{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Miniature Blanding Lillemosegaard's My <3 [Himmelhest] 2005

18.543 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Helena & My
Kvinde | 25 år | Oprettet: 11. jul 2013


Miniature Blanding Lillemosegaard's My <3

Fødselsår:
2005
Højde:
90 cm. ca.
Temperament
My er en rolig, glad og samarbejdsvillig hest. Hun er ikke typen, der hverken bliver sur eller bange. Hun kan self. godt blive forskrækket, men hun er 100 % styrbar. Hun er iskold over for biler, lastbiler, toge osv. Men hun kan godt blive lidt "bange" for cyklister.
Hun bliver nemt jaloux, ivrig, fornærmet og ked af det. Hun er meget opmærksomhedskrævende. På trods af at hun er rolig, så kan hun hurtigt blive tændt, og skal være rigtig hoppet.
Gangarter
Hun er stivbenet, men det hører til racen. Hun er også meget tyk, og er ikke i særlig god form. Vi påbegynder en slankekur efter vinter.
Når hun er træt, vil hun helst gå og stille og rolig. Men når vejret er godt, og hun er glad, kan det ikke gå hurtigt nok. Hun er en fartbølle.

Skridt: Middel. Fremdriften er med forskel.

Trav: Middel, en rigtig pony trav med små korte skridt. Hun løber for det meste alt for stærkt i traven, så det skal vi arbejde på.

Galop: Middel. Hun har det med at bukke i galoppen i longen, som jeg skal vende hende af med. Når vi er på tur, eller jeg løber med hende, har hun det med at lave fri trav, før hun sætter i galop. Så vi skal arbejde meget med galoppen, og galopanspring. Desuden har hun rigtig dårlig balance i galoppen i longen. Især på højre volte.

Stemmen:
Hun reagere bedst på stemmen.
Hun kan sætte frem i alle gangarter kun med stemmen, bakke, stoppe, øge og sænke tempoet i alle gangarter. Og nogle af øvelserne fra ryggen af.
Stævner
Ingen.
Hun er ikke tilredet. Men jeg vil gerne deltage i shows, konkurrencer og andet med hende, når vi er klar. Dog ikke kåring.
Stamtavle
Vi fik ingen med, da hun blev købt.
Køn
Hoppe.
Bemærkninger
Lillemosegaards My er min egen pony, og min første pony. Jeg fik hende d. 8 Juni 2013, efter at have passet hende som min egen i halvandet år. Hun var helt rå da jeg startede med hende, og jeg har derefter selv trænet hende op, og har lært hende alt hvad hun kan i dag. Hun var en rigtig lort dengang jeg startede med hende, men i dag er hun en helt fantastisk pony. I det første halvår ca. var jeg ikke så meget hos hende, og dengang trænede vi mest tricks, og legede på banen. Efterfølgende begyndte vi på jordtræning, og jeg lærte hende en masse basale ting og øvelser. Det har været lidt af en kamp til tider, men hun altid været lærenem, så det har ikke været så svært igen.

My er en som alle andre, en helt speciel pony. Hun er helt sin egen, og jeg har aldrig mødt en pony som hende. Hun er altid glad, og elsker opmærksomhed. Hun er meget opmærksomhedskrævende. Hun er imødekommende og kommer næsten altid løbende ned til en. Hun er rigtig madglad, og vil næsten gøre alt for mad. My er meget en utrolig kærlig pony, og ville aldrig gøre nogen fortræd. Man er ikke i tvivl om, hvornår hun elsker en. Og jeg er bestemt heller ikke tvivl om, at hun elsker mig. Jeg ved at hun aldrig ville gøre mig noget, og hun ville gøre alt for mig. Hun kysser mig, nusser mig, og viser virkelig at hun elsker mig. Når jeg er alene med hende, er hun helt anderledes end, hvis jeg har nogen med ude hos hende. Når vi er alene, viser hun sit sande jeg. Hun er 100 % sig selv, og viser alle sine følelser. Jeg kan mærke på hende, at hun føler sig tryg, og derfor kan jeg gøre alt med hende. Jeg kan mærke og se på hende hvilket humør hun er i, og når hun ikke vil mere. Hun er en klog pige, og er god til at udtrykke sig. Når hun ikke vil mere, eller man går over hendes grænse, så viser hun det. Fx. ved at ryste på hovedet. Hun er i det hele taget meget nem at forstå, når man kender hende. Fordi jeg netop kender hende så godt, så er det også meget nemmere for mig, at lære hende ting.

My er IKKE en børne pony. Jeg er sikker på, at hun sagtens kan blive en, men lige nu er hun bestemt ikke. Hun er ikke farlig for børn, men børn kan ikke håndtere hende. Hun kan være streng til tider, og en rigtig bølle. Selvom hun godt ved hvad hun skal gøre, så gider hun ikke altid gøre hvad hun får besked på. Udelukkende for at vise, at hun mener hun kan gøre hvad der passer hende, og prøver på at bestemme hvis hun får muligheden. Bisse hun er.
Hun er ikke tilredet, og har aldrig været ridepony. Hun er ryttervant, og jeg kan som den eneste "ride" hende. Men jeg rider hende IKKE.

Selvom My og jeg er bidløse, og træner mange tricks, HMS osv osv. Så laver vi skam også helt almindelige ting. Nogle dage hygger vi bare, andre dage springer vi, så laver vi dressur fra jorden af og meget andet. Vi laver som sagt alt hvad vi kan, udover ridning. My er selv helt vild med både spring. Hun løspringer nemt de 70 cm. Hendes nuværende løsspringnings rekord er 90 cm. Det skal lige siges, at hun ikke var i form eller havde særlig mange muskler på det tidspunkt.
Jeg ved at hun i hvert fald sagtens vil kunne løsspringe 1 m. Hun springer gerne over træstammer, trippelbar mm.

Dressuren har aldrig rigtig interesseret hverken My eller jeg. Vi er dog begge blevet mere seriøse inden for det, men vi træner det ikke så meget. Vi skal snart til at begynde på at træne en masse dressur / akademisk fra jorden af. My kan godt gå i holdning nogle gange, men ikke ret meget, da hun mangler musklerne til det. Hun er heller ikke tilredet, så det er ikke helt så nemt. Hun kan ikkr rigtig noget i dressur endnu.

My elsker at være på tur. Det er næsten intet bedre end at udforske verden, hvis du spørger hende. Hun er altid så glad, fuld af energi og frisk på tur. Der kan det i hvert fald ikke gå hurtigt nok. Det især rigtig sjovt, hvis man møder andre heste. Hun er opmærksom på tur, men styrbar. Hun bliver ikke bange, men er vågen hele vejen. På vej hjem plejer hun at være træt, og bare tulle afsted. Der kan det gå stille og roligt. Der behøver jeg heller ikke at have fat i hende. Hun har dog stadig en idé om, at det er okay at spise græs. Hun gør det stadig lidt, men ikke ret meget.

Jeg ser ikke kun My som en hest. Jeg ser My som verdens dejligste pige, min bedste ven, min soulmate og mit barn. Det vigtigste for mig, er at My er glad og har det godt. Jeg kunne aldrig finde på at gøre My fortræd, da jeg kun ønsker alt godt for hende i denne verden. My og jeg har et helt specielt forhold til hinanden som ikke rigtigt kan beskrives. Det vi har et helt unikt. Vi forstår hinanden, stoler på hinanden, og sammen kan vi gøre alt. Jeg elsker hende mere end noget andet <3

Øvelser jeg har lært My:
- Stå stille på staldgangen uden udstyr / være bundet fast.
- Komme når man kalder.
- Gå direkte i trailer.
- Stå på paller, træstuber, trapper mm.
- Løbe med mig i alle gangarter uden udstyr / tov eller mad.
- Blive longeret uden tov.
- Springe med en, uden udstyr / tov.
- Køre vogn.
- Gå ture kun i codeo.
- Man kan sidde på hende, sidde baglæns, ligge på hende, stå op på hende osv.
- Flere tricks på en gang. FX. sidde ned og kysse samtidig.
- Slå på en pisk bag hende, foran, ved siden osv.
- Gå over presening + have den over sig osv.
- Blive stående.
- Kravle under hendes mave, og hen over ryggen osv.
- Man kan kælke med hende.

Tricks jeg har lært My:
- Smile + fra ryggen.
- Kysse.
- Ryste på hovedet.
- Gabe.
- Løfte ben.
- Stejle + fra ryggen.
- Ligge ned + kun med stemmen + fra ryggen.
- Ligge ned på siden.
- Rulle rundt.
- Sidde ned.
- Fange gulerødder i luften.
- Være buk.
- Spille fodbold.
- "Hop op i luften og bukke"

Følg os også på:
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Helena-My/584495184960977?ref=hl
Instagram: http://instagram.com/helena_and_my

My og jeg har fået en masse fans, som kalder sig "myllerne" <3

Jeg elsker My overalt på denne jord, og jeg skal aldrig af med hende.

// Helena. Sidst opdateret d.18. Januar 2014.
Kommentér på:
Miniature Blanding Lillemosegaard's My <3
Annonce