{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Lusitano Café [Himmelhest] 2007

8.716 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

DISTURBIA
Kvinde | 30 år | Oprettet: 20. jun 2005


Lusitano Café

Fødselsår:
2007
Højde:
Café udtales "Kaffey" og betyder Kaffe på portugisisk.

Blev formidlet som værende 160 - Men han er nærmere på 150. Nok nogenlunde mellem 153-156 og vil blive målt ved lejlighed. Lille og kvadratisk.
Temperament
Særdeles speciel. Café er modig og lærenem, præcis som alle lusitanoheste er, men han er kompliceret. I boksen og stalden er han meget fjendsk, han vil have sit 'space', men når man arbejder med ham, er han helt utrolig lyttende. Han er en enspænder. Han er blød, modsat de andre lusitano-heste, jeg har haft, han skal tackles med en svær balance af ris/ros. Når han er under sadel, er han den nemmeste hest, der kan alle gå til ham, men i boksen eller på staldgangen kræver han stabilitet. I den grad en enmandshest - Han valgte mig på transportturen hjem.
Faktisk er han meget ligesom mig, han vil have fred i sine personlige rammer, han er asocial og temperamentsfuld. Han straffer mig, når jeg presser citronen, og gør man det rigtigt, giver han alt han har.
Gangarter
Over middel for en lusitano i den størrelse. Spænder nemt op, men når han er afspændt, har han en særdeles god skridt, en udemærket trav med både knæløft og blødhed - og en virkelig god, springende galop med en kæmpe stor indundergriben (især for racen)
Stævner
Første stævne + lille opvisning på Storehestedag 2013, første gang i byen, kun efter ca 3 måneders egentlig dressurtræning.
LC2, 63,6%

LC2 & LB1 til 63,5% i 2014
Stamtavle
Relativ ukendt stambog, hvilket passer mig glimrende. Ikke meget Veigablod (den ellers mest eftertragtede linje) hvilket også passer mig godt.

Far: Finorio (rød) - Kåret m. 73,5
Mor: Xavega (brun) - Kåret m. 69,5

Morfar: Fadista (skimmel) - Kåret m. 74,0
Farfar: Ibis (skimmel) - Kåret m. 68,5

Café er avlet af CASA AGRICOLA DE D.IRLANDA SARAIVA, LDA.
Han er født d. 19/03/07
Køn
Vallak.
Blev kastreret to dage efter transporten til Danmark.
Bemærkninger
Jeg har haft et særdeles svært år efter at have fundet drømmehingsten, jeg desværre efter et halvt år måtte indse, bare ikke passede til mig og til et liv i Danmark. Egentlig havde jeg blot regnet med at transportere Boreal til Portugal og tage hjem for at vente på, at min lusitanoplag blev gammel nok til at blive tilredet. Men skæbnen ville det lidt anderledes.

Vores kammerat, der har Boreal i træning, var ret elendig over at se, hvordan det hele havde påvirket mig, og han var ikke vild med, at jeg skulle tage ligeså trist og hesteløs tilbage til Danmark igen. Så han viste mig et billede af en brun lille hest på sin mobiltelefon, og lovede, at det var en rigtig sød, lidt anonym, men pæn hest. Ikke noget specielt. Men en god kammerat.
Så om aftenen fik han kørt Café hele vejen til sin stald, og formiddagen efter mødte jeg en hammer bokssur, lille brun hest, der skrabede som en sindssyg på staldgangen.
Men han var smuk. Den smukkeste, brune hest jeg nogensinde har set, med et gyldent skær og store, mørke øjne. Jeg forventede mig ikke noget, da jeg satte mig op. Jeg havde jo ledt tre år og utallige heste igennem efter Boreal.
Men Café gav en god tur. Han lyttede og jeg sad dér med braste drømme og undervurderede ham, vidste ikke, om det kunne være noget 'jeg kunne tage mig til tåls med' - og så gav han mig en hel langside i komplet selvbalance og en lækker, blød trav på den udendørs bane. Og så besluttede jeg mig for, at dér, der sad jeg sindssygt godt.
Så da jeg steg af, lagde vi et bud - og formiddagen efter tog vi Café med til Danmark.

Kaffen har nu været i Danmark i 4 måneder, og det var en god beslutning, jeg tog. Vi valgte at kastrere ham med det samme for at lette omvæltningen, som han har taget rigtig flot. Han passer rigtig godt ind, men har altså nægtet at gå sammen med andre heste. Det skal helst bare være ham og mig.


24/08 - 13
Nu har jeg haft Kaffe i lidt over et år, og jeg har nu måtte se tilbage på en tid, hvor jeg var ødelagt og splittet efter en knust drøm, og hvor jeg mødte en lille, brun hest, der var ligeså ødelagt og undermineret. Kaffe har hjulpet mig, og jeg har hjulpet ham, og på det hér år er der sket så imponerende mange fremskridt, ikke kun med ham, men også med mig selv. Fra at være indebrændt og altid parat til at gå i modstand, er Kaffe nu blevet en kærlig og velafbalanceret hest, høflig og altid til at stole på. Vi har haft mange udfordringer i ridningen med stress og nervøsitet, men efter tålmodigt arbejde, har Kaffe nu virkelig taget et stort ryk i den rigtige retning de sidste, tre måneder. Nu går han sammen med min anden lusitano på fold, vi skal ride vores første stævne og opvisning i september og vi er også begyndt at snuse til springningen. Kaffe er en rigtig kammerat, en rigtig ung mentor.

Januar 2014
Det går i den rigtige retning med Kaffe. Han er en vanskelig hest at ride, meget sensitiv og kræver virkelig at man yder sit bedste for ikke at forstyrre ham og ødelægge rytmen. Han spænder nemt op stadig, men er blevet en helt anden hest. For tiden arbejder vi stadig meget på at holde takt og rytme uden spænding, og det er meget sværere end det lyder.

- Maj 2015
Efter år med op og nedture, måtte jeg desværre sige farvel til verdens bedste Kaffe-kammerat. Vi fandt en kronisk skade, som han har haft siden jeg fik ham, og som var uendelig svær at finde. Ingen kunne have forudset, hvor grelt det var, og desværre var der ingen behandling. Vi sagde farvel en smuk solskinsdag og jeg vil aldrig nogensinde glemme den lille hest med den enorme karakter, for han har lært mig så ufattelig meget på så kort tid. Hvil i fred - vi ses på den anden side.
Kommentér på:
Lusitano Café
Annonce