{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Jasmin [Tidl. hest] 2004

10.202 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Anden særlig race Jasmin

Fødselsår:
2004
Højde:
165 cm.
Temperament
Rigtig blid og godmodig.
Gangarter
Efter dommerens vurdering fik hun 7/7, og det var enda da hun spændte lidt, så hun har rigtig fine gangarter! :)
Stævner
Ring og Spring VAS 8/9-2012

Klasse 4. 60 CM
12 fejl(2 fejl), men gennemført bane.

Klasse 11. Klubmesterskab LE
Disket.

Er tilfreds med klasse 4. Jasmin var oppe og køre og jeg støttede hende ikke nok ikke med springene i midten. Hun løb dog stærkt hvilket jeg ikke forstår og det irriterede mig. Har det fint med refuseringer og nedrivning, men jeg bliver træt af det når jeg ikke presser hende at hu så stadig vælger at løbe stærkt.. Ellers helt tilfreds! Næste gang starter vi 50-60 i stedet for. Det er jo stævnenervøsitet, hun har aldrig været til det før, hun skal også have lov til at vænne sig :)

E-stævne d. 6 Oktober 2012 på VAS
LD 2
5 plads, 63,333%.

Er så stolt af hende, hun var meget mere rolig end forventet og klarede det rigtig flot! :)

10+11 Nov 2012 D-stævne
2x LC2 på 57,8% og 62,1%.
Stamtavle
Paint og afkom af paint har 2 tidligere ejere sagt, som har gået igennem helt fra første ejer.

Det siges at Jasmin kom hen til en ældre dame da hun var en måned gammel og damen har siden da bare beholdt hende som hyggehest og ikke haft gjort noget med chip eller pas. Det er først sket i maj 2012 hos en anden tidligere ejer. Så om der er stamtavle, kan der godt være, men der er ikke blevet sporet tilbage til avler.

Dog har vi haft en lille mistanke om at der kunne være noget andet pga. hendes føl farver.
Køn
Hoppe.
Bemærkninger
**Jasmins ekstra nye navn er nu fergus... tjek fergus tegneserierne på nettet.. Det beskriver Jasmin meget godt de fleste gange .. :-)**

Så fik vi Jasmin.
Vi havde for et par måneder siden valgt at holde udkig efter hest, da vi var ved at indse at der var for meget problemer med Aram.

Planen var det først var i December vi skulle have hest, men slam bam bum, så stod hun altså der.
Hendes oprindelige navn er Jolly, men vi har valgt at ændre det til Jasmin - indtil videre i daglig tale.

Onsdags kom jeg ud og ordnede hende, hvor Elisabeth red på den i skridt, trav og galop. De første 10 minutter gik med lidt vrinsken og panikken, men på ingen måde, stejleri, løbe eller lign. Op kom jeg til sidst og tog nogle runder i skridt og trav, og det gik bare så godt.

I dag kom der handelsundersøgelse på hende, og hun blev godkendt, SÅ skønt.

d. 9/6-12...
Iha... Udviklingen med Jasmin går helt over forventning! Vi har kun haft hende i lige lidt over 2 uger, men det føles som meget længere tid. Hun går mere samlet i trav og er også begyndt i galoppen. Dog skal galoppen trænes en masse med, da hun aldrig rigtig har galopperet før, og derfor er hun begyndt at krydsgalopere når hun skal søge ned. Men ellers går det simpelhen bare fremregnede med hende i både håndtering m.m. Hun er simpelhen en kælefis :o) Hun har en rigtig sød og dygtig rytter som vi ikke kunne være mere glad for. Pt. har hun lige gjordpause fra torsdag-tirsdag/onsdag i næste uge på grund af hun har en vorte som er slidt af og nu er irriteret.

Hun skal forresten løsspringes i morgen. Glæder mig til at se hendes springtalent, for hun ville bare rigtig gerne over bommen i torsdags som var i hallen. :-)

14/8-2012...
Så er det efterhånden over 2 mdr siden jeg sidst har fået opdateret ordentlig hos Jasmin.

Jeg synes vi er kommet kæmpe langt på de 2 mdr .siden sidst.
Hun er begyndt at søge ned i galoppen af og til - hun er ikke længere stiv og hun har lært at stoppe og galoppere fra skridt og hun er så dygtig i spring. Jeg er så stolt over hende og hendes udvikling selvom det måske ikke er meget. For 2 mdr siden var jeg ved at give op og tænkte "Der går sku et år før hun overhovedet vil kunne starte en LC med hendes galop, og kan ikke parade m.m." Og i dag er vi på LC niveau.

Er så stolt over hende på alle måder, også at omgås. Jeg er ikke i tvivl om at dette her var den rette for mig, selvom der var et hurtigt køb og kun prøvning én dag.. Ikke noget med lige at gå med hende, lære hende at kende.. Niks - op og ride og så købe. Men idag er jeg ikke i tvivl om at der var det rigtige!

Faldt af hende i dag.. Jasmin var den eneste som kom til skade - men hun stod der stille og roligt og gjorde opmærksom på at jeg lagde der for de andre.. Er så imponeret.. Hun kunne mærke jeg var ved at falde og forsøgte at gøre det så blidt for mig som muligt - forsøgte at redde min røv. Og det gjorde hun i den grad! Jeg elsker hende - mere er der vidst ikke at sige.. Eller endnu bedre.. Er SÅ stolt af hende og hende og bare hende.. <3

Januar 2013
Jasmin har været rigtig fin fra september til november. Vi kom ind i en periode hvor vi valgte at lægge galoppen på hylden fordi hun stak af og var meget umulig. Så vi fik noget enedressurundervisning og der er siden da bare gået super godt frem og hun har fået mere bæring. Vi deltog i 3 stævner, LD der gav 63,333% og 2xLC2 på 57,8% og 62,17% hvilket jeg synes var super fint. Til stævnedagen kom hun desværre til skade og har siden da stået/gået på fold og har ikke måtte rides på. Vi venter spændt på at få grønt lys fra dyrlægen til genoptræning om forhåbentlig et par uger.

Februar 2013
Så er det ved at være tid siden jeg kunne opdatere ordentlig omkring Jasmin.
Vi er nu i 6 uge mht. genoptræningen og vi tog vores første galop i går, for første gang i 3,5 måned. Hun var så dygtig, og jeg synes hun var dejlig afslappet, når det er så længe siden og hun aldrig har været for god til galoppen. Hun er også kommet godt i gang med traven og det er så dejligt at høre fra flere forskellige folk med "uddannelser" og bare staldmennesker der siger at de kan se forskellen på Jasmin fra før skaden og nu, at hun ser ud til at være meget mere tilpas og slapper mere af. Jeg glæder mig til at komme mere igang med hende og mangler nu "kun" 5 ugers træning før vi skal arbejde normalt i en måneds tid før vi må begynde på springtræning forfra igen.

Udover alt det gode er Jasmin desværre blevet lidt "kuk" i låget efter ikke at få brugt hjernen grundigt dagligt og komme ud på hendes ugentlige skovture i larm m.m.
Derfor har jeg ikke turde at skridte særlig mange skovture på hende, og det har endt med at hun har hidset sig op, begyndt at løbe og hoppe og jeg har hoppet af i fuld fart i frygt for at blive smidt af eller ikke kunne stoppe hende. Sidste gang blev jeg på, men hun løb med mig og jeg var helt bange. Selvom min mor siger og jeg ved hun er så dygtigt at hun aldrig ville løbe mere end direkte hjem til eller bare nogle 10 meter, så har jeg altid haft noget med heste der begynder at løbe.

I dag tog vi så en skovtur igen og valgte "krussedullestien". Midt på derhen opdager hun nogle børn hun knapt nok kan se mod et hus som skriger og løber og leger. Jeg vælger(i panik beslutning) at vende om, og her sætter Jasmin op i fuld fart skridttempo og skynde sig væk og løbe lidt på myggestien. Hun slappede af til sidst og jeg var igennem hele vejen besluttet på at jeg IKKE skulle blive bange og sang derfor bare en sang og roste hende. Jeg gennemførte turen uden problemer og er så stolt over at hun denne gang ikke løb med mig og jeg valgte at blive på, selv da hun begyndte at gå stærkt.

Så skovture og lyde skal trænes meget fra nu af, for jeg kan mærke vi kommer ét lille skridt tættere på at hun er sit gamle jeg og jeg vil have min søde gamle konehest igen.

April 2013
Så er det lige tid til en kort opdatering. Jasmin er pt. inde i et forårshumør-bitch periode hvor hun prøver alle af, og gider ikke det ene og det andet, og gør som det passer hende pt.
Jasmin trives ikke i dressuren, og slet ikke med den "støtte" der skal være på biddet, og vi har derfor valgt at vi fra sommeren begynder på westernundervisning og så er det slut med dressur fra vores side af. Vi flytter snart ud til et nyt sted, med en masse lækker natur og bakketræning, så vi kommer til at lave noget helt andet end hvad vi gør pr. nu.
Jasmin er blevet så dygtig at hun nu kan galopperes i rebgrime og trives super godt på det, så meget at hun gerne vil galoppere en masse. Det er super fedt at kunne mærke forskellen fra galop med bid i dressur, og til galop i rebgrime.

Så inden længe, så kan vi lægge vores livsstil om, og så kan vi begge trives igen.. Så glæder mig super meget!

Og så venter vi spændt på en hingst, om hun måske skal ifoles her til sommer.. Så om et år så er der en babyJasmin! og det glæder vi os rigtig meget til!!

Januar 2014

Så er det ved at være et stykke tid siden der har været en ordentlig opdatering. "Today is the first page of 365. Make sure to write something good." Og det er lige noget Jasmin og jeg har tænkt os.
Vi har været igennem "en del" - og vi trænger til at starte på noget nyt. Fra i dag af, så starter vi på jordtræning og ridning uden sadel udelukkende for at træne balancen, og for at få noget leg og nem signalstyring ind, så vi er klare til westernundervisning i marts/april måned. Og hvor jeg glæder mig, for jeg tror bestemt Jasmin vil trives meget bedre med western end dressur og kun skovture.
Jeg har ligeledes fået en "dagbog"som jeg vil skrive i hver gang jeg har været ved Jasmin.
Kommentér på:
Anden særlig race Jasmin
Annonce