{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Anden særlig race Beauty †RIP† [Himmelhest] 1992

4.849 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

© Pixies
Kvinde | 34 år | Oprettet: 13. feb 2004


Anden særlig race Beauty †RIP†

Fødselsår:
1992
Højde:
Hun er ca 142 cm
Temperament
Hun er en stille og rolig pony, men elsker når der sker noget og kan til tider blive frisk! Hun er så god som dagen den er lang og fuldstændig sikker i trafikken. Hun kigger dog kun lidt hvis der er store ting der larmer.. Ellers elsker hun og stå og nusse.
Gangarter
De normale Skridt, Trav og galop. Dog kan hun også Pas-gang. hehe Lidt sjovt sys jeg. Hun går for det meste pas når hun skridter. Det kan i også se hvis i kigger efter på billederne :o)
Stævner
Jeg har ikke startet stævner på hende, da hun ikke var i tilstand ridemæssigt.
Stamtavle
Jeg ved det desværre ikke. Men hvis nogen kender hende, så sig endelig til.
Køn
Hoppe, men endte med at leve op til hendes dejlige navn, Beauty.
Bemærkninger
Beauty var min dejlige pony. Nåede desværre ikke og have i hende så lang tid. Fik hende d. 3/4-07 (og fik skrevet papir på hende den 20/4-07) og hun blev aflivet d. 20/5 klokken 17.45 :'(

- Jeg fik hende fra et sted hvor hun hverken fik mad, blev striglet eller noget som helst. Jeg valgte at barbere hende, da hendes pelt var fyldt med små dyr, lys og utøj.
Så derfor hun så sådan ud, desværre. ,
Hun har også et "Hak" ind i det ene næsebor, da hun er blevet klippet i næsen ved tidligere ejer :'-(
Den sidste tid jeg havde hende, var hun i en smuk facon, velfodret, velplejet og dejlig at se på! Hun fik special foder til undernærede heste, samt daglig stigling og pleje.

- Hun gik underligt allerede da jeg fik hende. Senere fandt vi så ud af, at hun var vobler. Det gik enlig fint med hende i starten, men hun gik bare lidt underligt med bagparten. En dag var det så ekstre galt, og vi ringede efter en dyrlæge, da hun slingrede rundt i boksen, og kunne næsten ikke gå. Han sagde at hun ikke ville komme sig, og hvis hun først faldte, kom hun ikke op igen, da hu ikke selv kunne styre balancen på bagparten. Og det ville være synd at hun skulle kæmpe så meget, bare for at kunne gå.

Jeg var oppe at sidde på hende 1 gang, kort tid før hendes død. Mig og Iben have taget med hende ind i ridehuset, da jeg ville gå lidt rundt med hende i grime og trækketov. Hun havde en rigtig fin facon, og var glad. Iben hjalp mig på på hende, uden saddel og trak mig en halv rundte på en lille cirkelvolte. Det var en super dejlig følelse, da hun gik stille og roligt med begge øre fremme. :)

Beauty var som min lille hund. Hvis jeg gik, gik hun også. Og sådan var det. Ofte når jeg ville have hende med ud og græsse lidt, tog jeg en grime og lage træktorvet over halsen af hende, så hun bare kunne følge efter, men så jeg alligevel havde noget at tage fat i, hvis hun skulle stikke af :)
Ofte om onsdagen, når der var springhold, tog jeg hende med ud og så på, at de andre sprang, mens hun stod og græssede ved siden af mig. Også selv hvis jeg satte mig på en stol og slap trækketorvet, blev hun stående ved min side og græssede, indtil jeg rejste mig og gik.

Endag skulle en ude fra Gården have en kleavouyant (Staves) ud til sin hest. Da hun var færdig og spurgte, om der var nogen spørgsmål, spurgte jeg, om hun kunne "Snakke med heste". Det vidste hun ikke, men ville gerne forsøge. Så jeg viste hende ind til lille Beauty og åbnede boksdøren. Beauty stod spændt og kiggede efter alle de mennesker der selvf. ville se om det kunne lade sig gøre.
Hun gik ind i boksen, og stod ved Beauty's side, med en hånd på hendes mule og en på halsen. Først stod vi alle og undrede os lidt over hvad der ville ske, da Beauty ikke ville stå stille. Kleavouyanten havde lukket øjene og så ud til, at konsentrer sig meget. Efter nogen få sekundter, hvor Beauty havde stået stille, lukkede Beauty pludselig også øjnene og var helt afslappet. I et stykke tid, stod begge med lukkede øjne, indtil kleavouyanten slap Beauty og vendte sig mod mig. Hun sagde, at hun havde haft kontakt til Beauty og fortalt hende, at det hele nok skulle blive godt igen og at hun ville få det godt. Om det virkelig var sandt, at hun havde kontakt til Beauty, ja. Det er der vel ingen der kan svare på..

D. 20/5-07
Jeg blev ringet op ude fra Stübben, at der var noget galt. De havde villet tage hende på fold, men hun ville slet ikke gå og svingede fra side til side. En halv time efter var jeg derude. Jeg gik ind i stalden hvor Beauty stod, og et lille hovede med strittende øre dukkede op. Hun var glad som hun altid var og vrinkede, da jeg trådte ind. Hun både spiste og drak vand, men da hun begyndte at gå rundt, kunne jeg godt se, at det var galt. Jeg ringede dog derefter til dyrlægen, som sagde, at han lige havde nogen kunder han skulle ud til først. Efter 4 timer kom han endelig.
Han bad mig trække lille Beauty ud på staldgangen, så jeg gik ind og lagde et trækketov på hende og tog fat i hendes fine lyserøde grime. Hun trissede lige så stille efter, som var det en helt almindelig dag, hvor vi skulle ud at gå. jeg gik næsten ture med hende hver dag, da det var kort tid efter min trafikulykke, så jeg måtte ikke ride, men havde fået ordre fra lægen om at gå en masse ture, og da jeg jo ikke ville ride Beauty og alligevel ikke måtte ride Zürich, gik jeg bare en masse ture med dem begge to, samt Iben (Herinde fra) hjalp mig med at ride Zürich.
Hun slingrede lidt rundt på staldgangen, indtil dyrlægen bad mig om at stå stille med hende. Han tog fat i hendes nakke, og mærkede den hele vejen ned, samt drejede hendes hovede fra side til side.
Da han var færdig, tog fat i trækketovet igen. Han stilte sig op af vægen og begyndte at tøve med at snakke. Allerede der, fik jeg tåre i øjnene, da jeg vidste, at det ikke lød godt.
Han prøvede at formulere det på en pænt måde, men hans ord var: "Ja. Du kan desværre ikke gøre mere for hende. Hun har fået et slag i baghovedet som har gjort, at det har lukket for til balancenerverne til hendes bagben. Hvis hun kommer ned at ligge, vil hun ikke længere selv kunne komme op at stå igen."
Tårende strømmede ned, og de bad mig tage afsked med hende, selvom det var utrolig svært. Jeg havde allerede lovet mig selv, at den dag Beauty og Zürich skulle væk, ville jeg være der for dem. Jeg krammede Beauty og blev ved med at hviske ting i hendes øre. Hun stod så fint og nussede min arm mens jeg holdt om hende. Tina og dyrlægen tog hende med ud bagved, mens jeg hurtig fik indhaleret en masse smøger og tårene trillede ned. Tina kom ind igen og kiggede på mig. Jeg spurgte, om edt var nu, da hun godt vidste, hvad jeg ville. Jeg gik hen og fandt en saks, og gik ned mod hende sammen med Iben. Tårene kom frem i øjnene på os begge to. Da vi nåede ud for enden af døren, kunne jeg se hende. Hun havde lige lagt sig ned, da hun jo bare "skulle falde i søvn". Jeg gik hen til hende og satte mig ved siden af hende, løftede hens hovede op i mit skød og sad med hende.
Saksen som jeg havde medbragt, brugte jeg til, at klippe en lok af hendes man af. Jeg foldede den pænt sammen, og lagde den i lommen mens jeg tog grimen af hende. Den skulle ikke genere hende mere.
Jeg sad med hende længe, da jeg ville være sikker på, at hun var død. Langsomt kunne man se en "tåget skygge" komme over hendes øjne som lå og kiggede op på mig. Først senere kom min kæreste, for at hente mig. Han vidste godt, hvad der var sket og satte sig derefter ved siden af mig.
Da var jeg sikker på hun var død. Hendes øjne var dækket af en mat skygge, hendes mave var udspilet, og da jeg rejste mig, lå hun med bøjet hovede opaf, da jeg jo havde siddet med hendes hovede i mit skød. Det tog lang tid, at forlade hende.

Hun vil altid være min bette pony, og jeg vil altid holde af hende.
Elsker dig Bette, du var virkelig smuk til sidst, og levede op til dit navn, Beauty..

Dette er min lille sørgelige historie om min elskede pony, som jeg forsøgte at rede fra et liv fuldt med mishandlinger.

10/8-09
Så har jeg lavet en video om hende, som i kan se, hvis det lyster http://hestegalleri.dk/html/vid_vis.asp?VideoID=158432
Kommentér på:
Anden særlig race Beauty †RIP†
Annonce