{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Oldenborg Zarina [Himmelhest] 2003

5.185 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Mette R
Kvinde | 47 år | Oprettet: 25. okt 2005


Oldenborg Zarina

Fødselsår:
2003
Højde:
159 i stangmål
Temperament
Meget sød og fornuftig hest. Meget arbejdsvillig og meget rolig. Super temperament overfor børn. Meget tillidsfuld. Hvis hun kunne ville hun lægge sig ned på ryggen som en killing og spinde!
Gangarter
Fine gangarter. Dejlig trav og rummelig galop. En meget stolt dame.
Stævner
Ingen forløbig, men hun er bestemt en hest som kan nå meget lang både i dressur og spring.
Stamtavle
F: Urkatz II
FF: Urprinz
M: Tøsen
MF: Claudie Damsgård
Så hun har en fin afstamning både på mor og fars side. Så jeg har store forventninger til hende.
Køn
En dejlig hoppe
Bemærkninger

Update maj 2011:

Zarinas spat er nu sammengroet så hun må RIDES!!! Jubii.
Vi har været på ture i skoven og hun synes det er fantastisk. Dejligt at ride på hende igen:-)) Elsker min store dejlige dame.



Update 4. februar 2010

Zarina kom til skade på folden og måtte haste indlægges på Hørsholm Hestepraktis. Udsigterne for at hun bliver rask er meget små.
Hun kan kun gå på 3 ben, intet er brækket men hun har et stiksår ind i senen. Der er taget mange røngten billeder men ingen viser noget.
Hun skal scannes i morgen. Men dyrlægen har sagt at jeg skal overveje hvad jeg vil. Hendes spat er også blevet meget slemt. Jeg er dybt ulykkelig over at en ven skal rives væk fra mig på den måde.

Update 18. april 2009:

I går nat d. 17. april 2009 kl 2.45 blev Zarina mor til lille Ziggi.
En hård fødsel på 1 time, men Ziggi var også stor. De har det begge godt og er blevet friske efter i går nat.
Zarina er en stolt mor og passer godt på hendes baby. Men alligevel lader hun mig gøre alt ved den lille uden problemer. Hun er sådan en dejlig hest.
Det er ikke sidste gang at hun skal have en føller...for hun nyder det virkelig.
Nu kan hun jo ikke bruges som ridehest, men hun laver nogle fine store føl og smukke føl, se selv lille Zig Zag (kælenavn Ziggi) på hendes egen profil:-)

Update 20. maj 2008

Zarina har været hos hingst. Og det lader til at hun er i fol. Hun skal nedkomme om 11 mdr med Præstegårdens Amadeus
Se billeder på hjemmesiden http://www.baalhougaard.dk/page14/page15/page15.html

Update: 11.01.2008

Efter at have fundet det mest perfekte opstaldningssted, med masser af fold og hvor Zarina står ude det meste af tiden, så går det bedre med hendes spat. Hun er stadig ikke rentgående men det er langt fra så slemt som det har været.

Skal på besøg hos et stutteri i Lejre, for at se en lækker hingst som hun måske skal i fol med til april. Præstegårdens Amedeus. Det glæder jeg mig meget til.

Update: 07.11.2007

Zarina har det sidste år holdt pause og er blevet behandlet med glucosamin, for at mindske symptomerne på spat.
Men desværre uden det store held. Hun bliver aldrig ridehest, så hun går og slapper af. Vi tager en skridttur i skoven i ny og næ ellers går hun på den dejligste fold i Roskilde sammen med en mindre flok heste/ponyer. Til sommer prøver vi at se hvordan hendes bagben er blevet efter lang tids pasning. Hvis hun stadig er mærket af det, så for hun fred! Så skal hun ikke bruges til ridning. Måske trækker jeg et føl eller 2 på hende. Men så bliver hun bare min dejlige hyggehest, resten af hendes liv. :-)


Zarina er kun 2 1/5 år men hun er utrolig villig til at lære. Vi er igang med at lære at blive longeret og det går rigtig fint. Efter et par dage og en masse ros og godebider har hun fuldt ud forstået hvad det drejer sig om. Men det første lange stykke tid brugte vi også med at lære hinanden og kende. Blive gode venner. Og hun stoler 100 procent på mig. Så det gør det næsten alt for let at lære hende nye ting. Efter et par dage og en masse ros og godbidder fandt hun ud af at blive longeret. Og hun har alledere lært hovedtøj og sadel at kende. Og helt uden problemer. Og hun nyder at lære. Og man kan se på hende at hun glæder sig til at vi skal lære nye ting. Jeg er sikker på at det bliver let at tilride hende. Hun har allerede lært stemmeføring og lystrer perfekt. Tøjlerne lystrer hun også fint. Men jeg gør også meget ud af at lære hende det når vi går tur i det fri og ikke altid på ridebane. Så jeg glæder mig meget til foråret hvor jeg skal ride hende til.



Opdate:

Efter begyndene tilridning som er gået rigtig godt, fik jeg problemer med at få Zarina til at gå venstregalop. Hun forsøgte men ville ikke. Fik dyrlægen ud og han mente hun havde forvredet koden. HUn stod derfor stille i 3 uger. Men hun haltede stadig på folden. KOntaktede min dyrlæge (KVL) som foreslog at hun kom ind til en grundig undersøgelse dagen efter.
Efter 7 timer på KVL og 6 røngtenbilleder fik hun konstateret spat i begge bagben.
Jeg var i chok. Min dejlige lille hest, som er så ung. Jeg ved godt at spat er næsten altid lig med døden.
Dyrlægerne er dog stadig optimistiske. Men den eneste løsning er at hun for en operation. Men den er meget kostbar.
Har løbende gennem det år jeg har haft hende haft kontakt til den tidligere ejer. Og jeg har jo selvfølgelig fortalt hende hvad der er sket.
Kommentér på:
Oldenborg Zarina
Annonce