{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Hollandsk Varmblod Ruby 1998

7.360 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

©LWB - Lea Buur
Kvinde | 28 år | Oprettet: 17. feb 2008


Hollandsk Varmblod Ruby

Fødselsår:
1998
Højde:
JA VORES TEKST ER LANG, get over it :)

1,59
Temperament
Rolig, men også nervøs hvis hun er alene.
Kræver en rigtig fast hånd.
Super charmerende, og en hest som skal opleves! :)
Gangarter
Skridt; frisk og går godt ind under sig
Trav; Rolig, kræver lidt fremaddrift og træder ikke godt nok over sit eget spor endnu.
Galop; god, dejlig, går nemt til biddet, har dog lidt problemer med takten og ligger meget flad på forparten. Meget stiv.
Stævner
Hun har gået nogle stævner med gammel ejer, de påstod at hun har gået M klasser i Holland og har sprunget lidt.

Håber selv at få muligheden til at starte op, når hun er klar igen :)
Stamtavle
Meget fin stamtavle, som går langt langt tilbage :D

Far: Zeoliet
Farfar: G. Ramiro Z
Farmor: Sargab

Mor: Kim
Morfar: Zuidhorn
Mormor: Sjoera
Køn
Hoppe med sin egen mening - alt for meget hoppe til tider :)
Bemærkninger
VI HAR EN LANG TEKST - JEG VED DET GODT, men sådan er det når man har meget historie at fortælle :)

Hej alle, tak på forhånd fordi i gider at læse mig og Ruby's utrolig lange historie! Vi har været igennem utrolig mange ting, både godt og skidt, men jeg kunne ikke elske hende mere end jeg allerede gør :)

Mig og Ruby har været igennem rigtig meget, da jeg overtog hende, var hun nervøs, skræmt og gad aldrig at snakke med en. Hun havde alt for meget energi fordi hun aldrig kom udenfor, og i en periode overvejede jeg virkelig at sælge hende! Hun var jo slet ikke den hest jeg havde regnet med. Jeg troede naivt at hun kunne være min nye hest som ville hjælpe mig højt op i stævneklasserne, men jeg tog virkelig fejl. Ruby var utrolig ødelagt. Det var 2 piger som ejede hende før, så hun blev redet dobbelt så meget på, hvilket var rigtig skidt, fordi hun havde en forkert sadel! Det vidste jeg desværre ikke i et halvt år. Hun ville heller ikke have hovedtøj på, så jeg kunne stå i et kvarter bare på at få fat i hendes hovede! Ruby begyndte at få kramper hver gang gjorden skulle spændes, det var utrolig skræmmende og hjerteskærende at se ens hest falde i knæ og ikke kunne komme op igen Jeg ved ikke hvad der udløste det først efter et halvt år, min mor og jeg mener at det var fordi hun begyndte at stole mere på mig, og fordi jeg behandlede hende anderledes, at hun så begyndte at vise hvordan hun havde det. Min gamle stald så aldrig uheldene, så de troede aldrig på os indtil hun fik en flænge i læben efter endnu et fald. De tog det som en total joke, og gjorde grin med mig hver gang jeg skulle ride, fordi jeg strammede gjorden ligeså stille, og gå rundt med hende. De sagde bare altid at det var hormoner, og intet var galt. Men vi fik dyrlæger og sadeltilpassere ud, og de konstaterede begge to at den var helt gal.
Jeg startede nu ud med horsemanship nu hvor vi ikke kunne ride, jeg ville prøve at trænge ind til Ruby's sind og prøve at lære hende nogle tricks, for at komme tættere på hende, men det var virkelig svært. Hun havde seperationsangst, og hver gang hendes makker blev taget ud af boksen, kunne du slet ikke være i nærheden af Ruby. Eller også hvis du tog hende væk fra makkeren blev hun også helt panisk. Hun var aggressiv og reagerede slet ikke på at du var der i boksen. Sådan er det stadig lidt, men det er dog blevet meget bedre. Hun teer sig stadig mærkeligt når hendes gode kammerat er væk, men nu kan du tage fat i hende, strigle hende, og hun vil opføre sig pænt. Det eneste hun laver nu er at boksvandre og kalde. Du kan også ride ude på ridebanen uden at hun siger noget, men hun er dog stadig meget nervøs og opmærksom, det er kun på tur at hun ikke bryder sig om at være alene :)
Hvis jeg slap hende løs i hallen for at lege lidt med hende, begyndte hun bare at skrige - bogstavelig talt, og bukke rundt i angst for at hun ville dø, fordi hun var alene. Sådan var det vær gang. Hun kunne også finde på at gå amok hvis hun hørte nogle heste udenfor. Hun var ikke en særlig rar hest at være sammen med. Hun lider stadig en smule af det, men det varer ikke mere end 2 sekunder, så har hun glemt hesten udenfor igen.
Men efterhånden, så trænede jeg en del fra longen, og trænede en del tricks, det elskede hun virkelig! Hun lærte hurtigt og var utrolig smart. Hun er bestemt ikke en dum dame, husker alt, også de dumme ting hehe :) Jeg lærte hende at løfte fødder, kysse, følge efter mig, og en masse kommandoer under longen :)
Jeg kunne godt se at i longen var hun meget stiv, og altid urolig - hovedet op i vejret og hun tonsede altid rundt uden at bruge sig selv ordentlig. Hun trædte ikke over sit eget spor, men efter nogle måneder begyndte hendes skridt at udvikle sig gevaldigt. Hun tabte muskler, men det var forkerte hun muskler hun havde fra ejerne. Jeg ville lave nye og rigtige muskler til hende og vi arbejder stadig utrolig hårdt på dette. Stor overtrædning og fremgang, og hovedet var nede ved bringen, men der manglede stadig en del ved traven og galopppen. Det gør der stadig, men det er der ikke noget at sige til, når hun næsten har stået stille i et år, med kun longering. Det var begrænset hvor tit jeg kom ud til hende, pga. skolen.
Jeg gik desværre alt for hurtigt fremad, med at putte en sadel på hende igen, så hun måtte lige en tur i gulvet igen :/ så måtte jeg jo vente i længere tid igen med at ride. Så valgte jeg at flytte stald, fordi de behandlede mig som svin derude, og Ruby havde det ikke så godt der. De rensede aldrig bokse eller kom ud på fold, det ville jeg simpelthen ikke tilbyde min Ruby! De slog hestene, pressede dem for hårdt, og behandlede alle menneskerne derude som idioter, især mig og min mor fik den hårde behandling. Selv deres smed var helt forfærdelig, Ruby havde surstråle i alle 4 hove, og hendes sko var simpelthen alt for dårligt tilpasset. Lige inden vi købte Ruby, havde hun kun forsko på, men lige i det vi købte hende, mente smeden åbenbart at det var nødvendigt at få bagsko på også. Egentlig gjorde han det kun for at tjene flere penge, skide smart. Du kunne se konsekvenserne på hende, indelukket og vild. - Desværre, havde de gamle ejere også løget om hende. De sagde at hun var vant til trailere, og gik bare lige ind i dem. Men vi stod i 20 min og måtte kæmpe for at få hende ind!!! Det kom virkelig som en overraskelse, men ind kom hun da. De sad alle sammen som tilskuere og kiggede på. Vi spurgte om hjælp, og fik et klart nej. Sikke en behandling. Ruby havde også kommet til at lave noget afføring, og da hun endelig var inde, fik vi en meget hård kommentar tilbage. "Hey, saml lige jeres shit op!" Vi nægtede og kørte væk med stil. Vi fik simpelthen nok af rygter, og en masse bagtaleri ude på stalden.
Det var en helt ny æra for os begge to. Ruby ville nu komme mere udenfor, og jeg var omringet af rare folk i stedet for nogle røvhuller. Ruby endte med at blive barfodet, fordi der var ingen grund overhoved at Ruby skulle have sko på.
Desværre også her, gik jeg lidt for hurtigt fremad med at putte en sadel på, da staldejeren havde nemlig tilbudt at hjælpe os med den sadel. Jeg havde lige advaret hende om at lade være med at spænde gjorden alt for meget, og lige i dét jeg var færdig, begyndte ruby at få kramper, og sprælle dernede på jorden. Vi var begge to i chok, og vi kunne intet gøre for Ruby! Hun lå i boksen, og staldejeren var fanget derinde mellem sparkende ben. Ruby kom da også til at sparke hende, og det var først da hun faktisk var ude af boksen at vi kunne få sadlen af. Hun måtte ligge lidt og få pusten tilbage, før at vi kunne få hende op og stå. Det var tragisk, og hun var fyldt med sår overalt pga. de alt for dårligt tilpassede sko havde ramt hende, og hun havde slået sig gevaldigt på bokskanten. Det viste sig også at bagefter fik hun en vandsamling/byld under bringen, vi troede bare at hun havde slået sig dér. Vi havde ingen ideer om at det ville tage os 9 måneder's pause pga. den lille byld bland andet!
Men efterhånden gik det videre ned til hendes forben, og blev virkelig hævet og varmt. Så måtte den stå på nedkøling og massere af mild longetræning for at få væsken væk, men væsken gik aldrig rigtig væk. Det skiftede også fra ben til ben, og vi var snart rigtig bekymrede efter nogle måneder hvor det stadig ikke ville gå væk. Også bylden var vokset større, og kiropraktoren konstaterede også at hun havde rigtig store smerter, det kunne man se hver gang man pressede dernede. Hun krøb sig sammen af smerte. Det her betød også at jeg ikke kunne ride, for gjorden ville få bylden til at gøre ondt. Så mig og Ruby havde igen en pause. Havde ikke redet i snart 3½ måned på det tidspunkt.
Nu gik det dog bedre med hendes stakkels muskler i ryggen, bagparten og halsen. Hendes byld var stadig ikke gået væk endnu, og var egentlig kun vokset sig større, så vi valgte simpelthen at få hende på dyrehospitalet. Dyrlægen selv kunne intet gøre, så vi måtte til de mere professionelle. Så måtte Ruby jo op i trailer igen, men denne gang var vi mere forberedte, vi havde puttet en bombesikker hest derind, men der måtte stadigvæk kamp til at få hende ind, men det lykkedes! Så måtte jeg jo sige farvel til min skat i 5 dage! Øj hvor var jeg bare nervøs!
De skulle have lavet biopsi på hendes byld, og så skulle de scanne hendes ryg, og så fandt vi også ud af at hun skulle have tandlæge besøg ÉN gang til, hun havde næsten lige fået det.. Men ja, folk hernede i holland, er ikke særlig gode til deres jobs kan jeg se.
Alt gik vel, og hun kom hjem til mig igen! Og endda ingen problemer med traileren, hun gik lige op med lidt opmuntring! Men nøj hvor så hun sjov ud, og de havde opereret hendes byld, så den var helt fyldt med sting, og hendes ryg var barberet. Hahah, en bar plet på ryggen, og men den er heldigvis væk nu! :) Den kan også ses på nogle af mine billeder. Det har været lidt on and off med den byld, for dens sår har det med at gå op, lukke sig igen, og så gå op igen. Lige p.t er det lukket, men man ved aldrig om arret springer op igen.
Resultaterne kom desværre først en uge efter, min mor og jeg havde altid mobilen på os, i håb om at de snart ville ringe. Nyhederne blev så, at der var noget i bylden, men at det ikke var farligt. Det ville gå væk efterhånden, men hvor længe kunne hun ikke sige. Den gik væk, næsten, med et lille ar og lidt indei stadigvæk som vi ikke kunne fjerne. Desværre igen, skete der at den åbnede sig. Vi mistænker at hun har kløet sig eller ramt sig selv når hun skulle op med hovene. Vi måtte desværre have endnu en pause, men såret helede sig hurtigt :) Ryggen fejlede intet, men det viste sig at hun havde et skævt bækken! Men det havde kiropraktoren faktisk også regnet med. Vi gør alt for at rette op på det, men det er slet ikke til at sige om det vil lykkes, hun er jo trods alt 14 år.
Hendes vandsamlinger er gået væk med de staldgamacher jeg købte til hende. De forsvandt på én nat! Fedt nok, men nu må hun tage konsekvenserne, hun har fået 2 grimme overben på hendes knæ! Selv dyrlægerne lægger mærke til det, når de besøger hende hehe :)

Ruby selv, er blevet utrolig meget mere rolig, hun er nemmere at håndtere, og nu vil hun rigtig gerne snakke med en. Hun har ikke al den energi som før, hvilket jeg er utrolig glad for. Det er faktisk behageligt at stå i boksen med hende nu, selvom hun har sine dage. Det er ikke altid en kamp længere, men nu og da har vi da en lille kamp.. Men hun stadig utrolig nervøs og kan stadig ikke lide at være alene men det er overhoved ikke nær så slemt som ved min gamle stald! Det er egentlig kun på tur at hun ikke kan lide det, eller hvis hun for øje på de andre heste ude og ride tur, kan hun også godt blive lidt hys. Men når vi longere, er hun MEGET mere afslappet og lytter mere til mig, selvom hun også er alene.
Men det er altid en dejlig følelse, når man ved, at man har reddet en hest fra noget så ondt og grufuldt, og så bare se hvordan det virkelig har ændret den. Alt hun manglede var bare en til at give hende lidt kærlighed og omsorg. Jeg ved ikke hvad jeg skulle have gjort uden min fantastiske stald! De har virkelig hjulpet mig meget, og har støttet mig 100% op hele vejen igennem!
Hun får ikke længere sine kramper, for vi passer godt på og giver godbidder hver gang vi strammer den, så hun tænker på noget andet :)

Men vi har stadig vores kampe. Det er ikke altid at vi lige forstår hinanden, hun kan tit gøre mit ret så frustreret. Jeg bliver tit sur på mig selv, når jeg reagere overfor Ruby som jeg nu gør, jeg har taget mig selv i at slå hende, og jeg ved det er 100% forkert. Kan bare blive så gal når Ruby ikke forstår hvad jeg vil efter 100 gang. Men jeg er begyndt at træne mig selv i at slappe af, og give mig god tid med Ruby, det er vejen frem, og så må vi jo se om Ruby også har tænkt sig at arbejde med mig :)
Men jeg elsker hende overalt på jorden, ville ikke bytte hende for noget andet, vi må bare øve og øve!


d. 6 Januar 2011
Jeg skulle ud og prøve en springtime med Ruby, bare sådan en prøve time for at se om det var noget for mig. Jeg var utrolig spændt og ret så nervøs fordi havde ikke sprunget på Ruby før, kun dengang jeg prøvede hende 2 gang men det var jo kun 1 spring.. Nå men jeg prøvede så den time, Ruby er en god springer vil jeg sige, men syntes godt nok at ridelæreren pressede os alt for meget, vi har jo begge to ikke sprunget særlig meget før, og jeg skal jo også lige vænne mig til fra pony til hest!! Men vi klarede det, dog med fejl men det er jo klart. (Han underviser folk på grand prix niveau, så det er klart at han pressede mig og Ruby så hårdt som han nu gjorde) Men jeg vil ikke fortsætte med undervisning dér igen.
Så nu leder jeg efter en anden underviser :) Savner godt nok Allan fra min gamle rideskole, han var altså den bedste jeg nogensinde har haft :D Ingen pres, og han tog det roligt og gav os ikke sindsyg lange baner lige fra starten som ham jeg prøvede på idag.. :O
Men kort fortalt, han pressede mig og Ruby for meget, og det er vi altså ikke klar til endnu, så jeg finder en anden underviser :)

d. 4 Marts 2011
Idag var jeg lide ude og longere Ruby. Hun var så super sød! Hun reagerede fint på min stemme, og mine signaler, super dygtig hest :) Travede afslappet, men havde lidt problemer i galoppen - hun gik konstant ud af takt, men til sidst kunne hun holde takten :) Vi øver lidt i at hun skal stoppe når jeg siger det, hun har lidt problemer med at når jeg prøver at få hende i skridt, så går hun bare ned i super langsom trav, og har også tit med at få hende ind til mig - men øvelse, øvelse, øvelse!!! :D

D. 6 Marts 2010
Var ude og ride på Ruby for første gang udenfor i det dejlige forårsvejr, jeg var lidt spænd tpå hvordan hun ville tage det :D Men hun tog det flot, og var bare super glad, ørene var hele tiden fremme, og hun kunne endda ride helt alene!! :O Er så stolt over min lille pruhest :)
Jeg var også ude og prøve en ny sadel på hende, kæft man sad godt i den :D og Ruby gik så flot med den på, så overvejer at købe den :)
Red også galop, men hun blev ved med at ryge ud af takten, det skal der bare øves på. :)

d. 2 april 2011
Idag er det så min fødselsdag :D Så har selvfølgelig ønsket mig noget til Ruby, og det blev edermandme en dyr omgang ;D men dét værd.. Fik købt et Sprenger KK Ultra Dynamic RS bid, som bare er fantastisk til hende! ;D Og så fik jeg en matchende hut til mit underlag :) Nyt ultra bling bling pandebånd som er så smukt til hende <3 og så til sidst et støddæmpende underlag, meget bedre end hendes lammeskind's underlag :) hun rider 10000x bedre nu! :D
Så måtte bare prøve det idag, i det alt for gode vejr, 23 grader! ;) Hun var helt fantastisk. Elsker dig <3

D. 17 maj 2011:
Nu har ruby fået sadlen tjekket af dyrlægen, da vi har haft nogle slemme episoder, hvor hun bare lige pludselig faldt ned i knæ, så vi fik konstateret at hun havde smerter, også helt op til halsen, og dét forklarer hvorfor hun har været så besværgelig at ride :) Så hun fik en ORDENLIG massage, og jeg mener ORDENLIG :) det var helt med albue og sådan :D Så imorgen får hun raspet tænder :) Og nu sparer jeg op til en ny sadel, skal aldrig bruge den gamle mere!

D. 26 maj 2011
Nu hvor jeg ingen sadel har, har jeg bare longeret hende :D Hun er blevet så super sød! I starten vidste hun slet ikke hvad hun skulle (hun bliver normalt ikke longeret) og så her 3 dage efter, kan hun forstå hvornår hun skal stoppe, skifte volte, slappe af og går over bomme :D Hun er så super dygtig!!!! Dejlig pige <3 Og hun er blevet meget bedre til at gå pænt ved siden af en, og kysse tricket :D

D. 20 juni 2011:
Ruby var fantastisk idag! Jeg besluttede mig at putte rebgrimen på i stedet for hendes normale, og hun var sååå sød :D Havde også kigget på youtube, om at man skal være lidt mere bestemt overfor sin hest, uden at være ond, så det prøvede jeg også, så hver gang hun tog fokussen væk, fik jeg den igen :D Dyyygtig, og så kunne hun bakke uden at blive rørt, dog lidt hjælp med træk i grimen, ellers ikke :D Dygtig dygtig pige :) Hun var bare så afslappet, dog kun én gang hvor hun lige blev lidt for skræmt :)
Hun var også eksemplarisk ude på staldgangen, men da alle heste troede at fodervognen kom, så mistede jeg desværre Ruby :P Så hun blev sat i boksen, og fik sin slikkesten :D Nuurh. Jeg elsker dig tøs <3

D. 5 og 6 juli 2011
Mig og Ruby havde et lille uheld igen :( Jeg skulle egentlig bare ud og ride på hende, og så fik hun igen voldsomme gjordkramper, og faldt ned i knæ, men denne gang kunne hun ikke komme op p.gra jernsko på beton gulv :( Sko er til ingen nytte nu om dage. Men da hun kom op, fandt jeg blod på gulvet, og det var kommet fra hendes mund :( Jeg skyndte at tage gjorden og sadlen af hende, og spændte hurtig hovedtøjet af. Hun gabte og slikkede sig meget, sådan lidt "av av av min mund gør ondt" fordi normalt gaber hun ikke. Jeg fik så en af staldhjælperne til at hjælpe med at vaske hendes mund, nøøj det brød hun sig ikke om, men vi fandt hurtig ud af at hun havde bidt sig selv i overlæben.. Flængen var ret lang men ikke særlig dyb, heldigvis. Men jeg kunne ikke komme til hende bagefter, så kunne ikke tjekke hendes ben, men var ret sikker på at hun havde skåret sig selv på skoene. Og jeg havde ret, idag (d. 6 juli) kunne jeg så godt komme til hendes ben, jeg fandt 2 ikke særlig alvorlige skræmmer, det var egentlig bare nogle hud afskrabninger, så jeg rensede det lige og prøvede at tjekke munden, men det måtte jeg ikke. Staldhjælperen fortalte dog at der var intet, og ingen betændelse. Sikke en lettelse! Så hun kom ud og blev lettere longeret, kunne godt se at der var noget galt med hendes ryg! Hun haltede lidt på hendes ene bagben i traven, men der var intet i galop eller skridt, så det må være ryggen.. Har også været inde og kigge på net dyre doktoren, og hun har 4 af symptomerne, så nu håber jeg at dyrlægen kan rette hendes ryg til igen!! :(

d. 1 august 2011
Lidt opdatering :) Ruby er utrolig rar at omgåes nu, dog er hun lidt frisk til tider :D Heheh. Efter 2 dages boksro p.gra gjordsår, ville jeg så igen ride på hende, men godt jeg ikke gjorde det! hahaha, slap hende løs i ridehallen og så blev der ellers fyret noget krudt af :) Klumpe dumpe.
Emneskift, jeg har nu fundet en mulig ny stald til ruby, den er super lækker, men dog ikke nær så lækker som min nuværende, desværre :( Men i det mindste kommer de ud på fold hver dag! Og det er det eneste jeg tænker på.
Bliver også rart at komme væk fra hendes kammerat, så jeg kan få noget koncentreret ridning, uden at kammeraten konstant skal kalde på hende :)
Håber også at ruby så vil slappe mere af, når kammeraten er ude af hendes liv, de er som 2 dråber vand! Uadskillelige :P

d. 10 september 2011
Ruby har haft en måneds pause snart, efter en ulykke igen! Nu har hendes ryg fået en pause, med lidt løsgørende træning i longen, og snart kommer kiropaktoren. Håber at hun snart er klar til genoptræning, da hendes mave hænger liiidt for meget efterhånden :D Og når hun er klar, skal der trænes nervøsitet-gå-væk, trailer tilvænning og springtræning, så vi er klar til at indtage konkurrence banerne :D
- Hun har bare fået det meget bedre, på det nye sted, hun er blevet vildt rolig, og nyder at komme på fold hver dag, og ikke som før hvor hun stod indenfor hele dagen flere gange om ugen! Hun er pludselig en helt anden hest :D

D. 14 oktober 2011
Ja, så kom kiropraktoren. Han kunne se at den var helt galt allerede efter første tryk! Hun havde smerter i hals, ryg, bagpart og mave. Stakkels pus!! Og det viste sig også, at hun havde et skævt bækken. Hun var utrolig meget opspændt, efter at han havde masseret og chokket musklerne bagpå, kunne jeg klart se at hun var afslappet! Normalt er hendes bagpart utrolig hård, men nu kunne jeg bare trykke på den og den var helt blød. Utroligt!
Fik lige lært nogle massage metoder, som jeg skal bruge hver dag på hende :) Nu kan det kun gå fremad!!! :) Og bagefter i longen, var hun bare utrolig afslappet :D

D.11 december 2011
Nu har vi trænet fra jorden i snart 5 måneder, og jeg må sige, at det går fremaf! Stadig en del muskel smerter, og hævede ben/væskesamlinger, men det er virkelig ved at gå fremaf! Vi prøvede for første gang pessoaen, og det eneste hun blev sur over var gjorden, men ingen underlige kramper :D!
Og så da hun kom igang, jamen der var da lige en skjult gangart! :) Super lækker :D
Glæder mig til næste træning :)

D. 18 Januar 2012
Nu er vi jo inde i det nye år, og mit nytårsfortsæt er self. at kunne ride på Ruby igen! Så efter kiropraktorens tilladelse, har vi nu officielt startet sadel træningen!! Hun tager det rigtig flot, men er stadig ikke helt glad for gjorden :) Heldigvis findes der godbidder :D
Håber snart at hun er klar igen, jeg savner bare så meget at sidde i sadlen!
- Men inden det kommer til at ske, skal vi lige have endnu en massør ud og massere hende, og så derefter skal sadlen igen tjekkes, for at se om den stadig passer hende :)
glæder mig sygt :D!!!!

D. 30 Januar 2012
Ruby er nu kommet på slankekur! :)
Foderet er skiftet ud, hun får muskel tilskud, og så håber håber håber jeg at det kan få skudt lidt igang med hende :)

D. 15 Februar 2012
Nu er massøren bestilt, og kommer på tirsdag :D Det bliver dejligt, og jeg håber at hun kan gøre mirakler :)
Ruby er blevet utrolig dejlig longen, og slapper godt af, og vi har fået en anden form for pessoa, og den virker super på hende :) Nu er hun begyndt at søge ned selv, og er blevet meget mere afslappet.
Stadig lidt stiv i galoppen, men det skal nok forsvinde når massøren kommer, håber jeg :D
- Har også trænet lidt cavaletti med hende, og hun bliver aldrig springhest med den teknik hun har hahahahah :P
Også sadeltræningen er gået lidt i stå, pga. at jeg kører en del examer, så har slet ikke haft tid :( Men nu har jeg snart ferie, så kan jeg træne det hver dag, og forhåbentlig kan jeg prøve og komme i sadlen igen!! Glæder mig!!

D. 21 Februar 2012
Hurraaaa!! Endelig er det øjeblik jeg har set så meget frem til endelig kommet! Jeg kan nu endelig genoptræne hende :D Ej det bliver bare så skønt! Massøren kom idag, desværre kunne jeg ikke komme pga. skole, men min mor har fortalt alt til mig, og at jeg nu har tilladelse til at ride på hende! :D Så har tilladelse fra dyrlæge, kiropraktor og massør, det kan jo ikke være andet end perfekt :D
Men Ruby mangler stadigvæk en masse rygmuskler. Massøren fortalte at hals, ryg og røv ikke hang sammen, det er ryggen som halter bagud. Men jeg kan allerede se stor forandring i hals og hendes gangart efter at jeg er begyndt at bruge pessoaen. Hendes galop er også blevet mere afslappet, men jeg ved sq ikke hvad hun laver med hendes ben, hahah :D De løfter sig slet ikke, men med den rette træning, kommer det jo nok :)
Så nu står den bare på at skridte i 15 min af gangen, og så langsomt bevæge sig opad. Forhåbentlig er vi helt klar til sommer, så vi kan starte med springningen :)

D. 4 marts 2012
Nu skete det!!! Nu har jeg endelig siddet på Ruby MED sadel på :D Fuck det var fantastisk! Hun tog det bare så pænt, og næsten hele min stald var blevet for at se på. IIIIH, kan ikke vente med at komme igang igen!
Men desværre så er alle mine 7 måneders træning ikke givet pote :( Hun er stadigvæk stædig og vil ikke gå ned med hovedet som en afslappet hest. Hun stritter imod og bliver stjernekigger i stedet for. Men jeg tog lige en hurtig tur galop på hende, åååh hvor er den blevet dejlig!
Håber også snart at hun vil begynde at udvikle flere muskler, hvilket jeg jo havde håbet lidt på efter de her 7 måneder, men ak ja. Det er jo bare igang igen så.

D. 2 maj 2012
Trak lige Ruby en tur for første gang ude på engen! Selvfølgelig med Paco, den sødeste og roligste hest derude, men jeg må godt nok sige, at Ruby er meget sjovere at gå med nu end før! Før var hun skræmt og hidset op, nu var hun bare utrolig nysgerrig og ville hele tiden frem, lyttede slet ikke til om jeg ville have hende til at stoppe, hahhah :D Normalt er hun rigtig afhængig af hesten ved siden af, men hun fortsatte bare lige derudaf :) Super fedt.
Hun er også blevet rigtig god i longen og under sadel, men vi mangler stadig en del træning - selv mig!
Det bliver snart bomtræning og lidt springtræning :) Massøren kommer også snart igen, så vi kan give den en ekstra skalle :D
Er bare blevet så glad for hende :) Meeeeeeen hun er godt nok blevet lidt af en pestilens for tiden, fordi hun er så dejlig forårskåd :D Hahaha.

D. 8 Maj 2012
ØV ALTSÅ! Ruby's gamle operations sår under bringen har åbnet sig igen på mystisk vis, og er fyldt med betændelse!! ): Nu står ridningen p.t på pause igen. Så surt.
Håber det snart forsvinder igen :)

D. 16 maj 2012
Hendes sår er bare helet SÅ fint, kun små fine åbninger tilbage med noget skårpe, så vi giver det lige 2 uger mere, og så regner vi med at vi er klar igen til noget sadeltræning! :D


D. 20 Juni 2012
Ja nu har Ruby stået stille siden marts faktisk, så nu har ruby stået stille i alt 10 måneder. Det er rigtig lang tid, men forhåbentlig er det snart ovre! Nu har vi hele sommerferien til at gøre os klar i, mit mål er at få hende trænet nok op til at hun kan klare 80 cm elegant.
Der er rigtig meget vi skal nå og genvinde tilbage, fra de tabte 10 måneder, men jeg kan virkelig mærke at nu er det snart slut, og at det vil være et helt nyt kapitel for os begge to :)

D. 12 Juli 2012
Så kom massøren! Uhh, der var helt klart forbedringer fra sidste gang, hvilket jo bare er lækket! Hun gav mig mange gode råd, om hvad der kunne være galt, og vi kom frem til at det er fordi Ruby er langrygget! Har egentlig godt langt mærke til det, men troede ikke at det var noget alvorligt, men det er det jo så, fordi hun er meget svag i ryggen.
Men hun stod og nød massagen, hun havde det værst i venstre side, så der skal vi bare træne lidt mere :) Det er ikke sidste gang massøren kommer, for hold da helt op det har hjulpet på Ruby :)
Nu håber jeg at det vil gå lidt fremad, for hun har været lidt strid her på det seneste under sadlen, måske nok stivhed eller bare ømhed.

D. 5 September 2012
Vi er begyndt at springe lidt nu :) Eller vi har været igang i lang tid, men mener at vi har sprunget omkring 6 gange, det er egentlig ikke så meget, men det er super godt for os! :)
Ruby nyder det rigtig, hun har ørene helt fremme, og tager altid styringen og suser afsted, hvilket jeg ser som at hun har det sjovt :D
Glæder mig til at træne mere spring på hende :)

D. 9 September 2012
Yeeehaaa! Ruby prøvede lidt løsspringning idag, og hun nyder det virkelig! Den lille fede kan sgu godt springe hahah :) Vi kom op på ca. 1 meter, fordi det var meget varmt, og Ruby var ret så forpustet til sidst, så jeg valgte at give hende lidt fri :) Det var egentlig også bare en test, for at se om hun faktisk kan springe, så næste gang presser jeg hende til lidt mere :D

D. 27 November 2012
Uha... 2 år med Ruby. Som tiden dog flyver! Når jeg tænker tilbage på hvor meget shit vi har været igennem, men selvfølgelig også de gode tider, så får jeg helt hovedpine. Der er virkelig sket meget. Jeg er så glad for hende nu, hun er som min soulmate, hun har lært mig rigtig meget, vi har lært af hinanden. Og jeg kan nu endelig sige, at de gode ting er begyndt at dukke op nu. Vi rider næsten hver dag nu, det går så godt med hende, vi planlægger allerede at deltage i stævner i 2013. Det bliver så fedt, og jeg kan slet ikke vente! Det her er øjeblikket vi begge har ventet på, alle de slåskampe har endelig betalt sig. Jeg elsker hende virkelig. Jeg ved ikke hvad jeg skulle gøre uden hende, og jeg tør da slet ikke tænke på hvordan hun ville være, hvis hun endte hos en anden som ikke forstod hende! Eller var blevet ved de gamle ejere .. Hold da op. Tingene i fortiden skal bare glemmes, og nu skal vi bare tænke på fremtiden!
- Jeg gav hende en lækker kage, som hun elskede, tog en ridetur på hende og hyggede med hende, inden jeg tager til Barcelona med skolen.
Jeg tror ikke at nogle vil overhoved være i stand til at forstå, hvad fanden vi har været igennem, hvor meget jeg har måtte kæmpe. Jeg har været så tæt på at give op alt for mange gange, men jeg er glad for at jeg blev ved! Hun er en helt anden hest nu, en hest jeg rent faktisk holder af. Selvfølgelig har vi da stadig vores små kampe, men det skal man bare igennem. Man skal yde for at nyde, som man jo nu siger.
Jeg elsker dig virkelig, Ruby, og jeg ved bare ikke hvad jeg ville have gjort uden dig i de her 2 år! <3

D. 16 Januar 2013
Så gjorde vi det sgu! Jeg fik Ruby op i traileren 2 gange, efter vores 3 træning :) Jeg er bare så super stolt af hende, af at have kommet så langt på ingen tid! Første gang, nægtede hun at nærme sig traileren og veg konstant ud til siden. 2 træning fik vi begge forhove op på rampen, men stadig meget usikker. OG så idag, den 3 gang, var hun også lidt usikker, men lykkedes mig at få begge baghove op på rampen :) Og så med lidt lokkelse, så kom hun helt op i traileren - 2 gange! SUPER DYGTIG!


D. 30 Juni 2013
Synes lige at vi trængte til lidt flere opdateringer herfra :) Ruby er blevet fantastisk med hensyn til traileren, hun går lige op med meget lidt tøven nu så nu er stævner og undervisning igen en mulighed! :D Fantastisk. Det eneste hun ikke kan lide, er alle de lyde rundt omkring, eller hvis traileren bevæger sig for meget.
Jeg har fået sommerferie, dvs. mere tid til at fokusere på Ruby, forhåbentlig kan hun begynde at blive lidt bedre i spring, vi er begyndt på bomarbejde, og det klarer hun rigtig flot :)
Er begyndt at spare op til en springsadel, så jeg ikke behøves dressursadlen længere! Den er forfærdelig at springe i hahah :D
Men alt i alt, så er det kun gået fremad med Ruby, hun har haft en del skrammer her og der, like sår og hævede ben, men hun er en rigtig fold boms, så kunne ikke forvente andet haha!

D. 17 Juli 2013
Vi red på tur alene for første gang igår! :D Super fedt, hun gik meget langsommere end normalt, hun kiggede også en del mere :) og jeg troede lige at jeg kunne blære mig til min mor, om at hun ALDRIG spiser græs, men det fik jeg sagt for hurtigt hahah :D
Det var meget spontant, og det var også kun en meget kort tur. Vejen hjem gik raskt, uden at kigge på ting, gik forbi kæmpe skilte, underlige ting på vejen, cykler og forbikørende biler uden problemer, så stolt! :)

D. 24 November 2013
Altså, det går nu egentlig meget fint med Ruby :) Kan se forbedring i hende med hensyn til muskelmasse, men der er stadig lang vej endnu. Har lige løssprunget hende idag, vi kom op på 1,25 - igen - :) Hun er så dejlig. Glæder mig til at starte på spring, når jeg får råd til min kommende springsadel !!
Hendes bedsteven i stalden flytter desværre om en uge, det er virkelig synd :( Ruby lider af seperations angst, så det bliver ikke sjovt for hende at skulle leve uden sin ven. Igår sprang hun også min kapsun fordi hendes ven gik ud af banen.. Såååå sjovt ...
Men jaja, hun har før fået nye venner, mon ikke hun finder en ny :)

D. 2 Januar 2014
Ruby er desværre meget forandret p.t. - Vi ved ikke om det er fordi hendes bedste ven er flyttet fra stalden, eller om hun er i hormonel ubalance. Hun er pludselig blevet aggressiv over for alle heste hun ser, og er på folden med. Hun søger efter konflikt, og bider op til flere gange hestene i træk, hun væver og stresser op. Det er virkelig synd, for hun burde have faldet ned hvis det er pga hendes ven som flyttede i starten af december.
Det tager vel tid, men er bare så ked af at hun er så sur over for alle, også mig og min mor som også er blevet bidt. Men der er absolut INTET under sadlen, hvilket jeg slet ikke kan forstå.
Det er så synd for hende, håber det ordner sig snart :( Vi har overvejet at bestille dyrlæge for at se om han kan sige om det er oppe i hovedet eller pga hormonel ubalance. Ellers så køber vi en sprøjte som måske vil få hende til at falde lidt ned...

D. 5 Janaur 2014
Vi har ikke bestilt dyrlæge, da vi vil vente og se lidt på det, men hun er heldigvis begyndt at slappe mere af. Ude på staldgangen hysser hun ikke længere efter Kion, men hun har stadig store problemer med Almo ved siden af når jeg åbner boksen. De to kan stadig ikke, men det er bedre end før. Håber hun snart vil falde lidt til ro, især ude på folden. Hun plejede at være undermåleren, nu er hun bare foldens bitch hahah. Pisse træls når du gerne vil hente den anden hest ind. Hun savner sine venner, men der er ikke så meget at gøre når de begge er væk :(
Desuden døjer hun med 2 hævede bagben p.t, jeg ved ikke helt hvad der får det til at hæve op for det forsvinder når vi rider. Hun har også sur stråle på begge bagben som jeg er ved at behandle heldigvis. Så på med staldgamacherne, de lavede mirakler sidste gang :)

D. 8 Februar 2014
Nu er vi igang med at lede efter en ny stald til ruby, med indendørs ridehal så vi kan få trænet for alvor, selvom jeg har været utrolig glad for den stald hun står på nu, så er det altså bare på tide at komme videre. Ruby er sur og tvær, og hun kan ikke lide nogle af hestene mere, hun trænger til at komme ind i en stor flok, og det håber jeg det nye sted kan tilbyde hende! Desuden er den eneste ridebane vi har altid ødelagt af regn, så glæder mig til en ridehal!!! :)

D. 20 Marts 2014
Jeg er endelig blevet færdig med skolen, nu har jeg uendelig fritid til at træne Ruby op til det niveau vi oprindeligt skulle være på for længst hvis det ikke var pga alle de problemer vi har haft sammen! Hun er sød under sadlen, og er blevet mere afslappet til at bøje sig - det eneste vi har problemer med er skridten og galop og opmærksomheden, hun har det med at kigge ud på markerne eller lytte til de andre heste end at lytte til mig! Også under longen, men sådan er det jo med en nervøs anlagt hest :)
Glæder mig til at træne spring på hende, hvis det ikke bliver en alt for varm sommer - det har vi IKKE brug for! Ruby kan ikke tolere varme særlig godt, så når vi træner bliver det meget minimalt. Så håber håber håber på en middel varm sommer, omkring de 14 grader, det er lige os :)
Kommentér på:
Hollandsk Varmblod Ruby
Annonce