2010. Idag har vi haft dyrlægen ude, for at lave en besigtigelse på Orlando, så han kan få lavet hestepas. Var noget spændt på hvad han sagde til Søren Slettebo, for sidst vi havde dyrlæge til ham var han ikke særlig begestret for ham. Men Slettebo accepterede han nu meget godt.

14/11 2010 Lille Orlando er da godt nok ved at være et dyrt bekendskab. Torsdag aften fik han kolik. Så vi måtte endnu engang have dyrlæge til ham. Så nu har han haft dyrlæge 3 gange, og vi har ikke engang haft ham en måned endnu, så nu må det godt stoppe igen.
Det er heller ikke nemt af få ham ordentlig igang i ridning, når han hele tiden bliver syg.

21/11 2010 I dag har vi lavet lidt bomtræning med Orlando, det gik faktisk meget godt. Han var fuldkommen rolig, og var super god til at se hvor han satte fusserne.
Vi prøvede også et lille spring på ham, der var han også super dygtig. Så der skal nok komme en springpony ud af ham.

27/11 2010 Idag har Sandra og Orlando startet deres første stævne. Det blev til en flot 2. plads i ld1. Rigtig flot, det tegnede ellers ikke særlig godt på opvarmningen, der var han godt nok billig tilsalg.

15/12 2010 Orlando var halt på et bagben i går. Hans hove er så dårlige, de kan slet ikke klare det her frost vejr. Heldigvis kom smeden idag til en anden hest, og han havde tid til at kigge på Orlando´s hove, så nu har han fået 4 sko på. Lidt noget skidt han skal have sko på , men det er der jo ikke noget at gøre ved. Vi er startet med at give ham biotin og smøre ham med en god hovolie, så må vi se om han kan undværre skoene til sommer.
Nu får han lov til at gå på sygefold sammen med Capputhino de næste 14 dage til en måned, på den mindste knoldede fold, tusind tak for det Marianne.
Nu må vi se om han er rengående idag, han skullle jo gerne holdes igang, så han er klar til kvadrille ridningen på søndag. Han bliver lidt meget krudtet, hvis han står stille mere end 1 dag.

20/12 2010 Orlando er desværre stadig halt, så sandra og ham kunne ikke være med til kvadrille opvisningen igår. Sandra var så skuffet, vi havde håbet han blev klar.

13/1-2011 Så er Orlando godt igang igen efter han var halt. Nu håber vi bare det fortsætter uden sygdom.
Den 1. februar skal Sandra og Orla gerne starte til springundervisning. Vi glæder os så meget til at se hvad den lille pony indeholder når det kommer til spring.

22/1 2011 Så fik Orlando lige kolik igen. Fredag eftermiddag ringede Marianne han havde lagt sig ned i boksen, og han havde ikke spist sin mad. Det endte med dyrlæge og 4 liter olie. Men han er heldigvis frisk igen.

17/2-2011 Så er Sandra og Orlando kommet godt igang med springundervisning og det går jo bare fantastisk. De får øvet en del teknik, så de kommer rigtig godt igang. Lige pt. hopper de ca. 60/70cm. og det er både lodret og okser.
Jesper roser både pony og rytter rigtig meget, siger det er jo en fornøjelse og få sådan et par stykker og arbejde med.
Igår spørger Jesper om vi er glade for vores pony, vi kigger lidt forundrede på ham og siger, vi er meget glade for ham. Hvad da: springer han ikke godt nok. Og Jesper siger med et kæmpe smil, han gør det fantastisk.
Orlando springer med en god teknik, gør alt for ikke at røre bommene, er meget opmærksom på hvad han laver, på en god måde. Den pony er fantastisk.

5./4. 2011 Så har Sandra og Orlando startet deres første dressur stævne på udebane. Det var i Snorgaarden så der var ikke længere end vi kunne rider derhen. Det var nu meget rart, når det var første gang vi skulle have ham med i byen. Rideturen til SRLA gik over alt forvendtning, Orlando var så sød. Vi red sammen med Nanna og Chanell, dejligt med en makker når vi ikke vidste hvordan Orlando ville te´sig i trafikken. Orlando var rigtig sød da vi kom på stævnepladsen, og under opvarmningen. Men da han skulle ind og ride program, blev han noget tændt. Det endte med et styrt midt i en gallopvolte, benene forsvandt under ham, han røg lidt ned på siden med bagdelen, men var så hurtigt oppe igen, at Sandra ikke kunne nå og hoppe af. Så de fortsatte programmet som om intet var sket. Vi har så efterfølgene fået at vide at der var flere der havde problemer med at stå fast i ridehallen, så det var nok ikke den lidt tændte pony´s skyld de styrtede men bundens.

11./5. 2011 Orlando er flyttet til Hjallerup nu, så det er blevet noget nemmere og komme ud til ham. Han er faldet rigtigt godt til det nye sted. Orlando går på fold med Malou, og det går bare så fint. De første dage var han lidt usikker på den nye situation, men har nu fundet ud af, han hverken er glemt eller efterladt for altid, bare fordi de andre går ud af stalden. Men sådan er Orla bare, nye situationer skal han lige bruge nogle dage til og vende sig til.

8/6 2011 Pyha vi slap nok med skrækken. I mandags havde Orlando smed, og han mener Orlando er ved at blive forfangen, fordi han er lidt øm i sålen. Så Orlando bliver straks taget fra græs, og jeg snakker med dyrlægen, der siger det lyder meget sansynligt. Dyrlægen kommer tirsdag og kigger på Orlando, han mener bare han har fået en trykning i sålen, det er derfor han er øm. Nu skal vi holde ham fra græs i et par dage for en sikkerheds skyld, og så prøve stille og roligt at græsse ham i nogle timer hver dag, for at se om der sker noget.
Orlando har så oveni vi troede han var forfangen, fået sig en forstrækning i senen i venstre forben, så han kommer til at stå stille i nogen tid.

29/6 2011 Åh nej, elendighederne vil ingen ende tage for Orla. Vi havde en ny smed ude at kigge på Orlas hove igår. Han havde smidt en sko, og en var løs, kun 3 uger efter han havde fået dem på, og hoven var rykket meget i stykker. Havde så valgt og få en anden smed til at kigge på ham. Den nye smed mener Orla tidligere har været forfangen, det gør jo så at hans hov kvallitet selvfølgelig er forringet. Det har så bevirket at der er opstået svamp/råd i hovene, og når det ikke er blevet behandlet bliver det bare værre og værre. Har ellers spurgt vores tidligere smed om Orla kunne have svamp i hovene, og det mente han bestemt ikke. Havde vi for pokker da bare fået en anden smed til at kigge på ham for længe siden, så kunne vi allerede havde startet behandlingen op i december måned, da jeg første gang fik mistanke til at det var svamp han havde. Så næste gang følger jeg mine egne instinkter. Selvom folk er uddannet er det åbenbart ikke alle der kan deres håndværk.
Så status på Orla nu er: Alle 4 sko pillet af, det skulle de have været for længe siden, det er ikke nemt at behandle ham med sko på. Han har fået skåret noget af det syge hov væk, resten skal tages hen ad vejen, som hans hove vokser ud til. Så vores opgave nu er at sørge for det ikke breder sig længere op i hovene. Stakkels lille Orla.
Det positive er så at hans sene forstrækning får rigtig god tid til at hele.

16/8 2011 Idag har Orla fået røngtenfotograferet sine ben. Hans hovben vender heldigvis rigtigt, så det skal vi ikke bekymre os om. I hans venstre forhov er lamellerne rådne en cm. op i hoven og knap så meget i højre forben, hans sål er lidt løsnet, men heldigvis ikke så meget at skulle risikere at tabe den, som dyrlægen var bange for kunne ske. Så to beskæringer mere og en sål der er skiftet, skulle Orla være klar til genoptræning. Vi regner med 4 til 6 måneder så er han klar til at blive skridtet på, men nu får vi se, det vigtigste er han er helt klar inden opstart.

4/9 2011 Æv æv nu gik det lige så godt fremad med Orla. De sidste 14 dage er han blevet bedre og bedre for hver dag der er gået. I fredags havde han det så ikke helt godt i det ene forben, og lørdag var det galt i alle 4 hove igen. Underligt det går sådan tilbage med ham pludseligt, i onsdags havde Karina set han galloperede helt frivilligt på marken, da han skulle ind og have mad. Håber det hurtigt bliver bedre med ham igen, det er ikke til at bære at se han har det sådan.

15/9 2011 Så har Orla heldigvis fået det bedre igen. Han er begyndt at te sig meget uopdragent på staldgangen, så det er da hvis et godt tegn. Tror han har en masse energi han snart trænger til at komme af med. Hvis han har det godt idag, skal han have boots på og ud at gå en tur. Han har ikke været uden for stald området siden engang i juni måned, så mon ikke det kunne være et godt lille input for ham.

20/9 2011 Idag har Orla travet et lille stykke på folden for at komme hen til høet. Det er første gang i 3 måneder, hvor han har gjort det, lige med mindre han har haft en anden hest i røven. Lørdag var han med uden at gå en lille tur med boots på forbenene, dejligt han har det så godt lige nu.

D. 16/12 2011 Det går rigtig godt med Orla nu, han er begyndt at løbe og lege på folden. Hans hove ser bedre og bedre ud, så nu er dyrlægen bestilt til på tirsdag, så nu håber vi på at han siger god for at starte genoptræningen op. Det vil passe så fint her i juleferien, så vi kan komme ud og gå med ham på fast underlag, så hans sener kan blive styrket.
Så er Orla erklæret 95% rask af Karina som trimmer ham. Så genoptræningen er tæt på nu.

21/12 2011 I dag er vi startet med at genoptræne Orla. Det har vi ventet på over ½ år. Sandra var bare så glad da hun tog hendes første skridttur idag.

6/1 2012 Genoptræningen af Orla går rigtig godt, han bliver skridtet op til en time næsten hver dag nu. I weekenden skal Sandra prøve og ud og skridte tur på ham, så vi kan komme igang med at styrke sener og led. Det skal jo gøres på hårdt underlag, det er desværre ikke til at nå til hver dag, så genoptræningen kommer til at tage lidt længere tid end planen er. Men hellere det og så det bliver gjort ordentligt.

13/1 2012 Så kom dagen (tirsdag) hvor Sandra skulle prøve at trave på Orla, men det synes Orla ikke var en god ide, han ville hellere galopere. Så når Sandra satte ham i trav, galoperede han lystigt afsted. Træningen torsdag gik med at få ham til at respektere og skulle blive i trav, det lykkedes da også til sidst.

20/2 2012 Bedst som det gik rigtig godt med genoptræningen af Orla, er der desværre igen problemer med hans hove. På den venstre baghov har hovvæggen løsnet sig, så trimmeren måtte klippe 2 cm. af væggen. Orla virker heldigvis ikke til det gør ondt. Men vi har alligevel forsøgt at pakke hoven ind for at skåne den. I løbet af ugen skal han have sat kunsthov på.

7/6-2012 Nu er Orla i fuld gang igen. Sandra har redet dressur undervisning på ham i en måneds tid nu. I mandags var de til springundervisning for første gang i over et år. Men Orla havde bestemt ikke glemt hvad han havde lært.
De startede med at springe 20-30 cm. og dem fløj han bare over, og så sluttede de af med spring på 50-60 cm. ingen problemer for Orla.
Nu får vi forhåbentlig købt en trailer inden så længe, så Sandra og Orla kan nå og komme ud og få startet lidt stævner, inden Sandra falder for aldersgrænsen for at starte pony i år.

1/7 2012 Ak ja, ak ja bedst som det går fantastisk godt med Orla, så render han ind i nye problemer med hans hove. Han blev trimmet i mandags, og tirsdag var han meget ømtået. Onsdag var den helt gal, der skulle meget overtalelse til at få ham med ind fra folden. I dag søndag havde han det bedre, men han træder slet ikke igennem på hans hove.

1/7 2012 Der begynder heldigvis at komme noget mere viden om HWSS. Vi har stået meget alene med det, vores dyrlæge, og diverse smede kender ikke til det.
Heldigvis er vi nu kommet i kontakt med en Connemara pony avler der ved noget om det, hvor er det dejligt med noget hjælp/information.
Desværre findes der ingen mirakelkur.

18./7. 2012 I dag har Sandra travet en lille tur på Orla, nu håber vi han kan komme igang igen. Men det varer lidt inden han er oppe i omdrejninger igen efter 3 ugers pause.

19./8. 2012 Vi har desværre måtte sige farvel til Orla. Han blev aflivet den 6. august. Han blev ved med at have ondt i hovene, og når vi nu ved at det ville være et tilbage vendene problem, synes vi ikke han skulle gå og lide mere. Så endnu en Connemara pony er blevet offer for den skrækkelige hov sygdom HWSS. HVIL I FRED LILLE ORLA<3<3<3 Vi vil altid elske og savne dig<3<3<3<3




Orlando du er en op af bakke pony. Men vi elsker dig.

Orla du er en fantastisk pony:-):-):-):-)
Kommentér på:
Connemara Orlando (Atreju) R.i.p:(
Annonce