{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

DSP Maus 1999

3.491 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen hest er oprettet og stemt ind. Opret din egen hest

izabizaa
Kvinde | 28 år | Oprettet: 15. jul 2007


DSP Maus

Fødselsår:
1999
Højde:
Maus er færdigmålt i 2012 til 143 cm uden sko, dvs kat. I pony.
Temperament
Maus er en pony, der helt sikkert har hjertet på det rette sted. Hun har et fantastisk sind, hun er rolig og utrolig tillidsfuld.
Hun er nem at håndtere, både i stalden og under ridning. I stalden er hun tålmodig og sød. Der er ingen problemer under opsadlingen, hun står stille og nyder at blive hygget om.
Under ridning er hun en pony, der er kold i røven. På banen skal hun rides godt frem i alle gangarter, ellers går det lidt for langsomt, og hun kan ikke bruge ryg og bagben ordentligt.
Når vi er på tur, er hun oftest den, der går forrest. Hun går roligt, men friskt fremad. Derudover er hun kold i røven, hun bliver stort set aldrig bange for noget. Det har vores to unge heste utrolig meget gavn af.
På jagter derimod, eller i større felt, er hun bestemt ingen pony for nybegyndere, da hun simpelthen stresser sig selv helt op og kun tænker en vej: Fremad!

Når det gælder små børn og folk der ikke har redet før, ved Maus godt, at hun skal passe på dem, og hvis hun mærker, at de er utrygge, vil hun nægte at galopere osv.
Nogle af min mors kollegaers børn kommer af og til på bondegårdstur og så skal der selvfølgelig strigles og rides. Det nyder Maus utrolig meget og hun opfører sig eksemplarisk. Hun løfter hove osv. og nå de så rider går hun lige så stille rundt og de små sidder oftest med et smil på læben når vi er færdige.

Hun er i virkeligheden den perfekte pony, man kan altid stole på hende.
Gangarter
Hun er som sagt en pony, der skal rides godt frem i alle gangarter, men når man først er kommet i gang er de super skønne.

Skridt: Hun går roligt, tager lange skridt og man sidder super godt.
Trav: Hvis hun bare går nok fremad er den super skøn. Den er utrolig nem at sidde i og man finder hurtigt takten. Også hvis man er nybegynder.
Galop: Her skal der også rides godt frem, men den er utrolig nem at sidde i.
Stævner
Maus er den perfekte stævnepony.
Hun er rolig og nem at have med at gøre, selvom alt er nyt og der sker meget omkring hende. Hun tænder ikke bare fuldstændig af, er selvfølgelig lidt mere tændt end herhjemme, men hun er nem og styre osv.

Da hun både har en god springteknik og en god holdning kommer vi stort set altid hjem med en roset, uanset om vi rider spring eller dressur.
Vi blev bla. nummer 2 i områdemesterskabet i spring 2010 i disktrikt 14.

Efter år 2012, som er vores sidste ponyår, forventer jeg, at Maus og jeg vil deltage i jagtridning i stedet, da jeg på ingen måde vil være i stand til at sige farvel til min bedste ven.
Stamtavle
Far: Robin af Hvarre, D.S.P.
Farfar: * Santiago, OX
Farmor: Paloma, NF
Farfars far: Nego OX, DSAH
Farfars mor: *Sahaba Fox OX, DSAH
Farmors far: *Hepitho, D.S.P.
Farmors mor: Koket, D.S.P.

Mor: Sdr. Vestermarks Scarlett, Conn.
Morfar: * Øxenholm Godot, Conn.
Mormor: Lykkesholm Nora, Conn.
Morfars far: Lambay Rebel, Conn.
Morfars mor: Glann Beauty, Conn.
Mormors far: Hamlet Of Oakleigh, Conn.
Mormors mor: Oakleigh Pauline, Conn.
Renracet Connemara på mors side
Køn
Maus er en super skøn hoppe.
Bemærkninger
Maus er en hoppe fra 1999, som min familie og jeg har ejet siden 2004. I dag er hun kun min, og jeg rider hende stort set hver dag. Eftersom vi begge to er helt nede på jorden, nyder vi kun hinandens selskab. Vi rider både spring og dressur, men det er for det meste kun spring, vi starter til stævner – og det er også det Maus synes bedst om. Ud over det rider vi også skovture, ponygames og uden sadel – bare for sjov og for hyggens skyld.
I 2008 fik Maus konstateret astmatisk bronkitis. Jeg var knust, for jeg var sikker på at nu ville min elskede pony snart gå på de evige græsmarker. Sådan gik det heldigvis ikke, men det betød at vi måtte ændre en del; hun måtte ikke længere få hø – kun halm og wrap – og vi fandt senere ud af at hun heller ikke trivedes i vores gamle stald.
Derfor står hun nu under et halvtag 365 dage om året. Det er hun desværre den eneste af vores heste der gør, heldigvis for Maus har en af vores katte – Mandy – valgt at sove ude hos hende hver evig eneste nat.
Efter det har jeg nok været rimelig påpasselig med at fortælle folk, hvad de må og ikke må når de omgår Maus – jeg ville ikke kunne klare at leve uden hende!

I kedsomhed og for hyggens skyld lærer og træner jeg også tricks med Maus. Det første jeg lærte hende var spanske skridt. Vi øver stadig på at hun skridter samtidig, og hun bliver bedre og bedre. Så har jeg lært hende at ryste på hovedet, kysse og nikke, så det er lige før at hun kan svare på alle ”ja/nej” spørgsmål nu. Derudover "smiler" Maus nu til stort set alle, hun møder på sin vej. ;-)
Til sommer vil jeg gerne lære hende at ligge ned på kommando og at stejle. Det bliver i hvert fald hyggeligt at bruge endnu mere tid med hende fra jorden.

Opdateringer:
Lørdag 14/08-2010:
- Idag red mig og Maus stævne i Bøgelund, vi endte med to 1. pladser, så jeg er virkelig stolt af min lille pony!

Søndag d. 15/08-2010:
- Dagen idag startede med hygge i stalden. Blandt andet lærte jeg Maus spanske skridt. Derefter gik turen igen idag til stævne i Bøgelund, vi endte med to 2. pladser og vi startede vores første LB. Jeg er virkelig stolt af min nu trætte pony!

Lørdag d. 28/08-2010:
- I dag kom Emma Rose og hjalp mig med at rykke Maus’ man. Det er bestemt ikke noget Maus elsker, men noget der bare skal gøres. Efter et par timer, kunne vi endelig beundre vores værk – Maus’ man er blevet helt tynd, skønt! Tusind tak for hjælpen, Emma!

Tirsdag d. 31/08-2010:
- Jeg var syg i dag, men savnede min Maus, så hoppede i det varme tøj og smuttede ud til hende. Vi startede med at hygge i stalden og øve lidt spanske skridt. Så gik vi ud på springbanen og løb lidt rundt derude, det tror jeg hun nød. Derefter hjalp Emilia med at lære hende spanske skridt i parade, hvilket hun lærte super hurtigt! Senere på aftenen red vi ud og galoperede på de høstede marker, det er alligevel det bedste ved efteråret!

- Søndag, d. 19/09-2010:
Igår og idag red mig og Maus LB og områdemesterskab i LC. Vi fik 1. pladser i begge LBer og blev nummer to til områdemesterskaberne. Maus var helt oppe og køre til præmieoverrækkelsen og lavede bl.a. spanske skridt. Ponyen er elsket!

- Søndag, d. 03/10-2010:
Vi har redet en masse dressur på det seneste og Maus’ trav er blevet fantastisk. Nu er det galoppen der skal arbejdes lidt på.
Snart bliver der koldt og vådt og så er ture næsten det eneste vi kan ride. Det har ingen af os nu noget imod.
Håber på en ridekammerat igen i år – det var så hyggeligt sidste år!

- fredag d. 15/10-2010:
Maus har været halt siden i mandags. Det er jeg meget ked af, for så kan jeg jo slet ikke ride hende! Men fordi hun har kedet sig, har vi trænet spanske skridt i skridt. Det er hun faktisk blevet rigtig god til, så jeg ville lige vise Emilia og mor det. Det holdt Maus' koncentration desværre ikke til, og hun syntes at de var meget mere spændende end jeg var.
Ellers er hun jo bare som altid fantastisk og utrolig elsket! (-;

Onsdag d. 20/10-2010:
- idag var jeg ude at ride på Maus. Hun var noget stiv, men det er forståeligt nok, når nu hun har været halt i en uge. Efter lidt tid tog jeg sadlen af og vi fjollede lidt rundt. Da vi så ventede på de andre, bad jeg hende lave spanske skridt - selvfølgelig helt uden at tro at hun ville gøre det - men hun løftede pænt benet og sparkede frem med det. Jeg er stolt! :')

Torsdag d. 4/11-2010:
- Maus og jeg red både spring og dressur idag. Vi startede med lidt dressur, hun var lidt stiv og der var lidt glat nogle steder. Bagefter sprang vi bl.a. en tørgrav og en lodret. Desuden er hun faktisk blevet rigtig god til at skifte galop! Stævne i weekenden, LC1 og LC spring. Jeg håber hun opfører sig pænt - det kunne være fedt at komme hjem med en rød roset i dressur! :-D

Mandag d. 29/11-2010:
- det er efterhånden længe siden jeg har skrevet. Mig og Maus vandt både LCen og LC1en til stævnet. Desuden er Maus flyttet ind i stalden igen. Der er jo så koldt og det sneede ind i skuret, så det var bedst hvis hun kom ind. Det er gået rigtig godt ind til videre, så jeg håber at hun ikke får astma igen! Vi får ikke redet så meget pga. sneen, men vi hygger en del i stalden. Hun er bare så sød, hende Maus! :')

Torsdag d. 24/02-2011:
- Maus var på tur med Cindy igår, det var rigtig hyggeligt, bortset fra at Maus er begyndt at stikke af med mig igen... Vi tænkte at det var fordi hun trængte til at strække ud, som jeg så gav hende lov til på vores markvej. Det skulle jeg aldrig have gjort, for hun havde ikke tænkt sig at stoppe igen... Lidt vild ridetur, men vi kom da hjem hele. (-;

Mandag d. 14/03-2011:
- idag er Maus blevet klippet! Vi skulle have været til spring, men har lagt mig syg med noget bihulebetændelse tror jeg, så jeg besluttede at klippe hende i stedet. Så rykkede jeg også manen lidt, men blev ikke færdig, det må jeg klare imorgen. Hun ser ellers godt ud nu, det lille vilddyr. :-D

Søndag d. 20/03-2011:
- det er gået så godt med Maus på det sidste. Vi har redet rigtig meget dressur, men så d. 19. sprang vi i Wiffertsholmskoven. Det var rigtig sjovt, og Maus nød det også i fulde drag. Hun var meget oppe at køre, men hun stak ikke af med mig. I dag får hun fri, og i morgen skal vi til springtræning. Hun er sej den bette pony! (-:

Lørdag 02/04-2011:
- Maus og jeg har været til springkursus ved Lone Kromann idag. Jeg synes, at hun er en rigtig dygtig rytter og undervisning! Nå, men tilbage til hypsen, hun sprang alt og de fleste afstande passede, hun er jo drømmepony! (-;

Søndag 09/04-2011:
- igår red Maus og jeg klubstævne på RDH. Maus red en LD (60 cm) med dressurrytter Stine, 2. plads til dem, min pony er bare for sej! Maus og jeg red LB og LA. Vi var de eneste startende så vi fik en udfordring af dommerhuset: Vi skulle ride både hovedrunden og omspringningen fejlfri for at få roset. Selvfølgelig gjorde min pony sit bedste, så nu har vi endnu 2 røde rosetter, der også skal op og hænge over vinduet.
I ferien begynder jeg at læse ryttermærkeprøverne, så vi snart kan komme ud og vise hele Danmark, hvem vi er! :')

Lørdag 16/04-2011:
- Maus går bare fantastisk for tiden! Går stabilt til biddet i alle gangarter, selv på springbanen! Hun er virkelig i topform, hopper bare en oxer på 90cm, helt uden tøven. Gud jeg elsker hende!
Idag rider vi nok noget ponygames, bare for at få et afbræk i den hårde træning. (-;

Søndag 24/04-2011:
- Maus og jeg hoppede en oxer på 110 i går, det var vildt! Hun er bare i hopla for tiden, så det bliver spændene at se om vi tjener nogle penge til sponsorspring til åbenthus på RDH d. 30/04. Desværre skal jeg til Skagen tirsdag morgen og kommer først hjem ved middagstid fredag, så jeg håber at lillesøsteren gider at motionere ponyen lidt. (-;

Lørdag 14/05-2011:
- Maus og jeg red stævne på Bøgelund idag, hun var søreme frisk, trak helt vildt mod springene, det var herligt! Vi endte med 4 fejl i LBen, dog blev vi alligevel nr. 2 og vi red fejlfrit i U-LAen, så nu har jeg endnu to rosetter til min væg. Snoren er sådan set for kort nu... (-;

Tirsdag 21/06-2011:
- det er efterhånden længe siden jeg har skrevet, men altså kvadrillen i Hadsund gik over al forventning (se billeder i profilen)! Maus går stadig pisse godt, og bliver bedre og bedre til galopchangementer! Dog har jeg været nødt til at skifte tilbage til mit pessoa-bid, fordi hun løb for stærkt for mig på springbanen. Det går ihvertfald bedre nu. She is loved ;-).

Tirsdag 12/07-2011:
- Maus går og bliver godt og grundigt tyk hos mors kammerat sammen med Goldy. Det lidt trist, men snart skal hun hjem igen og i topform igen! ;-)

Mandag 26/09-2011:
- Maus har døjet rigtig meget med astma de sidste par uger, men hun er under behandling og der er allerede fremskridt. På onsdag kan jeg begynde at starte hende op igen, efter 2 uger med kun skridt. Jeg glæder mig!

Lørdag 28/04-2012:
- Maus og jeg har idag redet vores første jagt hos Jydsk Jagt Rideklub i Aalborg. Det gik over al forventninger, og vi fuldførte jagten. Det er helt sikkert noget, vi skal gøre mere i! Hun nyder det sådan!


Tirsdag 26/06-2012:
- Maus havde fri igår efter weekendens stævne på Kongsdal. Lørdag red vi 0 i U-LB og dobbelt 0 i LB**, hvilket gav en 2. plads med under et ½ sekund til vinderen. Søndag vandt vi LC med 2 sekunder til 2. pladsen. I LB red jeg desværre en afstand forkert i hovedrunden, som gav en bom. Jeg er alligevel noget så tilfreds med ponyen! Havde aldrig troet min tykke pony skulle slå de små hurtige...
Kommentér på:
DSP Maus
Annonce