{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dansk Varmblod Dalgaards Urban 2007

1.940 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

Sandie JH & Urban
Kvinde | 28 år | Oprettet: 22. okt 2011


Dansk Varmblod Dalgaards Urban

Fødselsår:
2007
Højde:
170 cm
Temperament
Det er lidt enten eller med ham. Enten er han sød, nem, cool, nysgerrig eller også er han en stressmus, som er opmærksom og på dupperne og enten klar til at gå i frys eller løbe sin vej - heldigvis er han det første størstedelen af tiden, og han er ikke nødvendigvis alle de "dårlige" ting på én gang. Samtidig er han også blevet så meget bedre til at komme ned i stressniveau!

Ellers er han bare en stor baby, som heldigvis er ret tolerant og prøver sit bedste, når han altså ikke har drengerøvs overskudsenergi :D

Han elsker at komme nye steder hen og gå tur! Han har så meget gå på mod, er nysgerrig og har travlt med at ville se det hele ;)
Gangarter
Alle gangarter er vist bare middel
Stævner
Ingen endnu
Stamtavle
Far:
Ulrich z
Farfar:
Darco
Farmor:
Lincia
Farmors far:
Ramiro z
Farmors mor:
Cynthia
Mor:
Dalgaards lonita
Morfar:
Lordship
Morfars far:
Lord calando
Morfars mor:
Vakanz
Mormor:
Geogine
Mormors far:
Racing ace xx
Mormors mor:
Graefin


Køn
Vallak
Bemærkninger
Urban er avlet hos mine bedsteforældre, så jeg har kendt ham hele hans liv.
Alle hestene skal nu sælges, og da Urban har en mus i en baghas, ved jeg, at det vil blive svært at sælge ham, og jeg vil ikke kunne bære, hvis han bare blev slagtet, så jeg er nu i gang med at købe ham! Jeg har også altid gerne villet købe en af mine bedsteforældres heste, og de valgte så at jeg måtte købe Urban pga. hans gode temperament - lidt overbeskyttende er bedsteforældre vel ;)

Hvis hans mus tillader det, så håber jeg på at komme i gang med nærmest alle discipliner inden for ridning ;) Han er min første hest, og nu har jeg gået og drømt om stævner, oplevelser og træning hele mit liv, så nu er det altså min tur og så håber jeg, at Urban er med på det hele :D
Jeg håber på at komme ud til en masse springstævner, men vi skal nok også lige afprøve noget dressur, jagt, distance og evt. military og trec.

Det er lidt sjovt med Urban og jeg, for jeg har egentlig aldrig tænkt på at købe ham. Jeg har altid været smask forelsket i hans tidligere foldkammerater, som så er blevet solgt på stribe. For bare 2-5 år siden havde jeg aldrig forstillet mig, at jeg ville købe ham.
Men da jeg var på efterskole i 11/12, begyndte snakken at gå om, hvad der skulle ske med min ridning og heste, når jeg kom hjem. Min underviser var overbevist om, at hvis jeg ville komme videre med min ridning, så skulle jeg til at have egen hest, så vi fik sat i gang, at Urban skulle sendes ud til en rideskole, hvor han skulle tilrides, og så kunne jeg motionere ham indtil han blev solgt eller vi kunne købe ham, men min mor og jeg kunne ikke få det til at hænge sammen økonomisk.

Tiden gik og jeg mistede også interessen for at træne ham, for nu var der jo intet formål med det?

Efterhånden som jeg havde prøvet 2 rideskoler og 1 part på 1½ år, kunne jeg godt mærke, at nu skulle det hedde egen hest eller slet ikke heste.
Jeg var træt af, at jeg ikke kunne træne hver dag, ikke selv kunne bestemme, hvordan træningen skulle foregå, ikke kunne få nogen fede oplevelser som stævner, ture i skoven, til stranden osv. og jeg var især træt af at miste.
Jeg havde lige knyttet mig utrolig meget til 2 heste, men som jeg desværre ikke kunne købe eller have fornøjelsen af på den ene eller anden måde, og det tog utrolig hårdt på mig.

Når det hele blev for meget, så gjorde jeg det, som jeg også gjorde, da jeg var mindre - jeg tog ud til mine bedsteforældres heste. Og jo mere jeg var sammen med Urban og de andre, jo gladere blev jeg for dem alle, men mareridtet begyndte igen, da de skulle sælges, da mine bedsteforældre blev for gamle til at holde hest.

Jeg blev 18, blev fyret fra arbejdet og min eneste indkomst blev min SU. Jeg vidste, at mine forældre ikke ville hjælpe med at betale til en hest, men jeg var fast besluttet på, at Urbans liv ikke skulle gå til spilde, og købet gik i gang!

Jeg sidder nu som 18-årige, i gang med gymnasie og får kun SU, og er ved at købe min første hest, som er en "unghest" på 7 år, som ikke er tilredet og ikke engang kan gå i trailer eller longeres. Jeg har kun gået på rideskole og haft 1 privat part et par måneder, og det tætteste jeg kommer på det at have egen hest er efterskolen.
Hvis I vidste, hvor mange gange jeg havde fået af vide, at det var en dum idé.... Hvorfor jeg ikke købte en bil eller flyttede hjemmefra i stedet? Det kan ikke tælles på 2 hænder.
Men heste er det jeg vil, og jeg ved at jeg ikke kan klare det psykisk uden dem. At have egen hest har været mit højeste ønske så længe jeg kan huske, og nu har jeg endelig chancen! At miste har lært mig, at man skal gribe chancen, når den er der! Hvis du virkelig vil, så sats alt hvad du har! Ligemeget hvad andre siger og hvor meget de tvivler, så tro på dig selv og tro på at du kan gøre det, som du sætter dig for!

_______________________________________________
OPDATERING D. 30-07-14

En opdatering er vist ved at være på sin plads!

Urban blev officielt min helt egen hest d. 11-07-14! Det var slet ikke til at fatte, og det gik først op for mig, da jeg kom hjem efter han var blevet flyttet og jeg sad i min seng. Det var så utroligt at tænke på! Min egen hest, han var virkelig MIN! Jeg sad bare med sommerfugle i maven og nev mig selv i armen, for jeg var overbevist om, at det kun var en drøm, som det havde været de sidste 8 år!

Her, knap 3 uger efter, er det stadig ikke til at fatte at det er min hest der står derude på marken! Jeg tænker stadig på ham som mine bedsteforældres, så en eller anden, kom og slå mig og fortæl mig at jeg altså er hesteejer, haha!

Men flytningen til det nye opstaldningssted gik over al forventning!
Urban gik lige op i trailer og sagde intet til at det hele blev lukket bag ham. Dog skrabbede han en del under køreturen på 5 km, så det skal trænes lidt mere :)

Han tog det nye sted så flot! Vi gik bare rundt på gårdspladsen, da vi kom, så han lige kunne se det lidt an og så kom han på fold med de andre, hvilket også gik fint.

Dagen efter tog jeg ham med op til stalden igen, så han kunne se gårdsplads, stald og hal lidt, og han var så cool med det hele! Ingen stress på trods af at han var alene et nyt sted, han fulgte bare med mig rundt og var rigtig nysgerrig og havde travlt med at komme rundt og se det hele ;)

De første par dage var han min lille baby på fold. Med det samme han så jeg kom, så skyndte han sig op til mig og veg ikke fra min side! Det hele var vist lidt farligt, når menneskemor ikke var der, og det var dejligt med noget velkendt, så det var skønt at føle sig elsket ;)

Dog tog hans halvsøster, Una, ikke sit nye sted så godt, så hun kom ned til opstaldningsstedet, hvor Urban er. De er ret knyttet, så det har påvirket Urban meget at hun nu er her, og han er ikke længere helt så rolig og glad for at forlade hende og folden, så det er noget vi må arbejde på.
Dog skal Una ikke være her meget længere, forhåbentlig, så jeg er rigtig spændt på. hvordan Urban tager det.

_______________________________________________
OPDATERING D. 14-10-14

Der er allerede sket en masse siden sidst!
Urban er kommet ind på sin "rigtige" fold og det gør bare hverdagen meget nemmere!
Han sover i stalden om natten og stresser ikke det mindste derinde mere.

Vi er generelt ved at have fået en god rutine med det hele, hvilket hjælper meget i hverdagen.

Vi er også kommet lidt i gang med træning, bl.a. longering, som går rigtig godt, men jeg går og tripper lidt for at komme i gang med tilridning, men han er lidt svær at finde sadel til ;)

_______________________________________________
OPDATERING D. 25-01-15

Huha, der er sket meget siden sidste opdatering.

Jeg har fundet en sadel, så vi har været i gang med noget ala "ryttertilvænning" - vænnes til sadel, stå ved skammel, mig der hænger i stigbøjlen - det har han været SÅ god til!
Jeg har også været oppe på ham en enkelt gang, men det gik ikke så godt, da jeg kom til at røre ham med foden over krydset, så jeg fik skyndt mig op på en kluntet måde, så han blev forskrækket og løb frem og fik smidt mig af i nogle fine bukkespring. Men vi fik lært en masse af det!
Efterfølgende har vi prøvet at gøre ham idiotsikker med kegler op og ned af hans sider, som hvis det var ben, vægt i sadlen osv., så vi er snart ved at være klar til at prøve igen, men jeg er meget afhængig af hjælpere fra jorden.

Dog har vi haft lidt problemer, som har trukket godt og grundigt i håndbremsen med træning - og nærmest alt andet.

Urban var begyndt at blive generet, når jeg rørte ham mellem forbenene, på bringen og forrest på maven, så jeg fik Equine Touch behandler, Henriette, ud til 3 behandlinger.
Det har skiftet meget fra gang til gang, hvordan han har taget imod det, og jeg har også haft dyrlæge og kiropraktor, Anders Kragh, ude, som fandt en låst skulder og skæv nakkehvirvel, som stemte meget godt overens med det, som Henriette fandt.

I mellem behandlingerne er det både blevet værre og bedre. Urban begyndte at være MEGET generet bagerst under maven og på venstre side, og det var lige før, at jeg ikke måtte hverken røre eller strigle ham nogen steder, hvilket selvfølgelig har været meget frustrerende for mig, da jeg jo prøver at hjælpe ham og gøre det bedste for, at han får det godt igen.
Vi har dog mistanke om, at det er en sarcoide, som sidder dér hvor han har ondt under maven, som er skyld i hans smerte under maven, og behandlingen af dem er lige rundt om hjørnet.

Det har været en kæmpe rutsjebanetur for både mig, behandler og formentlig også Urban, og jeg har virkelig været bange for, hvad det her skulle betyde for Urbans fremtid, men jeg prøver at holde hovedet koldt og stole på, at dyrlægen ved, hvad han laver og ellers er ærlig om, hvad der foregår.

_______________________________________________
OPDATERING D. 12-07-15

Igår havde jeg haft Urban i 1 år - tiden flyver og der sker så meget!
Samtidig er mit sabbatår så småt også gået i gang, denne måned står på en masse arbejde, men jeg håber på at have færre timer fra næste måned, så jeg har mere tid til Urban - det er trods alt ham året primært skulle bruges på ;-)

Til den 1. flytter vi også opstaldningssted, hvilket jeg ser meget frem til! Min nuværende opstalder er blevet skilt og er flyttet fra gården, så vi var nødt til at finde et nyt sted.
Det nye sted er også et privat sted. De har stor ridehal og en masse lækre springmaterialer, laaaang grusvej lige bag huset og en skov ved siden af, udendørsbane og fine bokse og folde - det skal nok blive godt! Håber Urban hurtigt falder til :-)

_______________________________________________
OPDATERING D. 02-12-15

Urban har det fortsat godt det nye opstaldningssted, hans stressniveau er faldet helt vildt, og det gør bare alt så meget nemmere!

Vi bruger en del tid på longering, og han bliver bare sejere og sejere! Vi fokuserer meget på signalerne og så at bruge hallen, så vi kan træne hans krop godt - det betyder bl.a. langsider, som gør ham sååå lækker! Vi har også fået lagt galop ind - det er enten en lækker, kontrolleret galop eller en drengerøvs galop med fart over feltet og buk, tossehest!
Dog driller højre volte, så jeg skal lige have kiropraktor ud at tjekke ham igennem.

Jeg har sørme også været på ryggen af ham! Flere gange! Og skridtet rundt med trækker! Han har bare taget det SÅ cool, står bum stille under opstigning og er afslappet, skridter fint fremad.. Så sej! Dog hænger jeg lidt i bremsen, da det hele gik lidt for hurtigt for mine nerver og jeg følte for stort et pres, så vi har sat det på pause indtil min underviser er tilbage fra barsel.

Vi har dog også meget andet at fokusere på - de forbandede sarcoider terroriserer stadig! Vi har nu prøvet akupunktur også med Kim fra Hestehospitalet Himmerland, men uden succes. Vi har besluttet, at næste træk er, at få dem fjernet ved kirurgisk indgreb, og jeg hååååber bare, at det hele er overstået, når vi kommer til forår/sommer og fluer og insekter.

Oven i hatten ville jeg dog også gerne have tjekket ham for sædstrengsadheance, men der skal også være penge til det hele, og det må jeg bare erkende ikke alt sammen kan være på én gang.

Han er desværre begyndt at refusere på springene - selv de mindste pus. Har trænet med godbidder under løsspringning 2 gange nu, og det har allerede hjulpet, og bøffen kom sørme op på 95 en dag! Dog mangler jeg stadig hans selvstændighed og mere glæde, som han havde før, så håber at kunne finde en forklaring på det.
Kommentér på:
Dansk Varmblod Dalgaards Urban
Annonce