{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Velour [Himmelhest] 1997

5.014 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Ditte
Kvinde | 32 år | Oprettet: 25. aug 2006


Anden særlig race Velour

Fødselsår:
1997
Højde:
148 cm. ca.
Temperament
Rolig ,-men opmærksom . Altid med på noget sjovt (':
Gangarter
Super flydende trav og elegant galop :')
Stævner
Ja, nåede at starte 4 stævner (12 klasser)
Dressur;
LE (2 plads)
LC1 (3 plads)
LC2 (startet to gange 1 plads begge gange)
LC3 (4 plads, hun sprang over hegnet (; )

Spring;
Clear round (80-90 cm. redet to gange, fejlfri begge gange)
LD (redet 3 gange, 2 plads, og to 4' pladser)
LC (tog en bom så 5 plads)

Hun kunne alle ovelser op til LA1-LA2 dressur og nåede at springe 140 i løsspringning.
Stamtavle
Køn
Hoppe .
Bemærkninger
De måneder jeg red på Vadum rideskole var fantastisk, husker tydeligt de små stemmer fra telefonen når Nina (mine ridelærer) snakkede med min mor om ikke hun kunne købe Velour til mig, vi var som skabt for hinanden, og Velour ville ikke være rideskole hest længere. At være det i 3 år, var mere end nok.

D. 12 maj -03 havde Nina så lovet at levere hende oppe hos en ved navn Annelise, der skulle Velour stå .
Kl. 18.30 ankom hun og hun kom direkte på fold.

^ jeg husker ikke så meget fra de første måneder da det tog lang tid at lære hinanden 100% at kende, hele sommeren brugte vi på at være glade, hygge os og lære hinanden at kende.

Sep -03 ; fik vi den meddelse at Velour ikke kunne stå på gården mere da den skulle sælges .
Nå i en fart fik vi efter megen søgen fundet et nyt sted, nemlig hos Helene, det var et herligt sted at være, der var hyggeligt og Velour elskede at der ikke var så mange heste.

Med tiden blev vi bedre og bedre venner, og sommeren -04 sprang jeg 105 cm. på hende i en trippelbar som var 1,40 cm. bred. Jeg var vildt stolt ! Vi hyggede os og intet var så vigtig.

Sommere- 05 blev endu en sommer jeg aldrig vil glemme, Velour og jeg var fikse som vi red rund der uden sadel, kun grime og tov, mig med ridebukserne bredt op for der var varmt og i bare tæer. Afsted det gik, vi red mange ture det år, men mere seriøs ridning blev det også til .

Fra august-oktober-05 red jeg dressur og spring undervisning i nørhalne, det var vi glade for selvom det var hårdt først at skridte til Nørhalne (det tog ca. 45 min.) så ride en time og skridte hjem igen. Det gjorde vi 2-3 gange om ugen. Og vi læret noget (:
- d. 6 august startede i vores første stævne sammen, vi startede LE og LC1 mod hest, LE'en glemte jeg af bar nervøsitet men kom alligevel på en 2 plads fordi dommeren synes Velour var meget lydig og dygtig.
LC1'en fik vi en 3 plads, der galt det ikke om at ride pænt, nej bare at gennem føre programmet (:

Senere i sep. red vi stævne i Nørhalne, det blev til en super flot 1 plads i LC2 og en roset for gennemføring af en clear round.

Vinteren blev herlig, Velour blev flyttet ud på den gård vi nu bor på sammen med min mors 4 fjordheste, Jenny, Nelly , Shiva og Sigyn. En veninde og jeg kælkede sammen med Velour, vi red mange ture, red i skoven ovs. Det var kanont hyggeligt. En vinter jeg aldrig vil glemme !! :')

Foråret bragte meget godt (:
Kort før konfirmationen, red vi endnu et stævne i uggehalne denne gang. Det gik også godt, LC3 dressur med en 4 plads, selvom jeg kom til at spejlvende programmet, LD med en 2 plads og to LC'er med en 4 plads (; Dejlig weekend !

Til min konfirmation, fik jeg papirende på dig ! Du var helt MIIN og kun MIIN ! Jeg var super glad og nøj hvor var du flot efter Helene havde dresset dig op :D

D. 3-4 juni red vi vores sidste stævne, det var i jetsmark, vi red LC2 med en 1 plads, LD, LC og LC med 4 -5 pladser (;

Du var herlig, 14 dage før aflivningen slog du rekorden og sprang 140 i løsspringning. Hele foråret havde vi sprunget 125 med stil (:

//Velour blev aflivet d. 2 juni-06 kl. 23.45, :'(
- Men kort, fordi at hun sådan uden videre fik voldsomt kolik, som så blev værre og værre eftersom hun ikke slev drak / spiste i 7 døgn. Hendes mave ville ikke igang igen.
Det tog voldsomt på organgerne at hun ikke fik særlig meget vand og foder (hun fik vand gennem en sonde, og spiste meget, meget lidt !)

Til sidst var vi 90 % sikre på at tyndtarmen var knækket, sat sig fast, eller bare lukket, da der ehle tiden hobbede sig luft op i blidtarmen.

Men på det tidspunkt var det for sent, Velour fik det stærkeste smertestillende man kan give uden de sover ind, og ikke engang det kunne dulme smerterne, hun fik alt hvad der kunne hjælpe med at sætte maven igang. Vi prøvede simpelhen ALT hvad man kan gøre i de 7 døgn. Derefter var der ikke noget at gøre. Jeg valgte at hun ikke skulle lide mere ind i døden end hun havde gjordt de sidste par dage. //
Velour var en fantastisk hest ! ,-hun var mit et og alt, jeg nåede at have hende i fire år, som var fire år jeg aldrig vil glemme !

// Den aften , puha , som jeg aldrig glemmer , som jeg aldrig glemmer dagene før , de 4 år , jeg havde dig . DEN AFTEN , troede jeg at jeg skulle dø , da du var væk ! , jeg vidste ikke hvor jeg skulle gøre af mig selv , :'( , jeg var lost, jeg græd og græd , men intet hjalp det , du kom jo ikke tilbage :'( 14 dage senere bestemte jeg at 'jeg ville leve videre for dig !' Vise dig at jeg godt kunne , vise dig at du stadig betød så meget for mig at jeg ville bruge det til at lære andre heste det jeg lærte af dig , ALT det du gav mig har jeg brugt utallige gange, og jeg ved ikke hvad jeg skulle gøre uden det ! , uden dig var Nesser og jeg aldrig nået så langt på så kort tid ! , jeg tænker på dig konstant , specielt nu hvor Nesser og jeg er på samme plan som vi var , det er så dejligt at kunne mærke at du lever videre, de er virkelig som om du er her stadig , bare i en ny , lidt større og yngre udgave , men jeg savner dig stadig , jeg elsker dig stadig , og jeg vil for alt i hele verdenen ønske at du var her nu ! , Var ved min side , kunne hjælpe mig , lære mig mere end du allerede har gjordt ! , Jeg prislykker dig det du har lært mig , og jeg ville ønske du kunne se hvilke fantastiske resultater det har givet !

d. 2 juli-07 kl. 23.45

Ja, så kom dagen. Et år siden denne dag sidst passerede. Det var en dag jeg ikke sådan lige glemmer. I var lige kommet ind, og du havde det bedre efter maridtet om eftermiddagen, hvor du var ved at forsvinde for mig. Jeg savner dig, jeg græder for dig. Men livet går videre, og uden alt det du gjorde for mig, du var der jo altid, du vidste mig vejen frem. uden alt det, ville jeg ikke kunne stå med en hest som Nesser nu. Du har lært mig meget, og jeg er ked af vi ikke nåede at tage verden med storm. Men vi kom langt nok, det var fint, og jeg elsker dig for at hvad du gav mig.

Jeg husker da jeg gik min sidste tur med dig. Jeg havde bestemt at det ikke kunne gå sådan længere, du fik det bare værre og værre. Vi gik en tur over på marken, jeg kyssede dig, krammede dig, nussede dig, og græd som aldrig før.
Marianne kom, og tiden var inde. Vi gik ned for enden af vejen for at sige farvel. Jeg holdt dit kønne hoved i mine arme, kyssede dig mellem øjnene og sagde en sidste gang: ''jeg elsker dig for altid'', Du faldt, og jeg med. Jeg græd og græd. Marianne gav dig den sidste sprøjte og sikrede sig at du var væk. Det var du, du var helt væk.
Vi gik tilbage til gårdspaldsen, kram, gråd og knus var på sin plads. Det sidste billede blev taget af mig&dig . Mor klippede et stykke af din lange sorte hale, som jeg fik. Presseningen kom på, og dette var sidste gang jeg så dig.

Jeg savner dig stadig, Velour <3
Kommentér på:
Anden særlig race Velour
Annonce